مطهری:اعتقاد به تقلب در انتخابات، فتنه‌گری نیست/رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی؛ مطالبه مشروع هواداران دولت است

نماینده اصولگرای مجلس می گوید اعتقاد به تقلب در انتخابات، فتنه‌گری نیست،تاکید کرد:رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی؛ مطالبه مشروع هواداران دولت است.

به گزارش  امید به نقل از ایسنا،علی مطهری  در ارزیابی از عملکرد دولت یازدهم در حوزه سیاست داخلی گفت: به نظر من عملکرد دولت در زمینه سیاست داخلی در مجموع متوسط بوده یعنی طبعا دولت اولویت‌بندی‌هایی دارد و دیپلماسی خارجی و حل مشکلات اقتصادی را در اولویت قرار داده است.

دولت امید هوادارانش را ناامید نکند
مطهری با بیان اینکه دولت و شخص رییس‌جمهور از مسائل سیاست داخلی غافل نیستند، افزود: به نظر می‌رسد دولت می‌خواهد با تدبیر و در زمان مناسب اقدامات لازم را انجام دهد. البته در جاهایی لازم بود که قدری صریح‌تر و قاطع‌تر ورود می‌کردند و موضع می‌گرفتند اما مثلا در بحث آزادی بیان و آزادی مطبوعات عملکرد دولت در مجموع خوب بوده و دولت از آزادی بیان دفاع کرده است، اما به نظر من این، نیاز به استقامت و ثبات قدم دارد تا امید هواداران دولت را ناامید نکنند.

رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی؛ مطالبه مشروع هواداران دولت
وی با اعتقاد به این‌که «حل مسائل مربوط به فتنه، رفع حصر خانگی و آزادی زندانیان سیاسی بر اساس عدالت، مطالبه مشروع و طبیعی هواداران دولت یازدهم است»، گفت: آنچه مد نظر اکثریت قاطع مردم و هواداران آقای روحانی است این است که به اتهامات دو طرف فتنه رسیدگی شود و اگر آقایان موسوی و کروبی هم تخلفی انجام داده‌اند بر اساس حکم یک دادگاه صالح تکلیف آنها معلوم شود و به وضع موجود یعنی حصر خانگی طولانی مدت و بدون محاکمه که نه قانونی به نظر می‌رسد، نه اخلاقی و نه شرعی، پایان داده شود.

خواست مردم رسیدگی عادلانه به همه جوانب وقایع 88 است
نماینده مردم تهران در مجلس در گفت: فکر می‌کنم خواست مردم رسیدگی عادلانه به همه جوانب فتنه سال 88 است تا نقش همه عوامل دخیل در آن روشن شود؛ اعم از آقای احمدی‌نژاد، نهادهایی که از او حمایت غیرطبیعی کردند، وزارت کشور دولت دهم در مورد نحوه اعلام نتیجه انتخابات، برخی نظامی‌ها، وزارت اطلاعات و... نقش و حکم تمام عوامل در این زمینه باید روشن شود تا وجدان جامعه آرام گیرد.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه تا زمانی که عدالت برقرار نشود جامعه هم به طور واقعی آرام نخواهد شد، گفت: اینکه یک طرف دائم اظهارنظر و صحبت کند و طرف دیگر را متهم کند و طرف مقابل حق هیچ‌گونه دفاعی از خود نداشته باشد نوعی تجدید حیات برای فتنه است.

صدا و سیما در نهم دی امسال افراط کرد
وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های مربوط به سالروز گرامیداشت نهم دی ماه سال 88، ابراز عقیده کرد: برخی رفتارهایی که در روزهای منتهی به نهم دی ماه امسال صورت گرفت رفتارهای افراطی بود. صداوسیما واقعا افراطی برخورد کرد و رفتار منصفانه‌ای نداشت و برخی رسانه‌های دیگر هم در این ایام افراط کردند.

