عارف در مراسم تجلیل از پرفسور رضا:

بزرگداشت مفاخر یک اصل در فرهنگ ایران است /دانشمندان ایرانی برجسته ترین نخبگان در زمینه تئوری اطلاعاتند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت : دانشمندان جوان ایرانی در زمینه تئوری اطلاعات در زمره نخبگان و دانشمندان برجسته دنیا قرار دارند که یکی از مهمترین دلایل این پیشرفت حضور پیشکسوتان این عرصه به خصوص پروفسور فضل الله رضا است.

به گزارش امید،دکتر محمدرضا عارفˈشامگاه چهارشنبه درمراسم تجلیل از مقام علمی پروفسور ˈفضل الله رضا ˈ دردانشکده فنی دانشگاه تهران اظهار داشت:افتخار می‌کنم از دانشکده ای فارغ التحصیل شده ام که 37 سال قبل پروفسور رضا از آن فارغ التحصیل شده بود و در همان رشته و تخصصی تحصیل کرده ام که استاد تحصیل کرده بود و ریاست دانشگاهی را برعهده داشتم (دانشگاه تهران) که 25 سال قبل پروفسور رضا عهده دار ریاست آن بود.

وی که در میان تشویق مکرر حاضرین در سالن  شهید چمران سخن می گفت به ذکر خاطره ای از پرفسور رضا پرداخت و یادآور شد: در پاییز 1355 زمانی که در دانشکده استنفورد تحصیل می کردم منشی دانشکده به من مراجعه کرد و گفت استادی ایرانی از کانادا به دانشگاه آمده و مایل است دانشجویان ایرانی را ببیند. در آن موقع شاید تنها 10 دانشجوی ایرانی در دانشگاه بودیم و در واقع اولین گروهی بودیم که به توصیه اساتید به جای MIT به استنفورد رفته بودیم. زمانی که وارد کتابخانه شدم، پروفسور رضا از من درباره زمینه تحصیلی‌ام سوال کردند که پاسخ دادم پردازش سیگنالهای تصادفی و احتمالا نظریه اطلاعات را برای ادامه کار انتخاب می‌کنم. پروفسور رضا من را به کار در زمینه نظریه اطلاعات توصیه کردند که من هم دانشجوی حرف شنوایی بودم!

عارف ادامه داد:تئوری اطلاعات در زمره تاثیرگذارترین نظریه ها در رشته مهندسی مخابرات است که در زمان فارغ التحصیلی پرفسور رضا در دوره دکتری هنوز به شکل یک فرضیه قرار داشت درحالیکه ایشان با حل مسائل مربوط به آن و ارائه این نظریه راه نوینی برای دانشمندان جهان باز کرد.

وی بابیان اینکه یکی از ویژگیهای دانشمندان ایرانی وجاهت آنان است ، خاطر نشان کردˈ پروفسور رضا در کنار فعالیت‌های علمی غافل از فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نبود و در زمینه شعر و ادب نیز بسیار تاثیر گذار بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  در ادامه با اشاره به نظریه شانون به عنوان انقلابی در علم و پردازش اطلاعات اظهار داشت: پرفسور رضا در سال 1340 کتابی در این زمینه نوشتند که مرجع دانشگاهی بود و این که امروز محققان ما در زمینه نظریه اطلاعات حرفی برای گفتن دارند مرهون وجود استیدی چون پروفسور رضاست که خدمات ارزنده ای در زمینه نظریه شانون انجام داده اند.

عارف که خود در سال 72 ریاست دانشگاه تهران را برعهده داشت گفت: در دوره فعالیت خود در این سمت از تجربیات پروفسور رضا که در سال 47 رییس دانشگاه تهران بود بهره بردم .

وی خاطر نشان کرد : پروفسور رضا نقش تعیین کننده ای در سازمان دهی سیستم اموزش دانشگاهی در آن دوران ایفا کرد و دروس ارائه شده را به صورت واحدی تعریف کرد.

عارف در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: بزرگداشت مفاخر یک اصل در فرهنگ ایران است و امیدوارم با برگزاری مراسم نکوداشت برای فرهیختگان علاوه بر الگو سازی برای جوانان ، به دنیا نشان دهیم که چه گنجینه های در حوزه تولید دانش داریم .

افزودن نظر جدید