- کد مطلب : 13668 |
- تاریخ انتشار : 19 فروردین, 1396 - 08:53 |
- ارسال با پست الکترونیکی
تلاش اصولگرایان برای شبیهسازی انتخابات دوم خرداد ۷۶
روزنامه الکترونیک امید ایرانیان نوشت: ابراهیم رئیسی اکنون رأی اول جمنا را به دست آورده و بعید نیست کاندیدای نهایی این جبهه تازه تأسیس اصولگرایان شود. تشکلی که البته نتوانسته همه اصولگرایان را زیر چتر خود جمع کند. علی لاریجانی نه تنها با آنها زاویه دارد بله علیهشان هم موضعگیری کرده است. جلیلی هم وارد بازی جمنا نشد و راه خودش را میرود. قالیباف و رضایی هم در حالت نیمه قهر به سر میبرند. رئیسی هم اگرچه نمایندهاش به نشست پنجشنبه جمنا در شهر آفتاب که با حمایت شهرداری در اختیار آنها قرار داده شده است فرستاده، اما اعلام کرده میثاق نامه جمنا را امضا نمیکند و مستقلاً در انتخابات حاضر میشود. حال و روز جمنا اگرچه به لحاظ جمع کردن نیروها برای پر کردن سال ۳ هزار نفری شهر آفتاب در ظاهر خوب است ولی در باطن ژنرالها یکدیگر را دور میزنند. سردبیر سایت تابناک از رسانههای نزدیک به محسن رضایی افشاگری کرده است که جماعت حاضر در نشست پنجشنبه جمنا از نیروهای زاکانی بودند که به شهر آفتاب گسیل داده شده بودند. به همین دلیل زاکانی جزو ۵ نفر اول جمناست ولی فردی به مانند ضرغامی در ردههای پایین تر قرار دارد از سوی دیگر در حالیکه حاجی بابایی بعد از کنارهگیری پرویز فتاح میبایست جزو ۵ نفر اول جمنا قرار میگرفت به نوشته سایت انتخاب با فشار ژنرالهای تصمیمگیر اصولگرایان از دایره ۵ نفر حذف میشود.
در همین راستا علی دورانی، قائم مقام جمعیت پیشرفت وعدالت و از چهرههای نزدیک به محمدباقر قالیباف به فرارو میگوید: «آنچه بیشتر از این اخبار نگران میکند این است که خروجی جمنا، فرد مناسب و با تجربهای نباشد و قابلیت اداره قوه مجریه و کشور را نداشته باشد. تاسفانه نگاه برخی به انتخابات اینگونه است که باید صرفاً یک انتخابات خوب برگزار شود. اما واقعیت این است که انتخابات پروژهای است که ما در آن باید فردی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنیم که برنامه و توانایی لازم برای اداره کشور داشته باشد. اینکه آقایان فقط به فکر این هستند که از رأی آوری آقای روحانی جلوگیری کنند یک اشتباه جدی و بزرگ است.»
اما جدای از اختلافات درون گروهی اصولگرایان، حضور ابراهیم رئیسی و توافق ضمنی اصولگرایان روی او برای رقابت با حسن روحانی معادلات سیاسی در جریان انتخابات را تا حدودی پچیده میکند. فردی که هیچگونه سابقه اجرایی ندارد و بیشتر عمر کاری خود را در قوه قضاییه گذرانده است اکنون میخواهد با حسن روحانی رقابت کند. پیشتر علامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفته بود «صفر کیلومترها به درد ریاست جمهوری نمیخورند» برخی رسانهها گمانه زنی کردهاند که منظور مصباحی مقدم از "صفر کیلومترها" ابراهیم رئیسی است. از سوی دیگر ابراهیم رئیسی اگرچه تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده دارد اما به مانند سلف خود یعنی آیتالله واعظ طبسی از چهرهای کاریزماتیک و دارای جایگاه در حوزه علیمه مشهد برخوردار نیست. واعظ طبسی هیچگاه در زمان حیات خود به دنبال مناسب حکومتی نرفت و تنها و تنها غیر از عضویت در مجمع تشخیص مصلحت و خبرگان رهبری به امورات آستان قدس پرداخت و همین موضوع او را در میان مردم مشهد بویژه حوزویان دارای جایگاه ویژهای قرار داد.
به هر روی حضور ابراهیم رئیسی در رقابت انتخاباتی با حسن روحانی از سه منظر قائل تحلیل است:
۱-گفته میشود در پس ذهن رئیسی اهداف کلانتری از جایگاه ریاست جمهوری قرار دارد از این رو بخشی از ارکان اصلی قدرت بیتمایل به حضور او در انتخابات ریاست جمهوری و شکستش در مقابل روحانی نیستند تا از این طریق آن اهداف کلان هم که رئیسی به دنبال آن است به طریق اولی پروندهاش بسته شود.
۲- تحلیل دیگری هم از حرکت انتخاباتی ابراهیم رئیسی متصور است. اینکه او برای ماندن در عرصه انتخابات به میدان نیامده است و او در میانه راه انصراف میدهد و کمپین انتخاباتیاش در اخیتار چهرههای نظیر قالیباف یا جلیلی قرار میگیرد.
۳- گزینهای که بیشتر به واقعیت نزدیک است این است که همه ارکان اصلی قدرت پشت سر رئیسی قرار میگیرند و اصولگرایان با شبیه سازی انتخابات دوم خرداد ۷۶ یعنی دوگانه «شیخ و سید» و مانور دادن روی سیادت رئیسی بویژه در طبقه مذهبی جامعه و ایجاد این دو قطبی سعی در شکست حسن روحانی دارند. هواداران رئیسی هم این روزها در شبکههای اجتماعی با شبیه سازی او با شهید بهشتی همانند شبیهسازی احمدی ژاد به رجایی از سوی هوادارانش، سعی در تحریک احساسات بخشهای از جامعه هستند ولی آنچه که مسلم است این است که در انتخابات خرداد ۷۶ اگرچه سیادت خاتمی دارای ارج و قرب میان قشرهایی از جامعه مذهبی ایران داشت اما آنچه باعث پیروزی خیره کننده او در آن انتخابات شد صداقتش با مردم بود که ابراهیم رئیسی تاکنون نتوانسته در این خصوص موفق باشد.
افزودن نظر جدید