- کد مطلب : 23558 |
- تاریخ انتشار : 4 بهمن, 1399 - 07:40 |
- ارسال با پست الکترونیکی
«زاویه» تلویزیون علیه روحانی
این ادعای همراه با توهین، نمایندگان قوه مجریه در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما را بر آن داشت در نامهای به رئیس این شورا خواستار برخورد حقوقی با هتاکی در این برنامه شوند. مجری برنامه زاویه در پایان تلاش کرد از شدت حملات بکاهد و گفت این سخنان نشانه آزادی بیان است اما همین جملات نیز با واکنش معاون اطلاعرسانی دفتر ریاستجمهوری مواجه شد. علیرضا معزی در توییتر نوشت که این سخنان «افتضاحی شرمآور» است و بحث آزادی بیان نیست، چون دیگر همه میدانند که نقد و اعتراض که هیچ، حتی با درشتگویی به رئیسجمهور هم ابدا عقوبتی در میان نخواهد بود؛ اما شوربختانه اینبار بحث هرزگویی و فحاشی است. براساس قانون، توهین به مقامهای ارشد نظام جرم محسوب میشود، در ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی آمده است: «هرکس با توجه به سمت یکی از رؤسای سه قوه یا معاونان رئیسجمهوری یا وزرا... در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین کند، به سه تا شش ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق و یا 50 هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود». سخنان میهمان برنامه زاویه چنان در شبکههای اجتماعی چرخید که روابط عمومی شبکه چهار در بیانیهای به آن واکنش نشان داد، هرچند در آن نه از عذرخواهی از رئیسجمهور خبری بود و نه مسئولیت سخنان احمد جهانبزرگی را بر عهده گرفت.
این بیانیه سخنان این روحانی را «غیرمنصفانه» و «غیرحرفهای» خواند و از سخنان نادرست میهمان برنامه تبری جست. همچنین شبکه چهار تلویزیون عنوان کرد مسئولیت اظهارنظر میهمانان و کارشناسان برنامه زنده بر عهده خود آنهاست و این صحبتها نهتنها مورد تأیید رسانه ملی نیست، بلکه آن را مغایر فضای نقد منصفانه و اخلاقی میداند.
مردم اهل ملاقه و منقل را میشناسند
مشخص بود بعد از این اتهامات، مقامات دولتی نیز به این برنامه واکنش نشان دهند. علی ربیعی، سخنگوی دولت، در توییتی نوشت وقتی کلیپ این برنامه تلویزیونی را دیدم، بیاختیار فراتر از آن توهین، حرمت این کلمات به ذهنم خطور کرده است: دهه فجر، روحانیت، پژوهشگاه، اندیشه اسلامی و صداوسیما بهمنزله دانشگاه. محمود واعظی، رئیسدفتر رئیسجمهوری نیز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «هرچه به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک میشویم، توهین به رئیسجمهور و تخریب دولت افزایش مییابد. این روش غیراخلاقی که با آموزههای دینی ما مغایر است، برای توهینکنندگان محبوبیت نمیآورد، از عزم و اراده رئیسجمهور و دولت برای تلاش بیشتر در این شرایط سخت و خدمت به مردم نمیکاهد». عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در توییتی از سخنان یک روحانی علیه رئیسجمهوری در رسانه ملی انتقاد کرد و نوشت: «ادبیات سخیف، توهین و افترا از همه بد است و در کسوت روحانیت، آنهم از رسانه ملی، بدتر! با سخنان غرضآلوده زاویهها را بیشتر و دشمنان ایران را شادمان نکنیم». معصومه ابتکار، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده نیز در توییتی بخشی از آیه ۱۱ سوره حجرات را منتشر کرد که در آن آمده است: «و از یکدیگر عیب نگیرید و به همدیگر لقبهای زشت مدهید، چه ناپسندیده است نام زشت پس از ایمان و هر که توبه نکرد، آنان خود ستمکارند». حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهوری نیز در توییتی نوشت: «مردم اهل ملاقه و منقل را بهخوبی میشناسند. ایکاش در کنار ریش و عمامه، جهانتان را هم بزرگتر میکردید تا بدانید که در این وانفسا اهانت به مردم شریف ایران و شخص دوم کشورتان نه خدمت به اسلامیت و جمهوریت بلکه همآوایی با یاوهگویان ترامپی است».
