- کد مطلب : 16788 |
- تاریخ انتشار : 15 بهمن, 1396 - 15:32 |
- ارسال با پست الکترونیکی
رئیسجمهور: اگر مردم به مقامهای ارشد سیاسی اعتماد نداشته باشند، به میدان نمیآیند
به گزارش امیدنامه به نقل از ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در مراسم بهرهبرداری از ۱۰ مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در کشور عنوان کرد: سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را به همه تبریک و تهنیت عرض میکنم. انقلاب اسلامی موضوع مهم و کمنظیری در تاریخ ملتهای منطقه و جهان بود؛ ملت ایران بدون کمک هیچ قدرت خارجی با اتکا به عنایت حق انقلاب را به پیروزی رساند.
وی افزود: دفاع مقدس دفاع جانانه یک ملت نه برابر متجاور بلکه برابر همه قدرتهای جهانی بود. در فرصت کوتاه چند نکته را محضر شما و سرداران و امیرانی که در دوران دفاع مقدس بار سنگین این حماسه را بر دوش داشتند عرض میکنم. در هر جنگی و دفاعی قبل از سخت افزارها باید به فکر نرمافزارهای آن دفاع و جنگ باشیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: اولین نرم افزار برای یک دفاع و حماسه برابر متجاوزین مشروعیت آن دفاع است. باید بتوانیم برای مردم روشن کنیم یا خودشان آگاه باشند که دیگری تجاوز کرده و ما مدافع هستیم و نمیخواهیم به منافع هیچ ملتی تجاوزی داشته باشیم. یک رژیم سفاک این جنگ را به ما تحمیل کرده است؛ جنگی که وظیفه انسانی و دینی و انقلابی ما است تا از سرزمین و ملت و شرفمان دفاع کنیم.
وی تاکید کرد: اگر مشروعیت برای همه مردم روشن نباشد، آن ملت پای کار نمیآیند و از آن جنگ خسته میشوند. اگر مشروعیت جنگ برای مردم روشن شد که این جنگ برای دفاع، ایستادگی و مقاومت در برابر متجاوز است، آن جنگ ممکن است هشت یا ۱۰ سال طول بکشد. علاوه بر آن اگر در جنگی فرمانده آن، رهبر یا مرجع تقلیدی باشد که همه به او عشق میورزند، در این جنگ همه فرهیختگان و همه اقشار در برابر فرد متجاوز یا ارتش و متجاوز آنها به خوبی ایستادگی میکنند.
روحانی گفت: آنها میفهمند که در این جنگ نه سازمان ملل نه کشورهای همسایه، کسی نیست که از شرف و ناموس آنها دفاع کند جز خودشان. مشروعیت، نرمافزار اصلی برای دفاع و جنگ در برابر متجاوز است چون جنگ فراز و نشیب زیاد دارد. کار پرزحمت و سختی است و همه اینها را مشروعیت ساده و آسان میکند.
وی با بیان اینکه نرم افزارهای دفاعی از سخت افزارها کاراترند؛ مشروعیت دفاع، مهمترین قدرت نرم افزاری در جنگ تحمیلی بود، گفت: اعتماد به رهبری، مقامات کشور و فرماندهان جنگ دومین قدرت نرم افزاری بود؛ مردم عاشقانه فرزندان خود را به میدان می فرستادند.
روحانی افزود: نکته دوم در بحث نرمافزار اعتماد مردم است؛ اگر مردم به سازمان رزم و به فرماندهان میدان و دفاع و به مقامات ارشد سیاسی کشور اعتماد نداشته باشند، نمیآیند. نه خودشان میآیند در میدان جنگ نه بچهها و همسرانشان را میفرستند.
رئیسجمهور با بیان اینکه اگر میبینید مردم فرزندان خود را با افتخار بدرقه میکردند و اگر جنازه آنها برمیگشت و به آن فخر میکردند به خاطر این بود که به فرماندهان جنگ اعتماد داشتند، گفت: اگر اعتماد به فرماندهان جنگ نبود و بنا بود هر روز تردید کنیم و یک عملیات واقع میشد و صدها ساعت بحث میکردند که این عملیات و جایی که حمله کردیم و ساعتش خوب بود یا نبود و تعداد کشتهها متناسب بود یا نبود، پیروز نمیشدیم.
