- کد مطلب : 5661 |
- تاریخ انتشار : 9 مهر, 1393 - 12:30 |
- ارسال با پست الکترونیکی
در این صنف «پول چاقو» میگیرند
در ادامه گزارش ابتکار میخوانید: این جراحها که عموما جزو پزشکان ماهر محسوب میشوند تعرفه شان را خودشان تعیین میکنند: اگر میخواهید عملتان کنم این مبلغ را به حساب واریز کنید. این مبالغ که با اسامی زیر میزی و پول چاقو متداولند، بخش اصلی درآمدهای هنگفت جراحان فوق متخصص را شامل میشود درآمدی که با توجه به نحوه رد و بدل شدن آن شامل مالیات نیز نمیشود و کاری هم به سوگند بقراط ندارد.
تعدادی از جراحان به خاطر مهارت در جراحی به شرطی چاقو جراحی را در دست میگیرند که رسید کارت به کارت مبلغ تعیین شده را قبل از رفتن به اتاق عمل دریافت کنند. تکنسین اتاق عمل یک بیمارستان خصوصی در این مورد میگوید: « وقتی بیمار به مطب یا درمانگاه مراجعه میکند و مشخص میشود نیاز به جراحی دارد، با این تبلیغات روبرو میشود که در صورت رفتن به بیمارستان دولتی زیر نظر رزیدنت عمل خواهد شد و ممکن است عمل موفق نباشد، بیمار ترغیب میشود که به بیمارستان خصوصی مراجعه کند و زیر نظر یک فوق تخصص عمل شود به شرطی که مبلغ مشخصی علاوه بر تعرفه به حساب پزشک واریز کند. این مورد بیشتر در باره عملهای حساس مانند دیسک کمر، گردن، چشم و تومر سرطانی اتفاق میافتد عملهایی که بسیار حساس هستند و نیاز به جراح ماهر دارند. ممکن است بیمار در یک بیمارستان دولتی آنقدر معطل شود و به بهانههای مختلفی مانند آماده نبودن اتاق عمل و نبود متخصص بیهوشی و... معطل شود تا مجبور شود به یک بیمارستان خصوصی منتقل شود و با مبلغ کلانی جراحی شود، عملهایی که با جان بیمار سروکار دارند. هستند جراحهایی که نرخ هایشان را به دلار حساب میکنند! جالب اینکه تعدادی از راننده آمبولانسها هم بیمار معامله میکنند، با ترساندن بیمار ترغیبش میکنند به بیمارستان خصوصی برود یا مطب فلان پزشک و راننده در برابر انتقال بیمار پورسانت میگیرد، گاهی ممکن است این معامله آنقدر طول بکشد که بیمار اورژانسی آسیب جبران ناپذیر ببیند».
داستان پولهای زیر میزی در وزارت بهداشت در حال پیگیری است و قرار است در مرحله اجرای مرحله سوم طرح بیمه سلامت این مسئله برطرف گردد، هرچند این مشکل بیشتر به وجدان پزشک و غلبه منفعت طلبی بر تعهد برمی گردد و با طرحهایی که تاکنون اجرا شده از جمله ایجاد سامانه پیامکی و انتشار لیست پزشکان متخلف، تغییری در استراتژی این بخش از جامعه پزشکان به وجود نیامده. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت از شروع کار دولت یازدهم مصمم شد برای واقعی کردن تعرفههای پزشکی دست به اقدامات مهمی بزند.
وی با بیان اینکه کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی کالیفرنیا که در کشور آمریکا منسوخ شده، 20 سال است در کشور ما اجرا میشود، ادامه داد: در طی این مدت و در عرصه خدمات پزشکی تغییرات زیادی ایجاد شده و این در حالی است که کتاب کالیفرنیا همچنان به سبک قدیمی اجرا شده است.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، در راستای اصلاح تعرفه خدمات پزشکی، در دولت یازدهم دو کتاب جدید ترجمه شده ارزش گذاری خدمات پزشکی به انجمنهای تخصصی معرفی شدند. وی افزود: در نهایت قرار شد کتاب ارزش گذاری خدمات نسبی 84 مبنای اصلاح تعرفهها باشد. تایید این کتاب بر اساس خرد جمعی و بعد از گذراندن جلسات مختلف با روسای انجمنهای تخصصی و فوق تخصصی بود به طوری که بعد از بازنگری اصول این کتاب در شورای عالی بیمه و ایجاد تغییراتی در آن، مجدد مورد بررسی نهایی قرار گرفت و به تایید انجمنهای تخصصی سراسر کشور رسید.حاجی آقاجانی اضافه کرد: در واقع وزارت بهداشت تصمیم گرفت بر خلاف گذشته که تعرفههای پزشکی مطابق با نرخ تورم افزایش مییافت، یک فرایند اساسی ایجاد کند و نسبت ارزش خدمات پزشکی را تغییر دهد.وی با اشاره به ضرورت تغییر در تعرفه گذاری خدمات پزشکی گفت: عمده هدف تغییر در این روند، متوقف کردن دریافتهای غیر رسمی و جلوگیری از خدشه دار شدن قداست جامعه پزشکی بود. ضرورت داشت یک بار این بازنگری به صورت همه جانبه صورت گیرد و یک میثاق نامه برای تک تک افراد در جامعه پزشکی باشد.
