- کد مطلب : 4107 |
- تاریخ انتشار : 5 اردیبهشت, 1393 - 23:30 |
- ارسال با پست الکترونیکی
گروههای رقیب به جای سنگاندازی به حمایت از دولت بپردازند/تشکیل کارگروهی برای بررسی وقایع بند350 اوین/طرح ملی برای احیاء زاینده رود/اعتماد به دولت برای رفع حصر
به گزارش پایگاه خبری -تحلیلی امید،عضو مجمع تشخیص در بدو ورود به اصفهان در جمع خبرنگاران درباره هدف از سفر خود به اصفهان گفت: هدف اصلی سفر دیدار با مردم خونگرم اصفهان است و انشالله در جمع دانشگاهیان در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حاضر خواهم شد.
وی هدف دیگر از سفر خود به اصفهان را افتتاح دفتر بنیاد امید ایرانیان عنوان کرد و اظهار داشت: با امام جمعه محترم اصفهان آیت الله طباطبایی نیز دیدار داشتهام و در خصوص مسائل مختلف کشور بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در پاسخ به سوالی درباره شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: "ما" قوی و محکم در انتخابات مجلس شورای اسلامی وارد خواهیم شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شما هم در انتخابات حضور پیدا خواهید کرد، گفت: در سال 93 راهبردهای انتخاباتی تبیین میشود و انشالله در سال 94 وارد مصادیق انتخاباتی خواهیم شد.
عارف همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص فعالیتهای انتخاباتی بنیاد امید ایرانیان، گفت: بنیاد امید ایرانیان تنها در تبیین راهبردهای انتخاباتی مشارکت دارد و فعالیت حزبی نمیکند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص وقایع بند 350 اوین، گفت: مسئولان باید در این خصوص شفاف سازی کنند تا اینگونه خطاها به پای کل نظام نوشته نشود زیرا نظام ما مردمی است و نمی توان به صرف خطای چند مدیر، نظام را متهم کرد، باید از تکرار اینگونه وقایع با شفاف سازی مسئولان جلوگیری کرد و اگر فرد یا افرادی در این خصوص خطایی مرتکب شده اند با آنها برخورد قانونی شود.
گفتنی است دکتر محمد رضا عارف صبح امروز با حضور در گلزار شهدای اصفهان نسبت به مقام شامخ شهدای استان اصفهان ادای احترام کرد.
حضور عارف در گلزر شهدای اصفهان با همراهی بیت آیت الله طاهری اصفهانی صورت گرفت.
وی همچنین با حضور بر سر مزار شهید آیت الله اشرفی اصفهانی، آیت الله شمس آبادی ،استاد پرورش،شهیدان خرازی ،شهیدان گمنام، مادر شهید بهشتی و مزار آیت الله طاهری اصفهانی، یاد و خاطره آنها را گرامی داشت و تاکید کرد:آیت الله طاهری الگوی من بود.
*دیدار با امام جمعه اصفهان
آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد نماینده ولی فقیه در استان اصفهان در دیدار دکتر محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روند اعطای سبد کالا و واگذاری یارانه به مردم گفت: دولت باید مبلغ زیادی را علاوه بر درآمد حاصل از هدفمندکردن یارانهها به پرداخت یارانه به مردم اختصاص دهد که واگذاری به همه مردم کار اشتباهی است.
وی تصریح کرد: اصلاح اشتباهات گذشته از مواردی است که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده است لذا نباید از برخی انتقادات ترسید و یا برای از دست ندادن رأی در دورههای بعد کاری را که به صلاح مملکت نیست، انجام داد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بر استفاده درست از بودجههای دولتی تأکید کرد و گفت: درآمد حاصل از نفت، سرمایه ملی است و باید خرج مصارف زیربنایی و ساختاری کشور شود و مردم به روش غیرمستقیم بهرهمند شوند.
آیتالله طباطبایینژاد تأکید کرد: این مبلغ یارانه که ممکن است برای برخی حیاتی باشد در زندگی بسیاری از مردم اثری ندارد لیکن جمعشدن این مبالغ میتواند گره مشکلات بزرگی را در کشور باز کند.
