چرا گفت‌وگو

نتيجه رويكرد تندرو‌ها در هر دو جريان، سياست زده شدن فضاي كشور و حتي كاهش مشاركت مردم در سپهر سياسي بوده است. جامعه ما در سطح داخلي و خارجي با دشواري‌هاي زيادي دست و پنجه نرم مي‌كند. چرا گفت‌وگو
   چرا گفت‌وگو

 الهه كولايي

جريان‌هاي سياسي موسوم به چپ و راست يا اصلاح‌طلب و محافظه‌كار در طول سال‌هاي گذشته همواره با تحولات سياسي نقش تاثير‌گذاري داشته‌اند. همان‌گونه كه در طيف راست مي‌توان انتظار داشت و در طيف چپ به چشم مي‌خورد واقعيت آن است كه مجموعه‌اي از نيرو‌هاي سياسي با ديدگاه‌هاي متنوع در ميان آنها قرار گرفته‌اند كه در ميان آنها طيف راديكال تاكنون هزينه‌هاي گزافي را بر كشور تحميل كرده‌اند. نتيجه رويكرد تندرو‌ها در هر دو جريان، سياست زده شدن فضاي كشور و حتي كاهش مشاركت مردم در سپهر سياسي بوده است. جامعه ما در سطح داخلي و خارجي با دشواري‌هاي زيادي دست و پنجه نرم مي‌كند.

در عرصه اقتصادي اين مشكلات شكل پيچيده‌اي به خود گرفته است، در سطح منطقه رقباي ما كه در سال‌هاي گذشته سياست‌هاي خصمانه‌اي را عليه كشور ما اتخاذ كرده‌اند با استفاده از فضاي به وجود آمده در امريكا تلاش مي‌كنند فشار‌هاي گوناگوني را به كشور وارد كنند. به نظر مي‌رسد سياستمدار‌هاي جريان محافظه‌كار يا به اصطلاح راست امروز آن نكات را در سطح داخل و خارج مورد توجه قرار داده‌اند. آنها مي‌كوشند تا با گشودن فضاي گفت‌وگو، راه را براي تحقق منافع عمومي مردم و مصلحت كشور باز كنند. به نظر مي‌رسد با وجود برخي ترديد‌ها و انكار‌ها در برابر پيشنهاد گفت‌وگو و ايجاد فضاي مسالمت‌آميز براي بيان مطالبات مردم و يافتن راهكار و سياست‌هاي مناسب براي كاهش فشار بر مردم و گشودن مسير‌هاي بهبود همه‌جانبه شرايط كشور، آن گروه از سياستمدار‌هاي معقول در ميان جريان راست را به حركت درآورده باشد تا با نشان دادن علايمي از تمايل به باز شدن فضاي گفت‌وگو در كشور، شرايط را براي بهبود فضاي عمومي و سياسي كشور مهيا كنند. واقعيت آن است كه بحراني بودن شرايط داخلي و خارجي حكم مي‌كند كه همه ظرفيت‌هاي داخلي به جاي رقابت‌هاي سياسي و حتي دشمني‌هاي سياسي وارد فضاي رقابتي سالم شوند و جريان‌هاي اصلي سياسي در كشور بتوانند با محور قرار دادن علايق و مطالبات مردم كه مصالح نظام نيز آن را حكم مي‌كند توان و ظرفيت خود را براي كاهش مشكلات و ايجاد شرايطي مناسب در جهت تامين مطالبات مردم به كار گيرند. تجربه چهار دهه گذشته نشان داده مردم بالاترين سرمايه سياسي در كشور به شمار مي‌آيند و جريان‌هاي سياسي بايد پيش از هرچيز اولويت خود را در فضاي سياسي كشور پاسخ به مطالبات مردم به ويژه در عرصه اقتصادي و حوزه‌هاي گوناگون قرار دهند و اجازه ندهند جريان‌هاي تندرو در هر دوطيف با تيره كردن فضاي سياسي، راه را بر آشتي ملي ببندند تا اهداف خاص و محدود باندي و جناحي خود را بر مصالح و منافع عمومي غالب كنند.

منبع: اعتماد

 

افزودن نظر جدید