واکنش رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
جالب آنکه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بیانیه اعلام کرد که نسبت به سِمَت علمی احمد جهانبزرگی جعل صورت گرفته و ایشان عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی شدهاند، درحالیکه هیچگونه رابطه استخدامی با این مجموعه ندارند. بااینحال آیتالله علیاکبر رشاد، رئیس و مؤسس این پژوهشگاه، به سخنان مطرحشده در آن برنامه واکنش نشان داد و گفت: «غیر از انتقاد است، انتقاد حق هرکسی است، اما هیچکس حق افترابستن به غیر را ندارد، حتی اگر طرف انتقاد، منتقد کافر و منافق باشد، شرعا افترابستن به اهل کفر و اصحاب نفاق هم حرام است». او همچنین گفت نباید انتقاد با انتقام خلط شود و نقد از نفی، ماهیتا و غایتا متفاوت بوده و غرض از نقد و انتقاد، اصلاح و نهی از منکر است.
احمد جهانبزرگی کیست؟
سایت جماران، احمد جهانبزرگی را اینگونه معرفی کرده است: «تدریس در دانشگاههای تهران از سال ۱۳۶۵ در دروس علوم سیاسی و معارف اسلامی، مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۱، تألیف مقالات علمی متعدد و چاپ آن در نشریات داخلی و حضور با ارائه مقاله در همایشهای علمی – تخصصی، تدریس در حوزههای علمیه (درس اصول فقه مظفر). مدیر گروه علوم سیاسی (شورای نقد کتب دانشگاهی) پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی».
حرمتشکنی رئیسجمهوری عبور از خط قرمزهاست
حجتالاسلام هادی غفاری، فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگو با برنا درباره سخنان این روحانی در صداوسیما گفت: «من آدم واقعبینی هستم و عقیده دارم امروز لباس روحانیت با لباس 50 سال پیش خیلی فرق دارد. سابق بر این حوزههای ما مطهری، بهشتی و علامهجعفری تربیت میکرد و امروز از اینها تربیت میکند. البته من نمیگویم همه اینطور هستند، ولی از این قشر زیاد تربیت شده است».
او افزود: «مسئله دیگر این است که شاید نه همه ولی بخشی از حاکمیت بدش نمیآید که با صراحت یا با کنایه از این حرفها زده شود. به نظر من اینها ولایتمدار نیستند و نان را به نرخ روز میخورند. اگر فردا حکومت به آقای روحانی بها بدهد و از دولت چیزی به اینها برسد، اینها در حد اعجاز از او تعریف میکنند».
آیتالله سیدمحمد سجادیعطاءآبادی، از فقهای برجسته حوزه علمیه قم نیز در یادداشتی با اشاره به اینکه رفتار فرد در چارچوب آموزههای دینی و الهی در جمهوری اسلامی، خط قرمزهایی دارد، تلاش برخی افراد برای حرمتشکنی علیه رئیسجمهوری در قم را خلاف تعالیم دینی و عبور از این خط قرمزها عنوان کرد. به گزارش ایرنا، ایشان نوشت: «فردی که از سوی شورای نگهبان تأیید، مردم با ۲۴ میلیون رأی او را انتخاب، بعد از آن نتیجه انتخابات توسط شورای نگهبان تأیید و حکم وی نیز به وسیله رهبر معظم انقلاب تنفیذ شده است و امروز رئیسجمهور است، چرا باید حرمت وی را اینگونه بشکنیم؟».
افزودن نظر جدید