- کد مطلب : 3274 |
- تاریخ انتشار : 3 بهمن, 1392 - 16:16 |
- ارسال با پست الکترونیکی
روحانی در داووس از رابطه ایران و آمریکا گفت
به گزارش امید، حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی در افتتاحیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس با بیان اینکه حوادث و تحولات شش سال اخیر در اقتصاد جهانی نشان داد که هیچ کس نمیتواند تنها زندگی کند، اظهار کرد: هیچ کشوری نمیتواند بیاعتنا به دیگران مسائل خود را حل کند و هیچ بنگاه اقتصادی نمیتواند بدون ایفای مسوولیت اجتماعی خود به رشد پایدار دست یابد.
وی با بیان اینکه هیچ قدرتی نمیتواند سلطه خود را دائمی بداند، افزود: جهانی شدن این بار در شکل بحران جهانی اقتصادی نشان داد که همه ما در یک کشتی نشستهایم و اگر کشتیبانان خردمندی برنگزینم طوفان به همه ما آسیب میرساند.
رییس جمهور افزود: اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد برای جهان و حوزههای اندیشه و فکر فرصت مغتنمی است که با هماندیشی و تامل نسبت به مسائل مهم جهانی به بیان نگرانیهای و دل مشغولیهای خود پرداخته و با گفتوگو و تبادل نظر جریانی از اندیشه و فکر را در اداره بهتر جهان پدید آورند و من نیز از این منظر به این اجلاس مینگرم و امیدوارم بتوانم پیام دوستی،تعامل،همکاری و همزیستی صلحآمیز ملت خود را به شما رهبران،مسوولان،کارآفرینان و اندیشمندان که از سراسر جهان به این جا آمدهاید منتقل نمایم.
وی افزود: دیدگاه من نسبت به مسائل اقتصادی،سیاسی و اجتماعی دیدگاه اعتدال است و این درسی است که از اسلام آموخته و در زندگی سیاسی خود عمیقا تجربه کردهام و بر همین مبنا بود که تصمیم به حضور در انتخابات ریاست جمهوری گرفته تا بتوانیم اعتدال و تدبیر که ویژگی بارز ایرانیان و رمز موفقیت آنان در طول تاریخ بوده است در سطح کشور منطقه و جهان در حد توانم جاری سازم.
روحانی با بیان اینکه با لطف الهی همانطور که پیشبینی می کردم مردم خوب ایران را نیز همین مشی و مرام را برگزیده و اینک به حق، اجرا و تحقق آن را مطالبه میکنند، خاطر نشان کرد: در منطقه و صحنه بین المللی گزینش ایرانیان با استقبال مواجه شد و نخستین آثار آن را در چند ماه حضور دولت تدبیر و امید مشاهده میکنید.
رییس جمهور با بیان اینکه اعتراضات گسترده مردمی در همه قارهها نشان داد که سیاستهای اقتصادی باید عدالت اجتماعی و منافع همگان را مدنظر قرار دهد تا به سود همه باشد و تنها سیاستها و نظامهایی پایدار خواهند ماند که به همه مردم سود برساند، تصریح کرد: قرآن کتاب آسمانی مسلمانان به ما آموخته است تنها آنچه به مردم سود میرساند در زمین ماندگار خواهد ماند.
وی با بیان اینکه دیدگاه اعتدالی من منحصرا به کشورم نیست، خاطر نشان کرد: جایگاه ایران اعتدالگرا را بر مبنای سیاستهای مدبرانه و امیدبخش در تصویر آینده اقتصاد جهانی بسیار فراتر از آنچه که پیشبینی شد میبینم از این رو در سیاستگذاریهای جاری نه فقط وضعیت امروز و آینده نزدیک بلکه چشمانداز بلند مدتی را در نظر دارم زیرا اقتصاد ایران می تواند جزو ۱۰ قدرت بزرگ اقتصادی قرار گیرد. و این هدفی است که در کلان برنامهریزیهای اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی در پی آن بوده و برای تحقق آن قصد جدی دارم.
روحانی افزود: در مدتی که مسوولیت دولت بر عهده دارم قصد دارم همه موانع سیاسی و اقتصادی را عمده را مهار نمایم چون اقتصاد ایران را نزدیکترین و با ظرفیتترین اقتصاد به همه اقتصادهای موفق نوظهور میبینیم وآینده را همراه و در کنار آنها ترسیم میکنم.
رییس جمهور با بیان اینکه انتخاب من از سوی مردم ایران در چارچوب یک نظام مردم سالار صورت گرفته است و هم اکنون فرصت پیدا کردهام تا به آرمانهای توسعه اقتصادی، مردمسالاری و بهبود روابط خارجی ایران بپردازم، گفت: در اینجا اعلام مینمایم یکی از ارکانهای نظری و عملی دولت من تعامل سازنده و بینالمللی است و بدون کار و فعالیت بینالمللی رشد کیفیت قابل تحقق نخواهد بود.
وی افزود: در میان کشورهای در حال توسعه و همچنین در منطقه خاورمیانه ایران از بالاترین نرخ در شاخصهای توسعه انسانی برخوردار است و ما نهایت پوشش خود را به کار میبندیم تا این منبع عظیم ملی خود را در راستای توسعه کشور به کار گیریم.
وی افزود: سیاست خارجی ایران نیز در مسیر بهرهبرداری وسیع از امکانات بین المللی برای توسعه اقتصادی ایران است و دولت من آمادگی کامل دارد تا به همه کشورهای همسایه در طیفی از مسائل از محیطزیست، پروژههای مشترک اقتصادی،توسعه تجارت، احقاق حقوق مردم فلسطین،جلوگیری از فاجعه انسانی در سوریه،امنیت خلیجفارس و مبارزه با تروریست و افراطیگری وارد تعامل شده و به قواعد مشترک عملی دست یابد.
روحانی خاطر نشان کرد: معتقدم صلح و امنیت خاورمیانه در گرو گسترش روابط اقتصادی،همکاریهای اجتماعی و فرهنگی و گردشگری و ارج نهادن به بخش خصوصی و همکاری نخبگان در سطح بینالمللی است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه توافقنامه هستهای ژنو پیشدرآمد توافقات کلان آینده است گفت: با توافق ژنو، رابطه ایران با اروپا به حالت عادی بازمیگردد و رابطه ایران و آمریکا نیز وارد مرحله تازهای شده است.
وی افزود: توافقنانه ژنو به نفع همگان است.
افزودن نظر جدید