در این دیدار محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هدفمندی یارانهها را طرح خوبی دانست و گفت: این طرح که شجاعانه مطرح شد متأسفانه با عملکرد بد به انحراف کشیده شد.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از افرادی که با وجود تمکن مالی ثبتنام کردهاند، بر این باورند که پول نفت حق آنهاست و آنها مختار هستند تا حقوق خود را مدیریت کنند، در صورتی که این تفکر اشتباهی است.
عارف افزود: ما باید از ارزش افزوده نفت استفاده کنیم نه از درآمد نفت، چرا که نفت جزء منابع ملی است و باید در جهت رفاه حال مردم و آیندگان از آن بهره برد
سخنرانی در جمع دانشجویان: اصلاح طلبان چیزی برای افشا ندارند
محمدرضا عارف در جمع پرشور دانشجویان دانشگاه های اصفهان در سالن شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: بسیار خوشحالم که امروز در شهری حضور دارم که شهر شهیدان است و همواره از پیشگامان حرکت های اجتماعی در کشور بوده است.
وی با بیان این که خوشحالم که در یکی از بزرگترین و تحول سازترین دانشگاه های ایران سخنرانی می کنم، افزود: دانشگاه یکی از مکان های کلیدی در کشور بوده و است و دانشگاه های کشور همانند دانشگاه های اصفهان باید پر شور و کلیدی برای کشور ظاهر شوند.
رییس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: شعار امسال دو مقوله اساسی اقتصاد و فرهنگ را در کشور مهم و بارز کرده است و نام گذاری سال بر اساس این دو موضوع نشان می دهد که بحث های کلیدی کشور امروز بر روی این دو مفهوم متمرکز شده و نمی شود کنار نشست و فقط برای حل این دو مقوله به دولت اتکا کرد.
عارف با اشاره به این که دانشگاه هیان همانگونه که در تمام مراحل کشور پیشرو و پیشگام بوده اند باید برای حل مشکلات این دولت نیز پا پیش بگذارند، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید به یک سالگی خود نزدیک می شود و باید همه به ویژه دانشگاهیان برای حل مشکلات کشور از جمله این دو موضوع حساس و مهم به دولت کمک کنند.
وی اظهار کرد: قبل از خلق حماسه خرداد ۹۲ همه دلسوزان نظام یک نگرانی را دنبال می کردند و آن نگرانی چیزی نبود جز عدم مشارکت مردم در انتخابات، اما شما دانشگاهیان و جوانان وارد شدید و مشارکتی ۷۳ درصدی را رقم زدید.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به عقیده من دانشگاهیان و جوانان کشور بیش از همه دغدغه نظام را دارند و امیدوارم این مشارکت آنها استمرار داشته باشد و نقش خود را در تکمیل حماسه اقتصادی نیز ایفا کنند تا دولت بتواند به راحتی وعده های داده شده در زمینه اقتصاد را محقق کند.
عارف به حقوق شهروندی در کشور اشاره کرد و گفت: ابتدا باید مدنظر داشت که قانون اساسی ایران یکی از مترقی ترین قانون های اساسی است که در فصل سوم آن به حقوق شهروندی به طور کامل پرداخته است و همه نکاتی که باید برای یک شهروند فراهم باشد را تشریح کرده است.
وی به پیش نویس منشور حقوق شهروندی که توسط دولت تدبیر و امید تدوین شد، اشاره کرد و افزود: این منشور باید مورد نقد دانشگاهیان و اساتید خبره قرار گیرد تا بتواند یک منشور کامل شود و اگر چکش کاری درستی شود می تواند مشکلات این حوزه را کمتر کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که دانشگاه نزدیک به چهار دهه است که همواره در صف اول اتفاقات کشور قرار داشته و همیشه به عنوان گروه مرجع نامبرده شده است، تصریح کرد: دانشجوی ایرانی باید همانند شش دهه گذشته همواره در صف اول باشد برای این که اثبات شود دانشجو همیشه جلودار جامعه ایرانی بوده نمادهایی همچون ۱۶آذر و ۱۵ خرداد سال ۴۲ را باید مدنظر گرفت.
عارف تاکید کرد: متاسفانه فضایی که در سال های گذشته ایجاد شده است، فضای دانشگاه را به سمت فضایی امنیتی سوق داده و این برداشت را از یک دانشگاهی مطرح می کرد که دانشجو نباید چند بعدی باشد بلکه ما فقط یک دانشجوی تک بعدی می خواهیم.
