جانشین محمود واعظی کیست؟

با توجه به قوت گرفتن احتمال انتصاب محمد جواد آذری جهرمی، معاون فعلی وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان وزیر ارتباطات دولت دوازدهم که از او به عنوان جوان ترین عضو کابینه دوازدهم یاد می‌شود، به برخی اقدامات اجرایی وی در یک سال و اندی اخیر که سکان هدایت شرکت ارتباطات زیرساخت کشور را بر عهده داشته است اشاره می شود.

به گزارش امیدنامه،از زمان تصدی مدیریت شرکت ارتباطات زیرساخت توسط آذری جهرمی، شاهد اقداماتی در این شرکت دولتی به عنوان متولی شبکه های مادر مخابراتی بوده ایم. در این راستا علاوه بر سرعت گرفتن در روند اجرا و اتمام پروژه های فیزیکی شرکت ارتباطات زیرساخت در حوزه‌های پسیو و اکتیو، اقداماتی نیز در راستای کاهش قیمت اینترنت و شفاف سازی ارائه سرویس توسط سرویس دهندگان خدمات مخابراتی با مردم صورت گرفته است.
در این میان، صرفنظر کردن شرکت ارتباطات زیرساخت از درآمد سالیانه چند صد میلیارد تومانی به نفع کاربران نهایی اینترنت، با کاهش قابل توجه هزینه پهنای باند ارائه شده به سرویس دهندگان اینترنتی، اقدامی قابل تامل،  است که با نظارت مستقیم بر هزینه سرویس های ارائه شده توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات به کاربران، به کاهش ملموس قیمت اینترنت برای کاربران نهایی منجر شده است. 
در همین حال توجه مدیریت شرکت ارتباطات زیرساخت به فعال کردن ظرفیت ترانزیت در کشور برای جبران کاهش درآمد این شرکت نیز از اقدامات او محسوب می شود که پنج برابرسازی ظرفیت ترانزیت بین الملل در مدتی کوتاه از نکات مهم و کلیدی در این حوزه است. 
همچنین در راستای شفاف سازی برای افزایش کیفیت سرویس های ارائه شده به کاربران، ایجاد سامانه‌ پایش شاخص‌های کیفی شبکه‌ شرکت زیرساخت از جمله اقدامات نوآورانه مدیریت این شرکت بوده است که سرویس دهندگان و ارائه دهندگان خدمات اینترنت نیز با تبعیت از شرکت ارتباطات زیرساخت، در راستای شفافیت در زنجیره ارائه خدمات به کاربران اقدام کردند.
از جمله دیگر اقدامات مدیریت جدید شرکت ارتباطات زیرساخت ایجاد شتاب فزاینده در اجرای شبکه ملی اطلاعات و مدیریت برای تسریع پیشرفت فیزیکی زیرساخت های این شبکه بود که به پیاده سازی کامل این شبکه در همین زمان کوتاه منجر شد و عملا اقدامات اجرایی شبکه ملی اطلاعات در کشور پس از حضور آذری جهرمی در شرکت زیرساخت کلید خورد.
شاید بتوان به برخی رئوس اقدامات اجرایی مهندس آذری جهرمی در راس هرم شرکت ارتباطات زیرساخت کشور به شرح زیر اشاره کرد:
- مقابله موثر با قاچاق مکالمات بین الملل
- مقابله با باندهای فساد خرید و واردات پهنای باند اینترنت در کشور
- ایجاد شفافیت در پارامترهای کیفی شبکه زیرساخت 
- راه اندازی مراکز تبادل اطلاعات ترافیکی شبکه ملی اطلاعات
- تغییر مدل تعرفه گذاری پهنای باند در کشور و کاهش چشمگیر تعرفه های شرکت زیرساخت
- رفع گلوگاههای متعدد موجود در زیرساخت کشور برای واگذاری ظرفیت‌های انتقال مورد نیاز شرکت‌ها
- توسعه ظرفیت اینترنت به چهاربرابر میزان تحویل گرفته در روز نخست
- مقابله با فیلترینگ‌های فله ای
- ایجاد شتاب فزاینده در اجرای شبکه ملی اطلاعات 
- ایجاد شبکه گذرگاههای کشور و بهبود کیفیت اینترنت کشور به صورت چشمگیر
- حمایت از جوانان و نسل نو و بانوان در زیرساخت
- چابک سازی شرکت زیرساخت با تغییرات ساختاری  
- پنج برابر سازی ظرفیت ترانزیت بین الملل در مدتی کوتاه
- تغییر مدل رفتاری زیرساخت از انحصاری و تاریک به پاسخگو و شفاف

 

افزودن نظر جدید