دوراهی قالیباف و اصولگرایان

آن‌طور که قالیباف در این میدان یکه‌تاز نشان می‌دهد بعید است تصمیم داشته باشد بر سر سفره وحدت با اصولگرایان سنتی که زمانی آنها را پدرخوانده معرفی کرده بود، بنشیند.

به گزارش امیدنامه به نقل از اعتماد،«می‌بینیم این جریان هم در ارایه کارنامه، کارنامه قابل‌قبول و قابل دفاعی ندارد. حتی در هدف‌گذاری و روش و ابزار هم بدسلیقگی داشته است؛ هر چند برخی بزرگان اصولگرا شاید نپذیرند. نواصولگرایی با فرهنگ پدرخواندگی ساخته نمی‌شود. نواصولگرایی پدرخوانده نمی‌خواهد.» هر چند این جمله‌های قالیباف را که تنها چند هفته بعد از پایان انتخابات سال 96 به زبان آورد به پای دلخوری‌های او از جریان اصولگرایی گذاشته شد اما از همان زمان هم می‌شد حدس زد که قالیباف در سر سودای لیدری یک جریان را می‌پروراند و چندان بدش نمی‌آید علم لیدری را به دست بگیرد حتی اگر قرار باشد این لیدری به یک انشعاب ختم شود. او یک ‌سال بعد از مانیفست نواصولگرایی رونمایی کرد و بعد از چند ماه در نامه‌ای خطاب به جوانان اصولگرا از آنها خواست تا با ثبت‌نام در یک سامانه برای انتخابات مجلس یازدهم به جریان نواصولگرایی بپیوندند. حالا محسن پیرهادی از حلقه‌های نزدیک به قالیباف و عضو سابق شورای شهر تهران می‌گوید تا این لحظه 5474 نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. البته چندی پیش نزدیکان قالیباف از ثبت‌نام 6000 نفری خبر می‌دادند که چندان با آمار امروزشان همخوانی ندارد. آن‌طور که قالیباف در این میدان یکه‌تاز نشان می‌دهد بعید است تصمیم داشته باشد بر سر سفره وحدت با اصولگرایان سنتی که زمانی آنها را پدرخوانده معرفی کرده بود، بنشیند.

میدان‌داری جامعه‌ روحانیت

در اردوگاه اصولگرایی هر کسی حرف خودش را میزند؛ قالیباف که پروژه «نواصولگرایی» را دنبال می‌کند، شورای وحدت هم به دنبال راهی است تا بتواند احزاب اصولگرا را بر سر میز وحدت بیاورد، ازسوی دیگر پایداری‌ها هم همچنان نقش «بازی‌خراب‌کن» جریان راست را بازی می‌کنند و می‌خواهد از مدل ویژه حزب پایداری با همان ایده اصلح پیروی کند؛ اما در این میان جامعتین هم که زمانی محوریت وحدت بود و حرف آخر در میان اصولگرایان را می‌زد، چند سالی است که احزاب دیگر مانند گذشته حرف‌شنوی از آنها ندارند و حالا حداقل جامعه روحانیت مبارز به دنبال راهی است تا آن نقش و جایگاه گذشته خود را بازیابی کند. برای همین بعد از اصلاح اساسنامه‌ حالا چند ماه مانده به انتخابات دایره جلساتش با احزاب اصولگرا گسترده‌تر و البته پررنگ‌تر می‌شود. محمدحسین موسی‌پور، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و مسوول کمیته تشکیلات جامعه روحانیت به فارس می‌گوید: در ادامه جلسات گذشته و برای هم‌اندیشی و بررسی زمینه‌های تعامل و همگرایی احزاب و تشکل‌های انقلابی و ارزشی که به صورت ماهانه و به ابتکار جامعه روحانیت به راه افتاده پنجشنبه این هفته نیز جلسه‌ای برگزار خواهد شد. عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت تاکید کرد که رویکرد ما دعوت از همه تشکل‌های ارزشی و ولایی و تعامل حداکثری با همه آنهاست.

افزودن نظر جدید