وی اضافه کرد: اگر نگاه تک بعدی توسط دانشجویان پذیرفته شود آنها هیچگاه نمی توانند به درستی تحصیل کنند و رشد علمی، فضای نشاط و پر چالش دانشگاه ها نیز از بین می رود و جوانی که باید اظهار نظر کند و موضوعات مختلف جامعه را به چالش بکشد خاموش می ماند.
رییس بنیاد امید ایرانیان افزود: متاسفانه برخی اتفاقات سال های گذشته باعث شده است تا از چماق کمیته انظباطی کارهای زیادی بر بیاید و دانشجو برای اظهار نظر همیشه نگران باشد و شور و نشاط خاموش شود.
عارف با بیان اینکه رهبری در سال های گذشته چندین بار بر ایجاد کرسی های آزاد اندیشی تاکید کردند، گفت: این گفته رهبری در کدام دانشگاه کشور به درستی انجام شد؟ و آیا اصلا دانشگاهی حاضر بود که چنین کرسی هایی را برگزار کند؟ این اتفاق به دلیل همان فضای امنیتی سال های گذشته ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس همین مسئله امنیتی شدن دانشگاه ها متاسفانه اساتید ما سکوت کردند و دعوت های همایش ها را پی در پی ررد کردند، تصریح کرد: جایگاه این سال های اساتید شایسته انقلاب نیست استاد دانشگاه باید بتواند اظهار نظر کند، استاد دانشگاه اظهار نظر نکند پس چه کسی باید در مورد مسائل مهم و حیاتی کشور نظر بدهد؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: جنبش دانشجویی در کشور باید آسیب شناسی شود چراکه در دهه اول انقلاب اوج فعالیت های دانشجویان بود در حالی که در دهه ۸۰ دانشجویان نتوانستند حتی حقوق اساسی خود را پیگیری کنند پس دانشجوی فعال کشور کجا رفته است؟
عارف گفت: امروز کشور به دست دانشجویانی است که در اوایل انقلاب آنگونه فعالیت می کردند و توانسته اند جلوی هجمه بی سابقه دشمن بایستند، حال شما فکر می کنید دانشجوی تک بعدی در آینده می تواند جلوی هجمه دشمنان بایستد؟
وی ادامه داد: من به عنوان یک معلم کوچک دانشگاه می گویم باید فضای دانشگاه باز شود و نظارت نیز به دست خود دانشجو باشد چراکه آنگاه می توان یک دانشگاه فعال داشت، باید واقعیت اختلاف نظرها را بپذیریم، اما مطمئن هستم هیچ دانشجویی بر سر اصول انقلاب و کشور اختلاف نظر ندارد بلکه اختلافات در خصوص اصول تاکتیکی کشور است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اصول همکاری باید در دانشگاه زنده بماند، اصل برادری باید در دانشگاه بیش از گذشته به وجود بیاید و نباید بگذاریم اختلاف بر سر ۳۰ درصد از موضوعات کشور ۷۰ درصد از موضوعات دیگر را زیر سوال ببرد؛ اگر بتوانیم این سه نکته را رعایت کنیم آنگاه دانشگاه همیشه و همانند چهار دهه قبل در صف اول باقی خواهد ماند.
عارف در خصوص فاز دوم هدفمندی یارانه ها اظهار کرد: اگر یک نگاه اجتماعی به مقوله یارانه ها بیندازیم خواهیم دید که مردم اصلا در خصوص چنین مقوله ای به درستی توجیه نشده اند چراکه دانشگاهیان پا در میدان نگذاشته اند و اگر امروز چنین درصدی از مردم خود را نیازمند یارانه می دانند به دلیل این است که این مسئله در جامعه درست توجیه نشده و این مشکل از دولت است.
