کارخانه چادر مشکی آغاز کننده جهش قیمت‌ها در بازار پارچه

رییس اتحادیه صنف قماش فروشان مشهد گفت: متاسفانه بعضی از کارخانه‌های ایرانی جهش قیمت زیادی داشته‌اند که آغاز کننده آن کارخانه چادر مشکی بود.

به گزارش امیدنامه به نقل از ایسنا، مجید شادمهر اظهار کرد: صنف پارچه‌فروشان مانند سایر صنف‌ها دستخوش یکسری تغییراتی شده اما این تغییرات در حد جزئی بوده است.

وی ادامه داد: تقریبا موجودی اجناس مغازه‌ها در این چند ماه گذشته کامل بوده، همچنین بیشتر این اجناس نیز خریدهای قبل از عید بوده و هنوز صنف ما تازه وارد خرید اجناس با نرخ‌های جدید شده است.

رییس اتحادیه صنف قماش فروشان مشهد با بیان اینکه اما در دو ماه گذشته بازار عمده فروشی پارچه دچار تغییر و تحولاتی شده‌ است، بیان کرد: جنس‌های خارجی که مستقیما با ارز خریداری می‌شود، حساب آن کاملا مشخص است همچنین مواد اولیه اجناس داخلی نیز غیرمستقیم با مساله نرخ ارز درگیر است و مواد اولیه بسیاری از آن‌ها وارداتی است.

وی تاکید کرد: در این میان برخی از کارخانه‌های ایرانی از جمله چادر مشکی ایرانی، با توجه به نظر مثبتی که بر روی آن داشتیم به دلیل مصرف بالای آن و اینکه با قیمتی مناسب به دست مردم برسد، متاسفانه بالاترین تغییر قیمت از کارخانه به دست عمده‌فروشان را داشته است، ما چادر مشکی را حدود 5 ماه پیش با قیمت 7000 تومان خریداری می‌کردیم سپس قیمت آن به 10 هزار تومان رسید اما در حال حاضر قیمت آن به 16 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

رییس اتحادیه صنف قماش فروشان مشهد اظهار کرد: یعنی جنسی که به عنوان کالای تولیدی کشور خود ما بوده متاسفانه بالاترین افزایش قیمت را داشته است، اگر پارچه چادر مشکی 100 درصد هم گران می‌شد باید به قیمت 14 هزار تومان می‌رسید.

شادمهر تصریح کرد: متاسفانه بعضی از کارخانه‌های ایرانی جهش قیمت زیادی داشته‌اند که آغاز کننده آن کارخانه چادر مشکی است، ما از این بابت ناراضی هستیم، زیرا به اسم کالا و تولید ایرانی همکاران ما جنسی به صورت عمده تهیه و توزیع می‌کنند که خود قیمت کارخانه حداقل دو  یا ۲.۵ برابر شده است.

وی با اشاره به اینکه پس از این اتفاق، کارخانه ملحفه نیز قیمت‌های خود را تغییر داد، گفت: در نتیجه چادر نماز نیز گران شد، اما بازهم خوشبختانه بعضی ازهمکاران ما که خرید قبل داشته‌اند، هنوز با همان قیمت کالای خود را به دست مشتری می‌رسانند. اگر همکاران ما بخواهند اجناس خود را با خرید جدید در بازار توزیع کنند شاهد افزایش قیمت مجدد خواهیم بود که امیدواریم به آن مرحله نرسیم.

وی ادامه داد: ما به همکاران خود اعلام کرده‌ایم از کارخانه‌هایی که قیمت خود را افزایش داده‌اند، خرید نکنند تا با اجناس موجود در بازار و مغازه‌ها به یک تعادل قیمت برسیم و شاهد ثبات قیمت‌ها شویم.
 
رییس اتحادیه صنف قماش فروشان مشهد بیان کرد: عمده ترین نگرانی و مشکل در سطح کشور در زمینه پارچه، افزایش قیمت ناگهانی است که می‌تواند برای مصرف‌کننده هم درصدی افزایش قیمت به وجود آورد، امیدواریم با تهمیداتی که دولت در زمینه جلوگیری از افزایش قیمت‌ها انجام می‌دهد شاهد افزایش قیمت در بخش نساجی و پارچه نباشیم.

مردم می‌توانند با خرید کمتر بازار را متعادل کنند

شادمهر خاطرنشان کرد: با وجود تورم‌های موجود در بازار، پارچه نیز دستخوش تورم شده ولی نه در حد زیاد، زیرا پارچه جزو نیازهای خیلی ضروری نیست و مردم می‌توانند با کمتر خرید کردن و صرفه‌جویی بازار را متعادل‌تر کنند.

وی در خصوص تامین فرم مدارس در سال جدید‌، عنوان کرد: برای تامین پارچه برای فرم مدارس مشکلی وجود ندارد، اکنون مشکل افزایش قیمتی بوده که کارخانه‌ها لحاظ کرده‌اند، همچنین تمام پارچه‌های مدارس نیز ایرانی است، زمانی که کارخانه ۳۰ درصد جنس خود را گران کرده مسلما تهیه فرم مدارس نیز با افزایش قیمت مواجه خواهد شد.

رییس اتحادیه صنف قماش فروشان مشهد با اشاره به اینکه مشکل ما این است که اگر مواد اولیه کارخانه‌ها تامین شود و بر آن‌ها نظارت کامل اعمال کنیم، قیمت پارچه افزایشی پیدا نمی‌کند، بیان کرد: اگر مواد اولیه تامین نشود و کمیاب باشد، نظارت بر کارخانه‌ها نیز اعمال نشود شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.

شادمهر در خصوص کمبود نخ، تصریح کرد: در حال حاضر نخ موجود است، اما احتمالا در دست بازاری‌ها و دلالان بوده یا خود کارخانه‌ها مقداری نخ از قبل داشته اما احتیاط می‌کنند تا کاملا بدون جنس نباشند.

وی با تاکید بر اینکه سعی دولت بر آن بوده که حرکت صنایع نساجی متوقف نشود، افزود: البته واحدهای ما با ارز یارانه‌ای، نخ خود را خریداری می‌کردند اما بعضی از آن‌ها تولید کشور خود ما است.

افزودن نظر جدید