تعدادی از جراحهای معروف تعرفههای تعیین شده را کم تشخیص میدهند و از بیمار میخواهند علاوه بر تعرفه تعیین شده و مقدار تعهد بیمه پول بیشتری به حسابشان واریز کند. این جراحها که عموما جزو پزشکان ماهر محسوب میشوند تعرفه شان را خودشان تعیین میکنند: اگر میخواهید عملتان کنم این مبلغ را به حساب واریز کنید. این مبالغ که با اسامی زیر میزی و پول چاقو متداولند، بخش اصلی درآمدهای هنگفت جراحان فوق متخصص را شامل میشود درآمدی که با توجه به نحوه رد و بدل شدن آن شامل مالیات نیز نمیشود و کاری هم به سوگند بقراط ندارد.
تعداد از جرحان به خاطر مهارت در جراحی به شرطی چاقو جراحی را در دست میگیرند که رسید کارت به کارت مبلغ تعیین شده را قبل از رفتن به اتاق عمل دریافت کنند. تکنسین اتاق عمل یک بیمارستان خصوصی در این مورد میگوید: « وقتی بیمار به مطب یا درمانگاه مراجعه میکند و مشخص میشود نیاز به جراحی دارد، با این تبلیغات روبرو میشود که در صورت رفتن به بیمارستان دولتی زیر نظر رزیدنت عمل خواهد شد و ممکن است عمل موفق نباشد، بیمار ترغیب میشود که به بیمارستان خصوصی مراجعه کند و زیر نظر یک فوق تخصص عمل شود به شرطی که مبلغ مشخصی علاوه بر تعرفه به حساب پزشک واریز کند. این مورد بیشتر در باره عملهای حساس مانند دیسک کمر، گردن، چشم و تومر سرطانی اتفاق میافتد عملهایی که بسیار حساس هستند و نیاز به جراح ماهر دارند. ممکن است بیمار در یک بیمارستان دولتی آنقدر معطل شود و به بهانههای مختلفی مانند آماده نبودن اتاق عمل و نبود متخصص بیهوشی و... معطل شود تا مجبور شود به یک بیمارستان خصوصی منتقل شود و با مبلغ کلانی جراحی شود، عملهایی که با جان بیمار سروکار دارند. هستند جراحهایی که نرخ هایشان را به دلار حساب میکنند! جالب اینکه تعدادی از راننده آمبولانسها هم بیمار معامله میکنند، با ترساندن بیمار ترغیبش میکنند به بیمارستان خصوصی برود یا مطب فلان پزشک و راننده در برابر انتقال بیمار پورسانت میگیرد، گاهی ممکن است این معامله آنقدر طول بکشد که بیمار اورژانسی آسیب جبران ناپذیر ببیند».