وی ادامه داد: متاسفانه مخالفان دولت روحانی نتیجه مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را شکست دولت و فاصله میان دولت ملت می دانند اما این گونه نیست و این یک استفاده ابزاری است اگر مردم درست توجیه بودند هیچگاه چنین نتیجه به دست نمی آمد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: بودجه سال ۱۳۹۲،۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است در حالی که با فعالیت های اقتصادی دولت آقای روحانی این رقم در سال ۹۳ به ۲۳ هزار میلیارد تومان افزایش داشته پس آن آقایان چرا این اتفاقات را مطرح نمی کنند؟
عارف به انتخابات مجلس در سال ۹۴ اشاره کرد و گفت: تفکر اصلاح طلبی همواره باید در همه صحنه های انقلاب وجود داشته باشد و این تفکر نمی تواند از صحنه سیاسی کشور قهر کند و یا کنار بکشد شاید شکست بخورد که تمام این شکست ها پل هایی برای رسیدن به موفقیت است اما هیچگاه کنار نمی کشد.
وی افزود: حماسه سیاسی و انتخاب دولت تدبیر و امید گام اول پروژه تفکر اصلاح طلبی بود و ان شاالله در سال ۹۴ با ورود این تفکر به مجلس گام بعدی این تفکر برداشته می شود چراکه دولت برای اینکه بتواند برنامه های خود را با انگیزه دنبال کند به یک مجلس قوی احتیاج دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به اتفاقات بند ۳۰۵ زندان اوین اشاره کرد و افزود: متاسفانه چنین اتفاقاتی فقط سوژه به دست دشمنان انقلاب می دهد و ما از مراجع قضایی و دولت انتظار داریم که یک کارگروه تشکیل دهد تا بتواند این اتفاق را شفاف سازی کند و مسؤل مربوطه باید پاسخگو باشد.
عارف در خصوص حصرها نیز گفت: ما نباید در این موضوع دولت را تحت فشار قرار دهیم بلکه باید بگذاریم تا دولت آرام آرام و با ساز و کارهای سیاسی خود وارد عمل شود چراکه فشار فقط بهانه به دست دشمنان نظام می دهد و این برادران نیز ناخواسته مورد توجه آنها قرار می گیرند و همین اتفاق کشور را دچار چالش می کند.
وی در پاسخ به سخنان باهنر که گفته بود عارف اگر عصبانی شود اصلاح طلبان را افشا می کند، خاطرنشان کرد: متذکر می شوم که اصلاح طلبان نیازمند افشاگری نیستند چون هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند، اما اگر ایشان چیزی برای افشا کردن دارند بیایند به بنده بگویند ما بلند و صریح و شفاف اعلام می کنیم.
جعفر توفیقی مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، عارف را در این مراسم همراهی می کرد.
این سخنرانی که توسط انجمن های اسلامی دانشگاه علوم پزشکی و صنعتی اصفهان برگزار شد با استقبال بسیار زیاد دانشجویان مواجه شد.دانشجویان تصاویری از عارف،خاتمی و روحانی در دست داشتند.سخنان عارف درخصوص وقایع بند 350 اوین با شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد دانشجویان همراه شد.
در مراسم افتتاح دفتر بنیاد امید ایرانیان در اصفهان:زیر سئوال بردن مداوم وزیران دولت نوپا بی انصافی است
محمد رضا عارف همچنین در مراسم افتتاح بنیاد امید ایرانیان که در اتاق بازرگانی صنعت معدن وتجارت اصفهان و با حضور فعالان سیاسی استانی برگزار شد خود را کوچک ترین عضو خانواده اصلاح طلب دانست و اظهار کرد: موقعیت و شرایط در هر زمان وظیفه ویژه ای از انسان می طلبد گاهی سکوت و گاهی پرخاش و من از خدای بزرگ می خواهم که توفیق گرفتن تصمیمات درست را در هر زمان، موقعیت و مکان نصیب من گرداند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مردم را سازندگان اصلی تفکر اصیل انقلابی دانست که با حضور گسترده خود در انتخابات ۲۴ خرداد زمینه پیروزی اصلاحات در عرصه سیاسی کشور را آفریدند.
عارف با بیان این که کشور باید از اتفاقات یک دهه گذشته درس بگیرد، افزود: در چند سال گذشته کشور با محدودیت های عارضی و تحمیلی مواجه بود که با مانع تراشی بر سر تشکل های کلیدی محور فرصت پیشرفت و ترقی را از کشور می گرفت.
وی ادامه داد: باید با درس گرفتن از اتفاقات یک دهه گذشته و به ویژه هشت سال اخیر با پیشبرد برنامه های سازنده به رشد و اعتلای کشور که خواست معمار کبیر انقلاب و شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی و مردم کشور است کمک کنیم.
