بیانیه جمعی از متخصصان رشته رادیوتراپی و انکولوژی

جمعی از پزشکان متخصص در رشته رادیوتراپی و انکولوژی در بیانیه‌ای نسبت به نامه چندی پیش دستیاران رشته تخصصی خون و انکولوژی که با عنوان " اجحاف وزارت بهداشت ؛ درمان و آموزش پزشکی در حق بیماران سرطانی " در سایتهای خبری منتشر شده بود ،واکنش نشان دادند.

در این بیانیه که با عنوان "اجحاف در حق بیماران سرطانی ... واقعیت چیست ؟" در اختیار پایگاه خبری-تحلیلی امید قرار گرفت،آمده است:

 

متاسفانه در چند روز گذشته نامه ای به قلم چند تن از دستیاران رشته تخصصی خون و انکولوژی در فضای  مجازی تحت عنوان " اجحاف وزارت بهداشت ؛ درمان و آموزش پزشکی در حق بیماران سرطانی " که توام با توهین های فراوان به پزشکان متخصص رشته " رادیوتراپی و انکولوژی " از جمله تشبیه متخصصان این رشته به بیطار است ،درج گردید.  ضمن  محفوظ دانستن حق گروه تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی در پیگیری قضایی اتهامات واردشده  در جهت تنویر افکار عمومی مطالبی را به عرض می رساند . با این امید که بتوان باب اینگونه ناسزاگویی های رسانه ای بدون پشتوانه علمی را بست و بحث های عقلانی و علمی را به مجاری مربوطه هدایت نمود.

خواست قلبي ما پيشبرد امور تخصصي از مجاري مربوطه و عدم ورود به بازي‌هاي سياسی است كه گاها" باعث مخدوش شدن مجاري و مباني علمي شده و شبهه  درگيري علم پزشكي با آلودگي‌هاي قدرت طلبي و حتي درخواست‌هاي سخيف مالي را به ذهن متبادر مي‌سازد، اما چه كنيم كه مدعيان تازه به دوران رسيده دوست دارند سينه سپر كنند و هل من مبارز بطلبند. جواب بزرگان و اساتيد رشته راديوتراپي انكولوژي به عنوان اولین رشته تخصصی در زمینه درمان جامع بیماران سرطانی که سابقه‌اي بيش از نيم قرن تجربه‌ درارائه خدمت به بیماران سرطانی در كشور را دارند پاسخي است كه ابوسعيد ابوالخير به ابوعلي سینا در دعوتش به مهاجه مي‌كرد و او را پشه اي بيش نمي دانست كه... "همان پشه هم توئي، ما هيچ نيستيم..."

اما امر پيشگيري و درمان سرطان چنان اهميتي در بهداشت و درمان اين كشور دارد كه در هنگام مواجهه با كژي‌ها و درشت‌گويي هايي كه نه تنها افراد بلكه مرزهاي سلامت اين مرز و بوم را نشان گرفته، چاره‌اي جز پاسخگويي و دفاع از حريم رشته تخصصي راديوتراپي انكولوژي و بلكه درمان سرطان در ايران عزيزمان نمي‌بينيم البته به جاست كه بدانيد و بدانند كه شيوه ما در پاسخ نه درشت‌گويي، سياه نمايي و مظلوم نمايي  بلكه بيان واقعیت ها به زبان سليس است هر چند كه شايد بتوان خفته‌اي را بيدار كرد اما به خواب زده  راه هرگز .

