- کد مطلب : 7760 |
- تاریخ انتشار : 14 اردیبهشت, 1394 - 10:42 |
- ارسال با پست الکترونیکی
رئیس جمهور:نمیتوانیم به قوه قهریه نظام که دستبند و کلت همراهش است٬ بگوییم بیا و اجتهاد کن
به گزارش امید به نقل از ایلنا٬ حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در آیین نکوداشت مقام معلم در جمع مدیران و کارکنان آموزش و پرورش و معلمان با بیان اینکه باید نور ایمان را در دل بچهها بنشانیم٬ گفت: نمیشود به هر کسی گفت که تو مجتهدی و میتوانی اجتهاد کنی، آن وقت سنگ روی سنگ بند نمیشود. نمیتوانیم به قوه قهریه نظام که دستبند و کلت همراهش است٬ بگوییم بیا و اجتهاد کن، اینگونه نمیشود.
ما مرز اخلاق، ایمان، شجاعت و شهامت داریم مانند زینب (س) یا امیرالمومنین (ع)، ممکن است کسی بگوید ما به امیرالمومنین (ع) نمیرسیم٬ اما میتوان نمونه کوچک آن را شهید مطهری دانست.
رئیس جمهور گفت: اولین درسی که شهید مطهری به ما آموخت گذشت بود. این را طلبههای حوزه درک میکنند. مرحوم مطهری با استعدادی که داشت اگر در قم میماند٬ میتوانست مرجعی عالیقدر شود٬ چون سرآمد بود٬ اما قم را رها کرد و به تهران آمد.
رئیس دولت افزود: این هجرت از قم به تهران برای شهید مطهری یک گذشت بود٬ چرا که جایگاههای ظاهری را رها کرد و با حضورش در دانشگاه تهران به میان جوانان و دانشجویان آمد چرا که حس کرد حضورش آنجا ضرورت دارد و حس کرد لازم است دین را بیاموزد.
روحانی ادامه داد: سخنرانیهای مرحوم مطهری و کلاسهای درسی وی بسیار موثر بود؛ یادم میآید سال ۴۹ دانشجو بودم ایشان به دعوت دانشکده حقوق سخنرانی داشتند؛ این سخنرانی تا ماهها موثر بود و مطالب وی نقل زبانها بود. ایشان آزادمرد بود و جلوی بحث کسی را نگرفت.حتی سوالهای تند را هم با متانت جواب میداد.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه مرحوم مطهری به ما آموخت چگونه بیاموزیم و عالم شویم٬ اظهار داشت: ایشان به ما یاد داد متخلق اخلاق اسلامی شویم و از خود بگذریم و هر بیماری جامعه را بشناسیم و داروی آن را نیز بفهمیم و تجویز کنیم.
وی ادامه داد: گاهی به دانشکده الهیات یا منزل ایشان میرفتم. یادم میآید غیرت دینی مرحوم مطهری مثالزدنی بود و برای اسلام میخروشید و بحثهای لازم را دنبال میکرد؛ مثل کتاب مسئله حجاب که هجمههای بسیاری به ایشان وارد شد٬ اما مرحوم مطهری راهش را ادامه میداد.
روحانی با اشاره به اینکه این اتفاقها افتخارات و سرمایههای ماست٬ ادامه داد: از زینب (س) امیرالمومنین (ع) و امام صادق (ع) بیاموزیم و بدانیم هیچ ملتی این چنین سرمایههای معنوی برای استفاده ندارد. مردم ما آماده و عاشق هستند و این ارزشمند است حال باید بهره برداری کنیم و جلو برویم.
رئیس دولت یازدهم با تقدیر و سپاس از وزیر آموزش و پرورش و مسئولان این وزارتخانه و آنها که برای تربیت فرزندان کشور تلاش میکنند گفت: کار خوبی در وزارتخانه آغاز شده که ما باید آن را جلو ببریم و بدانیم چگونه فضای خلاق، در کلاس ایجاد کنیم و بدانیم کتابهای درسی چگونه باشد و کجا بگوییم این است و جز این نیست.
روحانی گفت: امروز شرایط بسیار متفاوت شده و برای تحقیق هموار است٬ دانشآموزان در فضای مجازی که یک شمشیر دولبه است میتوانند بسیاری از نیازهای خودشان را برطرف کنند.
