- کد مطلب : 540 |
- تاریخ انتشار : 17 اردیبهشت, 1392 - 18:08 |
- ارسال با پست الکترونیکی
اگر خاتمی اجازه بسته شدن پرونده کاروانال عاشورای۷۶ را نمی داد، عاشورای ۸۸ اتفاق نمیافتاد/آمدهام تا یک الگوی اخلاقی ارائه کنم/هدفم خروج کشور از بحران است
به گزارش پایگاه خبری –تحلیلی امید،محمدرضا عارف عصر امروز با حضور در جمع پرشور دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه همه باید در انتخابات آینده حضور پر رنگ و جدی داشته باشیم، اظهار داشت: من دانشگاهیان را میشناسم و برداشت و احساس من این است که بخاطر ساختارهای 8 ساله گذشته، دانشجویان انگیزه لازم برای حضور در انتخابات ندارند.
وی افزود: ما 4 میلیون دانشجو در کشور داریم اگر هر دانشجو فقط 11 نفر را برای حضور در انتخابات ترغیب کنند، مشارکت در انتخابات چند میلیونی میشود و حماسه شکل میگیرد، بنابراین از دانشجویان عاجزانه تقاضا دارم که به وظیفه ملی خود عمل کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اخلاق و قانون را از مواردی برشمرد که طی چند سال گذشته موجب بیمهری واقع شده است.
عارف با بیان اینکه اداره کشور باید به دست شخصی کارآمد و توانا سپرده شود، خاطرنشان کرد: زمان آزمایش گذشته است و نباید کشور را به دست افراد کم تجربه سپرد.
وی ادامه داد: کاندیدای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری باید با جدیت با هم رقابت کنند اما بعد از رقابت باید فضا را به سمت رفاقت به پیش ببرند چرا که نمیشود کشور را با تسویه حساب از یکدیگر اداره کرد.
معاون اول دولت خاتمی اقتصاد و معیشت را مهمترین و اولین برنامه دولت خود دانست و اظهار داشت: بیانضباطی مالی دولت، نقدینگی و کنار گذاشتن نهادهای نظارتی از مواردی بود که ما را به این شرایط رسانده است، بنابراین تلاش ما این است که ثبات اقتصادی و کنترل قیمتها را در دستور کار دهیم.
عارف با تاکید بر اینکه باید سرمایههای خارج شده از کشور را به داخل برگرداند، یادآور شد: سرمایههای عظیمی از ایرانیان ما در خارج از کشور بسر میبرد اگر این سرمایهها را به داخل کشور برگردانیم، ثبات اقتصادی برمیگردد.
وی معتقد است که نرخ بیکاری در کشور نگرانکننده و بیشتر این نرخ بیکاری متوجه تحصیلکردهها است که به گفته عارف با برنامهریزیهایی در دولت آینده اشتغال حداقل یک میلیون در سال صورت گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تلاش داریم به منزلت و عقلانیت بپردازیم، گفت: باید منزلت یک ایرانی به گونهای باشد که همواره به ایرانی بودن خود افتخار کند، دانشجویی از عارف پرسید که دانشگاه امروز مردههایش متحرک هستند، چه برنامهای برای دانشگاهها دارید، که عارف پاسخ داد: نتیجه سال 88 رکود فعلی دانشگاه است که به هیچ وجه به نفع کشور نیست بنابراین باید نشاط را به دانشگاه برگرداند، بنابراین بود که دانشگاهها کارخانه آدمسازی باشد بنابراین دانشجو باید همیشه پرسشگر و پرخاشگر در چارچوب رعایت قوانین باشد، بنابراین امیدواریم انتخابات پیشرو نتیجهای برای پرشور و پر نشاط کردن دانشگاه باشد.
معاون اول دولت خاتمی گفت که اتفاقات سال 88 اتفاقاتی بود که در تاریخ کشور ماندگار شد، اما فعلا باید برای خلق حماسه سیاسی و داشتن انتخابات پرشور از این انتخابات عبور کنیم.
