- کد مطلب : 410 |
- تاریخ انتشار : 2 اردیبهشت, 1392 - 18:55 |
- ارسال با پست الکترونیکی
هنوز زخم حوادث سال ۸۸ خیلیها را آزار میدهد/متاسفم جامعه نمیتواند از وجود موسوی و کروبی استفاده کند
گزیدهای از صحبتها و پرسش و پاسخ وی را در زیر میخوانید:
*حضور دانشجویان برای فعالیتهای انتخاباتی دور هفتم از سال ۷۵ آغاز شد اما فعالیتهای فشرده آنان در یک ماه پایانی انتخابات موجب خلق حماسه دوم خرداد شد. در مجموع جنبش دانشجویی فراز و نشیبهای زیادی داشته است. اما در سالهای اخیر جنبش دانشجویی در محاق غیر قابل قبول فرو رفته است و فعالیتهای سیاسی و فرهنگی در وضعیت نامطلوبی است و مطلبات صنفی و دانشجویی آنها کمتر مطرح میشود.
*اکنون دانشجویان برای فعالیتهای صنفی با موانع جدی رو به رو هستند و چماق کمیته انضباطی بر سر دانشجو سایه افکنده است. ما دانشجو را ماهیتا سیاسی میدانیم ون فعالیتهای دانشجو، سیاسی بودن، وی را الزام میداند.
*انتخابات تبلور حضور مردم است اما ما نمیخواهیم، حماسه سیاسی را به حضور در انتخابات محدود کنیم. اما مهمترین اتفاقا سال جاری انتخابات پیش رو است. حماسه کاری شجاعانه و خارق العاده است پس امسال باید به بهانه انتخابات کاری شجاعانه و خارق العاده انجام دهیم.
* هنوز زخم حوادث سال ۸۸ خیلیها را آزاد میدهد اما نباید و نمیتوان در گذشته ماند. باید سهم افراد در اتفاقات سال ۸۸ مشخص شود و با امید به آینده انتخابات پیش رو پشت سر بگذاریم. متاسفانه وقتی یک گروه پیروز میشود، تصفیه حساب با گروه دیگر را شروع میکند و به جای کارشناسان ذبده از افراد بعضا مساله دار استفاده میکند و اختلاس ۳ هزار میلیاردی نمونهای از این رویکرد است.
* باید حماسه رقابت و رفاقت را دنبال کنیم. حماسه اخلاق مداری و نکشیدن شکل مار به جای مار باید دنبال شود. بنابراین نباید وعدههای غیرعملی داد اخلاق مداری، صداقت و راست گویی را باید دنبال کنیم.
* حماسه سیاسی یعنی دانشجویی ستاره دار نشود و به کمیته انضباطی نرود یا به بهانه انتخابات کلاسها تعطیل نشود. چراکه در طول ۸ سال دفاع مقدس که ما سختترین شرایط را داشتیم هیچ کلاسی تعطیل نشد. حماسه یعنی انتخاب فردی که توانایی اداره کشور را داشته باشد و باید کسی بیاید که توانایی اداره کشور را در عمل نشان داده باشد و پیام صلح و دوستی را به دنیا بدهد و اجماعی که علیه ما شکل گرفته است را بشکند.
مشروح پرسش و پاسخ عارف با دانشجویان نیز به شرح زیر است:
-وی در پاسخ به این سوال که آیا حاضرید در صوت حضور آقای خاتمی کنار بکشید و برای حضور وی تلاش کنید؟ گفت: «در یک نگاه کلی مخالف آمدن حضور روسای جمهور سابق در انتخاباتم. اما سال ۸۸ قرار بود من کاندیدای اصلاح طلبان باشم ولی وقتی ایشان اعلام حضور کردند، من رئیس ستادش شدم. بنابراین اگر آقای خاتمی بیاید ما قولی گذاشتهایم که همه ستادهایمان را در اختیار ایشان قرار دهیم.»
