وعده روحانی: کابینه بعدی جوان‌تر می‌شود

رییس‌جمهوری با بیان اینکه در صورت پیروزی در انتخابات کابینه او جوان‌تر خواهد شد، گفت: تجربه و دانش معیار انتخاب وزرای دولت دوازدهم است.

به گزارش امیدنامه به نقل از ایلنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در گفت‌و گوی خبری با شبکه خبر در پاسخ به سوالی در خصوص اسامی نامزدهای پست وزات در دولت بعدی گفت: معمول نیست اسامی وزرا مطرح شود چرا که اسامی وزرا باید به مجلس تقدیم شوند و قبل از آن باید هماهنگی‌های دیگری در این زمینه داشته باشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اساس برنامه ما بر اساس شایسته سالاری است و کابینه دولت یازده هم همین را نشان داد که بحث جناح خاص و تفکر سیاسی خاص مطرح نیست بلکه افرادی که تجربه کافی دارند و دانش دارند، وزرای کابینه دولت دوازدهم خواهند بود.

او درباره اینکه چقدر در دولت بعدی به جوان‌ها میدان می‌دهد، اظهار کرد: ما باید به جوان‌ها در کل کشور میدان دهیم. کابینه سی نفر است و اصل شایستگی و توانمندی فرد برای وزارتخانه و مسئولیت است. ولی حتما با توجه به شرایط کابینه تغییر میکند و سن متوسط کابینه هم جوان‌تر می‌شود. ما در سازمان استخدامی طرحی برای کمتر شدن سن مدیریت داریم.

رییس‌جمهور درباره اینکه آیا از نزدیکان کسی را در کابینه بکار می‌گیرد، گفت: دوست بودن یا نبودن مهم نیست ولی کسانی که از گذشته سابقه کاری در مسئولیت‌های مختلف و مشارکت داشتیم استفاده می کنیم. دوست بودن یا سایر مسایل معیاری برای کابینه نیست.

او درباره اینکه یکی از هنرهایی رییس جمهور تعامل با سایر قوا است و در صورت بروز اختلاف چه اقدامی خواهد کرد، گفت:‌ اساس معیار برای تعامل بین قوا قانون اساسی و قوانین موضوعه است. قانون وظایف هر قوه را مشخص کرده و همکاری و تعامل قوا می‌تواند موثر باشد. ما در تجربه دولت یازدهم دیدیم در موضوعی مثل هسته‌ای تعامل با قوا موثر بود. ما معمولا در مسایل مهم با رییس مجلس و رییس قوه قضاییه مشورت می‌گیریم.

روحانی بر تعامل قوا برای حل مشکلات کشور تاکید کرد و افزود: ما هر لایحه‌ای تصویب می‌کنیم باید با هماهنگی مجلس باشد. نمایندگان باید رای و نظر بدهند. مسایل مهم سیاسی-امنیتی در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری می‌شود که روسای دو قوه هم در آن حضور دارند. برای مسایل فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی و در فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی هر سه قوه حضور دارند. در شوراهای اصلی کشور، سه قوه با هم بحث و هماهنگی می‌کنند. از این رو این تعامل ضرورت دارد و موثر است.

هیچ‌گاه بخاطر سوال و استیضاح گله نکردیم

روحانی در پاسخ به این سوال که اگر اختلافی با سران دیگر قوا داشته باشد، آیا این اختلاف را به مردم می‌کشد، گفت تجربه دولت یازدهم نشان داد که تعامل ما چطور بوده است. در دولت یازدهم وزیری بود که سه چهار مرتبه به مجلس بردم و رای نیاورد اما هیچ وقت گله نکردیم. این حق قانونی مجلس است که سوال و استیضاح کند. این امر موجب گله و شکایت در بین مردم نبود البته مسایلی بوده که با قوا حل و فصل شده. ما در سال چند جلسه همفکری با روسای قوا داشتیم و بعد از این جلسات در مصاحبه تصمیمات اعلام می‌شد.

او درباره اینکه رهبر انقلاب حفظ روحیه انقلابی را مهم می‌داند. فکر می‌کنید با توجه به شاخص‌های رهبری چه میزان این روحیه را دارید؟، گفت: امثال بنده که از ابتدای انقلاب مسئولیت داشتند، مردم می‌توانند در این باره قضاوت کنند.  البته انقلاب به معنای آن است که برای اسلام و مردم درست فکر و برنامه ریزی کنیم چون انقلاب اسلامی مردم سالاری دینی است.

انقلابی بودن به معنای درشت حرف زدن نیست

روحانی تاکید کرد: انقلابی بودن یعنی درست عمل کردن و برای استقلال و آزادی جامعه تلاش کردن است. هر کس چنین باشد انقلابی است. هر کس به اخلاق پایبند است، انقلابی است. انقلابی بودن به معنای درشت و بلند حرف زدن نیست. باید اصول را دید برای چه از سال چهل و هفت نهضت شروع شد؟ برای استقلال و مبارزه با فساد بود تا معنویت در کشور حاکم شود، آزادی بیان حاکم شود. اگر این اهداف را پاس بداریم ارزش‌های انقلاب را پاس داشته‌ایم.

