- کد مطلب : 511 |
- تاریخ انتشار : 16 اردیبهشت, 1392 - 12:01 |
- ارسال با پست الکترونیکی
مخاطب یورش هوایی تل آویو به دمشق، ایران و حزب الله بودند
به گزارش امید به نقل از دیپلماسی ایرانی، شائول موفاز، وزیر جنگ اسبق اسرائیل و رئیس حزب کادیما مدعی شد که حمله به اهدافی در سوریه با هدف جلوگیری از افزایش قدرت حزب الله انجام شده و در حقیقت واکنشی به ایران محسوب میشود. وی در عین حال نسبت به عواقب دخالت اسرائیل در جنگ جاری در سوریه و احتمال آغاز جنگی منطقهای هشدار داد.
اظهار نظر موفاز و همچنین دیگر تحلیلگران اسرائیلی پس از گزارش امریکاییها بر سر حمله جنگندههای اسرائیلی به سوریه صورت گرفته است که صبح روز یکشنبه مجددا تکرار شد. در حالی که رژیم اسرائیل هنوز هیچ واکنش رسمیای از خود نشان نداده است.
به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، موفاز به رادیو صبح اسرائیل گفت: «آنچه اسرائیل با آن برخورد میکند، تلاش برای جلوگیری از رسیدن سلاحهای پیشرفته به حزب الله است، و عملیات نظامی اسرائیل که در گذشته در سوریه انجام شد پیام بازدارندهای را به ایران و دیگر دشمنان اسرائیل میرساند. اگر سوریه فرو بپاشد، حزب الله به یک قدرت بزرگ تبدیل خواهد شد که تاثیری شگرف در منطقه خواهد داشت و ایران نیز تلاش خواهد کرد تا به آن کمک برساند.»
در همین رابطه آلکس فیشمن، تحلیلگر نظامی روزنامه یدیعوت احرونوت در این باره نوشت، حمله هوایی اسرائیل علیه سوریه هیچ تضمینی برای اسرائیل به دنبال نخواهد داشت و تنها باعث خواهد شد تا خطر گسترش جنگ منطقهای افزایش یابد. وقتی که موشکهای ضد هوایی اسای ۱۷ روسی از سوریه به حزب الله میرسند، موشکهایی که در ماه ژانویه گذشته به دست حزب الله رسیدند، این مساله نشان میدهد که چنین حملاتی هیچ چیز را تغییر نمیدهد. اگر اخباری که ایالات متحده منتشر کرده است، صحبح باشد آنگاه اسرائیل باید منتظر واکنش شدید منطقهای علیه مواضع خود باشد
فیشمن همچنین می نویسد: بسیاری از کسانی که در ایالات متحده هستند از تصمیم گیری های یک جانبه دولت اسرائیلی خشنود نیستند برای همین کمک می کنند که چنین اخباری به بیرون درز پیدا کند. برای همین است که خبر این حمله را از زبان کارکنان امریکایی می شنویم.
در عین حال عاموس هارئیل، تحلیلگر روزنامه عبری هاآرتص نیز درباره حملات اسرائیل به سوریه نوشت: این گونه تحرکات قهرمان بازی بر روی بندی به غایت باریک است در حالی که اسرائیل تلاش دارد بر خطوط قرمزی که خود ترسیم کرده است، پایبند باشد. یعنی اجازه ندهد که سلاح های شیمیایی و سلاح های پیشرفته به دست حزب الله برسد، اما در عین حال عدم مواجهه با نظام سوریه پرزیدنت بشار اسد نیز جزء خطوط قرمز آن است. این هشدار تا همین الآن در اسرائیل مطرح است و تلاویو باید با درایت نسبت به مرزهای شمالی اش برخورد کند و اجازه ندهد که به گردباد داخلی سوریه کشیده شود.»
با این حال هارئیل اذعان می دارد، حمله هوایی اسرائیل به سوریه در روزهای اخیر مصالح مشترکی را با مخالفان اسد داشته است و احتمال دارد در روزهای آینده اسرائیل حملات هوایی خود را به سوریه گسترش دهد تا چتر حمایتی بیشتری برای شورشیان فراهم شود. اگر واقعا اسرائیل بتواند چنین فضایی را فراهم کند و در سایه ممانعت از انتقال سلاح به حزب الله فضای امنی را نیز برای مخالفان مسلح به وجود آورد آن گاه می توان دلایل سکوت واشنگتن در این زمینه را نیز درک کرد. چرا که چنین مساله ای کار امریکا و کشورهای غربی و ترکیه را که آماده دخالت نظامی در سوریه بدون موافقت گسترده بین المللی هستند، آسان خواهد کرد. به عبارت دیگر اسرائیل انتظار دارد بتواند سوریه را تبدیل به جایی برای فعالیت هم زمان نظام سوریه و مخالفانش شبیه آن چه در لبنان شاهد است، کند.»
با این وجود این روزنامه نگار صهیونیست هشدار می دهد که هر گونه دخالت اسرائیل در تحولات سوریه به ایران و حزب الله نیز مشروعیت دخالت در این کشور را می دهد و حتی ممکن است جبهه ای دیگر را این بار از جانب جبهه لبنان بگشاید.
در همین رابطه روزنامه هاآرتص به نقل از کلنل امریکایی لورانس ویلکرسون، مدیر دفتر کالین پاول، وزیر امور خارجه اسبق امریکا در سال های 2002 تا 2005 می نویسد که این اسرائیل بود که در سوریه سلاح شیمیایی استفاده کرد تا تقصیر آن را به گردن دولت سوریه بیندازد و حکومت اسد را بدنام کند..
این کلنل امریکایی تاکید می کند که این عملیات نام "پرچم خونریز" را بر خود دارد که اصلاحاتی است که از درگیری های دریایی استخراج شده که به معنای ارتکاب عملی گمراه کننده است که می تواند مسئولیت عملیات نظامی را متوجه دشمن کند.
این روزنامه همچنین به نقل از ویلکرسون که با شبکه امریکایی کارنت صحبت می کرد و اخیرا شبکه الجزیره نیز آن را منتشر کرد، همچنین می نویسد: «دولتی که امروز بر اسرائیل حکومت می کند، دولتی است که توانایی مراقبت از خود در زمینه ژئو – استراتژیک و ژئو – سیاسی را ندارد. دلایل بسیاری برای اثبات این مدعا وجود دارد. مثلا زمانی که باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که ای کندذهن با آنکارا مذاکره کن تا خودت را از این انزوایی که دچار آن شدی خارج کنی.» اشاره او به تماس تلفنی نخست وزیر اسرائیل با نخست وزیر ترکیه، رجب طیب اردوغان است که گفته شد به توصیه باراک اوباما انجام شد.
افزودن نظر جدید