- کد مطلب : 20446 |
- تاریخ انتشار : 25 فروردین, 1398 - 09:11 |
- ارسال با پست الکترونیکی
در دیدار استادان اصلاح طلب با آیت الله سیستانی چه گذشت؟
به گزارش امیدنامه،این نویسنده، در توضیح بیشتر درباره این دیدار گفت که برخی از استادان و علمای قم در سفرهایی که برای زیارت عتبات به عراق میروند، با آیتالله سیستانی هم دیدار میکنند. او ادامه داد: دیدار اخیر در ایام تعطیلات نوروز و از سوی گروهی از استادان قم صورت گرفته که گرایش نزدیک به اصلاحطلبی دارند.
لطفی در بیان جزئیات بیشتر اضافه کرد که این ملاقات از سوی حدود هفت یا هشت نفر از استادانی صورت گرفت که کرسی درس خارجفقه دارند که بعضی از آنها در فیضیه و برخی هم در بیوت خود تدریس میکنند. لطفی از بیان جزئیات بیشتر درباره نام و نشانی این افراد خودداری کرد، اما در پاسخ به این سؤال که نحوه ارتباط آیتالله سیستانی در قم با مراجع و بیوت و علما چگونه است، توضیح داد که آقای شهرستانی، نماینده آیتالله سیستانی، سیاست درهای باز را در قم پیگیری میکنند، به همین جهت با افرادی از گروهها و نحلههای مختلف فکری دیدار میکنند و در مناسبات مختلف، از جمله اعیاد و روضهها حضور دارند.
لطفی در کانال خود مطلبی را به این دیدار اختصاص داده بود او در این مطلب درباره محتوای دیدار انجامشده چنین نوشته بود: برخی از علمای قم در سفری به نجف به دیدار آیتالله سیستانی رفتند که در این دیدار، آیتالله سیستانی به سه نکته اشاره داشت:
۱. از روحانیون عراق خواستهام بههیچوجه وارد مناصب دولتی نشوند و در صورت تمایل یا نیاز به ورود، لباس روحانیت را کنار گذاشته و از حوزویبودن استعفا دهند.
۲. از نیروهای حشدالشعبی (بسیج مردمی عراق) اکیدا درخواست کردم بههیچعنوان وارد فعالیت اقتصادی نشوند. ۳
. در هیاهوهای سیاسی داخل ایران نگرانم که وضعیت معیشتی مردم به فراموشی سپرده شود.
او در گفتوگوی خود با «شرق» اضافه کرد که کسانی که با نگاه سیاسی آیتالله سیستانی آشنایی داشتند از طرح این نکات چندان شگفتزده نشدند. نظرات آیتالله سیستانی نزدیک به نظرات آیتالله خویی است. ایشان هم به مثابه آیتالله خویی به تفکیک بین علما از اشتغالات رسمی و حکومتی اعتقاد دارد.
او در توضیح این نکته که نظر آیتالله سیستانی درباره حشدالشعبی بر مبنای گزارش بوده یا توصیهای بوده است، گفت که این سخنان توصیهای و از جنبه پیشگیرانه مطرح شده است. این نویسنده و محقق قمی در ادامه درباره اینکه آیا دیدارها با آیتالله سیستانی از سوی دیگر گرایشهای سیاسی موجود در بین علما و بیوت قم نیز صورت میگیرد، متذکر شد که همانطور که گفتم، آقای شهرستانی با بیوت و علمای قمی ارتباط نزدیک و تنگاتنگی دارند. لطفی درباره اثر این تعاملات هم گفت: تبادلنظر بین علما، بهویژه درباره فقه سیاسی شیعه میتواند در انتقال تجربیات بین عراق و ایران مؤثر باشد، بهویژه آنکه آیتالله سیستانی مقلدان زیادی هم در ایران داشته و به دلیل نوع نگرش خود در فقه حامیانی نیز از اهل سنت دارد؛ بهعنواننمونه، دیدگاه ایشان در موضوعات مربوط به حقوق بشر یا بحث مردمسالاری زبانزد است.
17302
افزودن نظر جدید