روحانی با اشاره به مذاکرات هفتههای اول جنگ در مجلس اول گفت: در آن مجلس بنا به احساس وظیفه نمایندههای استانهایی که مورد تجاوز قرار گرفته بودند، هر روز یک بحثی بود. بعضی داد میزدند و میگفتند فرماندهان را بخواهید. مشکلات زیاد بود روزهای اول جنگ بود نه ارتش آنچنان آماده بود نه سپاه نه نیروهای انتظامی. ما آمادگی جنگ نداشتیم. سالهای اول انقلاب با مشکلات ماههای اولیه انقلاب مواجه بودیم. در این وضعیت هر روزی یک فرمانده ارتش احضار میشد. در مجلس و سر و صدا و داد و فریاد و آن آقا هم نکاتی را میگفت. هفته بعد امام پیغام داد که ربط ندارد مجلس این کارها را پشتیبانی و کمک کند.
وی افزود : اگر مجلس میخواست هر روز تحقیق و تفحص کند در هر عملیاتی نمیشد اگر کار را به اهلش واگذار نکنیم و اعتماد نکنیم و بخواهیم قدم قدم درباره مسائل چه جنگ چه مسائل دیگر هر روز صبح به پروژهای که به پیمانکار سپردیم سرکشی کنیم کار پیش نمیرود.
روحانی یکی از مشکلات امروز کشور را احساس وظیفه زیادی خواند و گفت: همه میخواهیم درباره همه مسائل احساس وظیفه کنیم. چارچوبی وجود دارد. امام در جنگ نقشهایی داشت که برای مردم تبیین نشده است. کلیت را میدانند. اما اگر گاهی ارشاد و نصیحت و نهیب امام نبود جنگ اداره نمیشد. الحمدالله در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی روز به روز این اعتماد بیشتر شد. لحظه اول که جنگ شروع شد مردم در بهت بودند. کسی فکر نمیکرد یک دفعه ساعت ۲ بعد از ظهر مراکزی در تهران بمباران شود. اگر سخن قاطع امام (که گفت دزدی آمده سنگی پرتاپ کرده و مردم جواب میدهند) اگر این قدرت و امید امام نبود، این کار انجام نمیشد.
وی ادامه داد : صبح فردا در مهرماه، ۱۴۰ فروند هواپیمای نیروی هوایی ما به نقاط مختلف و مراکز مختلف در شهرهای مختلف عراق هجوم آوردند. اولا یک ضربه سختی از لحاظ روحی و روانی و عملیاتی به عراق وارد کردند. از طرفی امیدی ایجاد شد. ساعت ۸ صبح که آمدیم مجلس؛ من از این عملیات مطلع بودم. مقام رهبری نماینده امام در شورای عالی دفاع بود و من درب مجلس رهبری را دیدم و در مورد حمله صحبت کردیم و من نکاتی را گفتم. رهبری اول مجلس پشت تریبون آمد و این خبر را اعلام کرد و این امید را ایجاد کرد و روز به روز اعتماد و امید بیشتر شد تا اینکه عملیاتهای بزرگ ما شروع شد، یک سال بعد از این تجاوز شکستن حصر آبادان را داشتیم که عملیات بزرگی بود. پشت سر آن عملیاتهای مهمتر واقع شد.
روحانی تاکید کرد: روز به روز اعتماد و امید مردم به آینده جنگ بیشتر شد. این نرم افزارها اگر نبود میدان جنگ که سخت افزار است، موفق نبود. مشروعیت جنگ برای مردم واضح شده بود مردم به مسئولان عالی سیاسی و نظامی اعتماد داشتند. مردم به ارتش و سپاه و بسیج و سایر نیروها اعتماد داشتند و امید داشتند و روز به روز این امید برای پیروزی بیشتر شد.
وی افزود: ما توانستیم در یک جنگ بسیار مهم که شوروی و فرانسه و آلمان و همه کشورهای مرتجع منطقه به عراق کمک میکردند، پیروز شویم. بعد از حمله صدام به کویت این واضحتر شد. امیر کویت و شاه عربستان و کشورهای منطقه و بقیه گفتند چقدر به صدام کمک کرده بودند و معلوم شد بهآنها سلاح شیمیایی داده بود و اروپاییها و آمریکاییها چه کمکی کرده بودند. معلوم شد چطور فرزندان این مرز و بوم در برابر همه شیاطین ایستاده بودند و چنگ را به پیروزی رساندند.
روحانی با بیان اینکه دفاع مقدس تابلوی زیبایی از ایثار، استقامت، حماسه و پیروزی است که به دست ایثارگران نقاشی شده است، اظهار کرد: شهدا و خانوادههای آنها و همه جانبازان، آزادگان و ایثارگران معلمان بزرگ ما در زندگی هستند.