رییس بنیاد امید ایرانیان با تاکید بر این که قانون حکومت های جهان همواره بر دو اصل نگاه به بیرون و یا تکیه بر توانمندی های داخلی استوار است، اظهار کرد: دشمنان نظام اسلامی همواره بر این نکته اذعان داشته اند که هیچ گاه در تاریخ ۳۵ ساله انقلاب اسلامی نتوانسته اند حتی یک جمله و یا یک کلمه به ملت و دولت ایران تحمیل کنند.
وی همچنین به نقش کمک های مادی و معنوی مردم در اداره و پیروزی جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: تاثیر تلاش مردم نه تنها در هشت سال جنگ دفاع مقدس بلکه در محرومیت زدایی از کشور در سال های پس از جنگ نیز غیر قابل چشم پوشی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دهه چهارم انقلاب و نام گذاری این دهه به نام پیشرفت و توسعه خاطر نشان کرد: برای برآورده شدن خواسته های به حق مردم با راهی جز حرکت های خود جوش و هیئتی از جنس حرکات مردمی دهه اول انقلاب قابل تحقق نیست.
عارف ویژگی این گونه حرکات که سابقه آن به دولت اصلاحات باز می گردد را مسؤلانه شفاف و تشکیلاتی دانست و افزود: تشکیل سازمان های مردم نهاد در جامعه یکی از این حرکت های سازنده است که آغاز به کار تاسیس آن ها نیز به دوران اصلاحات بر می گردد.
وی افزود: نتیجه جمع بندی در اواخر دولت اصلاحات تصمیم به شکل دهی بنیاد باران در اواخر تیرماه سال ۸۴ با هدف پیشبرد اهداف انقلاب بود و مقرر شد این نهاد غیر دولتی برای انتقال تجربیات مدیران میانی به بالا تشکیل شود که با استقبال گسترده نیز مواجه شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پس از به بن بست رسیدن اخذ مجوز برای تاسیس یک پژوهشگاه در بنیاد باران زمینه برای تشکیل بنیاد امید ایرانیان با حفظ هسته اصلی بنیاد باران همراه با جوانان فراهم شد و این تغییر یعنی وارد شدن جوانان به این نهاد تحول سازنده ای نسبت به بنیاد باران محسوب می شد زیرا در آن بنیاد سازو کاری برای جذب جوانان در نظز گرفته نشده بود.
وی به فرد گرایی حاکم بر فضای توسعه کشور از سال ۸۴ به بعد اشاره کرد و گفت: برنامه های توسعه در هشت سال گذشته در کشور کنار گذاشته شدند.
عارف ساختار سازی بر اساس مردم سالاری با تکیه بر جمع گرایی، بهره برداری از دانش نخبگان کشور در عرصه های مدیریتی و تصمیم گیری، ترویج رویکرد اعتدال و خرد ورزی در همه شئونات سیاست گذاری و توسعه گفتمان کشورداری خردمندانه را از رویکردهای بنیاد امید ایرانیان دانست و تلاش برای اعتلای ایران و افزایش کیفیت زندگی آحاد مردم با توجه به تولید و بازتولید و انتشار فرهنگ و اعتدال گرایی بر پایه عقلانیت و تفاهم سازنده میان نخبگان خبره داخلی و خارجی را از جمله ماموریت های اصلی و ارزش های اصلی بنیاد امید ایرانیان برشمرد.
وی ادامه داد این بنیاد قصد انجام فعالیت های حزبی را ندارد و تنها اتاق فکری است که در آن زمینه برای تبلیغ و بیان گفتمان اصلاح طلبی فراهم است.
عضو عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه میانه روی و اخلاق مداری در سیاست، درایت وصداقت در گفتار و رفتار و جوان گرایی و شایسته سالاری در امور سه اصل کلی بنیاد امید ایرانیان است، تصریح کرد: این بنیاد از طریق پایبندی به قانون اساسی و ارزش های انقلاب به اعتلای ایران اسلامی برای رسیدن به هدف غایی خود می اندیشد.