رییس‌جمهور باید بر مبنای خردجمعی و خواست مردم حرکت کند

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره اینکه کارایی رییس جمهور بیشتر در کجاست، اظهار کرد: رییس‌جمهور هم باید از توانمندی‌های شخصی، تجربه، علم و دانش برخوردار باشد و هم برای اینکه بتواند کشور را پیش ببرد باید در چارچوب قانون حرکت کند و هم باید در مسیر انقلاب و راهی باشد که امام و رهبری تعیین و تاکید کردند. رییس جمهور باید بر مبنای خرد جمعی و کشور و خواست مردم حرکت کند چون مردم سالاری دینی است باید نظرات مردم را مد نظر داشت.

او درباره اینکه چقدر توان کار با منتقدان را دارد، گفت: در دولت یازده شما شاهد حضور افکار و گروه‌های متفاوت از جناح‌های مختلف هستید. من در موقع رای‌گیری در دولت معمولا صبر می‌کنم و خودم دستم را بلند نمی‌کنم چرا که نمی‌خواهم سخن و رای من اثری بر رای وزرا بگذارد.

رسانه ملی بیشترین منتقد دولت یازدهم بود

روحانی ادامه داد: تجربه بزرگ دولت یازدهم، انتقاد بیش از حد مخالفین و منتقدین در جامعه بوده است. حتی رسانه ملی ما بیشترین منتقد دولت بوده است. اصل انتقاد سازنده را لازم می‌دانیم و این وظیفه دولت است که به حرف مردم گوش کند. ما با تخریب مخالفیم و معتقدم این امر حرکت دولت را کند می‌کند و نه به مصلحت است و نه از لحاظ شرعی و قانونی مجاز است.

دولت حاشیه‌سازی نداشته و به حاشیه‌ها جواب نداده است

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که حاشیه‌ها به هر دلیلی جامعه را متشنج می‌کند، آیا قول می‌دهید که در دولت شما حاشیه‌ای اتفاق نیافتد، گفت: مردم ما می‌توانند بر مبنای عملکرد دولت فعلی قضاوت کنند. عملکرد ما در این دولت به اینگونه بود که توانستیم در برابر مخالفان صبر کنیم و هیچ وقت دنبال حاشیه نباشیم. چون دیدیم خیلی از حرف ها برای منحرف کردن ما از مسیر درست بوده، مسیرمان در سیاست خارجی و داخلی و اقتصاد را ادامه دادیم و دولت هیچ وقت حاشیه سازی نداشته و معمولا به حاشیه‌ها جواب نداده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره اینکه طبق قانون وزرا موظف به اعلام میزان دارایی‌های خود هستند. برخی افراد این اقدام را انجام نداده‌اند، آیا شما و کابینه‌تان میزان دارایی خود را اعلام خواهد کرد، گفت: این موضوع در قانون اساسی آمده و اگر موردی پیش بیاید که وزیر یا مسئولی نخواهد اموال خود را به دقت اعلام کند، این قوه قضاییه است که باید وزیر را تحت سوال قرار دهد. در دولت یازدهم همه وزرا به این وظیفه قانونی خود عمل کردند.

او درباره بیانات رهبر انقلاب در عید مبعث که از نامزدهای انتخابات خواستند  قول‌دهند که برای گره‌گشایی نگاهشان به خارج نباشد، اظهار کرد: نکته مهمی که از سوی رهبری مطرح شد، این نکته را من به دفعات روی آن تاکید کرده‌ام. همواره تاکید کرده‌ام که ملت بزرگ ایران و همه مسئولان باید به توانمندی‌های داخلی کشور توجه کنند چرا که نگاه به بیرون می‌تواند موجب ضعف ملی ما و باعث طمع دشمنان باشد.

نگاه ما هیچ وقت به بیرون نیست

رییس‌جمهور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد درون‌زا و برون نگر، گفت: من چندین بار گفته‌ام که این دولت نگاهش اول به آسمان است و بعد به ملت و هیچ وقت نگاهش به بیرون نیست. ما با دنیا تعامل سازنده و موثر طبق چشم‌انداز داریم ولی تکیه ما به ملت است. ما در گندم و گازوییل خودکفا هستیم. ما صادر کننده فولاد در اروپا هستیم و این یعنی در همه زمینه ها در مسیر خود کفایی قرار گرفته‌ایم.

روحانی درباره اولویت‌هایش برای تعامل با سایر کشورها گفت: در سیاست خارجی اساس بحث ما تعامل سازنده با جهان است اما در میان کشورها همسایگان و کشورهای اسلامی دارای اولویت هستند. برای امنیت و منافع اقتصادی و به دلیل اینکه در شرایط ناامنی هستیم،باید با همسایگان رابطه داشته باشیم و از سوی دیگر دنیای اسلام شریک فکری ما است. بعد از همسایگان همه کشورها اعم از آسیایی، آفریقایی، اروپایی و همه کشورهای که رابطه ما با آنها خصمانه نباشند همکاری داریم.

افزودن نظر جدید