- کد مطلب : 2917 |
- تاریخ انتشار : 1 دی, 1392 - 12:15 |
- ارسال با پست الکترونیکی
مجلس از استیضاح وزیر علوم عقبنشینی کرد
به گزارش امید به نقل از پیام نو،فرجی دانا در سه گفتوگوی همزمان با خبرگزاری های مهر، تسنیم و فارس بر ادامه سیاست های خود در وزارت علوم تاکید کرده است، همان سیاست هایی که او را در هفته های پیش تا مرز استیضاح نیز پیش برد. عمده انتقادات نسبت به مدیریت فرجی دانا در وزارت علوم به دو سر فصل کلی محدود می شود؛ بازگرداندن برخی از دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه و عزل و نصب های این وزارتخانه و نقش جعفر توفیقی و جعفر میلی منفرد در این موضوع.
تا همین یک هفته پیش به نظر می رسید که مجموعه تلاش ها برای استیضاح وزیر علوم می رود تا سمت و سویی مشخص به خود بگیرد. ۲۱ آذر استیضاح وزیر علوم در حاشیه کنگره شهدای جهاد علمی کلید خورد. از هتل استقلال، محل برگزاری این همایش خبر رسید که برخی از نمایندگان مجلس که علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای مجلس هم در صدر آنها قرار داشت با تعدادی از اساتید دانشگاهی حاضر در این برنامه بیانیه ای را تنظیم کردند که طی آن خواستار استیضاح فوری فرجی دانا شدند. یک روز بعد از آن هم زهره طبیب زاده، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد که «استیضاح وزیر علوم را پیگیری می کنیم».
تعطیلی یک هفته ای مجلس برای سرکشی نمایندگان به حوزه های انتخابیه اما دامنه اخبار و تحرکات در این خصوص را کاهش داد. حالا در آستانه برگزاری مجدد جلسات علنی بهارستان به نظر می رسد ورق بازی استیضاح فرجی دانا برگشته است. عبدالحمید فیاضی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس میگوید: «کمیسیون آموزش هیچ برنامه مشخصی برای استیضاح فرجی دانا ندارد و به نظر هم نمی رسد که فعلا نیازی به چنین اقدامی باشد. ما فعلا در گام های اولیه تعامل با وزارت علوم هستیم و قطعا در چنین موردی سریع تصمیم نخواهیم گرفت». فیاضی از جلسه روز یکشنبه کمیسیون متبوعش برای بررسی وضعیت فرجی دانا خبر میدهد، اما تصریح میکند که این جلسه مقدمه استیضاح نیست بلکه در راستای تعامل است.
عباس مقتدایی و میرقسمت موسوی اصل، دو عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم در گفتگوهای جداگانه تاکید میکنند که موضوع استیضاح وزیر علوم در مجلس مطرح نیست. موسوی اصل تاکید می کند: «شاید کسانی در این خصوص صحبت هایی بکنند اما این به معنای عملی شدن موضوع استیضاح نیست چرا که استیضاح هم نیاز به دلایل متقن دارد و هم تعداد مشخصی از نمایندگان را می طلبد تا چنین طرحی را همراهی کنند». در همین حال علیرضا منظری توکلی نیز به پیام نو می گوید: «موضوع استیضاح وزیر علوم بیشتر یک تبلیغات رسانه ای است تا واقعیتی سیاسی». این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بر این باور است که بحث استیضاح مطرح شده بیشتر از ابعاد سیاسی و جناحی برخوردار است تا توجیهات واقعی مدیریتی.
این همه در حالی است که فرجی دانا نیز طی یک هفته گذشته مکررا بر ادامه سیاست های خود در وزارت علوم تاکید داشته است. او در خصوص رای کمیته گزینش وزارت علوم برای بازگشت برخی از دانشجویان محروم از تحصیل به خبرگزاری تسنیم گفته که مجلس باید حکم این کمیته را بپذیرد. چنین تحکمی در اظهار نظر وزیری که اتفاقا به نظر می رسیده که زیر تیغ استیضاح مجلس هم باشد، قدری جای تامل دارد. فرجی دانا در گفتگو با خبرگزاری مهر نیز به دفاع از حقوق تشکل های دانشجویی پرداخته و همزمان در گفتگو با فارس نیز تاکید کرده است: « تعامل ما با مجلس عمیقتر شده است».
اما سوال اینجاست که فرجی دانا روابط خود را با کدام قسمت مجلس تعمیق کرده که اکنون می تواند اینچنین با اعتماد به نفس به دفاع از برنامه ها و سیاست های خود در وزارت علوم بپردازد. صحبت های نمایندگان مجلس و همچنین سابقه درخواست استیضاح فرجی دانا در بهارستان گویای تحرک طیف خاصی از فراکسیون اصولگرایان در این زمینه است، طیفی که نمایندگانی از قبیل زاکانی، طبیب زاده، الیاس نادران، زاهدی و در رأس آنها غلامعلی حداد عادل را شامل می شود. کسانی که مشخصه سیاسی آنها در فراکسیون اصولگرایان عدم عضویت در جبهه پایداری از یک سو و روابطی کم تنشتر با اصولگرایان سنتی از سوی دیگر است. طیفی که پتانسیل آن را دارد که در اسفند ۹۴ به طیف سوم اصولگرایان در کنار جبهه پایداری و جبهه متحد تبدیل شود. در این شرایط باید منتظر ماند و دید که آیا این طیف از فراکسیون اصولگرایان، در حالی که عزم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای استیضاح وزیر علوم جدی به نظر نمی رسد می توانند پروژه خود را همچنان دنبال کنند یا خیر؟
افزودن نظر جدید