*وی در پاسخ به سوالی مبنی بر حدود و اختیارات ولایت فقیه اظهار داشت: «در جایگاهی نیستم که درباره حیطه اختیارات مقام ارشدم صحبت کنم اما جایگاه ایشان در قانون اساسی مشخص است که ما هم از قانون تمکین میکنیم.»
*عارف همچنین در خصوص سوال دیگری مبنی بر قدرت انجام اصلاحات در کشور یادآور شد: «ما نه از اتفاقات سال ۷۸ و نه از ۸۸ نگذشتیم. در سال ۸۸ به صورت یکسویه جریان حاکم هر حرفی خواست، زد و به نوعی تصفیه حساب کرد. این درحالی بود که جریان حاکم تیریبونهای زیادی داشت اما طرف دیگر هیچی نداشت. ما میگوییم این اتفاقات میافتد اما میتوان با یک تحلیل جامع از تکرار آن جلوگیری کرد. باید دید جریان حاکم در مساله دار کردن کشور چقدر نقش داشته است. وقتی مردم خس و خاشاک نامیده میشوند، از مردم چه انتظاری دارید؟ باید با شیوههای منطقی مردم را قانع کرد. باید با حرف و بیان منطق مردم را قانع کرد.»
*وی در خصوص موضعش برابر مساله هستهای نیز گفت: «ما به هر قیمتی استفاده از مساله هستهای را حق خود میدانیم. در عین حال اهل تعامل هستیم و با انتخاب تیم قوی میتوانیم از حق مشروع خود دفاع کنیم. مساله هستهای اکنون سیاسی شده است و راه حل سیاسی دارد.»
*عارف در پاسخ به سوال دیگری گفت: «به فضای باز سیاسی معتقدم و حق هر گروهی است که بر اساس قوانین دانشگاه فعالیت کند. جلوگیری از فعالیت یک تشکل جفا به تشکلها و حذف رقیب مقدمه حذف تشکل است. اگر یک تشکل الان سوگولی است و بر علیه تشکل دیگر حرف میزند، بداند که فردا علیه خودش حرف میزنند.»
* وی در خصوص حصر آقایان موسوی و کروبی دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دهم، یادآور شد: «کاندیدا نمیتواند شرط بگذارد چرا به واقع خود را پیشنهاد میکند و برای پیشنهاد کردن خود نیازی به شرط ندارد. آقای موسوی و کروبی هم از بزرگان انقلاب هستند و در عرصه نظام مسئولیتهای مهمی داشتهاند. اکنون نیز تاسف میخورم که شرایط به گونهای است که جامعه نمیتواند از آنها استفاده کند. ولی امیدواریم مساله دوستانه حل شود.»
*عارف در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا فکر میکنید حضور اصلاح طلبان بتواند گرهای بگشاید، گفت: «وظیفه ما است که در صحنه باشیم. جریان اصلاح طلب نیز نمیتواند مسئولیت نپذیرد. بخصوص که هستی و نیستی یک جریان وابسته به حضورشان است. ما نیز علی رغم کارشکنیها امیدورایم اگر اصلاحات روی کار آمد کارش را بهتر پیش ببرد. مقایسه کنید که اصلاح طلبان با فروش بشکه نفت ۱۰ دلار کشور را به کجا رساندند و الان با فروش بشکه نفت ۷۰۰ دلاری کجا هستیم.»
*وی همچنین در خصوص بازرسی سرزده از اماکن هستهای ایران تاکید کرد: «موافق این مساله نیستم. چراکه حق نداریم عزت ملت را زیر سوال ببریم. ما اهل تعامل هستیم و در این زمینه هم فتوا داریم مگر بالاتر از فتوا هم موجود است؟ بنابراین بازدید از اماکن هستهای باید بر اساس قانون باشد.»