عارف با بیان اینکه ما در انتخابات 88 مسابقه برد برد را به مسابقهای باخت باخت تغییر حالت دادیم،گفت: امروز باید از حوادث 88 درس بگیریم. که دیگر شاهد اینگونه اتفاقات نباشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دانشجویی در خصوص برنامههایش در دولت آتی در صورت پیروز شدن در انتخابات اظهار داشت: مهمترین برنامه ما معیشت است چراکه الان با گرانی رو به رو هستیم. گرانی ناشی از تورم لجام گسیخته است. همچنین بی انظباطی مالی دولت، کنار گذاشتن ساختارهای نظارتی مانند کنار گذاشتن شورای پول و اعتبار و انحلال سازمان مدیریت، کسری بودجه ای که دولت با آن رو به رو بود از دیگر عوامل گرانی است. بنابراین کاری که میکنیم این است که تلاش میشود ثبات اقتصادی یعنی کنترل قیمتها انجام شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد:جهت گیری اصلی ما این است که اقتصاد در اختیار بخش خصوصی باشد. برای تثبیت قیمتها هیچ چاره ای جز دخالت به شیوه خود نداریم. همچنین نگاه ما نباید به بانک مرکزی مانند قلک باشد. سرمایههای سرگردان را باید هدایت کنیم اما الان متاسفانه این پولها از بانکها بیرون آمده است. همچنین برنامه دیگر ما برای بیکاری است که الان بیشتر فارغ التحصیلان ما در کل کشور بیکار هستند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص فعالیت های دانشجویی و خمودگی در دانشگاهها، تصریح کرد: متاسفانه اتفاقاتی که در سال 88 افتاد نتیجه اش رکود در دانشگاهها است که اصلا به صلاح کشور نیست. وظیقه همه ما این است که نشاط را به دانشگاه بردگردانیم. دانشجو باید پرسشگر باشد اما اخیرا به این نتیجه رسیدهام که دانشجو باید پرخاشگر هم باشد. امیدواریم انتخابات بهانهای برای برگرداندن شور به دانشگاهها باشد. نگاه من به آینده است اتفاقاتی در سال 88 افتاد که در تاریخ انقلاب ما ماندگار شد اما موضع من این است که فعلا باید از این حوادث عبور کنیم اما در عین حال باید این حوادث کارشناسی شود و سهم افراد و گروهها مشخص شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: متاسفانه روند انتخابات طوری بوده است که عموما انتخابات زیر سوال رفته است باید همه عوامل مسئولان قانون را رعایت کنند و رای مردم امانت است و خیانت در امانت جزایش در اسلام مشخص است. اگر مسئولان خلاف کنند، همه در گرفتاری کشور سهیم هستند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که در صورت عدم ورود آقای هاشمی و خاتمی احتمال پیروزی اصلاحطلبان تا چه میزان خواهد بود، افزود: رویکرد ما از ابتدا رویکرد اجماعی بود. رای قشر خاموش در انتخاباتهای گذشته حدود 70 درصد بوده است. بنابراین جمعبندی ما این بود که اگر ما بتوانیم فعالیت جدی انجام دهیم برنده انتخابات خواهیم بود. موضع من از ابتدا این بود که هر کدام از این عزیزان بیایند من کنار خواهم کشید. جنبش اصلاحات به هر فردی رسید باید همه حمایت کنیم که اتفاق 84 تکرار نشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با محکوم کردن هتک حرمت به بارگاه حجربن عدی در خصوص مواضعش نسبت به آقای هاشمی و حضور وی در انتخابات آتی،خاطرنشان کرد: من نگاهم به هاشمی نگاه فرهنگی است. من خودم را با آقای هاشمی مقایسه نمیکنم و ایشان را به عنوان پشتوانه انقلاب قبول دارم. اگر ایشان در عرصهای حاضر شود من هرگز حضور پیدا نمیکنم. در خصوص آقای خاتمی هم من نگاهم به ایشان فرهنگی و اخلاقی است.