وی اضافه کرد: از یک طرف آنها در مدرسه که هستند چیزی را از معلم خود میشنوند؛ از طرف دیگر در خانه و خانواده چیزهایی را از پدر و مادر و خواهر و برادر میشنوند؛ رسانههای داخل خانه نیز به طریقی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
رئیس جمهور گفت: علاوه بر اینها نوجوانان علاقه دارند در برخی از کلاسهای خارج از مدرسه نیز شرکت کنند و این خود بحث دیگری است. ما اگر در بحث زبان در مدارس سختگیری نکنیم٬ چه معنی دارد که دانش آموز بخواهد در جای دیگر به دنبال فراگیری آن باشد.
روحانی تصریح کرد: امروز باید بدانیم دانستن زبان٬ لازمه زندگی امروز است و ما نمیتوانیم به یک دانشآموز به زور بگوییم فقط یک زبان فارسی را یاد بگیر و اگر جای دیگر رفتی٬ مشکل آنهاست که زبان تو را نمیدانند. باید بدانیم امروز زبان دروازه علم است و بدون آن راه به علم ممکن نیست.
رئیس دولت تدبیر و امید در مورد زبان عربی نیز گفت: زبان عربی زبان بسیار مهمی است که بدون تسلط به آن نمیتوانیم اعماق دین را درک کنیم. ما مشاهده میکنیم خواندن متن فارسی و ترجمه قرآن با عربی آن بسیار متفاوت است.
رئیس جمهور بیان کرد: امروز جوانان علاوه بر این نوع آموزشها به دنبال فراگیری هنر نیز هستند و ما نمیتوانیم جلوی آنها را بگیریم و کلاسهای هنر را تعطیل کنیم چراکه به راحتی میتوانند در خانهشان این مسائل را دنبال کنند.
روحانی تاکید کرد: مهمترین چیزی که امروز باید بدانیم این است راه و روش٬ منحصر نیست و نباید به منحصر بودن آن تاکید کنیم. خانواده٬ رسانه٬ مدرسه٬ فضای مجازی٬ و همه اینها شرایط پیچیدهای را به وجود آوردهاند و خود این جامعه نیز یک کلاس عملی برای جوانان و فرزندان است و ما باید همه این موضوعات را مد نظر داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: امروز نباید به دنبال محدود کردن جوانان در این عرصهها باشیم٬ زیرا محدود کردن کافی نیست. هر چند در برخی از موارد لازم است٬ اما بالاتر از محدود کردن٬ ما باید به دنبال مصون کردن باشیم٬ زیرا که مصون کردن٬ هنر است.
رئیس دولت یازدهم یادآور شد: در خارج از کشور٬ قبل از انقلاب شاهد بودیم همین جوانان مسلمان جلسه میگذاشتند. جلسه تفسیر قرآن داشتند٬ هیات سینه زنی راه میانداختند و تحت تاثیر آن محیط نبودند٬ بلکه محیط را تحت تاثیر خود قرار داده بودند و این خود یعنی مصون بودن.
روحانی گفت: ما باید جوانانی توانمند و مصون بسازیم. این هنر است٬ قبل از انقلاب در ایران مدارس خارج از سیستم رسمی و دولتی بودند که بسیاری از مسئولان امروز٬ پرورش و تربیت یافته این مدارس هستند. بسیار در این مسیر خوب عمل میکردند٬ امروز باید بدانیم شرایطمان بسیار حساس است و بار سنگینی بر دوش داریم.
رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه گفت: مسئله بعدی که میخواهم در اینجا به آن اشاره کنم٬ این است که امروز باید آموزش و پرورش از حالت دولتی بودن محض خارج شود و مدارس غیر دولتی بیشتر شوند٬ زیرا که ما به دنبال این نتیجه هستیم که بتوانیم جوانانمان را پرورش دهیم و تربیت کنیم و مهارتهای زندگی را به آنها بیاموزیم و اگر این مسئله در مدارس غیردولتی بیشتر بدست میآید٬ به آن سمت حرکت کنیم.
رئیس جمهور بیان کرد: چه عیبی دارد ما هدایت نظارت و برنامه کلی را به عهده داشته باشیم و اگر این طور باشد و نتیجهای که میخواهیم بدست بیاید٬ بسیار خوب است. ما باید سعی کنیم با هزینه کمتر و کیفیت بهتر به نتایجمان دست پیداکنیم و از دستاوردهای دنیا نیز در این مسیر استفاده کنیم.