دایرة‌المعارف فتنه بر اساس ادعاهای ثابت نشده منتشر شده
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره انتشار دایرة‌المعارف 9 جلدی حوادث 88 نیز گفت: من این مجموعه را ندیده‌ام ولی به طور کلی این طور کتاب‌ها اعتباری ندارند زیرا در یک نزاع سیاسی تا زمانی که حرف طرف مقابل و دفاعیاتش را نشنویم نمی‌توانیم قضاوت منصفانه‌ای داشته باشیم. هر وقت حرف دو طرف وجود داشت آن زمان می‌توان گفت که مسائل مطابق واقعیت است. انتشار این کتاب صرفا بر اساس ادعاهای ثابت نشده است. ظاهراً عکس موسوی، کروبی و خاتمی هم روی جلد این کتاب‌ها چاپ شده. حتی اگر خود اینها شکایتی نکنند قوه قضاییه و مدعی‌العموم می‌تواند وارد شود. البته آن‌ها شکایت نخواهند کرد زیرا می‌دانند شکایت‌شان بررسی نمی‌شود اما قاعدتا مدعی‌العموم وظیفه دارد بررسی کند که این کتاب با وجود تهمت‌های زیاد در آن، با چه مجوزی منتشر شده است؟

اصولگرایی واقعی راهی است که من طی می‌کنم
این نماینده اصولگرای مجلس درباره جایگاه سیاسی خود در جریان اصولگرا، اظهار کرد: من دسته‌بندی اصولگرا و اصلاح‌طلب را خیلی قبول ندارم اما طبعا معتقدم اصولگرایی واقعی راهی است که من طی می‌کنم. البته هر کسی همین ادعا را دارد و هر کس خودش را اصولگرای واقعی می‌داند.

وی ادامه داد: هر کس اصول و مبانی فکری خود را دارد و باید بر آن اصول و مبانی پایدار باشد. اصول و مبانی که من بر اساس آن فعالیت می‌کنم از تفکر امام (ره) و شهید مطهری درباره اسلام گرفته شده است و من روی همین اصول خودم پایدار هستم. طبعا عده‌ای من را اصولگرا نمی‌دانند همان‌طور که من هم آنها را اصولگرا نمی‌دانم.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: من معتقدم هر کس باید، هم اصولگرای واقعی باشد و هم اصلاح‌طلب واقعی. ما اصلاح‌طلبانی داریم که از بسیاری از اصولگرایان اصولگراتر هستند و برخی اصولگرایان هستند که از خیلی از اصلاح‌طلب‌ها اصلاح‌طلب‌ترند. لذا این دیوارکشی و مرزبندی‌ها اصالت چندانی ندارد. ما باید به مبانی فکری و رفتار و عمل افراد و گروه‌ها توجه کنیم تا ببینیم چه کسی واقعا اصولگرا یا اصلاح‌طلب است و چه کسی نیست.

اکثریت کسانی که خود را اصولگرا می دانند، اصولگرا نیستند
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: من معتقدم اکثریت افرادی که نام خود را اصولگرا گذاشته‌اند واقعا اصولگرا نیستند بلکه به تناسب شرایط سیاسی کشور و منافع خودشان موضع‌گیری می‌کنند، این به معنی اصولگرایی نیست.

اصولگرایان تخلفات احمدی‌نژاد را نادیده گرفتند
مطهری با بیان اینکه تجربه هشت ساله ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد تجربه بدی برای اصولگرایان بود، گفت: اصولگرایان در آن دوران به جای اینکه واقعیت را ببینند و انصاف به خرج دهند بیشتر تعصب گروهی داشتند و حمایت‌های بیجا و بیش از اندازه از احمدی‌نژاد ‌کردند. آنها تخلفات احمدی‌نژاد را نادیده گرفتند و کشور را به اینجا رساندند. ما باید منتقد چنین افرادی باشیم که چرا آن موقع با انحرافات مبارزه نکردند و اگر امثال ما حرفی می‌زدیم علیه‌مان فعالیت می‌کردند.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص آینده سیاسی و پایگاه اجتماعی احمدی‌نژاد، تصریح کرد: اینکه آقای احمدی‌نژاد در آینده چه خواهد کرد، باید از خودش بپرسید اما من فکر می‌کنم تقریبا همه مردم قبول کرده‌اند که دوره احمدی‌نژاد دوره‌ای بود که در آن قانون‌شکنی و بی‌انضباطی مالی به حد وفور انجام شد. البته ما منکر خدمات ایشان نیستیم. ایشان خدماتی داشته از جمله در حوزه مسکن، و پیشبرد انرژی هسته‌یی در کشور در هشت سال اخیر تا حد قابل توجهی مدیون زحمات، اعتماد به نفس و اراده ایشان است و باید اینها را قبول کنیم.