*عارف در خصوص مساله تقلب در انتخابات نیز یادآور شد: «باید یکبار برای همیشه باید این شبهه در انتخابات برطرف شود. در انتخابات سال ۸۸ تخلفات زیادی صورت گرفت. مثلا افرادی که مسئولیت اجرایی داشتند به حمایت از یک کاندیدا پرداختند. اما طرح مساله تقلب در شرایطی که مطمئن نیستیم خوب نیست. دستندرکاران باید به مردم اطمینان بدهند در سال جاری بعد از برگزاری انتخابات فضا به سمت همدلی برود و مسائلی هم که باقی ماند با همدلی حل شود.»
*وی در خصوص سکوت چند سالهاش گفت: «در طول سالهای گذشته ساکت نبودهام اما راهکار حل مسائل را رسانهای کردن نمیدانستم. رسانهای کردن مسائل کسب وجهه میکند و من به دنبال کسب وجهه نیستم.»
*عارف در خصوص زندانیان سیاسی گفت: «زندانیان سیاسی را استخوان لای زخم میدانم و با برخی از آنها ارتباط داشتم و جز خلوص، تدین و وفاداری به آرمانهای انقلاب از آنها ندیدم.»
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که برنامههای کلی شما برای اداره کشور چیست گفت: «رویکرد من برای اداره کشور رویکرد برد برد است ما در بدترین شرایط ۵۰ تا ۶۰ درصد با اصولگرایان وجه اشتراک داریم اما در مقابل خواستههایمان کوتاه نمیآییم ما در مرحله اول سعی میکنیم به تفاهم برسیم اما قاطعیت خود را حفظ میکنیم.»
*عارف در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری در مورد اینکه هیچ کس را برای استفاده در دولت خود ندارید، پاسخ داد: «همین الان برای هر وزارتخانه میتوانم ۱۰ آدم شناخته شده را نام ببرم. من خودم را به هیچ جناحی محدود نمیکنم و شرایط به گونهای نیست که خودم را به جناحی محدود کنم و حتی باید سهم جناح شکست خورده را حفظ کنیم.»
*وی همچنین در خصوص اصلاح نظام علوم انسانی یادآور شد: «یکی از دغدغههای ما قبل از انقلاب این بود که مسائل اسلام در علوم انسانی مطرح شود و تحول در علوم انسانی باید در دستور کار باشد و این مورد به این معنا نیست که علوم انسانی را تا به نتیجه رسیدن تعطیل کنیم.»
* معاون اول دولت اصلاحات در خصوص طرح هدفمندی یارانهها نیز تاکید کرد: «یکی از نقاط مثبت این دولت اجرای طرح هدفمندی یارانهها بود که البته آن را بد اجرا کرد. یحث هدفمندی یارانهها بیش از ۱۰ بار در دولت اصلاحات مطرح شد که ما فقط با حذف یک بند آن در مجلس مشکل داشتیم. که به دلیل وسواسهایی که داشتیم اجرا نشد.»
وی در پاسخ به این سوال که ارتباط شما با نهضت آزادی و دکتر سروش چگونه است اظهار داشت: «من با نهضت آزادی قبل از انقلاب همیشه در ارتباط بودم ولی با آنها هم همیشه دعوا داشتم آنها بچههای مسلمانی بودند و من هنوز برای آقای بازرگان، سحابی و حاج سیدجوادی احترام قائل هستم من بعد از انقلاب هیچ ارتباطی با نهضت آزادی نداشتهام.»
*عارف در خصوص برنامه معیشتیاش یادآور شد: «مهمترین مساله معیشت مردم است و ما باید به سمت پایداری برویم. چراکه بیشترین هزینه را از بیثباتی میدهیم. کنترل تورم نیز در راستا نقدینگی است و الان دولت با استفاده از نگاه بانک مرکزی پول را با قدرت به جامعه تزریق کرده است».
* عارف همچنین خطاب به دانشجویی که گفت از اصطلاح حماسه سیاسی سو برداشت میشود گفت: «اگر اجازه ندهیم بیانات رهبری تحلیل شود، این عین استبداد است گرفتاری کشور ما این است که ما همواره خود را محور اسلام، نظام و کشور میدانیم.»
دیدگاهها
اعلام نظر
افزودن نظر جدید