رونمایی از سناریوی جبهه پایداری برای کوتاه کردن عمر دولت

رونمایی از برنامه جبهه پایداری برای خاتمه دادن به عمر دولت حسن روحانی آغاز شد. در حالی که روح الله حسینیان از اعضای ارشد جبهه پایداری از تمام شدن فرصت دولت و تشدید انتقادات پایداری ها خبر داده است، ستار هدایتخواه، دیگر عضو این مجموعه تندروی اصولگرا می گوید: «این دولت چهار سال آینده سر کار نخواهد بود».

به گزارش امید به نقل از پیام نو، برنامه ریزی جبهه پایداری برای انتخابات سال ۹۶ و گرفتن دولت دوازدهم از همان روزهای بعد از ۲۴ خرداد شروع شد. جایی که اکثر اصولگرایان از شیرینی حضور مردم در انتخابات و لزوم کمک به دولت می گفتند اما اعضای جبهه پایداری که شاکله ستاد سعید جلیلی را تشکیل می دادند در اولین جلسه بعد از ۲۴ خرداد تاکید کردند که این تازه شروع برنامه ریزی آنها برای انتخابات ۴ سال آینده است.

این اعتراف آنها در میان امواج بلند ناشی از انتخاب حسن روحانی چندان به چشم نیامد. برنامه آنها برای عملی کردن این ایده اما از همان جلسات رای اعتماد وزرا آغاز شد و در ماه های بعد به کارت های زرد متعدد و طرح های رنگارنگ استیضاح و سوال از وزرا کشیده شد.

فرصت دولت تمام شد

حالا روح الله حسینیان می گوید این تازه چیزی نیست و جبهه پایداری تا الان به دولت «فرصت» داده است. حسینیان به خبرگزاری آریا گفته است که «ما چند روزی است که کار خودمان را آغاز کرده ایم و از این به بعد انتقاد از دولت را شدیدتر خواهیم کرد. در واقع تلاش ما بر این بود که تا فروردین به دولت فرصت بدهیم به همین دلیل تا اسفند ماه انتقادی از دولت نداشتیم». همین یک جمله کافی است تا پیش بینی شود که دولت یازدهم باید چه بار روز افزونی از فشارهای سیاسی مخالفان داخلی خود را از این به بعد تحمل کند. آن هم در کنار فشار بار مذاکرات هسته ای و البته ویرانه های اقتصادی که میراث دولت های نهم و دهم است.

این فشارها همان چیزی است که دولت را تضعیف و پایداری ها را امیدوار می کند. احتمالا از همین رو است که ستار هدایتخواه، نماینده سابق مجلس و از اعضای جبهه پایداری درباره وضعیت دولت یازدهم به پیام نو می گوید: «این دولت کژدار و مریز و با مشکلات فراوان کار خود را تا سال ۹۶ ادامه می دهد، اما در انتخابات دوره بعد باید پاستور را ترک کند، این دولت ۸ ساله نخواهد شد». با توجه به سخنان روح الله حسینیان باید گفت که اظهارات صریح هدایتخواه بیش از آنکه یک تحلیل و پیش بینی باشد یک برنامه سیاسی است، برنامه ای برای خاتمه دادن به دولت روحانی.

دولت را از مبنا قبول نداریم

حسینیان گفته است که «سنت های جاهلی زمان شاه» در این دولت «احیاء می شود». اتهاماتی از این دست توسط حسینیان و همفکرانش در جبهه پایداری طی هفته های اخیر زیاد بوده است. حرف مهم حسینیان البته مقایسه صریح موضع پایداری در خصوص دولت احمدی و نژاد و روحانی است. او گفته است: «ما تا زمانی که به آقای احمدی نژاد به عنوان یک حکومت اصولگرا اعتقاد داشتیم از ایشان حمایت کردیم. ما آن حکومت را تا یک زمان خاص اساسا از لحاظ پایه خاص قبول داشتیم اما این حکومت  را از لحاظ مبنا قبول نداریم».

عمر این دولت بیش از ۴ سال نیست

ستار هدایتخواه هم  مشابه این حرف را با زبانی دیگر تکرار می کند: «قسمتی از نظام به این نتیجه رسیده که دولت روحانی در مسیر انقلاب و منافع نظام جلو نمی رود و این وضعیت جلوی ادامه کار دولت برای ۴ سال بعد را خواهد گرفت. به هر حال با رو شدن برخی از موارد و همینطور تغییر مواضع برخی از چهره های سرشناس که نظر آنها در رای مردم تاثیر دارد، این دولت فرصت ادامه کار را پیدا نخواهد کرد».

از کنار هم قرار دادن این اظهارات می توان نتیجه گرفت که طیف های تندروی اصولگرا قصد دارند تا کارآیی دولت را با انتقادات و اقدامات تقابلی خود مورد هدف قرار دهند و مانع جلو رفتن برنامه های دستگاه اجرایی شوند تا از این بزنگاهی راهی برای تصاحب دولت دوازدهم باز کنند.

این موضوعی است که روز پنجشنبه هفته گذشته نیز مورد هشدار امیر محبیان، از تئوریستین های جریان اصولگرا قرار گرفت. محبیان در یادداشتی که توسط روزنامه اعتماد چاپ شد به صراحت نوشت که پایداری در نظر دارد تا خودش را به عنوان جایگزین دولت معرفی کند. او به همفکران محافظه کار خود هشدار داده است که «پیش از آنکه هزینه های سنگینی بر آنان وارد شود، کاری کنند».

عضو پایداری: احمدی نژاد بیاید رای می آورد

همه اینها البته با فعال شدن دوباره محمود احمدی نژاد معنای عمیق تری پیدا می کند. احمدی‏ نژادی که پایداری ها نشان دادند هنوز هم دلبسته دولت او هستند. فعال شدن مجدد احمدی نژاد همه را نگران کرد، به جز پایداری ها را. این را می شود از موضع گیری رسانه های نزدیک به این جریان چون پایگاه رجا نیوز متوجه شد. هر چند سخنگوی این جبهه گفته که «حمایت ما از احمدی نژاد اتفاق نخواهد افتاد» اما وقتی به مواضع سیاسی پدر معنوی پایداری ها در انتخابات خرداد ۹۴ و تغییر چندباره این مواضع نگاه کنیم، متوجه می شویم که احتمال آنکه سقای بی ریا چند ماه دیگر حرفی متفاوت بزند وجود دارد.

چه آنکه همین الان هم ستار هدایتخواه درباره حضور احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و احتمال پیروزی وی می گوید: «ممکن است عده ای از نخبگان از نامزدی آقای احمدی نژاد در انتخابات آینده ریاست جمهوری حمایت نکنند، ما مطمئنیم که توده مردم از حضور احمدی نژاد در این انتخابات استقبال کرده و پیروز آن انتخابات هم به احتمال زیاد خواهد بود».

۴ ساله کردن دولت روحانی فعلا سر فصل برنامه جبهه پایداری است. برنامه ای که معلوم نیست آیا در آینده تغییر می کند یا نه. بعید نیست با این وضعیت جبهه پایداری به سراغ پروژه سیاسی دیگری بروند که ناظر بر کنار زدن دولت در همین چهار سال اول و خاتمه دادن به ریاست جمهوری حسن روحانی قبل از سال ۱۳۹۶ باشد.

افزودن نظر جدید