عارف در همایش انجمن اسلامی پزشکان :برای برجام در اقتصاد، فرهنگ و جامعه به حضور مردم در انتخابات نیاز داریم

مراسم ستاد انتخاباتی انجمن اسلامی جامعه پزشکی با حضور محمد رضا عارف در سالن تلاش برگزار شد.

به گزارش امیدنامه محمد رضا عارف در همایش جامعه پزشکان اصلاح‌طلب اظهار کرد: باتوجه به اهمیت انتخابات درکشور و بخصوص اهمیت انتخابات هفتم اسفند، باید گفت که پیروزی ملت در این انتخابات، مسیر آینده را روشن‌تر می‌کند و کشور را در مسیر پیشرفت قرار می‌دهد.

 وی با یادآوری فضای  انتخابات خرداد 92ادامه داد: شما نخبگان می‌دانید که کشور به چه سمت و سویی می‌رفت. عملکرد دولت وقت، نگرانی جدی را برای دلسوزان انقلاب پیش آورده که کجا می‌خواستیم برویم و در چه مسیری قرار گرفتیم. اما حمایت خدواند و حضور مردم در فضای ناباوری باعث شد که حماسه‌ای خلق شود.

وی با بیان اینکه ما به دنبال تغییر بودیم، افزود:  در اواسط سال 91 که فعالیت انتخاباتی را از دانشگاه‌ها شروع کردیم؛ مسیر اصلی ما تغییر بود و گفتیم نمی‌توانیم مسیر را ادامه دهیم. مردم به صحنه آمدند تا با شور و نشاط و خلق حماسه ارزشمند نشان دهند که در چارچوب نظام تغییر اتفاق افتاد. در آن ماه‌های اول بعد از پیروزی دولت یازدهم ضرورت استمرار این وضعیت برای ما قطعی شد؛ حتی قبل از اینکه دولت کار خود را شروع کند. جلسات متعددی برگزار می‌کردیم که چه‌کار کنیم؟ آیا تجربه‌ای مشابه دوم خرداد را تکرار کنیم که همه ما به دولت رفتیم و کار اجرایی انجام دادیم و از صحنه غفل ماندیم که نتیجه آن سال 84 شد یا روندی را در پیش گیریم که این سرمایه استمرار داشته باشد.

سرلیست اصلاح طلبان تهران گفت: برای اولین بار در جمع جامعه پزشکی اعلام می‌کنم که همان زمان ما به "ائتلاف بزرگ" رسیدیم. من همان زمان به این نتیجه رسیدم و این را تکلیف خود دانستم که هیچ مسئولیت اجرایی نپذیرم. آن زمان اصرار بود که من به دانشگاه تهران بروم. البته من مهمترین افتخارم حضور در دانشگاه تهران است و آرزو دارم که یک‌بار دیگر رییس دانشگاه تهران باشم. اما زمانی این‌کار را انجام می‌دهم که مسئولیت سیاسی نداشته باشم اما چون در این دوره امکان این مسئله نبود برای همین من دانشگاه نرفتم.

عارف تصریح کرد: برای رسیدن به ائتلاف بزرگ و حفظ سرمایه اجتماعی باید در صحنه می‌ماندم. فعالیت خود را با این اهداف شروع کردم. کلید انتخابات از مهرماه 92 زده شد و من در کنگره یکی از احزاب این راهبرد را پیشنهاد کردم؛ مهمترین راهبرد حضور حداکثری مردم و نقش مردم در بالا بردن مشروعیت نظام بود. اما مرحله بعدی اجماع بود. اجماع اول در جبهه بزرگ اصلاحات مطرح شد. در آنجا گاهی اختلاف‌نظرهایی وجود داشت و البته طبیعی هم هست. کار سنگینی انجام شد. بیش از 20 ماه بحث و بررسی جدی و اختلاف‌نظرها و نگاه‌های متفاوت، درنهایت جبهه اصلاحات ظرفیت خود را نشان داد.

وی افزود: دغدغه جبهه اصلاحات اسفند 94 نبود؛ مهمتر از انتخابات اسفندماه خرداد 96 است. معمولا برای دولت‌های اصلاح‌طلب از سال سوم به بعد رقیب یک ‌دوره‌ای بودن دولت را مطرح می‌کرد. اما برای دولت دکتر روحانی از همان سال اول رقبا یک ‌دوره‌ای بودن را طرح کردند. اسفند 94 یک قله است و ائتلاف بزرگی در این سطح برای اولین‌بار برای اصلاح‌طلبان اتفاق افتاد. شورایعالی سیاستگذاری تشکیل شد و همه احزاب اصلاح‌طلب در این شورا حضور پیدا کردند؛ اگرچه به‌دلیل ظرفیت محدود همه احزاب نتوانستند در این شورا حضور رسمی داشته باشند ولی ما از نظرات آنها و شخصیت‌های ملی هم استفاده کردیم و به‌طور رسمی از آنها عذرخواهی شد.