وی با بیان اینکه آمدهام تا یک الگوی اخلاقی را ارائه کنم،خاطرنشان کرد: من نمی آیم با هدف پیروزی موقت اخلاق را زیر پا بگذارم. من به آقای خاتمی ارادت دارم. طی سال گذشته، با ایشان همکار بودم و 5 سال هم در دولت ایشان فعال بودم و ایشان را رهبر اصلاحات می دانم. اگر ایشان بیاید من هم هستم اما اگر من بیایم خاتمی هرگز وزیر من نمی شود. البته من نظرات ایشان همیشه استفاده می کنم. اینکه آقای هاشمی و خاتمی هم پشت سر چه کسی بیایند به نظرم باید کمی تامل کرد و نتیجه را دید.
عارف در خصوص سیاست خارجی نیز گفت: ما الان شرایط بین المللی خوبی نداریم و دشمنان ما اجماع نسبی را بر علیه ما برقرار کردند . ما باید با دیپلماسی قوی وارد شویم. استفاده از دیپلمات ضعیف و کم تجریه ضعف فعلی است. بنابراین تقویت دستگاه دیپلماسی اولین برنامه ماست. غرب جایگاه ما را پذیرفته است و باید تعاملات منطقه ای و دو جانبه را تقویت کنیم.
وی افزود: جنبش عدم تعهد که ریاستش با ایران است بهترین فرصت برای برقراری روابط حسنه است. کشورهای اروپایی عموما روابطشان با ما بد نبوده است.اکنون مدعی رهبری دنیا هستند ولی در بدیهیترین امور داخل کشور ماندهاند
عارف در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تخریب آقای هاشمی و خاتمی با توجه به اظهارات اخیر وزیر اطلاعات، یادآور شد: متاسفانه یکی از مشکلات ما عدم رشد و بلوغ سیاسی در کشور است و آن رشدی را که باید در رسانهها شاهد باشیم را نمی بینیم. یعنی در شرایطی که کشور به آرامش نیاز دارد، امنیت و آرامش را بر هم میزنند. متاسفانه کار را به جایی برده اند که یک نویسنده به آقای خاتمی که خدمات زیادی کرده اند، به خود اجازه می دهد که ایشان را مفسد فی الارض می گویند و این کار جفا در حق انقلاب است. نتیجه تحریب این دو بزرگوار چیزی جز فضای دلسردی در جامعه نیست.
وی تاکید کرد: روش خودزنی و حذفی که آفتی است در انقلاب ما کسانی که عاملش هستند به زودی گریبان خودشان را می گیرد.
معاون اول دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاح طلب هنجار شکن نیست، در خصوص تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها نیز خاطرنشان کرد: من مخالف تفکیک جنسیتی در دانشگاهها هستم. اولا شان دانشجوی ما چه دختر و چه پسر نیست که در دانشگاه ها تفکیک جنسیتی شود. به نظرم دانشجویان نیاز به قیم ندارند که با آنها چه طور برخورد کنیم. بعد هم با چه امکاناتی می خواهیم این کار را انجام دهیم؟ سالم ترین بخش جامعه دانشگاه است.
معاون اول دولت اصلاحات همچنین تاکید کرد: به دلیل اینکه عنان دانشگاه به دست افراد کم تجربه سپرده شده است ، سعه صدر مدیریتی در دانشگاهها کم شده است. انتظار این است که همه دانشگاهها آئین نامه تشکل ها را اجرا کنند. دانشجو حق دارد تقاضای تشکیلات کند و دانشگاه موظف است در چارچوب قانون اجازه تشکیل این تشکل را بدهد. ما با محدودیتهایی رو به رو هستیم اما امیدواریم فضا باز شود.
وی با اشاره به نوع برخورد دولت آینده با رژیم صهیونیستی گفت:نظام جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونسیتی را به رسمیت نمی شناسد که بخواهد در مورد آن حرفی بزند وفلسطینی که بیش از 6 دهه دچار بحران شده است را به رسمیت می شناسیم که این کشور می تواند با برگزاری رفراندوم به حقوق پایمال شده خود دست پیدا کند.
