توفیقی: تحول در علوم انسانی را باید با ترویج تفکر انتقادی محقق ساخت

مشاورعالی وزیرعلوم با بیان اینکه باید عینک سیاسی را برداریم، گفت: نظام علمی کشور با مدیریت سیاسی همخوانی ندارد.

به گزارش امید به نقل از ایسنا، دکتر جعفرتوفیقی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره جهت گیری‌های اصلی علم و فناوری و تاکید ایشان بر تجاری سازی، اظهارکرد: در حال حاضر در کشور ما در حوزه آموزش عالی اسناد خوب و قابل قبولی موجود است که سند چشم انداز بیست ساله، سند دانشگاه اسلامی، نقشه جامع علمی کشور، برنامه پنجم توسعه و غیره از جمله این اسناد است.

وی افزود: در این شرایط نقش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و همکاری آن با وزارت علوم نقش بسیارکلیدی در عملیاتی کردن اسناد است.

مشاورعالی وزیرعلوم با بیان اینکه ما تاکنون در حوزه سیاست گذاری به اندازه کافی کارکرده‌ایم، تصریح کرد: اکنون وقت عملیاتی کردن برنامه‌ها و اقدامات است، بنابراین باید از فضای سیاسی بیرون آمده و یک همکاری علمی بین نهادهای مرتبط و شبکه نقش آفرینان اصلی در حوزه علم و فناوری که شامل وزارت علوم، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت علمی ریاست جمهوری است، شکل گیرد.

توفیقی با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین کار ما اولویت بندی اسناد است، گفت: در حال حاضر زمان و منابع ما محدود است، بنابراین باید عینک سیاسی را برداشته و بنای کار خود را بر همفکری بگذاریم.

وی با بیان اینکه نظام علمی کشور با مدیریت سیاسی همخوانی ندارد، اظهار کرد: فضای باز برای گفتگو، تبادل نظر، اعتماد و همکاری متقابل درعین نقد و بررسی و روحیه انتقادی و همچنین ظرفیت سازی برای نقد و نظریه پردازی پیشران توسعه علمی کشور است.

مشاورعالی وزیرعلوم با تاکید بر اینکه تحول در علوم انسانی را باید با ترویج تفکر انتقادی و فضای آزاد اندیشی محقق ساخت، تصریح کرد: این نوع تفکر است که می‌تواند نظریه‌ها و محتوای جدید خلق کند و ما را در موضع جدید نسبت به سیاست‌های قبلی قرار دهد، بنابراین می‌توانیم فضا را به فضای همکاری و هم افزایی تبدیل کنیم.

توفیقی با بیان اینکه مجلس نقش نظارتی دارد و می‌تواند هر زمانی از وزارت علوم درباره مسائل مختلف گزارش بخواهد، گفت: در کنار این موضوع وزارت علوم نیز باید فرصت داشته باشد که برنامه‌های مصوب مجلس و برنامه پنجم توسعه را اجرایی کند.

وی با بیان اینکه در چند ماه گذشته برنامه‌های مختلفی بر اساس اسناد بالادستی در وزارت علوم تهیه شد، اظهار کرد: خوشبختانه خود مجلس نیز این اعتقاد را داشت که برنامه‌ها 100 درصد منطبق با اسناد بالادستی است که این پیام خوبی است و مجلس نیز باید اطمینان داشته باشد که برنامه‌ای که وزارت علوم دارد با رعایت تمام مصوبات مجلس است.

افزودن نظر جدید