عدم اجرای قانون از سوی رییس جمهور، استبداد است
نماینده مردم تهران در مجلس معتقد است: قانون‌گریزی آقای احمدی‌نژاد و اینکه به صراحت اعلام می‌کرد فلان قانون را اجرا نمی‌کنم یا اینکه فقط قوانینی را که خودم شخصا منطبق با قانون اساسی بدانم اجرا می‌کنم، اینها انحرافات بزرگی بود و من شخصا معتقدم مجلس باید همان زمان ایشان را برکنار می‌کرد زیرا وقتی رییس‌جمهور علنا بگوید قانون را اجرا نمی‌کنم معنایی غیر از استبداد ندارد. متاسفانه مجلس به وظیفه خودش عمل نکرد. ما با ابزارهایی مانند سؤال از رئیس‌جمهور خیلی تلاش کردیم آقای احمدی‌نژاد را به راه بیاوریم اما این اتفاق نیفتاد. کشور در این هشت سال در حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست خارجی آسیب‌های جدی دید.

احمدی‌نژاد پایگاه اجتماعی قوی ندارد
وی درباره احتمال بازگشت احمدی‌نژاد به عرصه سیاست نیز گفت: اگر احمدی‌نژاد پایگاه اجتماعی قوی داشت نتیجه انتخابات به این شکل در نمی‌آمد. قاعدتا او پایگاه اجتماعی قوی ندارد، ولی نمی‌توانیم بگوییم هیچ پایگاهی ندارد. قشری از توده مردم و روستاییان هستند که ممکن است به خاطر کمک‌های مالی که در دوره آقای احمدی‌نژاد به آنها شده طرفدار ایشان باشند.

در صورت سختگیری شورای نگهبان، مجلس ایده آلی تشکیل نمی‌شود
این نماینده اصولگرای مجلس در پیش‌بینی خود از ترکیب سیاسی مجلس آینده، اظهار کرد: ترکیب مجلس آینده بیشتر به رفتار و عملکرد دولت در این دو سالی که تا انتخابات باقی مانده بستگی دارد. اگر عملکرد دولت خوب باشد و مردم از آن راضی باشند طبیعتا مردم به گفتمان دولت تمایل نشان خواهند داد و افراد نزدیک به این گفتمان را انتخاب خواهند کرد. در این صورت ترکیب مجلس، ترکیب معتدل‌تری خواهد بود. اما اگر عملکرد دولت خوب نباشد، ممکن است مردم گرایشی به طرف مقابل پیدا کنند. البته ترکیب مجلس آینده بستگی زیادی به رفتار شورای نگهبان در انتخابات دارد. اگر شورای نگهبان بخواهد سختگیری و افراد معتدل را رد صلاحیت کند طبعا مجلس ایده‌آلی نخواهیم داشت.

مجلس آینده معتدل‌تر خواهد بود
وی با بیان اینکه در هر صورت مجلس آینده مجلس معتدل‌تری خواهد بود، افزود: انتخابات مجلس نهم در شرایطی انجام شد که عده‌ای انتخابات را تحریم کرده بودند. خیلی از افراد به خاطر شرایط خاص بعد از حوادث سال 88 اساسا ثبت‌نام نکردند لذا ترکیب مجلس نهم ترکیب خاصی است و یک تفکر خاص غلبه پیدا کرده است اما قطعا مجلس بعدی معتدل‌تر و لااقل چیزی شبیه مجلس پنجم خواهد بود که اکثریتی اصولگرا داشت اما اقلیت قوی اصلاح‌طلب هم در آن حضور داشت.

عدم استفاده از اصولگرایان نقص دولت است
مطهری در ارزیابی از رابطه مجلس نهم با دولت یازدهم، گفت: روشن است که در این چند ماه تعامل مجلس با دولت خیلی خوب نبوده ولی معتقدم این وضعیت تغییر خواهد کرد و بعد از گذشت مدتی به تعادل می‌رسد. در حال حاضر بسیاری از نمایندگان از اینکه بیشتر مسئولان از اصلاح‌طلبان انتخاب و منصوب شده‌اند، گله‌مندند. دولت، اصولگراها را خیلی به بازی نگرفته. البته این، نقصی برای دولت است و من معتقدم دولت باید از اصولگراها بیشتر استفاده می‌کرد.

