- کد مطلب : 5697 |
- تاریخ انتشار : 16 مهر, 1393 - 10:05 |
- ارسال با پست الکترونیکی
دلیل نهادینه نشدن و دوام ناپذیری اصلاحات چیست؟
یه گزارش امید،مهندس احسان علیزاده، در مراسم افتتاحیه شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان خراسان رضوی، اظهار کرد: اگر نگاهی گذرا به تاریخ معاصر ایران بیندازیم، تحولات سیاسی، اجتماعی گوناگونی که به وقوع پیوستهاند را خواهیم دید که از مهمترين اين تحولات میتوان به جنبش مشروطه، جنبش ملی شدن صنعت نفت، انقلاب شکوهمند اسلامی و دوم خرداد سال 76 اشاره کرد.
وی افزود: مسئله مشترک در همه این تحولات این است که هیچکدام نتوانستند آنطور که پیشبینی کرده بودند، به اهداف بلندمدتشان برسند که همان تثبيت مردمسالاری، آزادی، استقلال و ديگر ارزشها بود.
علیزاده مهمترین عامل در بروز این مسئله را نهادینه نشدن و دوام ناپذیری اصلاحات دانست و خاطرنشان کرد: در هر تحول سياسی، اجتماعی آنچه که مردم به آن اعتماد میکنند افراد هستند و نه نهادها. در نتیجه با تغيير در وضعيت افراد شاخص در هر تحول، سرنوشت آن تحول نيز تغيير کرده و مسير حرکت منحرف میشود. بنابراین باید نقش «افراد» کمرنگ و نقش «نهادها» پررنگتر شود.
دبیر پویش امید کشور مبنای حرکت بنیاد امید را اعتدال، اخلاق مداری، خردورزی، توسعه گفتمان کشورداری خردمندانه و توانمندسازی جوانان و زنان دانست و یادآور شد: مهمترین مسئولیت اجتماعی بنیاد امید ایرانیان نهادسازی، تقویت نهادهای مدنی و کادرسازی است. شايد نگاهی دورانديشانه به ايرانِ فردا ميزان اهميت اين نهادها را برايمان روشن سازد. این بنياد میخواهد جامعه مدنی را به حدی از بلوغ فکری برساند که حتی اگر در يک پروژه شکستی صورت گرفت، با نگاه به آينده تلاشها بيشتر شود و مشارکت فعال جای نااميدی، يأس و انفعال را بگيرد.
علیزاده تصریح کرد: بنياد اميد ايرانيان، بنياد آقای دکتر «محمدرضا عارف» نيست. این بنیاد متعلق به تکتک کسانی است که تلاش در دوامپذير کردنش دارند. نباید سرنوشت این بنیاد را به سرنوشت رويدادهای گذرا پيوند بزنيم. بنياد اميد برای اين يا آن انتخابات تأسيس نشده است، بنياد اميد به «ايرانِ فردا» میانديشد و تنها راه توسعه و تعالی کشور را نهادسازی و تقويت جامعهمدنی میداند.
وی ماموریت این بنیاد را تلاش برای اعتلای ایران اسلامی و افزایش کیفیت زندگی آحاد مردم به وسیله تولید، بازتولید و توزیع فرهنگ و گفتمان عقلانیت و اعتدال دانست و ادامه داد: وظایف اصلی بنیاد امید ایرانیان، شامل استفاده از ظرفیتها و توانمندیها برای کمک به بازگشت سرمایههای انسانی خارج از کشور همراه با استفاده هوشمندانه از سرمایههای داخل کشور، توسعه و پرورش منابع انسانی نخبه و کارآمد در زمینههای مختلف، معرفی و ترویج اندیشههای راهبردی در عرصه کشورداری از طریق تعامل حرفهای با عرصه قدرت و عرصۀ عمومی و تأثیرگذاری بر سطوح تصمیمسازی و تصمیمگیری از طریق پژوهش، مشاوره، نقد و آموزش در حوزه مسایل راهبردی و فعالیت در امور عامالمنفعه، خیریه و فرهنگی و اجتماعی است.
عضو شورای مشورتی دکتر عارف اضافه کرد: در کنار دولتها، نهادهای غیردولتی و سازمانهای مردمنهاد نقش بسیار مؤثری در زمینه تربیت جوانان و آماده کردن آنان برای به دوش کشیدن بار مسئولیت اداره امور کشور در حوزههای مختلف دارند. همراه شدن نسلها میتواند علاوه بر میدان دادن به جوانان برای پیشرفت و یادگیری، تجربۀ نسلهای پیش را به آنان منتقل کند. «شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان» با این هدف و در کنار نسل اولِ با تجربه کار خود را آغاز کرده است تا سهمی در کاهش فاصلۀ نسلها و دغدغهمند کردن جوانان و دانشجویان دربارۀ آینده کشور داشته باشد.
علیزاده بیان کرد: از سال ۸۸ ایجاد زیرساختهای لازم برای فعالیت بنیاد امید ایرانیان شروع شد و با حضور جوانان و دانشجویان در کنار نسلهای اول و دوم، نهال بنیاد امید ایرانیان تنومندتر شد. جوانان کارگروهی به عنوان «کارگروه جوانان بنیاد امید ایرانیان» در زیرشاخۀ کمیته فرهنگی، اجتماعی بنیاد تشکیل دادند.
دبیر کمیته پویش امید در ادامه سخنان خود به تشریح فعالیتهای این کارگروه پرداخت و خاطرنشان کرد: بیشتر فعالیت این کارگروه به فعالیتهای مطالعاتی و پژوهشی حول محور «جوانان و مشارکت اجتماعی» بود. حاصل کار این کارگروه مجموعهای ارزشمند در خصوص نظریات تحلیلی و علمی و نتایج پژوهشهای انجام شده در خصوص مشارکت اجتماعی جوانان بود.
علیزاده تأکید کرد: بنیاد امید ایرانیان محلی برای گردهمایی همۀ جوانان علاقمند به سرنوشت کشور، اهل اندیشیدن و فعالیت هدفمند است و امیدوار است تا بستری که ایجاد شده بتواند به هدف غایی یعنی اعتلای کشور عزیزمان دست یابد.
افزودن نظر جدید