- کد مطلب : 549 |
- تاریخ انتشار : 20 اردیبهشت, 1392 - 10:16 |
- ارسال با پست الکترونیکی
کاندیدای واحد اصلاح طلبان به زودی معرفی می شود/نه شرطی میگذارم نه شرطی میپذیرم
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی امید، محمدرضا عارف معاون اول دولت خاتمی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دقایقی پیش با حضور در وزارت کشور برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
عارف را در این ثبتنام وزرا و مدیران دولت اصلاحات از جمله حاجی، صوفی، توفیقی ،حسن رسولی،داوودی شمسی،صادق بناب،قره یاضی همراهی میکردند.
معاون اول دولت اصلاحات در جمع خبرنگاران با بیان اينكه شعار انتخاباتي وی "معيشت منزلت و عقلانيت" است اعلام کرد که به زودی کاندیدای واحد جریان اصلاحات از میان وی و سه کاندیدای دیگر معرفی خواهد شد.
وی با بیان اینکه "اساس کار هر داوطلب برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری باید پایبندی به قانون و رعایت قوانین باشد"، اظهار کرد: از همین الان که به عنوان داوطلب ثبتنام میکنم، تا پایان راه پایبند به قانون هستم.
معاون اول دولت اصلاحات در نشست خبری خود در وزارت کشور که پس از انجام مراحل ثبتنامش برگزار شد، با بیان اینکه "همواره خدمتگزار خدومی بودم و دلیلی بر رد صلاحیتم نمیبینم"، اظهار کرد: خوشحالم که در آستانه ماه مبارک رجب کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام میکنم.
وی با بیان اینکه "مهمترین انتخابات، انتخابات ریاست جمهوری است که مردم برای چهار سال اداره امور کشور را به دست یک فرد میسپارند"، افزود: من با توجه به تجربهام در بخشهای مختلف در سه دهه گذشته و همچنین شرایط خاصی که کشور ما با آن روبرو است، در صحنه حضور پیدا میکنم و اگر مردم این افتخار را به من دادند سعی میکنم خدمتگزار خوبی برای مردم باشم و کشور را در چارچوب پیشرفت و در راستای چشمانداز به جلو ببرم.
عارف در ادامه در برابر این پرسش که "آیا شما در اجماع اصلاحطلبان گزینه نهایی شدهاید؟" پاسخ داد: خوشبختانه روند اجماع در جبهه اصلاحات به خوبی پیش میرود و اقدامات خوبی هم انجام شده است و طی روزهای آینده نتیجه این اجماع به اطلاع مردم خواهد رسید.
خبرنگاری از عارف پرسید "چقدر احتمال میدهید پیروز نهایی باشید؟" که وی پاسخ داد: حرف آخر را مردم میزنند. من وقتی برمیگردم و عملکرد خود را در سه دهه گذشته میبینم، شاهد این هستم که معمولا با ارتقای جایگاه، شغل قبلیام را ترک کردم و توانایی اداره کشور را دارم.
وی همچنین درباره احتمال حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات گفت: من از احتمال ثبتنام هاشمی اطلاعی ندارم و در مورد آقای هاشمی و خاتمی موضع قبلی خود را دارم.
در ادامه، خبرنگاری از برنامههای عارف درباره رفع گرانیها پرسید که وی پاسخ داد: در این راستا برای رشد و توسعه کشور برنامه جامعی را تدوین کردم و در فاز اول، مهار تورم انجام خواهد شد و در این کار دولت دخالت میکند تا تورم کنترل شود.
عارف برقراری انضباط مالی و جذب سرمایه را از دیگر برنامههایش عنوان کرد و افزود: ما یک رشد هشت درصدی را پیشبینی کردیم تا انشاءالله تورم روند نزولی خود را شروع کند.
خبرنگار دیگری از عارف پرسید که "اگر از سوی شورای نگبهان تایید نشدید چه برخوردی خواهید داشت؟" و عارف در پاسخ اظهار کرد: دلیلی برای رد صلاحیتم نمیبینم. من همواره در چارچوب ارزشها کار کردم و خدمتگزار خدومی بودم و در عین حال هم فردی قانونمند هستم و امیدوارم همه دستاندرکاران مُر قانون را رعایت کنند.
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال كه اگر برای احراز صلاحیت شروطی گذاشته شود، چه كار خواهید كرد،گفت: نه شرطی می گذارم و نه شرطی را قبول خواهم كرد.
عارف در برابر پرسشی درباره اظهار نظر خود مبنی بر اینکه "حسن روحانی را اصلاحطلب نمیدانم"، توضیح داد: بنده به آقای روحانی ارادت دارم و از قبل از انقلاب با ایشان دوست هستم و رفت و آمد میکنیم اما خود ایشان دو جا گفته بودند که من اصولگرا هستم وگرنه من در مورد وابستگی جناحی هیچ کاندیدایی صحبت نخواهم کرد.
وی در پاسخ به این سوال كه رقیب اصلی خود را چه كسی می دانید، عنوان كرد: رقیب اصلی من عدم وجود مردم در صحنه است و اگر مردم نیایند ما شكست خواهیم خورد.
عارف در پاسخ به این سوال كه حضور همسرتان در سفرهای استانی برایتان حاشیه ساز نبوده است، گفت: حضور همسرم در كنار من حاشیه ای نداشته است بلكه حضورش موثر نیز بوده است.