وی به نقش واحدهای استانی بنیاد امید ایرانیان نیز پرداخت و با اشاره به اینکه دومین شعبه استانی بنیاد امید ایرانیان در اصفهان پس از مشهد مقدس افتتاح می شود تقارن این اقدام با هفته نکوداشت اصفهان و روز شیخ بهایی را خجسته دانست و خاطر نشان کرد: این واحدها علاوه بر اینکه مطابق با برنامه های راهبردی دفتر مرکزی بنیاد امید ایرانیان به انجام وظایف استانی خود می پردازند باید به مسائل منطقه ای خود نیز توجه ویژه نمایند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حل بحران آب اصفهان، احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی، همکاری با NGO ها، تقویت همگرایی و صمیمیت میان اعضای هم سو و همکاری با دولت تدبیر و امید را از وظایف شعبه های استانی بنیاد امید ایرانیان دانست و افزود: تحقق شعار امسال رهبری یعنی « اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» در گرو عزم موافقان و مخالفان دولت و نه فقط تلاش منفعلانه دولت و است و ولایت مداران جامعه بیشتر از دیگران باید در شکل دهی به این عزم ملی تلاش کنند.
وی خاطر نشان کرد: رابطه عدم انصراف درصد مورد انتظار مردم از دریافت یارانه با بی اعتمادی ملت به دولت دور ار انصاف است و اجرای موفق مرحله دوم هرفمندی یارانه ها آزمون بزرگ برای دولتی است که بودجه عمرانی را از ۱۱ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ به ۲۳ هزار میلیارد تومان در سال ۹۳ رسانده است در حالی که دولت یازدهم در سال گذشته با یک کسری بودجه تحمیلی از دولت دهم روبه رو بود.
عارف طرح سؤالات مکرر و زیاد نمایندگان مجلس از اعضای کابینه دولت را غیر منطقی دانست و افزود: آیا این طرز رفتار شایسته با دولتی است که قرار است به تحول اقتصادی در کشور دست زند؟
سخنرانی در کنگره حزب عدالت و آزادی: احزاب و گروهها باید هر کدام دارای شناسنامهای باشند.
رییس بنیاد امید ایرانیان همچنین طی سخنانی در نهمین کنگره سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی اظهار کرد: این سازمان میتواند یک الگو برای تمام احزاب کشور باشد؛ چرا که این حزب در خارج از تهران و در شهر اصفهان متمرکز است و دوم اینکه نشان میدهد در شهرهای دیگر کشور هم فعالیت سیاسی دارد.
وی با بیان اینکه از شهر اصفهان چنین اتفاقات مهم و تاثیرگذاری انتظار میرود، افزود: برگزاری این کنگره میتواند ابعاد و تحلیل های بسیار مهمی از چگونگی به وجود آمدن حماسه خرداد 92 را صادر کند تا همگان از آن استفاده کنند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: حضور و مشارکت 73 درصدی مردم در انتخابات سال 92 با توجه به اینکه همه تحلیلگران از مشارکت پایین خبر میدادند، قطعا نیازمند یک تحلیل قوی است که چگونه میشود ناگهان قشر جوان و دانشگاهی میتواند بیش از نیمی از مردم را به خود همراه کند و امید را به کشور باز گرداند.
عارف با بیان اینکه رویه اصلاحطلبی رویه مسئولیتپذیر و حضور است، تاکید کرد: تفکر اصلاحطلبی شکست میخورد، اما هیچ موقع از صحنه سیاسی کشور قهر نمیکند و کنار نمیکشد چرا که اصلاحات باید همواره در کشور جاری باشد.
وی اضافه کرد: امروز و پس از حضور 73 درصدی مردم مهمترین وظیفهای که باید تفکر اصلاحطلبی دنبال کند، حفظ این سرمایه اجتماعی و استفاده از این سرمایه است و دولت نیز باید با پاسخگو بودن نسبت به وعدههای خود این سرمایه را حفظ کند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: دو جناح سیاسی موجود در کشور همواره 30 درصد رای سنتی دارند، اما همیشه جناحی موفق است که بتواند رای مردم را که آگاهانه رای میدهند به خود جذب کند و مطمئنا اگر مردم کشور همواره در انتخابات شرکت کنند این تفکر اصلاحطلبی است که پیروز میشود چرا که مردم همواره کشور را نیازمند اصلاح میبینند.