عارف با تاکید بر اینکه موضع ایران رفع بحرانهای سوریه است گفت: سوریه کشوری اسلامی است و ما همیشه روابط خوبی با آنها داشته ایم و آنها در جنگ هشت ساله همیشه کنار ما بوده اند.متاسفانه الان شاهد دخالت نیروهای خارجی هستیم که من مخالفم. سرنوشت هر کشوری توسط ملتش مشخص میشود و نیروهای خارجی و بیگانه حق هیچ گونه دخالتی را ندارند. موضع ما این است که مسائل سوریه توسط مردم این کشور و اصلاحاتی که در آن صورت می گیرد دنبال شود.
معاون اول دولت اصلاحات در ادامه درباره مواضعش نسبت به هدفمندی یارانه ها گفت: هدفمندی یارانهها قانون خوبی بود که بد اجرا شد. باید نقاط مثبت و منفی اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها به طور کامل بررسی و تحلیل شود که اگر بدون تحقق این امر وارد فاز دوم شویم قطعا با مشکلات جدیتری مواجه خواهیم شد.
عارف همچنین در خصوص اتفاقات سال 88، گفت: در زمانی مناسب باید پرونده انتخابات 88 باز شود که به نفع نظام و انقلاب است. اینکه اتفاقی در کشور بیافتد اشتباه است که برخی ها بخواهند صورت مساله را پاک کنند چراکه آثارش میماند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در ادامه در خصوص اتفاقات عاشورای 88 نیز تصریح کرد: اگر آقای خاتمی اجازه داده بود که پرونده عاشورا 76 (کاروانال عاشورا) بسته نمیشد، عاشورای 88 اتفاق نمی افتاد. الان نیز بر این باورم که باید دقیق حوادث 88 باید بررسی شود و هر کسی خلافی کرده است باید عذرخواهی کند اما نه در شرایطی که تریبون دست یک جریان باشد. طی این 4 سال تریبون در اختیار یک جریان بود و طرف مقابل را محکوم میکرد. هر کس کوچکترین توهینی به مقدسات کرده است باید مجازات شود اما نباید تنها به قاضی برویم و راضی برگردیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در واکنش به سوال یکی از دانشجویان که می گفت شوراهای صنفی در انتخابات 88 فعالیت سیاسی انجام دادهاند گفت: فعالیتهای دانشجویی ضروری است و باید در چارچوب قانون و آئین نامهها باشد. اما اینکه یک شورای صنفی کار سیاسی کرد، تکلیفش با کیست؟ با دانشجو است؟ اگر مرجع نظارت تشخیص داد باید تذکر داده شود. تذکر می دهیم اما حق نداریم گروهی را تخریب یا حذف کنیم.
وی در خصوص سوالی مبنی بر اینکه شما اعضای احتمالی کابینه خود را انتخاب کردهاید خاطرنشان کرد: تشخیص انتخاب کابینه را یک پروسه میدانم لذا نه تنها نظر دوستانم بلکه جناح شکست خورده در عرصه انتخابات را هم در نظر میگیرم چرا که هدفم خروج کشور از بحران و تنش است. در نتیجه باید کابینه شایسته سالاری داشته باشیم.
وی در پایان با بیان اینکه هیچ راهی جز حضور قوی در انتخابات وجود ندارد، گفت: جریانهای سیاسی باید با حضور در مناسبات سیاسی از جمله انتخابات وزن خود را ثابت کنند و اصلاح طلبان نیز در صورت حضور قوی در انتخابات پیروز این عرصه خواهند بود.
معاون اول دولت اصلاحات همچنین اظهار امیدواری کرد حصر آقایان میرحسین موسوی و کروبی قبل از برگزاری انتخابات برداشته شود.
دیدگاهها
خدا کند که بیایی
يعني دوباره اميدوار بشيم؟.
افزودن نظر جدید