- کد مطلب : 18859 |
- تاریخ انتشار : 1 مهر, 1397 - 15:53 |
- ارسال با پست الکترونیکی
عارف: هیچ نهادی حق ندارد دانشجویی را به صرف فعالیت های دانشجویی از تحصیل محروم کند
به گزارش امیدنامه،متن یادداشت اینستاگرامی دکتر عارف به مناسبت آغاز سال تحصیلی مدارس و مراکز آموزش عالی به شرح زیر است:
آغاز سال تحصیلی جدید را به دانش آموزان، معلمان، دانشجویان و استادان عزیز تبریک می گویم.
بر این باورم که اگر به دنبال شکل دادن جامعه ای سالم، عقلانی، با عطوفت و یکپارچه هستیم، نقطه آغاز آن تربیت صحیح اجتماعی دانش آموزانی است، که شکل دهندگان اصلی جامعه فردا خواهند بود.به همین دلیل نقش معلمان و مربیان آموزش و پرورش، بسیار مهم، حیاتی و تاثیرگذار است.
کشور ما از دیرباز به داشتن نعمت وجود معلمان شریف، متعهد، عالم و کوشا به خود می بالیده؛ این نعمتی است که باید آن را قدر دانست و در راه توسعه جامعه از آن بهره برد. امیدوارم مدیران عالی وزارت آموزش و پرورش، توجه به مطالبات، خواستهها و وضعیت معلمان را با جدیت پیگیری کنند، تا این قشر فهیم با دلگرمی بیشتری امر تعلیم و تربیت نسل آینده ما را دنبال کند.
و اما دانشگاه که منشا تحولات عظیم در جامعه است .دانشگاه نهادی است که در کنار نقشآفرینی در توسعه علمی هر کشور، جایگاهی رفیع و بیبدیل را در توسعه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی، از آن خود کرده است. اما متاسفانه باید بگویم که مرجعیت دانشگاه و دانشگاهیان به مانند گذشته نیست و باید آسیب شناسی شود که چرا دانشگاهی که زمانی رهبری تحولات را بر عهده داشت امروزه در رخوت و سکون به سر می برد. چرا تشکلهای دانشجویی به مانند گذشته پایگاه بالایی در بین دانشجویان ندارند.به نظر من جنبش دانشجویی در مقطع فعلی نتوانست همسو با جنبش اجتماعي نقش هدايت گري را داشته باشد.یکی از دلایل رکود فعالیت های دانشجویی متاسفانه هزینه دار بودن اینگونه فعالیت هاست.هیچ نهادی حق ندارد دانشجویی را به صرف فعالیت های دانشجویی از تحصیل محروم کند.هیچ نهادی حق ندارد نقد نهادهای حاکمیتی توسط دانشجویان را به عنوان براندازی تلقی کند. دستهایی در کار بود که مرجعیت دانشگاه و دانشگاهیان را در جامعه کمرنگ کنند که متاسفانه تا حدودی موفق شده اند .جنبش دانشجويي اگر روشن و واقع بين باشد، ميتواند تا حدود زيادي نقش مرجعيت خود را مجددا احیا کند. بايد بتواند هم زبان با جامعه، شرايط زماني و مكاني را درك كند و نيازهاي واقعي جامعه را دريابد و شعارهاي خود را مطابق با آن نيازها تطبیق بدهد. جنبش دانشجويي معطوف به قدرت نيست. در عين حال كه براي روي كار آمدن قدرت سالم تلاش ميكند همواره به عنوان نقاد قدرت باقي ميماند تا جلوي خودكامگي را بگيرد.
دانشگاهیان بايد به شعارها و معيارهاي اصيل انقلاب پايبند باشد .دانشجو بايد بتواند ضمن پيگيري مواضع انقلاب، آرمانها و اهداف، اگر هم نقد ميكند در همين چارچوب حركت كند.
افزودن نظر جدید