1.  پاسخ اول به مدعيان انحصار توليت درمان سرطان در كتب علمي است. بزرگان علمي مي‌دانند تنها كساني كه در مدت تحصيل خود فقط و فقط دروس مرتبط بادرمان تومورهای تو پر   “ Tumors  “Solidرا مي‌گذارنند، متخصصين  رشته رادیوتراپی انکولوژی هستند . در نقل رشته خون و انكولوژي كه بعضا" نگارنده با گروهي از آنها هم درس بوده اينكه ايشان از 2سال تحصيل در رشته تخصصی ،که قبلا بصورت فلوشیپ بوده ؛ 18 ماه را صرفا به بيماري‌هاي خون مي‌پردازند و فقط 6 ماه دوره انكولوژي می گذرانند. در حالي كه بعد از فارق التحصيلي هيهات از پيدا كردن فردي كه بخواهد متولي درمان بیماری های خون  شود، همگي تمرين درمان سرطان هاي غيرخوني مي‌كنند چرا كه احتمالا " به دريا در منافع بيشمار است... " و بیماران مبتلا به تالاسمی و انواع بیماری های خونی متاسفانه متولی اصلی درمان خود را از دست داده اند .

رشته تخصصی درمان سرطان در ایران از 50 سال پیش و توسط اساتید و بزرگان و متخصصین رادیوتراپی و انکولوژی  پایه گذاری شده و کسانی که امروزه به غلط خود را متولی تخصص سرطان می دانند بعضا خود مدتی در بدو امر در نزد اساتید این رشته تخصصی به کسب تجربه و دانش اندوزی پرداخته اند.

2.  پاسخ دوم به ذات درمان سرطان برمي‌گردد. امروزه به عيان ثابت شده كه درمان سرطان نيازمند همكاري تيمي اعم از جراح سرطان، متخصص راديوتراپي و انكولوژي، پاتولوژيست و راديولوژیست دارد. در اين ميان اگراین عزیزان هم دوست دارند مشارکت در درمان داشته باشند باكي نيست بفرماييد! شما هم در تصميم گيري‌هاي درماني مشاركت كنيد و سهم  و دين خود را به سلامت و درمان اين كشور ادا كنيد .عرض خود را ببريد ولي براي خدمتتان منت نگذاريد و زحمت ديگرن را نيفزائيد و از همه بدتر خود را همه کاره درمان سرطان معرفی نکنید!. نقل آن اشتری است که در سرما از صاحبش درخواست کرد بینی  خودرا به درون اتاق آورد تا کمی گرم شود ؛ بعد درخواست کرد سرش را داخل بیاورد که کمی بیشتر گرم شود سپس به صاحب خانه گفت اگر اجازه هست من بروم گوشه اتاق بنشینم تا ازسرما نلرزم؛ وقتی مدتی به اذن صاحب خانه نشست و خوب گرم شد گفت " حالا دیگر گرم شده ام و باید غلت بزنم شما از اتاق بیرون بروید!!!".

اگر در توان علمي اساتيد و بزرگان ما و حتي تمامي فارغ التحصيلان رشته راديوتراپي و انكولوژي كوچكترين شكي وجود داشت، ‌نتايج جلسات تخصصي وزارت بهداشت و درمان كه از پس صدها ساعت كار كارشناسي برآمده،‌ منجر به تصميم‌گيري براي احقاق حق اين رشته تخصصي در ايران نمي گرديد. در جلسات تخصصي و تومور بوردها در بيمارستان‌هاي تخصصي دانشگاهي و خصوصي و به گواهي تمامي اساتيد فن كه بهره علمي و سوابق درخشاني دارند، همكاران رشته‌ ما هستند كه در تصميم‌سازي‌هاي درمان نقش اصلي را بر عهده دارند.

3.  اگر بناست بر نام يك رشته تخصصي پافشاری کنیم ، ‌به يادآوري سابقه رشته تخصصي راديوتراپي و انكولوژي مي پردازيم. در كشورهاي اروپائي و امريكايي نام رشته،  Radiation Oncology و درسایر كشورهاي انگلیسی زبان  به نام Oncology Clinical  شناخته می شوند . پس آنچه وزارت بهداشت و درمان پذیرفته و درصدد تصصیح نام قبلی برآمده درواقع کار جدیدی نیست و فقط انطباق نام این رشته تخصصی با نامگذاری ها ی بین المللی است. مگر نه این است که همکاران شما هم درخواست تغییر نام رشته تخصصی خود را به نام مجعول " مدیکال انکولوژی" داده اند.که البته بازهم در جلسات تخصصی با تساهل و مدارای اساتید ما که درجلسات حضور داشته اند همراه بوده . بحث نام گوشه‌اي از این ماجراست.احتمالا ایشان مي‌خواهند همه چیز را به خود منحصر کنند؛ و گرنه كيست كه نداند فقط با 6 ماه دوره تخصصي نمي توان نام Medical Oncologist بر خود نهاد.