عارف اظهار کرد: تفکر اصلاحطلبی جریانی همسو با دولت بوده و وظیفه خود میداند تا حداکثر توان خود در کمک به دولت هیچگونه اجحافی انجام ندهد و دولت را در پروژههای کلیدی از جمله منشور حقوق شهروندی، پروژه هستهای و فاز دوم هدفمندی یارانهها کمک کند و اگر مردم میخواهند این پروژهها به سرانجام برسد باید مشارکت کنند و با دولت همکاری داشته باشند وگرنه پروژهها منجر به شکست میشود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مخالفان دولت و فشار آنها به هیات دولت، گفت: رهبری در شعار امسال خود عزم ملی را در کنار دو مقوله مهم اقتصاد و فرهنگ قرار دادند و این عزم ملی گویای این است که اگر به دولت در اجرای پروژهها کمک کنیم طبق این تعریف مخالفان هم مجبور خواهند بود با دولت و آحاد ملت همراه شوند پس به گروههای رقیب هم میگوییم بهتر است به جای سنگاندازی به حمایت از دولت بپردازند.
رییس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: شعار اصلاحات باورپذیری بر حول محول مردم سالاری است و به همین دلیل است که در هشت سال دولت اصلاحات دستاوردهای قابل قبولی برای کشور به وجود آمد اما متاسفانه نگاه ما در آن دولت نگاه کمی بود و از نگاه کیفی غافل شده بودیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه در هشت سال گذشته اکثریت سازمانها و ارگانهای مردمنهاد منحل شدند و یا مورد بیمهری قرار گرفتند اما امروز در شرایطی هستیم که دولت کمکم مردمسالاری را باورپذیر میکند و آرام آرام نگاه از بالا به پایین در حال از بین رفتن است چرا که چنین نگاهی در مردمسالاری جایگاهی ندارد.
عارف تاکید کرد: تعداد سازمانها و احزاب کشور باید افزایش یابد و نباید ادغام در سازمانها به وجود آید چرا که هر سازمانی باید بتواند مستقل برای تقویت خود تلاش و از تجارب دیگر سازمانها بهره ببرد و همین امر باعث میشود تا جوانان به میدان بیایند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امسال باید سالی آرام برای همه احزاب، جوانان و دانشجویان باشد چرا که کشور نیازمند ساحلی آرام است و اصرار همه احزاب و گروهها باید بر روی مقوله آرامش متمرکز شود چرا که فضا نباید در سال جاری به درگیری کشیده شده تا بتوانیم انتخابات سال آینده را منطقیتر و پرشورتر برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه عملکرد ضعیف نسل اول انقلاب باعث به وجود آمدن یک شکاف میان نسل اول و سوم شده است، افزود: در سال جاری باید جوانان وارد احزاب و گروهها شوند و احزاب و گروهها نیز باید هر کدام دارای شناسنامهای جداگانه باشند.
عارف تاکید کرد: حزبی که فردمحور باشد دیگر پیروز نخواهد بود و شفافسازی باید در همه احزاب مورد توجه قرار گیرد چرا که اگر شفافسازی وجود نداشته باشد آن حزب برای مردم هیچ کارآیی ندارد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در انتخابات سال 94 باید مشارکت مردم در حداکثر خود قرار گیرد و باید تحلیلهای زیادی انجام گیرد که چرا 27 درصد مردم در انتخابات 92 شرکت نکردند و مطمئن باشید اگر آنها در انتخابات بعدی حاضر شوند قطعا به اصلاحات رای خواهند داد زیرا شعار اصلاحطبان قانونمداری است حتی اگر قانون به ضرر اصلاحات باشد.
وی با بیان اینکه صبر و اخلاقمداری از رمزهای موفقیت اصلاحطلبان در انتخابات پیشرو خواهد بود، خاطرنشان کرد: قطعا خرد جمعی به نفع اصلاحطلبان و گروههای سیاسی همسو با آنهاست و اگر تفکر اصلاحطلبی پیروز باشد آنگاه رویکرد فرهنگی و پتانسیلهای بالای فرهنگی کشور نیز هویدا خواهند شد چرا که اصلاحات سهمخواهی را کنار گذاشته و شایستهسالاری را به میدان آورده است.
افزودن نظر جدید