رییس شورای عالی امنیت ملی بر لزوم ارتقای قدرت ملی تاکید کرد و گفت: قدرت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و دفاعی تشکیل دهنده قدرت ملی هستند که اگر این ۴ قدرت با هم نباشد، نمی توان از کشور دفاع کرد. در همان دوران دفاع مقدس اگر نمیتوانستیم میدان جنگ را اداره کنیم و مهمات و غذا برسانیم، مگر جنگ اداره میشد؟ اگر نفت را نمیتوانستیم بفروشیم چگونه ارز مورد نیاز را تامین میکردیم؟
وی ادامه داد: علت اینکه رهبری و مرحوم آیتالله هاشمی بنده را فرمانده پدافند هوایی کشور کردند، به خاطر خارک بود. بعد از بمباران خارک، دو هفته صادرات نفت قطع شد از این رو آیتالله خامنهای گفتند پدافند هوایی برای ما حیاتی است. من نمیپذیرفتم بعد حضرت آقا گفت من از جانب امام به شما تکلیف میکنم. اگر ما خارک نداشتیم، نمی توانستیم نفت بفروشیم. اگر نیروی دریایی ما نمیتوانست نفتکشها را اسکورت کند، چگونه میخواستیم جنگ را اداره کنیم.
رییسجمهور با بیان اینکه قدرت سیاسی و نظامی باید در کنار هم باشد، خاطرنشان کرد: در زمان جنگ یک روز هم انتخابات به تاخیر نیفتاد. امام میتوانست با توجه به شرایط جنگ بگوید که انتخابات برگزار نشود و مجلس با همان نفرات کار خود را ادامه دهد اما گفت انتخابات در همان روز باید برگزار شود.
وی به اهمیت قدرت فرهنگی اشاره کرد و گفت: مردمی که به جبهه میرفتند، این کار را داوطلبانه انجام میدادند. مردم گاهی در شناسنامه خود دستکاری میکردند تا بتوانند به جبهه بروند. اگر آن ایمان و اعتقاد نبود، نمیشد که به پیروزی برسیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مردم باور کردند فردی که قدم در میدان جنگ میگذارد، همین که غبار بر کفشهای او مینشیند، شعلههای آتش جهنم به او نمیرسد. مردم به این اعتقاد داشته و باور داشتند که مظلوم هستند و جنگ بر آنها تحمیل شده است.
روحانی با بیان اینکه ما قدرت ملی را نیاز داریم که ترکیب قدرتها است، اظهار کرد: قدرت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی همیشه باید کنار هم باشند. نیروهای مسلح در کنار دولت، دولت در کنار حوزههای علمیه و حوزههای علمیه کنار مردم باشد. اگر در کنار هم نباشیم در اقتصاد و فرهنگ دچار مشکل میشویم.
وی از علوم پیشرفته به عنوان قدرت جدید یاد کرد و گفت: در دنیای امروز همه همدیگر را تهدید میکنند. به نظرم بعید است که به نقطهای برسیم که دنیا گل و بلبل شود و فعلا همه در حال تهدید یکدیگر هستند. شاهد هستیم که آمریکاییها با چه زبان وقیحانهای روسیه را با سلاح اتمی تهدید میکنند. همه آنهایی که فریاد میزنند سلاح کشتار جمعی و هستهای باید از بین برود، خود از آن برای تهدید رقبایشان استفاده میکنند. در این شرایط آیا میتوان گفت که زمان صلح و برادری است و ما قدرت دفاعی نمیخواهیم؟ ما همیشه قدرت نظامی میخواهیم و تا زمانی که تهدید علیه ما وجود دارد ما برای ایستادگی در برابر هر تهدیدی باید قدرت دفاعیمان را تقویت کنیم. اگر میتوانیم که به حمدالله نیز توانستهایم خودمان میسازیم و اگر نه آنها را میخریم.
وی تصریح کرد: ما باید آنچنان قدرتمند باشیم که دشمن و تهدیدکننده ما جرات تهدید نداشته باشد. این گرفتن جرات یا باید بخاطر این باشد که از کسب موفقیت در صورت حمله مایوس شود یا بداند هزینه سنگینی را پرداخت خواهد کرد.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه قدرت ملی برای جنگ نیست بلکه برای صلح است، گفت: ما برای صلح عزتمندانه و مقتدرانه قدرت پیدا میکنیم. ما باید آماده باشیم برای اینکه بتوانیم تهدیدات را از سر مردم دفع و رفع کنیم. برای این کار ملت و مسئولان ما برای توانمندی دفاعیشان نیاز به مذاکره و توافق با هیچ قدرتی ندارند و نخواهند داشت. صحبت و بحث میکنیم و اگر مقامی آمد به او جواب قاطع میدهیم.
