- کد مطلب : 2689 |
- تاریخ انتشار : 11 آذر, 1392 - 12:23 |
- ارسال با پست الکترونیکی
تبعات تعلل در انتصاب مدیران ادارههای میراثفرهنگی استانها
به گزارش امید به نقل از خبرگزاری میراث فرهنگی،آنطور که کارشناسان میراثفرهنگی میگویند، ضعفی که سازمان میراثفرهنگی در کارشناس زبده و مدیر اجرایی توانمند دارد بهقدری جدی است که قرار است افرادی از آموزش و پرورش و دانشگاهها گزینش و به سازمان میراثفرهنگی منتقل شوند.
این درحالی است که رسانهها درباره اینکه صدمات و عواقب مدیریت غیرتخصصی تا چه حد میتواند آسیبزا و جبرانناپذیر باشد گزارشهای بیشماری منتشر کردهاند. خبرگزاری میراثفرهنگی نیز در دولت نهم و دهم بارها به ضعف مدیران میراثفرهنگی اشاره داشت که بهخاطر نداشتن مواضع صحیح، تصمیمات نادرست و همینطور نداشتن قدرت کافی در دفاع از منافع میراثفرهنگی آسیبهای جدی را به محوطهها و بافتهای کشور وارد آورد.
در این میان اصفهان یکی از استانهایی بود که با حجم بیسابقهای از تخریب خانههای تاریخی مواجه شد. فعالان میراثفرهنگی این استان که مدام از فساد اداری مدیریت میراثفرهنگی استان و تصمیمات غلط شکایت داشتند، حالا با آمدن مدیران جدید که داعیه فرهنگی در سر دارند مطالبات و انتظارات بیشتری دارند. آنها نهتنها تعلل طولانیمدت در انتصاب مدیریت جدید استان را بهصلاح میراثفرهنگی نمیدانند که معتقدند، فساد اداری تا مرز استخوان میراث اصفهان ریشه دوانده و این استان را در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را به چالش جدی کشانده است.
«علیرضا روحانی» فعال میراثفرهنگی اصفهان، معتقد است، تعلل در انتصاب مدیر کل میراثفرهنگی اصفهان منجر به آسیبهای جدی در اداره کل میراثفرهنگی شده است. درحالی که کارشناسان و فعالان میراثفرهنگی اصفهان با تغییر دولت انتظار داشتند که رویکردهایی که مدیران فعلی نسبت به مسائل فرهنگی و انتصاب افراد فرهنگی دارند متفاوت از گذشته باشد.
این فعال میراثفرهنگی با تاکید براینکه انتصابهای شایسته در مدیریت استانها میتواند آینده روشنتری برای حوزههای سهگانه میراث، گردشگری و صنایعدستی داشته باشد ادامه میدهد: اصفهان بهدلیل داشتن ظرفیت گردشگری و تاریخی همانند یک قطب عمل میکند، اما اداره کل میراثفرهنگی استان به دلیل نداشتن مدیری توانمند نتوانسته آنطور که باید از متخصصان این حوزه بهره بگیرد و در مقابل دستگاههایی که پروژههای عمرانی آنها در تضاد و تعارض با منافع میراثفرهنگی قرار دارد بایستد.
روحانی میگوید: میراثفرهنگی اصفهان دارای نقطه ضعفی بزرگی است که سالها همه از عیان شدن آن ابا داشتند و این ضعف به فسادی برمیگردد که در دستگاه اداری میراثفرهنگی اصفهان ریشه دوانده و نهادینه شده است بهگونهای که حتی مدیران مختلف در دولتهای مختلف نتوانستهاند به حل این معضل بپردازند.
بهگفته این فعال میراثفرهنگی، درحالحاضر چند ماه از رویکار آمدن دولت یازدهم و رییس سازمان میراثفرهنگی میگذرد اما هنوز تکلیف اداره میراثفرهنگی استان مشخص نشده، این درحالی است که اعتراض کارشناسان به شرایط فعلی سبب شده که پرسنل و کارشناسان میراثفرهنگی اصفهان با تهدید و اخراج یا جابهجایی از بخشی به بخش دیگر مواجه شوند.
این درحالی است که اصفهان در ماههای اخیر با حجم بیسابقهای از صدور مجوز تخریب خانههای تاریخی مواجه شده است. روحانی با تایید این مطلب به قدرت گرفتن مافیای خرید و فروش خانههای تاریخی و تورگردانانی که صنایعدستی و برند اصفهان را دچار خدشه کردهاند اشاره میکند. او میگوید: ریشهکن شدن تفکرات فعلی که تخریب بخشهای مختلف میراثفرهنگی کشور را بههمراه دارد نیازمند مدیریتی قدرتمند است که به هیچیک از حوزههای میراث، گردشگری و صنایعدستی وابسته نباشد تا بتواند نگاهی عادلانه به هر سه حوزه داشته باشد.
باتوجه به اینکه در اصفهان یکسری مناسبات خاص سیاسی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد. اداره میراثفرهنگی این استان هم نیازمند فردی با دغدغه و نگاه فرهنگی است. فردی که از اجماع سیاسی، فرهنگی و اجتماعی قوی برخودار باشد. بهگونهای که از یک سو افراد موثر و مدیران ارشد در سیاستگذاریهای کلان استان با وی همسو باشند و از طرف دیگر این فرد با رویکرد تازه و تعاملات مثبتی که با اصناف دارد مورد حمایت تشکلهای فعال در عرصه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قرار گیرد. اما شنیدهها حاکی از آن است که وجود چنین افرادی در اصفهان هنوز مورد موافقت مدیران ارشد سازمان میراثفرهنگی قرار نگرفتهاند.
روحانی میگوید: درصورت ادامه پیدا کردن روند فعلی و قرار نگرفتن مدیری اصلح در مسند مدیریت اداره میراثفرهنگی اصفهان قطعا این استان در آینده با بحرانهای جدی مواجه خواهد شد.
افزودن نظر جدید