وی با بیان اینكه در دولت آینده به شایسته سالاری توجه خواهم كرد، اظهار داشت: هر كاندیدایی كه در این دوره شكست می خورد در دولت اینده باید سهمی داشته باشد.
محمدرضا عارف در سال 1330 خورشیدی در خانوادهای مذهبی و اصیل در شهر یزد به دنیا آمد. پدر وی حاج میرزا احمد عارف یکی از بازاریان اصیل و سرشناس و از چهرههای محبوب و مردمی و مذهبی یزد و همچنین از خادمان حضرت سیدالشهدا (ع) بود که مجالس روضهخوانی و روشنگری منزل ایشان در شهر یزد در سالهای پیش و پس از انقلاب بهعنوان پایگاه دانشجویان، دانشگاهیان و فرهیختگان یزد به حساب میآمد.
ویژگی بارز محمدرضا عارف در کودکی نبوغ ذاتی وی در علم ریاضی بود، آنچنان که در سن 5 سالگی مسلط به حساب سیاق بود و پس از آن نیز درخشش بینظیر وی در درس ریاضی چنان بود که توانست در مسابقات ریاضی کشور در رامسر در سال 1348 رتبه اول کشوری را به دست آورد و در کنکور سراسری رشتهی ریاضی سال 1349حائز رتبهی دوم کشوری شده و پس از تحصیل در رشتهی مهندسی برق دانشکده فنی دانشگاه تهران و موفقیت در کسب رتبه اول این دانشکده در سال 1354 با معدل 3/91 از 4 از آن دانشکده فارغالتحصیل شود.
در همان سال با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه صنعتی اصفهان برای ادامه تحصیل راهی امریکا شد و در سال 1355 با اخذ مدرک کارشناسی ارشد و در سال 1359 با اخذ مدرک دکترای برق مخابرات هردو از دانشگاه استنفورد با معدل 4 از 4 به میهن بازگشت .
عارف از همان بدو ورود به کشور با توجه به شرایط حساس پس از انقلاب و وقوع جنگ تحمیلی و نیاز کشور به مدیران آگاه و متخصص شروع به خدمت در دستگاههای مختلف دولتی چون شرکت مخابرات و وزارت فرهنگ و آموزش عالی کرد.در سالهای 73 تا 76 در سمت ریاست دانشگاه تهران حضوری درخشان داشت. پس از آن نیز در کابینهی دولت اصلاحات در سالهای 76 تا 79 بهعنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن مشغول به خدمت شد و در سالهای 79 تا 80 به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به فعالیت خود ادامه داد و در سالهای 1380 تا 1384 بهعنوان معاون اول رییس جمهور برگزیده شد.
علاقهمندی فراوان عارف به علم و دانش سبب شد که وی علی رغم مشغولیتهای مدیریتی در تمام این سالها، بهعنوان استادی برجسته در دانشگاه صنعتی اصفهان و صنعتی شریف و سایر دانشگاهها با هدایت بیش از 110 پایاننامهی دکترا و کارشناسیارشد و تدریس در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به فعالیتهای علمی خود ادامه دهد.
وی به عنوان یکی از نظریهپردازان مطرح جهان در نظریه اطلاعات موفق به معرفی شبکه مخابراتی معروف Aref Network شد و در راستای گسترش علم مخابرات در کشور اقدام به راهاندازی دکترای برق-مخابرات در دانشگاههای تربیتمدرس، صنعتی اصفهان،یزد و چند دانشگاه دیگر کرد.
*تالیف،تحقیق،ترجمه:
ترجمهی کتاب سیستمهای مخابراتی دیجیتال و آنالوگ که در سال 69 بهعنوان کتاب سال انتخاب شد.
ترجمهی کتاب سیگنالها و سیستمها .
ترجمهی کتاب سیگنالهای تصادفی .
تالیف و یا ارائهی بیش از 280 مقالهی علمی
سابقهی فعالیتهای سیاسی قبل از انقلاب :
فعالیت سیاسی و مشارکت در برگزاری جلسات مذهبی در دوران دانشجویی در دانشگاه تهران
دستگیری توسط کمیته مشترک ضد خرابکاری ساواک در سال 1354
عضویت و فعالیت رسمی در انجمن اسلامی دانشجویان امریکا و کانادا از 1354 تا 1359
*خدمات پس از انقلاب
معاون طرح و توسعهی شرکت مخابرات ایران 1360-1359
سرپرست شرکت مخابرات ایران 1360
معاون دانشجویی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1361-1360
معاون آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1362-1361
قائممقام و معاون هماهنگی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1363-1362
معاون آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی 1369-1368
مشاور آموزشی و قائممقام وزیر در هیات ممیزهی مرکزی و رئیس شورای هماهنگی هیاتهای امنای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی 1373-1369
رییس دانشگاه تهران 1376-1373
وزیر پست و تلگراف و تلفن 1379-1376
معاون رییسجمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور 1380-1379
معاون اول رییسجمهور 1384-1380
عضو پیوستهی فرهنگستان علوم ایران
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
رییس انجمن رمز ایران
رییس انجمن علمی کنترل و فرماندهی (C4Iایران)
رییس انجمن علمی شبکههای هوشمند انرژی ایران
رییس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم ایران
رییس بنیاد پیشبرد علم و فنآوری ایران (FAST-IRAN)
رئیس هیات موسسه بنیاد امید ایرانیان
عضو موسس بنیاد باران
افزودن نظر جدید