لاریجانی: شرایط کشور عادی نیست/در مذاکرات سیاسی احتیاج به همگرایی داخلی داریم

رئیس مجلس شورای اسلامی شرایط کشور را شرایطی حساس عنوان کرد و گفت: ما در شرایط عادی قرار نداریم و هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاسی با مشکلاتی مواجه هستیم.

به گزارش امید،علی لاریجانی که در نشست نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی سخن می‌گفت ادامه داد: در هشت سال گذشته ثروت خوبی داشتیم و منابع‌مان کم نبود. ما در حدود 600 – 700 میلیارد دلار دارایی داشتیم اما چرا تورم 40 درصد شد که دولت کنونی بگوید ما تلاش کردیم و این رقم را به 32 درصد رساندیم؟

در هشت سال گذشته با درست اجرا نکردن قانون عوارض متکثری ایجاد کردند

لاریجانی با طرح این مساله که چرا این اتفاق افتاد، گفت: وضع مدیریت کشور و بی‌برنامگی در مدیریت یکی از علل آن بود. بعضی ها هم فکر می‌کردند صحبت کردن و انتقاد کردن چوپ لای چرخ دولت گذاشتن است و همه را به سکوت دعوت می‌کردند؛ مثلا همین طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، طرح خوبی بود ولی چرا این طور اجرا شد که دولت هر ماه کسری داشته باشد و تورم به بار بیاید؟

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با درست اجرا نکردن یک قانون عوارض متکثری ایجاد کردند. پایه پولی کشور صدهزار میلیارد تومان بود. اما طرحی مثل مسکن مهر را ایجاد کردند که خود این طرح با این که خوب بود تورم شدیدی داشت و بر کسانی که مالک مسکن مهر بودند، فشار آورد. چون خیزی که برداشته شده بود متناسب با قانون نبود.

رئیس قوه مقننه از عدم استفاده از فکر جمعی که مشکلاتی را به کشور تحمیل کرده انتقاد کرد و افزود: یک دولت حتما باید با فکر جمعی اداره شود. برخی مشکلات از قبل هم مشهود بود و برخی فکر کردند با شعار حل می‌شود اما مشکلات اقتصادی خود را نشان می‌دهد.

قانون راحت زیر پا گذاشته می‌شد و خیلی‌ها هم دعوت به سکوت می‌کردند

او ادامه داد: اگر کشور با قانون اداره شود، و دعواهای حیدری نعمتی حاکم نشود زندگی مردم قابل پیش بینی می‌شود؛ مثلا کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند می‌داند که با چه معیاری می‌تواند این کار را انجام دهد. ولی اگر قانون اجرا نشود زندگی مردم قابل پیش بینی نخواهد بود. با این حال قانون راحت زیر پا گذاشته می‌شد و خیلی‌ها هم دعوت به سکوت می‌کردند.

لاریجانی با بیان این که شرایط حال حاضر کشور تغییرکرده عنوان کرد:‌ ایران هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ بین‌المللی مشکلاتی دارد. در سال 92 بودجه کشور 115 میلیارد بود که بودجه عمرانی ما 15 میلیارد در نظر گرفته شده بود که نشان از عدم تناسب دارد. وقتی که همه منابع صرف بودجه‌ی جاری شود به حرکت درآوردن چرخ تولید غیر ممکن است و تا ازاین نفوذ خارج نشویم نه تورم حل می‌شود و نه اشتغال. با این وضع بودجه جاری نمی‌شود چرخ تولید را راه انداخت.

پیچیدگی‌هایی به وجود آوردند که حل آن مشکل است

او ادامه داد: دولت فعلی دارد تلاش می‌کند؛ مثلا همین امروز وزیر نیرو مهمان مجلس بود و در مورد آب و برق توضیح داد. این وزارت خانه بدهی سنگینی دارد و وزیر نیرو نگرانی‌های زیادی داشت. این یعنی پیچیدگی‌هایی به وجود آوردند که حل آن مشکل است.

رئیس مجلس شورای اسلامی دو وظیفه‌ی ملی را برشمرد و گفت: در حال حاضر وظیفه‌ی ما این است که زمینه‌های رونق اقتصادی را چه درمجلس و چه در بقیه جاها فراهم کنیم مشکلاتش را ببینیم و آن را راهنمایی کنیم. نکته دوم همگرایی در شرایط کشور است. چون ما در شرایط عادی نیستیم و حاشیه سازی در کشور مگر از سر سیری برای کسی رخ دهد نه این که مشکلی نیست و ما نمی‌بینیم بلکه بحث بر سر این است که انرژی‌مان را کجا بگذاریم.

اشکالاتی را طوری مطرح می‌کنند که انگار بزرگترین مشکل کشور است

او ادامه داد:‌ دوستان اشکالاتی را مطرح می‌کنند که در جای خود مهم است اما طوری آنها را مطرح می‌کنند که انگار بزرگترین مشکل کشور است. ما در مذاکرات سیاسی احتیاج به همگرایی داخلی داریم؛ وگرنه نمی‌توانند از منافع کشور صیانت کنند. همیشه هم همینطور بوده البته این به معنای این نیست که نقد نکنید، اما نقد باید در جای خودش باشد. ضمن این که باید مراقبت‌های تام داشت.

رئیس قوه مقننه با اشاره به نامگذاری امسال به سال فرهنگ و اقتصاد از لزوم توجه به فرهنگ سخن گفت که پیچیدگی‌هایی در اقتصاد به وجود آمده که نیاز به عزم ملی دارد و خطاب به نمایندگان ادوار گفت: در شرایطی که امروز هستیم شما باید با نگاه ملی به موضوع نگاه کنید و ببینید چگونه می‌توان این کشتی را حمایت کرد.

او همچنین ابراز امیدواری کرد که این گونه نشست‌ها به به وجود آمدن سهم مشتری در مورد مسائل سیاسی و همگرایی ملی کمک کند و پیشنهاد داد هرازگاهی موضوع مهمی در جلسات مطرح شده و توضیح داده شود تا از ظرفیت نمایندگان ادوار برای مسائل جدی کشور استفاده شود.

افزودن نظر جدید