4.  سوابق درخشان درمان سرطان توسط فارغ التحصیلان و متخصصین  رادیوتراپی و انکولوژی در سراسر کشور و شناختی که تمامی متولیان امر درمان سرطان در کشور از خدمات بی شائبه و انسان دوستانه  خدومین این پزشکان متخصص از آنها چهره هایی شناخته شده وبنام در کشور عزیزمان ایران و حتی در سطح کشور های منطقه ساخته است . چگونه است که تعدادی از دستیاران رشته خون شناسی  ( و البته به تحریک بزرگان خود ) نا دانسته و بی محابا در سطح رسانه ها به همکاران عزیز ما اینگونه می تازند و در رسانه ها آنها را پزشکان عمومی می خوانند؟ بی پروایی وگستاخی تا کجا که ایشان را به دامپزشک تجربی تشبیه می کنند ؟! آیا این چیزی جز تشویش اذهان عمومی در جهت نیل به مقاصد گاه ناشناخته و بعضا شبه ناک نیست؟ این عزیزان بگویند در پیشگاه ملت عزیز ایران که این روزها با مشکلات متعدد درمان سرطان از جمله هزینه های سرسام آور داروها مواجهند  و از آن بالاتر در پیشگاه عدل الهی چه پاسخی برای طرح این دعواهای کودکانه در سطح عموم دارند ؟ آیا هدفشان ضربه زدن به حیثیت اجتماعی این برگواران در نزد مردم عزیز ماست؟ که حاشا و کلا....  و یا هدفشان از مطرح کردن اکاذیب این چنینی چانه زنی در بالا در جهت دستیابی به اهدافی غرض آلود است؟

از اين عزيزان مي‌خواهيم كه دست از انحصارطلبي و گاه لجبازي‌هاي كودكانه بر‌دارند و در مقام عمل توانمندي هاي علمي و شايستگي‌هاي خود را به منصه ظهور برسانند. در اين كشورالحمدلله  دولت نظارت‌گر وجود دارد كه كنترل و نظارت مكفي را بر عملكرد پزشكان داشته و انشاءالله با حضور دولت جديد به صورت تخصصي‌ترنظارت ادامه خواهد داشت. خدای راشکر که مطرح شدن  بحث‌هاي علمي در رسانه‌ها هم باعث افزايش سطح علمي مردم شده و آنها خود به مقايسه عملكردها و توانمندي‌هاي علمي مي‌پردازند. نخواهيم با تشويش اذهان بیماران که فی نفسه مشکلات مربوط به درمان سرطان و هزینه های آن را دارند ،  به جاي اثبات خود به نفي ديگران بپردازيم و مسابقه علمي خدمت به بيماران و نيازمندان درمان را با حذف ديگران به ميداني براي جولان افكار و خواسته هاي گاه نابه حق خود تبدي

امضا کنندگان :

دکتر بهرام مفید                                                                

دکتر احمد عامری

دکتر احمد رضا سبزاری                                                    

دکتر حسین فودازی 

دکتر نسرین امیری فرد                                                      

دکتر مستانه صانعی

دکتر ثریا سلمانیان                                                             

دکتر آرش قاسمی

دکتر شیوامقدم                                                             

 دکتر حمید رضا دهقان منشادی

دکتر آرش قاسمی                                                              

دکتر مهدی سبحانی

دکتر داتیس محبوبی                                                         

دکتر نگین فرشچیان

دکتر هادی مولانا

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید