لحاف چهل تکه اصولگرایان در انتخابات

نامزدهای اصولگرا دو‌رقمی شده‌اند. شاید به‌جرات بتوان گفت تاکنون چنین لحاف چهل‌تیکه‌ای برای هیچ جریان سیاسی در انتخابات دوخته نشده بود که اکنون اصولگرایان برای خود دوخته‌اند و هر نامزد نیز خود را نامزد اصلی این جریان معرفی می‌کند و مطمئن است که به پاستور راه خواهد یافت. نامزدهای اصولگرا خارج از جریان خود نیز رقیبی متصور نیستند و نامزد اصلاح‌طلب را در حد‌و‌اندازه رقابت با خود نمی‌دانند. اما در عین حال نمی‌توانند نگرانی خود را از حضور نامزد دولت نیز پنهان کنند.

به گزارش امید،در‌حالی‌که حزب موتلفه اسلامی برای نخستین‌بار نامزد مستقل معرفی کرده و ائتلاف 2+1 شکل گرفته و ائتلاف بزرگ اصولگرایان و حالا جبهه نوپای پایداری نیز می‌خواهد نامزد مستقل معرفی کند. گفته می‌شود باقر لنکرانی نامزد نهایی جبهه پایداری و نهایتا حامیان و نزدیکان آیت‌الله مصباح یزدی است. هرچند گمانه‌ها روی سعید جلیلی بود و تحلیلگران گمان می‌بردند که دبیر شورای‌عالی امنیت ملی نامزد نهایی این جریان خواهد بود. اکنون در روزهای نخستین سال جدید، نامزدهای اصولگرا یکی‌یکی در حال برگزاری نشست‌های مطبوعاتی و اعلام حضور در انتخابات هستند و باقر لنکرانی، وزیر اسبق بهداشت و درمان دولت اصولگرا، نیز که چندی است از رییس دولتش جدا شده و به صف دیگری پیوسته، به‌عنوان سخنگوی جریان مطبوعش جلسه مطبوعاتی گذاشته تا اعلام کند نامزد نهایی این جریان تا پیش از موعد ثبت‌نام‌ها معرفی خواهد شد.

باقر لنکرانی در گفت‌وگو با روزنامه بهار در ارتباط با حضور نامزد دولت در انتخابات گفت: «گمان می‌برم عده‌ای هستند که می‌خواهند از عنوان قوه‌مجریه برای حضور در انتخابات استفاده کنند و در انتخابات حاضر شوند. قائدتا براساس قانون کسی به‌عنوان دولت نمی‌تواند در انتخابات حضور پیدا کند، اما بالاخره صرف‌نظر از این عنوان هرکسی در هر رده و مسئولیتی جز افراد ممنوع می‌تواند در انتخابات نامزد شود.» او افزود: «برداشت من این است عده‌ای در حاشیه دولت نامزدی در این عرصه داشته باشند. درواقع آنان برای حضور در انتخابات برنامه چندلایه دارند و با یک نامزد واحد جلو نخواهند آمد. در واقع آنان برای انتخابات برنامه‌های مختلفی پیش‌بینی کرده‌اند. هرچند بعضی با نیت مثبت جلو خواهند آمد که با وجود تفاوت تشخیص امیدواریم در این نیت خیر خدا بهشان کمک کند، اما بعضی حضورشان ماجراجویانه است و این حضور ماجراجویانه می‌تواند به‌نوعی آسیب تلقی شود. کسانی‌که چسبندگی به قدرت دارند رفتار‌هایی را مرتکب می‌شوند که موجب آسیب می‌شود.»

لنکرانی در ارتباط با حضور اصلاح‌طلبان و نامزد دولت به عنوان رقبای اصلی جریان اصولگرا نیز گفت: «برداشت من بر این است که بین تصمیم‌گیران و بدنه اصلاح‌طلبان گسست جدی به‌وجود آمده است. تصمیم‌گیران اصلاح‌طلب با بدنه اجتماعی خود صداقت ندارند و بیشتر نگرانی آبروی شخصی خودشان هست و هنگامی‌که این‌چنین است آینده مناسبی ندارند. درباره دولت نیز آن چیزی که ما متوجه شده‌ایم آن‌ها دچار توهم شده‌اند. نقاط مثبتی در دولت است که قابلیت مصادره به نفع هرکسی را دارد. مردم به خدمتگزاران واقعی احترام و قدرانی می‌کنند، اما نسبت به کسانی که تمام زمان خود را به کارهای پرخرج و روبنایی و تشریفاتی می‌پردازند منتقد هستند. کارنامه بعضی‌ها مثبت نیست. دولت نهم و دهم کارهای زیادی انجام داده اما بعضی‌ها در هیچ صحنه‌ای مردمی حضور نداشته‌اند و فقط مشغول به سفرها و دیدارهای خارجی و تشریفاتی مشغول بوده‌اند.»

این در حالی است که چند ساعت بعد بهمن شریف‌زاده از چهره‌های نزدیک به دولت در گفت‌وگوی خود با بهار با انتقاد از عملکرد جبهه پایداری درباره آیت‌الله مصباح یزدی گفت رای آقای احمدی‌نژاد از مردم بود نه از حمایت آیت‌الله مصباح یزدی. شریف‌زاده در پاسخ به این سوال که حمایت احمدی‌نژاد از مشایی آیا سبب نمی‌شود تا او از حامی اصلی خود، یعنی آیت‌الله مصباح یزدی، دور شود گفت: «پایگاه آقای مصباح در بین مردم چقدر است؟ احمدی‌نژاد فردی است که رای بالایی آورده است و این رای بالا به وساطت ایشان نبوده است. از نظر شخصیتی ایشان شخصیت برجسته‌ای هستند، اما قشری که به احمدی‌نژاد رای دادند به‌خاطر خودشان رای دادند. اکنون نیز جدا‌شدن از احمدی‌نژاد وجود ندارد؛ چراکه ایشان نامزد انتخابات نیستند. مهم آرای نامزدهاست که در این آرا آقای مصباح وجود ندارد؛ چراکه تکیه بر آرای مردم است ولو این‌که مخالف جدی داشته باشد.»

او با رد این حضور به‌صورت چندلایه گفت: «نگاه آقای احمدی‌نژاد و مشایی به انتخابات با دیگران متفاوت است، آن‌ها به آرمان فکر می‌کنند و نه به فرد. البته معنی این سخن این نیست که آرمان به خودی خود حاصل می‌شود. طبیعتا باید افرادی باشند که در راه این آرمان تلاش کنند البته با تکیه به رای مردم؛ لذا تلاش می‌کنند آرمان‌ها را در جامعه بازگو کنند و به انتخاب مردم اعتماد داشته باشند. در هنگام ثبت‌نام یک نفر خود را معرفی کرد. در حال حاضر برای آقای مشایی و احمدی‌نژاد فرد مهم نیست، بلکه مهم این است که این آرمان‌ها در فضای جامعه منتشر شود که متری در مقیاس جهانی دارد.

این‌ها اندیشه‌های این دو نفر است. در تجلیل‌های احمدی‌نژاد از مشایی در دو‌ماه اخیر پیوسته بر قلب مهربان و به انسان‌ها تاکید می‌کردند. مشایی بارها گفته که اگر احمدی‌نژاد اندیشه عدالت را فضای جهانی مطرح کرد باید به‌دنبال طرح اندیشه مهر در جهان باشیم.» شریف‌زاده با تاکید بر این‌که این آرمان باید به جامعه معرفی شود و در‌واقع برنامه و تدبیر دولت برای انتخابات اشاعه این شعار و فکر است خاطر‌نشان کرد: «مردم آمادگی پذیرش این آرمان‌ها را دارند و هنگامی که در جامعه طرح شود فرد مناسب و اصلح را پیدا خواهند کرد. آن‌ها خواهند دید چه کسی بین انسان‌ها خط‌کشی می‌کند و چه کسی خط‌کشی نمی‌کند، چه کسی به اندیشه مهر احترام می‌گذارد و چه کسی آن را رد می‌کند.»
او در پاسخ به این سوال که چه کسی می‌تواند درانتخابات اندیشه‌های محمود احمدی‌نژاد را دنبال کند پاسخ داد: «از نظر من فقط شخص آقای مشایی این اندیشه‌ها در وجودش متبلور شده است. در دولت افراد خوب زیاد داریم، اما کسی که نگاهش جهانی باشد، انسان‌ها را تکریم کند و بین افراد جامعه خط‌کشی نکند و مهر‌ورز باشد و انسان‌ها را جمع کند آقای مشایی است. باور آقای مشایی و احمدی‌نژاد این نیست که فرد تفکر را ایجاد می‌کند. تکیه و باور آنان به مردم با دیگران متفاوت است. برخی افراد که متاسفانه وارد انتخابات شده‌اند اصلا مردم را به حساب نمی‌آورند.»

شریف‌زاده در ارتباط با رقبای نامزد دولت خصوصا مشایی در انتخابات نیز گفت: «افکار آقای مشایی پتانسیل فوق‌العاده‌ای در جلب و جذب مردم دارد. این فقط حرف من نیست؛ حتی مخالفان آقای مشایی نیز به چنین امری اعتراف دارند. اظهارات آقای مشایی درباره از‌بین‌برداشتن خط‌کشی‌ها، مهرورزی به مردم جهان، به هنر و نگاهی که به زن دارند و غیره در بین مردم طرفداران بسیاری دارد و پیدا خواهد کرد. افکار آقای مشایی در مقابل رقبایشان عالی، روشن و جهان پسند است. اگر اندیشه‌های ایشان در جامعه گفته شود مطمئنا محبوبیت ایشان بیشتر خواهد شد. البته بخشی از محبوبیت ایشان به‌دلیل آقای احمدی‌نژاد است؛ یعنی مردم اعتقاد دارند او جا پای احمدی‌نژاد می‌گذارد. اگر مشایی ثبت‌نام کند و موقع گفت‌وگوی‌های انتخاباتی برسد مطمئنا اقبال به‌سمت ایشان خواهد بود.»

او در ارتباط با این‌که افکار مشایی تا چه حد می‌تواند مشکلات اقتصادی مردم را حل کند و از تورم 40‌درصدی و دلار بالای سه‌هزار تومان کم کند پاسخ داد: «مردم را آن‌قدر پایین نیاورید. مردم فقط به شکم نمی‌اندیشند. مردم فقط به شکم فکر نمی‌کنند، مهربانی و امنیت می‌خواهند. اقتصاد مهم است، اما همه‌چیز نیست. مردم خیلی چیزهای دیگر می‌خواهند و نباید سطح آن‌ها را پایین آورد.»
او در پاسخ به اظهارات منتقدان دولت مبنی بر این‌که نامزد دولت برای دیگر نامزدها بحران‌سازی می‌کند نیز گفت: «در تبلیغات که کسی نمی‌تواند بحران‌سازی کند.

یک فرصت صداوسیما قرار می‌دهد، اگر فرصتی در اختیار نامزد دولت قرار نداد مردم خود قضاوت نمی‌کنند. ما تاکنون در طرفداری از آقای مشایی به صدا‌و‌سیما نیامده‌ایم و مردم هم این را می‌بینند. اگر فرضا آقای مشایی وارد انتخابات شد و این فرصت به ایشان داده نشد که در تلویزیون حضور پیدا نکند مردم خود خواهند فهمید. این طرح موضوع بحران‌سازی چه معنی دارد جز این‌که خود می‌خواهند بحران درست کنند.»

منبع:روزنامه بهار

افزودن نظر جدید