وی تصریح کرد: ما آنچه برای نیاز به دفاع از کشور با هر قدرتی را نیاز داشته باشیم در چارچوب قوانین و فتاوای رهبری تهیه خواهیم کرد.
روحانی تاکید کرد : ما دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم هم به خاطر تعهدات بینالمللی هم از آن بالاتر فتوای رهبری و دین و شرعمان.
روحانی خاطرنشان کرد: قدرت ملی در چارچوب حزب و جناح نمیگنجد. تمام احزاب و تفکرات و جناحها ذیل این قدرت تعیین میشوند. قدرت ملی یعنی همه باید با هم باشیم در قدرت سیاسی و اقتصادی همه باید با هم باشیم. در قدرت فرهنگی همه باید دوش به دوش هم حرکت کنیم. در قدرت دفاعی همه باید کنار نیروهای مسلح باشند. هر یک از نیروهای مسلح و مردم و دولت یک وظیفه دارند. در قدرت دفاعی، تبیین ارزشها و از جمله ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس در داخل حزب زیر خیمه حزب نمیرود. مربوط به کل ملت ایران است. مگر همه مردم در جبهه نبودند؟ کسی در جبهه میپرسید تفکر حزبیات چیست ؟ هرکه به کشور علاقه داشت مسلمان، یهودی، زرتشتی میآمد همه در کنار هم بودیم و کمک میکردیم. امروز هم باید مدافعین ما در سراسر کشور و نیروهای مسلح ما بالای جناح و حزب بیاستند. قدرتهای ملی باید بالای جناح بیاستند.
وی با بیان اینکه تمام آثار و ارزشهای دفاع مقدس هم بالای جناح باید باشد، گفت: اگر راهیان نور داریم هر ایرانی رفت باید آن را برای خود ببیند. اگر موزه دفاع مقدس داریم هر ایرانی و هر علاقهمند به انقلاب باید آن را برای خود ببیند. به هیچ وجه نباید رنگ جناح و حزب بگیرد. در دفاع مقدس همه عزیزان و سروران ما از شهید خرازی و همت و زینالدین و هاشمی و صیاد شیرازی و آبشناسان و ستاری و نامجو و فکوری و فلاحی همه شهدای ما از ارتش و سپاه و نیروی انتظامی و مردم، اینها همه اسطورههای مقاومت کشور هستند.
روحانی گفت: یک وقت در کشور فردوسی میخواست شعر بگوید دنبال اسطورهای به نام رستم رفت و در سایه این اسطوره ملتی را منسجم کند. امروز ما اسطورههای واقعی داریم. رستمهای دستان واقعی داریم نیاز به اسطوره نداریم شرح زندگی هر کدام از اینها میتواند الگوی ما باشد. به این دلیل نشر آثار شهدا و ایثارگران و موزه ها ارزش فوق العادهای برای ما دارد این موزهها باید ملت را منسجمتر کند و روحیه ایثار را ببرد بالا. هرچه این موزهها شلوغتر شود برای تهدیدات ما بازدارنده است فقط سلاح بازدارنده نیست. حضور مردم در مساجد و عاشورا و اعتکاف و راهیان نور و موزههای دفاع مقدس و عشق آنها به رهبری بازدارنده است باید از این توان استفاده کنیم.
رئیسجمهور گفت : من تشکر میکنم از همه نیروهای مسلح و از ستاد کل از سردار باقری که از رزمندگان دفاع مقدس از آغاز تا پایان بودند. یاد میکنیم از برادر شهیدشان حسن باقری که من از نزدیک قبل از عملیات والفجر مقدماتی خدمت ایشان رسیدند. ایشان توضیحاتی میداد و من دچار حیرت شدم که یک جوان تا این اندازه مسلط است همه رودخانهها و تپهها را میشناخت. در آن قرارگاه سرداران بزرگ بودند ایشان کاملا مسلط بود.
روحانی گفت: امروز فضای مجازی باید به فرصت تبدیل شود. فضای مجازی هست و کاری نمیشود کرد. جوانان ما قادرند از این فضا استفاده کنند. ما باید بتوانیم روحیه ایستادگی و مقاومت را چنان بالا ببریم که هیچ دشمنی جرات نکند در خاک سرزمین ما توطئهای علیه نظام و مردم کند و رزمندگان ما در این سالها در کشورهای دوست به عنوان دفاع از حرم و مسلمانان فداکاری کردند و نشان دادند گرچه سی سال از جنگ گذشته ولی روحیه ایثار در برابر دشمنان وجود دارد و انشاالله این روحیه روز به روز بالاتر برود و نسل ما آماده فداکاری باشد که اگر اینطور شود خدا یاری خواهد کرد.
افزودن نظر جدید