برخی رفتارهای مجلس نسبت به دولت از ناراحتی شکست در انتخابات است
این عضو فرهنگی مجلس تصریح کرد: اصولگراها در انتخابات گذشته ریاست‌جمهوری شکست خوردند و برخی رفتارها در مجلس از ناراحتی این شکست است. بالاخره گاهی رفتارهایی ناشی از احساسات و هیجان انجام می‌دهند که به مرور زمان کم می‌شود و به این شکل باقی نمی‌ماند. نمونه‌اش نوع برخورد مجلس با وزیر علوم بود. ایشان واقعا تخلفی نداشت که توفیقی و میلی‌منفرد را در وزارت علوم به کار گرفته بود. این، حق وزیر و از اختیارات اوست و اینکه بگوییم آنها فتنه‌گر بودند، حرف منطقی نیست.

اعتقاد به تقلب در انتخابات، فتنه‌گری نیست
این نماینده اصولگرای مجلس با تاکید بر لزوم بازتعریف برخی الفاظ ، ابراز عقیده کرد: فتنه‌گر از نظر من کسی است که بعد از اعلام نظر شورای نگهبان به عنوان مرجع قانونی و داور رسمی، به اعتراض، آشوب خیابانی و تخریب ادامه داده باشد ولی اگر کسی قبل از اعلام نظر داور معتقد به تقلب بوده، نمی‌توانیم بگوییم او فتنه‌گر است. حتی ممکن است کسی امروز معتقد باشد تقلب شده است، این به معنی فتنه‌گر بودن آن فرد نیست بلکه نظرش این است. ممکن است بگوید قرائنی دارد که به نظر او تقلب شده است اما بعد از اعلام نظر شورای نگهبان اقدامی انجام نداده است. اگر بخواهیم این افراد را فتنه‌گر بنامیم، نمی‌توان کشور را اداره کرد.

اقلیت تندرو در مجلس، ابتکار عمل را به دست گرفته‌اند
وی همچنین خاطرنشان کرد: در مجموع اصولگرایان قدری عصبانی هستند و کارهای احساسی می‌کنند اما کم‌کم آرام می‌شوند. اکثریت مجلس هم به این شدت با دولت زاویه ندارند اما اکنون اقلیت تندرویی ابتکار عمل را به دست گرفته و از احساسات، دلگیری‌ها و ناراحتی‌های نمایندگان استفاده می‌کند اما در آینده وضعیت بهتر می‌شود.

شرایط تحریم منجر به استفاده عده‌ای از رانت‌ شد

یمطهری در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی درباره دستور روحانی برای مبارزه با ویژه‌خواری، گفت: طبعا این دستور رییس‌جمهور می‌تواند در جلوگیری از مفاسد اقتصادی موثر باشد. به هر حال شرایط تحریم باعث شد عده‌ای از رانت‌های مخصوصی استفاده کنند و اموالی به طور غیرطبیعی در برخی جاها انباشته شود.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: این به خاطر نیاز دولت به این افراد بوده است و اینها افرادی بوده‌اند که تجارت خارجی داشته‌اند، در کشورهای خارجی حساب‌های بانکی داشته‌اند و دولت گذشته هم می‌خواسته از امکانات اینها استفاده کند. بنابراین گاهی فروش بخشی از نفت یا واردات و صادرات را به عهده اینها گذاشته و راه را برایشان باز کرده برای اینکه به کشور خدمت کنند و ما بتوانیم تحریم بانک مرکزی را دور بزنیم. حالا در این بین عده‌ای هم سوء استفاده کردند و به مال‌های فراوانی رسیدند.

