عارف:متقاضیان دریافت یارنه از دولت تدبیر و امید دور نشده‌اند/تحقق شعار " اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی"در گرو عزم ولایت مداران جامعه است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: رقبا ثبت نام مردم برای دریافت یارانه را به معنای دور شدن مردم از فعالیت دولت تدبیر و امید ندانند.

به گزارش امید، محمد رضا عارف شامگاه روز گذشته  - پنج شنبه - در مراسم افتتاح بنیاد امید ایرانیان که در اتاق بازرگانی صنعت معدن وتجارت اصفهان و با حضور فعالان سیاسی استانی برگزار شد خود را کوچک‌ترین عضو خانواده اصلاح طلب دانست و اظهار کرد: موقعیت و شرایط در هر زمان وظیفه ویژه ای از انسان می‌طلبد گاهی سکوت و گاهی پرخاش و من از خدای بزرگ می‌خواهم که توفیق گرفتن تصمیمات درست را در هر زمان، موقعیت و مکان نصیب من گرداند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مردم را سازندگان اصلی تفکر اصیل انقلابی دانست که با حضور گسترده خود در انتخابات 24 خرداد زمینه پیروزی اصلاحات در عرصه سیاسی کشور را آفریدند.

عارف با بیان اینکه کشور باید از اتفاقات یک دهه گذشته درس بگیرد، افزود: در چند سال گذشته کشور با محدودیت‌های عارضی و تحمیلی مواجه بود که با مانع تراشی بر سر تشکل‌های کلیدی محور فرصت پیشرفت و ترقی را از کشور می‌گرفت.

وی ادامه داد: باید با درس گرفتن از اتفاقات یک دهه گذشته و به ویژه هشت سال اخیر با پیشبرد برنامه های سازنده به رشد و اعتلای کشور که خواست معمار کبیر انقلاب و شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی و مردم کشور است کمک کنیم.

رییس بنیاد امید ایرانیان با تاکید بر اینکه قانون حکومت‌های جهان همواره بر دو اصل نگاه به بیرون و یا تکیه بر توانمندی‌های داخلی استوار است، اظهار کرد: دشمنان نظام اسلامی همواره بر این نکته اذعان داشته‌اند که هیچ گاه در تاریخ 35 ساله انقلاب اسلامی نتوانسته اند حتی یک جمله و یا یک کلمه به ملت و دولت ایران تحمیل کنند.

وی همچنین به نقش کمک‌های مادی و معنوی مردم در اداره و پیروزی جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: تاثیر تلاش مردم نه تنها در هشت سال جنگ دفاع مقدس بلکه در محرومیت زدایی از کشور در سال‌های پس از جنگ نیز غیر قابل چشم پوشی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دهه چهارم انقلاب و نام گذاری این دهه به نام پیشرفت و توسعه خاطر نشان کرد: برای برآورده شدن خواسته های به حق مردم راهی به جز حرکت‌های خود جوش و هیئتی از جنس حرکات مردمی دهه اول انقلاب نیست.

عارف ویژگی این گونه حرکات که سابقه آن به دولت اصلاحات باز می گردد را مسؤلانه شفاف و تشکیلاتی دانست و افزود: تشکیل سازمان‌های مردم نهاد در جامعه یکی از این حرکت‌های سازنده است که آغاز به کار تاسیس آن‌ها نیز به دوران اصلاحات بر می‌گردد.

وی افزود: نتیجه جمع بندی در اواخر دولت اصلاحات تصمیم به شکل دهی بنیاد باران در اواخر تیرماه سال 84 با هدف پیشبرد اهداف انقلاب بود و مقرر شد این نهاد غیر دولتی برای انتقال تجربیات مدیران میانی به بالا تشکیل شود که با استقبال گسترده نیز مواجه شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پس از به بن بست رسیدن اخذ مجوز برای تاسیس یک پژوهشگاه در بنیاد باران زمینه برای تشکیل بنیاد امید ایرانیان با حفظ هسته اصلی بنیاد باران همراه با جوانان فراهم شد و این تغییر یعنی وارد شدن جوانان به این نهاد تحول سازنده ای نسبت به بنیاد باران محسوب می‌شد زیرا در آن بنیاد سازو کاری برای جذب جوانان در نظز گرفته نشده بود.

وی به فرد گرایی حاکم بر فضای توسعه کشور از سال 84 به بعد اشاره کرد و گفت: برنامه های توسعه در هشت سال گذشته در کشور کنار گذاشته شدند.