روحانی تاکیدکرد: امروز بدانیم علم را باید جهانی بیاموزیم. پرورش و اخلاق را با آموزههای دینی فرابگیریم٬ اما علوم و مهارت٬ جهانی هستند و باید آنها را از دنیا بیاموزیم.
رییس دولت یازدهم افزود: امروز در دنیا شاهد هستیم برخی از موسسات صنعتی و تجاری مدارس مخصوص خودشان را دار٬ در این صورت به راحتی میتوانند الگوسازی کنند و کسی که در کنار یک موسسه صنعتی است٬ قاعدتا به مهندسی علاقمند میشود.
وی بیان کرد: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم٬ این است که ما میدانیم معلمان و شما در آموزش و پرورش از لحاظ معیشت و مادی مشکلاتی دارید٬ این مسئله اصلا جای بحث نیست و دولت به عنوان خادم همه تلاشش را میکند تا این مشکلات را حل کند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در این مسیر من قبول دارم شما حق اعتراض دارید نه تنها شما بلکه حق اعتراض را برای همه اقشار، اصناف محفوظ میدانم همانطور که دیدید برای اولین بار در امسال بعد از ۱۰، ۱۵ سال که سابقه نداشت کارگران در روز کارگر راهپیمایی و مطالبات خودشان را مطرح کردند من اعتقاد دارم باید این گونه مسائل تحمل شود وفضا باز شود و دراین مسیر حق اعتراض معلمان را به رسمیت میشناسم زیرا که آنها بزرگان ما هستند.
رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: در عین حال دولت در حد توان خود به نظر من کارهای بسیار خوبی را انجام داده است. به طور مثال در سال ۹۰ اعتبار مصوب آموزش و پرورش ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۹۴ به دو برابر یعنی ۲۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
روحانی گفت: شاید تعداد معلم و دانش آموز افزایشی نداشته باشد و تعداد دانش آموزان همان ۱۱ میلیون و اندی باقی مانده باشد. در عین حال این اعتبارات دو برابر شده است. در سال ۹۲ بودجه آموزش و پرورش ۱۵ هزار میلیارد بود٬ اما دولت در ابتدای کار خود ۱۷ هزار میلیارد پرداخت کرد. این یعنی ۱۱۲ درصد؛ در سال ۹۳ نیز هر چند برای آموزش و پرورش ۱۹ هزار میلیارد پیش بینی شده بود٬ دولت عملا ۲۱ هزار میلیارد پرداختی داشته است.
رئیس جمهور افزود: این پرداختیها و افزایشها در حالی بوده که ما نتوانستیم در بودجه ۹۳ در آمدهایمان را محقق کنیم و از ۲۱۲ هزار میلیارد تنها ۱۷۴هزار میلیارد محقق شد. همچنین در آخر فروردین امسال نیز ۶۹۰ میلیارد تومان پول در جهت مطالبات فرهنگیان با آموزش و پرورش اختصاص دادیم.
وی تصریح کرد: دولت در شرایط تحریم کاهش قیمت نفت و کاهش درآمدها توانسته ادای دینی را به آموزش و پرورش داشته باشد٬ زیرا ما همه مدیون آموزش و پرورش هستیم.
روحانی افزود: نمیگویم شرایط مطلوب است اما تلاشمان را میکنیم در این شرایط منطقهای، تحریم و...٬ حرکتی در این مسیر داشته باشیم. هرچند شرایط مطلوب نیست٬ اما مردم با نشاط، امید دولت را در مشکلات یاری میکنند و دولت نیز توانسته است به مشکلات فائق آید هر چند که هنوز تحریمها وجود دارد ومذاکرات به پایان نرسیده و قیمت نفت برای ایران غیر قابل قبول و شرایط منطقهای ناآرام است.
وی افزود: اما مردم ما اینقدر خوب هستند و با حضورشان همیشه این مسائل را نشان داده و من در استقبالهای گوناگون در شهرهای مختلف این موضوع را مشاهده کردم که انشالله از این شرایط نیز عبور خواهیم کرد.
افزودن نظر جدید