معاون اول دولت اصلاحات با بیان اینکه بعد از تشکیل این شورایعالی، عده‌ای پیش‌بینی می‌کردند که این شورا از هم می‌پاشد و انشعاب خواهد داشت که اینگونه نشد، ادامه داد: خوب است من اینجا مطرح کنم که جریان اصلاحات ظرفیت خود را در این زمینه بسیار خوب نشان داد. این شورا هر هفته با حضور اعضا جلسه برگزار می‌کرد و تصمیمات خوبی گرفته شد. جهت‌گیری ما این بود که در سیاستگذاری‌ها کار کنیم و در امور اجرایی دخالت نکنیم. تصمیمات ما عموما اجماعی بود و یک وحدت‌نظر و همبستگی ارزشمندی را نشان دادیم، و تمام شخصیت‌های ارزشمند کشور به استمرار این وحدت کمک کردند. تحت هر شرایطی ما پذیرفتیم که باید مشارکت حداکثری داشته باشیم و شعار اصلی انتخابات امید یک ضرورت اجتماعی و آرامش ضرورت پیشرفت است، بود.

عارف گفت:  ما در این مسیر به همراهی حامیان دولت نیاز داشتیم. از ابتدا بحث ائتلاف با حامیان دولت در استان‌ها را مطرح کرده بودیم. یعنی در هرحوزه انتخابیه «مجمع اصلاح‌طلبان با حامیان دولت» فعالیت می‌کردند و از اول نگاه ما در استان‌ها ائتلاف با حامیان دولت بود.هیج‌ جا هیچ اصلاح‌طلبی به خود اجازه نداد دولت را تخریب کند. امروز دولت با 600هزار میلیارد تومان(معادل 20 سال بودجه عمرانی کشور) بدهی روبروست. آیا ما بودیم معجزه می‌کردیم؟ ما از دولت حمایت می‌کردیم و نقد خود را در جلسات خصوصی مطرح می‌کردیم. در تهران شرایط به لحاظ سیاسی و حضور احزاب متفاوت بود. اما برای ما ائتلاف یک امر ضروری و حتمی بود. ما به جای سهم‌خواهی در شورایعالی سیاستگذاری بحث را به‌صورت جدی و کارشناسی‌شده مطرح کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید به این مسیر برویم؛ مسیر اجماع و ائتلاف.

وی افزود: لیست ما از نظر علمی و  فنی وزین بود ولی ما نگران وزن سیاسی لیست هم بودیم؛ چهره‌های سیاسی ما ردصلاحیت شده بودند. بعد از اینکه ائتلاف با حامیان دولت مطرح شد؛ از این ائتلاف استقبال کردیم البته چاره‌های هم نداشتیم. پاسخ منفی، بی‌توجهی به خواسته مردم و حامیان دولت بود. دولت دستاورد ارزشمندی چون برجام و مذاکرات هسته‌ای داشت. ما از اول شش شاخص را تصویب کرده و ابلاغ هم کردیم که قطعا توانایی‌ها، شایستگی‌ها، سوابق سیاسی فرد و عقبه اصلاح‌طلبی فرد را مورد توجه قرار دادیم. هدف از این اقدام ارتقای سطح کیفی کاندیداهای و تشکیل مجلسی توانمند، کارآمد و تخصصی است.

عارف تبعیت و وفاداری به منشور و راهبردهای شورای‌عالی اصلاحات و استمرار در حرکت اصلاح‌طلبانه خصوصا در شرایط سخت، حساس و سرنوشت‌ساز یکی از محورهای اصلی ارزیابی کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی است. در فرم ارزیابی کاندیداها مولفه‌هایی همچون تحصیلات، سوابق آموزشی، سوابق پژوهشی و علمی، سوابق اجرایی، حضور در احزاب، اتحادیه‌ها و ان‌جی‌او‌ها، حضور رسانه‌ای، آشنایی با زبان‌های خارجی، قابلیت رای‌آوری، حسن شهرت، روابط عمومی و ارتباطات، جوانگرایی، جنسیت، سابقه حضور در جبهه و ایثارگری، سخنوری، فن بیان و آراستگی را از جمله مواردی اعلام کرد که در پیشینه اصلاح‌طلبی مورد نظر قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی ارزیابی کاندیداها، ارزش‌هاست، ادامه داد: از سوی دیگر جوانگرایی همطراز با سابقه اجرایی در پست معاون رییس‌جمهور ارزش دارد و این نشانه اعتقاد اصلاح‌طلبان به جوانگرایی و همینطور حضور زنان در عرصه اجتماعی است. ما ابتدا قبل از ائتلاف با نیروهای حامیان دولت، لیست خود اصلاح‌طلبان را مشخص کردیم. در تهران فراخوان دادیم کسانی که می خواهند در لیست اصلاحات قرار گیرند اعلام آمادگی کنند.

