- کد مطلب : 11691 |
- تاریخ انتشار : 9 شهریور, 1395 - 12:03 |
- ارسال با پست الکترونیکی
محمود پاکنیت:عدهای بازیگر نابلد بازیگران خوب را خانهنشین کردهاند
* آقای پاک نیت کاراکتر حسین آقا که شما ایفاگر نقش او در سریال «پریا» هستید با پدرهای دیگری که در سریالهای تلویزیونی دیدهایم متفاوت است. چگونه میشود که این پدر در عین حال که به فکر مشکلات و دغدغههای فرزندانش است ولی از زندگی خود غافل نشده و سرحال و پرنشاط به نظر میرسد و حتی به فکر ازدواج مجدد است؟
همینطور است. حسین آقا هم مانند همه پدران دنیا بهترینها را برای فرزندان خود میخواهد و در تلاش است آسایش آنها را فراهم کند. حسین آقا همسرش را از دست داده و دوست دارد سر و سامانی به زندگیاش بدهد. خواهر خانم این مرد نیز مانند حسین تنهاست و حالا که پس از سالها تنهایی این دو نفر تصمیم به ازدواج گرفتهاند معضلات فرهنگی که در جامعه وجود دارد نگاه مثبتی به این قضیه ندارد. متاسفانه در جامعه ما دیدگاهی وجود دارد که اگر شخصی همسرش را از دست داد بهتر است دیگر تنها بماند و ازدواج نکند و به اصطلاح گوشهای زندگی کنند تا زمان مرگشان فرا برسد. اما این دیدگاه به شدت غلط است. فرزندان روزی ازدواج میکنند و خواهر و برادران هم گرفتار زندگی خودشان هستند و اگر زن یا مردی بدون همسر باشد در نهایت تنها خواهد ماند. این معضل گریبانگیر حسین آقا و نیره است و سریال به خوبی حس تنهایی این افراد را نشان میدهد و گوشزد میکند که تحمل تنهایی اتفاقاً برای افراد میانسال و یا مسن سختتر از افراد جوان است. من فکر میکنم این معضل با ساخت چند فیلم و سریال حل نمیشود و باید بسیار آثاری از این دست تولید شود تا شاید در این زمینه در جامعه فرهنگسازی شود.
* حسین آقا حتی در مواجهه با بیماری فرزندش هم به شیوهای برخورد میکند که میتواند برای همه افراد جامعه بخصوص افرادی که نزدیکانشان با این بیماری دست به گریبانند جنبه آگاه سازی داشته باشد. نظر خودتان در این باره چیست؟
متاسفانه جامعه افراد مبتلا به اچ آی وی مثبت را طرد میکند. این بیماران نه در جامعه، نه محل کار و نه حتی در خانواده جایگاهی ندارند و بدتر از آن احساس امنیت نمیکنند. چنین بیمارانی حس میکنند اگر مرگشان زودتر برسد راحتتر خواهند بود چرا که از جامعه چنین حسی را دریافت میکنند و این واقعاً باعث تأسف و ناراحتی است. حتی برخی از این بیماران با اینکه حدس میزنند مبتلا شدهاند اما از ترس رفتارهای جامعه به آزمایشگاه نمیروند و با این بی اطلاعی افراد بیشتری را آلوده میکنند.
* فکر میکنید سریالهایی مانند پریا چقدر میتوانند به مردم جامعه نسبت به شناخت این بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن در کشور جلوگیری کنند؟
سریال «پریا» اولین سریالی است که به این موضوع میپردازد. بنه ظر من این اتفاق خیلی دیر افتاد ولی خب ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است. باز هم خوب است که این سریال تولید شد و امیدواریم این روند ادامه دار باشد. باید در این زمینه فرهنگسازی کرد تا هم مردم نسبت به این بیماری و عواقب آن و راههای انتقالش آگاه شوند و هم گارد بسته و بی موردشان نسبت به بیماران مبتلا به اچ آی وی از بین برود.
* در این سریال با افسانه بایگان از بازیگران پیشکسوت سینما و امیر حسین آرمان بازیگر جوان سینما و تلویزیون همکاری داشتید. تعاملتان با این بازیگران چطور بود؟
«پریا» دومین همکاری من با خانم بایگان است. اولین همکاریام به سالها پیش و فیلم مرد عوضی برمیگردد که البته در آن فیلم سکانسهای مشترک نداشتیم. بنظر من ایشان به عنوان یک هنرمند نقششان را در این سریال به خوبی ایفا کردهاند و به تمرین پیش از کار نیز توجه داشتند. آقای آرمان جوانی مستعد و متعهد به کار هستند. در مدت چند ماهی که با هم همکاری داشتیم واقعاً از همکاری با ایشان لذت بردم.
* آقای پاک نیت بسیاری از بازیگران هم نسل شما این روزها از بیکاری گله دارند و باند بازی در سینما و تلویزیون را دلیل آن میدانند. آیا با این گفتهها موافقید؟
ما در گروههای تئاتریمان همیشه اعضای ثابتی داشتیم که در همه کارها با هم همکاری میکردیم. مگر اینکه مثلاً در گروهمان بازیگری برای سن خاصی از نقشها نداشتیم یا اینکه احتیاج به بازیگری با تواناییها یا فیزیکی خاص داشتیم و از گروههای دیگر بازیگران را به عنوان میهمان دعوت میکردیم. این موضوع در سینما و تلویزیون هم رایج است و من اسم این کار را باند بازی نمیگذارم. اما دلیل بیکاری بازیگران خوب کشورمان ورود عدهای بازیگر نابلد است که از بازیگری چیزی نمیدانند و هدفشان هم به هیچ وجه حضور در حرکتی هنری نیست بلکه فقط به جهت خودنمایی و شهرت وارد این حرفه میشوند و بازیگران خوب باید خانه نشینی را تحمل کنند.
افزودن نظر جدید