- کد مطلب : 3935 |
- تاریخ انتشار : 17 فروردین, 1393 - 13:48 |
- ارسال با پست الکترونیکی
جزئیات جدید از فرآیند آزادی مرزبانان ایرانی
به گزارش امید، پیام نو، ۴۸ ساعت بعد از اعلام خبر آزادی مرزبانان گروگان کشورمان توسط جیش العدل، بیش از آنکه منابع رسمی منبع اصلی خبرها باشند، اخبار موثق در اختیار گروه هایی است که ارتباط سیستماتیک و سازمانی با نهادهای رسمی ندارند.
اخبار روز جمعه، یعنی نخستین روز بعد از اعلام خبر آزادی مرزبانان ایرانی بیشتر از قول مقامات و مراجع رسمی منتشر می شد، اخباری که ضد و نقیض های فراوانی در خود داشت. بدین ترتیب روز شنبه، منابع محلی و غیر رسمی بیشتر به عنوان مرجع اخبار موثق مطرح شدند، روندی که البته از ساعات پایانی روز شنبه شدت بیشتری گرفت.
حالا در این شرایط روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون از قول سخنگوی سپاه مرزی و دولت استان بلوچستان پاکستان اعلام کرده است «مرزبانان ایرانی به بزرگ قبیله «تاج محمد» تحویل داده شدند که نقش میانجیگری بین آدم ربایان و دولت ایران را بازی کرده است .
«تاج محمد» متعلق به قبیله «شاه بخش» است که یکی از طایفه های معروف بلوچ در سیستان و بلوچستان هستند. طایفه شه بخش دارای شش تیره عمده می باشد که تا زمان پهلوی اول نام طایفه آنها «اسماعیل زهی» بوده است. مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان و از متنفذین مذهبی در شرق کشور نیز از همین طایفه است. نام خانوادگی مولوی عبدالحمید همچنان «اسماعیل زهی» است، یعنی همان نام اصلی طایفه شه بخش تا زمان رضا خان.
جیش العدل پیشتر اعلام کرده بود که به احترام علمای اهل تسنن منطقه اقدام به آزادی مرزبانان خواهد کرد. در اطلاعیه جیش العدل بر تلاش «علمای اهل سنت» بر «میانجی گری» برای آزادی مرزبانان تاکید شده و تاکید شده بود که تصمیم این گروه «در پاسخ به مطالبه علمای اهل سنت» اتخاذ شده است.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون از قول سخنگوی پاکستانی یاد شده نوشته است که مرزداران ایران در قلمروی ایران ربوده و به گروگان گرفته شدند و بعدها آزاد شدند. وی مدعی شده است که آدم ربایان هیچوقت وارد پاکستان نشدند». این ادعا طی هفته های گذشته بارها توسط مقامات پاکستانی تکرار شده است. با این حال معلوم نیست که اگر گروه جیش العدل به همراه مرزبانان ایرانی وارد خاک پاکستان نشده اند، اطلاعات مربوط به فرآیند میانجی گری برای آزادی آنها چگونه در اختیار این سخنگوی دولتی پاکستان قرار گرفته و وی با چه ضرورتی در این خصوص اظهارنظر کرده است.
اما اظهار نظر این سخنگوی دولتی پاکستان درباره نقش طایفه «شه بخش» در آزادی مرزبانان ایرانی از آنجا قابل اعتنا است که بعد از ظهر روز گذشته استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرده بود که مرزبانان گروگان در اختیار «نیروهای خودی» هستند. اما به نظر می رسید که نیروهای مد نظر علی اوسط هاشمی در زمره مراجع رسمی قرار ندارند. چرا که او بلافاصله تاکید کرده بود «به دنبال راه امنی برای انتقال گروگان ها هستیم».
این سخنان استاندار سیستان و بلوچستان با اظهارات شب گذشته مولوی عبدالحمید تکیل تر شد. جایی که وی به خبرگزاری ایلنا گفته بود: «۴ تن از مرزبانان ایرانی که در اختیار گروه جیش العدل بودند، صبح امروز به نیروهای مردمی منطقه تحویل داده شدند». این نیروهای مردمی مد نظر مولوی عبدالحمید و به عبارتی «نیروهای خودی» که استاندار سیستان بلوچستان بر نقش آنها تاکید داشته به احتمال بسیار زیاد چیزی در همان محدوده طوایف بلوچ هستند.
افزودن نظر جدید