 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  افزود: حدود ٣٠٠ نفر درخواست دادند، بررسی های اولیه انجام شد بیش از ١٣٠ نفر برای مصاحبه دعوت شدند و از آنها رزومه دریافت شد، بر اساس همان شاخص های خام ارزیابی انجام شد. در مرحله اول به ١٠٠ نفر رسیدیم و بعد ۶٠ نفر و سپس ۴٠ نفر در اولویت دوم انتخاب شدند، روی ۶٠ نفر کار کردیم که به تعداد کمتری رسیدیم، در هیئت رییسه بین 60 نفر به صورت اجماعی 35 نفر را انتخاب کردیم، یعنی اولویت ما این 35 نفر بودند که در لیست ائتلاف اصلاح‌طلبان حضور داشته باشند.

وی گفت: بعد از آن ائتلاف با نامزدهای حامیان دولت هم مطرح شد. دوستان بر اساس کار خوب که از دوسال قبل شروع شده بود و با استفاده از تجارب چند دانشگاه برجسته دنیا و سازمان‌های بزرگ این فرم ارزیابی نمایندگان مجلس را باتوجه به شاخص‌های کلان طرح‌ریزی کردند که در این فرم‌ها مجموع امتیاز 1000 بود. نکته مهم این است که به زنان و جوانان 50 امتیاز داده شد و زن جوان در لیست 100 امتیاز اولیه را داشت که با امتیاز وزرا، نمایندگان و معاونان رییس‌جمهوری برابر بود. چون اولویت ما زنان بود. بعد از آن با افرادی که خیلی خوب نمی‌شناختیم مصاحبه انجام شد و بعد از مصاحبه سه‌نفرمعرف خواستیم، چون می‌خواستیم با معرف‌ها صحبت کنیم. البته خوب هم کار کردیم. براساس این شاخص‌ها و معیارهای از قبل تنظیم عملکرد خوب بود. البته معنای این حرف این نیست که مشکلی وجود نداشت؛ وقتی یک کار کیفی را به کمی تبدیل کنید ایراداتی هم دارد اما در مجموع خوب بود.

عارف با بیام اینکه لیست کیفی و خوبی داریم، اداکه داد: به ما ایراد گرفته می‌شود خیلی نگاه راهبردی ندارید و چرا کشور را مهندسان و پزشکان ادره می‌کنند اما ما این قشر را هم وارد لیست کردیم. سهم زنان در این لیست 30درصد است؛ 17 نفر متخصص هستند و PHD دارند،16 نفر ایثارگر، 15 نفر زیر 50 سال، 2 نفر جوان و روحانی هم داریم. چرخش قدرت نخبگان را در عمل نشان دادیم و به آن پایبند بودیم. ما به جایگاه پزشکان اعتقاد داریم؛ در لیست به پزشکان اولویتی دادیم. پزشکان جز گروه نخبگان جامعه هستند که همیشه جایگاه ثابتی داشتند و مردم به انها اعتقاد دارند.

این نامزد اصلاح طلبان تصریح کرد: من به عنوان جز کوچک جامعه اصلاح‌طلبان می‌گویم رای دادن مردم امروز یک امر ضروری است، چه برای مسایل داخلی و چه برای تاثیرگذاری بر مسایل منطقه‌ای، خواهش می‌کنم مردم به صحنه بیایند. کشور ما در برجام ظرفیت خود را نشان داد و مردم باید باردیگر به صحنه بیاید.

عارف گفت: ما براساس تجربه گذشته برنامه سوم و چهارم توسعه را داریم که برنامه را تدوین، تصویب و اجرا کردیم و بر اساس این برنامه‌ها به بخش سلامت، بیمه، تامین اجتماعی، مشکلات جامعه‌پزشکی، پرستارن و پیراپزشکان عنایت داشتیم و این بار در برنامه ششم این نگاه را بر اساس اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام دنبال خواهیم کرد

وی با بیان اینکه باید سهم سلامت از تولید ناخالص به 7-8 درصد برسد، ادامه داد: باید بتوانیم فضای منفی شکل‌گرفته علیه پزشکان و متخصصان را بشکنیم. پاسخگویی به مطالبات جامعه پزشکی یکی از اولویت‌های ما است.

عارف با بیان اینکه حضور مردم در تهران در  انتخابات گذشته پایین بود و باید کاری کنیم این حضور جدی بشود، تاکید کرد: حضور مردم معنای سیاسی برای نظام دارد. این حضور به نفع کشور و نظام است. اگر این اتفاق بیفتد و اکثریت حضور داشته باشند ما می توانیم در راستای خواسته‌های مردم و دولت برجام‌های دیگری در اقتصاد اجتماع و  فرهنگی داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه مجلس خیلی مهم است و می‌تواند در کنار دولت و نظام به دغدغه اجتماعی، اقتصادی مردم پاسخ بدهد، تصریح کرد: در نهایت ما به انتخاب مردم تمکین می‌کنیم، اگر پیروز رقابت باشیم برای رفع دغدغه‌های  مردم برنامه داریم و اگر پیروز نباشیم باز به رقیب پیروز تبریک می‌گوییم و باز هم برای پاسخگویی به دغدغه مردم تلاش خواهیم کرد.

افزودن نظر جدید