زنجانی به نهادهایی متصل است که مایل به پیگیری موضوع نیستند
وی تصریح کرد: اینکه رییس‌جمهور دستور دادند کسانی که در شرایط تحریم سوء استفاده‌هایی کرده‌اند، شناسایی و مجازات شوند دستور خوبی بوده و مجلس هم پیگیری و نظارت خود را در این خصوص خواهد داشت. این مشکلات به خاطر شرایط تحریم پیش آمد و دولت قبل هم چاره‌ای غیر از این نداشت زیرا می‌خواست پول خود را دریافت کند تا بتواند کالاهای اساسی را وارد کشور کند. بنابراین مجبور بوده این کارها را انجام دهد اما در این میان عده‌ای سوء استفاده‌هایی به نفع خود انجام داده‌اند. البته برخی از این افراد مانند بابک زنجانی به برخی نهادها متصل هستند و آنها چندان مایل نیستند که این موضوع پیگیری شود.

منافع عده‌ای در عدم پیشرفت مذاکرات هسته‌ای است
این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: علت اینکه عده‌ای نمی‌خواهند شرایط تحریم اقتصادی تغییر کند و از طرفی خیلی بر طبل فتنه می‌کوبند این است که فضا همچنان حفظ شود. حتی اینکه عده‌ای مایل نیستند مذاکرات هسته‌یی پیشرفت خوبی داشته باشد به خاطر منافعی است که دارند و فکر می‌کنند در این شرایط منافع‌شان حفظ می‌شود اما باید بررسی شود که این افراد دقیقا چه کسانی و چه نهادهایی هستند که به نفع‌شان است شرایط به همین شکل باقی بماند.

جزییات کارگذاری شنود و برکناری معاون وزیر اطلاعات
نماینده مردم تهران در مجلس درباره کارگذاری دستگاه شنود در دفتر خود نیز اظهار کرد: در جلسه‌ای که با مسئولان وزارت اطلاعات داشتم، آقایان گفتند که این اقدام کار یکی از معاونان مدیریت قبلی وزارت اطلاعات، مدیرکل او و افراد زیرمجموعه این دو بوده است. این مساله را قبول کردند و گفتند آن معاون و مدیرکل را برکنار کردیم و پرونده‌شان هم در کمیته انضباطی وزارت اطلاعات مفتوح و در حال بررسی است و قطعا مجازات خواهند شد. من اینطور فهمیدم که لااقل یکی از دلایل برکناری آن دو نفر همین موضوع بوده است. البته هیچ وقت ادعا نکردم که آنها صرفا به این دلیل برکنار شده‌اند.

مطهری تاکید کرد: همین که وزارت اطلاعات مسئولیت این کار را پذیرفته است موضوع مهمی است زیرا در کشور ما هیچ گاه مسئولیتی در ارتباط با این موارد پذیرفته نمی‌شود و قداستی برای برخی نهادها قائل هستند که نباید بگوییم اینها خطا کرده‌اند. ولی وقتی بپذیرند باعث می‌شود اصلاح شوند و در آینده این تخلفات تکرار نشود. پس این، کار بزرگی بوده که وزارت اطلاعات مسئولیت این اقدام اشتباه را پذیرفته است.

وی با بیان اینکه این اقدام با انگیزه سیاسی انجام شده، یادآور شد: آنها می‌خواستند نقطه ضعفی از ما بگیرند، آن را علم کنند و ما را وادار به سکوت کنند. اصل قضیه این بود که در دفتر ما افراد مختلفی مثل خانواده‌های زندانیان سال 88 یا خانواده‌های دراویش گنابادی که در زندان هستند رفت و آمد می‌کردند و درخواست کمک داشتند. ما از بهمن سال 91 در این دفتر مستقر شدیم و از اسفند 91 یعنی 20 روز بعد در این دفتر شنود گذاشتند.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین گفت: ما موضوع را تیرماه کشف کردیم که می‌خواستند دوربین کار بگذارند. آنها طبعا در این مدت همه مذاکرات و گفت‌وگوها را ضبط کرده بودند و شاید موضوع قابل توجهی برای آنها وجود داشته که می‌خواستند دوربین بگذارند که افراد را دقیق‌تر شناسایی کنند اما مساله لو رفت. انگیزه آنها هم به نظر من انگیزه سیاسی بوده زیرا تیپ افرادی که برکنار شدند از نظر گرایش سیاسی صددرصد مخالف ما بودند

افزودن نظر جدید