عارف ساختار سازی بر اساس مردم سالاری با تکیه بر جمع گرایی، بهره برداری از دانش نخبگان کشور در عرصه های مدیریتی و تصمیم گیری، ترویج رویکرد اعتدال و خرد ورزی در همه شئونات سیاست گذاری و توسعه گفتمان کشورداری خردمندانه را از رویکردهای بنیاد امید ایرانیان دانست و تلاش برای اعتلای ایران و افزایش کیفیت زندگی آحاد مردم با توجه به تولید و بازتولید و انتشار فرهنگ و اعتدال گرایی بر پایه عقلانیت و تفاهم سازنده میان نخبگان خبره داخلی و خارجی را از جمله ماموریت های اصلی و ارزش‌های اصلی بنیاد امید ایرانیان برشمرد.

وی ادامه داد این بنیاد قصد انجام فعالیت‌های حزبی را ندارد و تنها اتاق فکری است که در آن زمینه برای تبلیغ و بیان گفتمان اصلاح طلبی فراهم است.

عضو عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه میانه روی و اخلاق مداری در سیاست، درایت وصداقت در گفتار و رفتار و جوان گرایی و شایسته سالاری در امور سه اصل کلی بنیاد امید ایرانیان است، تصریح کرد: این بنیاد از طریق پایبندی به قانون اساسی و ارزش‌های انقلاب به اعتلای ایران اسلامی برای رسیدن به هدف غایی خود می‌اندیشد.

وی به نقش واحدهای استانی بنیاد امید ایرانیان نیز پرداخت و با اشاره به اینکه دومین شعبه استانی بنیاد امید ایرانیان در اصفهان پس از مشهد مقدس افتتاح می‌شود تقارن این اقدام با هفته نکوداشت اصفهان و روز شیخ بهایی را خجسته دانست و خاطر نشان کرد: این واحدها علاوه بر اینکه مطابق با برنامه های راهبردی دفتر مرکزی بنیاد امید ایرانیان به انجام وظایف استانی خود می‌پردازند باید به مسائل منطقه ای خود نیز توجه ویژه نمایند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حل بحران آب اصفهان، احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی، همکاری با NGO ها، تقویت همگرایی و صمیمیت میان اعضای هم سو و همکاری با دولت تدبیر و امید را از وظایف شعبه های استانی بنیاد امید ایرانیان دانست و افزود: تحقق شعار امسال رهبری یعنی «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» در گرو عزم موافقان و مخالفان دولت و نه فقط تلاش منفعلانه دولت و است و ولایت مداران جامعه بیشتر از دیگران باید در شکل دهی به این عزم ملی تلاش کنند.

وی خاطر نشان کرد: رابطه عدم انصراف درصد مورد انتظار مردم از دریافت یارانه با بی اعتمادی ملت به دولت دور ار انصاف است و اجرای موفق مرحله دوم هرفمندی یارانه‌ها آزمون بزرگ برای دولتی است که بودجه عمرانی را از 11 هزار میلیارد تومان در سال 92 به 23 هزار میلیارد تومان در سال 93 رسانده است در حالی که دولت یازدهم در سال گذشته با یک کسری بودجه تحمیلی از دولت دهم روبه رو بود.

عارف طرح سؤالات مکرر و زیاد نمایندگان مجلس از اعضای کابینه دولت را غیر منطقی دانست و افزود: آیا این طرز رفتار شایسته با دولتی است که قرار است به تحول اقتصادی در کشور دست زند؟

همچنین در ابتدای این مراسم حسین یار محمدیان عضو شورای مرکزی بنیاد امید ایرانیان در اصفهان با اشاره به شعار امسال رهبری یعنی «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی»، تاسیس بنیاد امید ایرانیان را در راستای تحقق این شعار دانست و اظهار کرد: تصمیم عارف از انصراف در انتخابات 24 خرداد سال 92 اقدامی تاریخی و تاثیر گذار است که ارزش ثبت شدن در تاریخ سیاسی کشور را دارد.

یار محمدیان در ادامه به نقش موثر هوش و خرد جمعی در تصمیمات کشوری و نقش آن در اداره کشور اشاره کرد و استقرار عقلانیت به جای بی تدبیری، گفت‌وگو به جای خشونت، تشکیل تشکل‌های دولتی، توجه به نهادهای غیر دولتی به عنوان حلقه اتصال دولت با ملت، توجه به NGO ها توجه به اقلیت‌ها و قومیت‌ها و آزادی مطبوعات و آزادی بیان را از نمودهای عینی وجود هوش و خرد جمعی در یک جامعه معرفی کرد.

وی تبدیل گفتمان تقابل به گفتمان تعامل در سیاست خارجی دولت یازدهم را یکی از نشانه های شاخص تحقق شعار تدبیر و امید این دولت ارزیابی کرد.

 

افزودن نظر جدید