داستان پولهای زیر میزی در وزارت بهداشت در حال پیگیری است و قرار است در مرحله اجرای مرحله سوم طرح بیمه سلامت این مسئله برطرف گردد، هرچند این مشکل بیشتر به وجدان پزشک و غلبه منفعت طلبی بر تعهد برمی گردد و با طرحهایی که تاکنون اجرا شده از جمله ایجاد سامانه پیامکی و انتشار لیست پزشکان متخلف، تغییری در استراتژی این بخش از جامعه پزشکان به وجود نیامده. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت از شروع کار دولت یازدهم مصمم شد برای واقعی کردن تعرفههای پزشکی دست به اقدامات مهمی بزند.وی با بیان اینکه کتاب تعرفه گذاری خدمات پزشکی کالیفرنیا که در کشور آمریکا منسوخ شده، 20 سال است در کشور ما اجرا میشود، ادامه داد: در طی این مدت و در عرصه خدمات پزشکی تغییرات زیادی ایجاد شده و این در حالی است که کتاب کالیفرنیا همچنان به سبک قدیمی اجرا شده است.به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، در راستای اصلاح تعرفه خدمات پزشکی، در دولت یازدهم دو کتاب جدید ترجمه شده ارزش گذاری خدمات پزشکی به انجمنهای تخصصی معرفی شدند. وی افزود: در نهایت قرار شد کتاب ارزش گذاری خدمات نسبی 84 مبنای اصلاح تعرفهها باشد. تایید این کتاب بر اساس خرد جمعی و بعد از گذراندن جلسات مختلف با روسای انجمنهای تخصصی و فوق تخصصی بود به طوری که بعد از بازنگری اصول این کتاب در شورای عالی بیمه و ایجاد تغییراتی در آن، مجدد مورد بررسی نهایی قرار گرفت و به تایید انجمنهای تخصصی سراسر کشور رسید.حاجی آقاجانی اضافه کرد: در واقع وزارت بهداشت تصمیم گرفت بر خلاف گذشته که تعرفههای پزشکی مطابق با نرخ تورم افزایش مییافت، یک فرایند اساسی ایجاد کند و نسبت ارزش خدمات پزشکی را تغییر دهد.وی با اشاره به ضرورت تغییر در تعرفه گذاری خدمات پزشکی گفت: عمده هدف تغییر در این روند، متوقف کردن دریافتهای غیر رسمی و جلوگیری از خدشه دار شدن قداست جامعه پزشکی بود. ضرورت داشت یک بار این بازنگری به صورت همه جانبه صورت گیرد و یک میثاق نامه برای تک تک افراد در جامعه پزشکی باشد.
دکتر علیرضا اولیایی منش مدیر کل دفتر ارزیابی فناوری و تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت،در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی، با تاکید بر اینکه اجرای گام جدید طرح تحول نظام سلامت، نظام پرداختها در حوزه سلامت در بخشهای دولتی و خصوصی را ساماندهی میکند، گفت: «هدف غایی از اجرای این مرحله، ایجاد توازن و تعادل در ارزهای نسبی خدمات تخصصی و ایجاد رویهای واحد برای محاسبه در سطح کشور است. این مجموعه سازمانیافته که ضروری است به طور سالانه برررسی و بازنگری گردد. مبنای تعیین و محاسبه خدمات حوزه سلامت در بخش دولتی و خصوصی خواهد بود. یکی از اصلیترین علل اخذ پرداختهای غیررسمی از مردم توسط پزشکان شاغل در بخش دولتی و خصوصی، به عدم تناسب در نسبتها و ارزشهای نسبی در درون خدمات یک رشته و به ویژه در بین رشتههای تخصصی مختلف مربوط است، افزود: ایجاد تناسب در وزن این خدمات و ایجاد شفافیت مالی در بازار سلامت کشور میتواند زمینه اخذ چنین پرداختهایی را از بین ببرد».
«حسینعلی شهریاری» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این اجلاس ضمن انتقاد از برخی پزشکان گفت: «برخی گروههای چاقو به دست(جراح )، درآمدهای بیشتر و برخی دیگر درآمدهای کمتر دارند. قبل از انقلاب، پزشکان باسواد، رشتههای مادر(رشته داخلی) را انتخاب میکردند، اما پس از انقلاب فرهنگ تغییر کرد و همه پزشکان تلاش میکنند تا رشتههای لوکسی مانند چشم پزشکی، ارتوپدی و قلب که درآمدهای بیشتری دارند، انتخاب کنند. گروههای پزشکی مانند داخلی، اطفال، عفونی و روانپزشکی درآمدهای ناچیزی دارند و اختلاف طبقاتی شدیدی بین پزشکان وجود دارد. 75 درصد جامعه پزشکی را پزشکان عمومی تشکیل میدهند که درآمد آنان تا اندازه ای ناچیز است که درصد قابل توجهی از آنان به حرفه پزشکی نپرداخته اند و بدنبال حرفههای دیگر رفته اند.تعرفههای درمانی باید واقعی شود تا فاصله طبقاتی گروههای پزشکی کم شده و به سمت عدالت نسبی دریافتی گروههای پزشکی برویم».
«حسینعلی شهریاری» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این اجلاس ضمن انتقاد از برخی پزشکان گفت: «برخی گروههای چاقو به دست(جراح )، درآمدهای بیشتر و برخی دیگر درآمدهای کمتر دارند.قبل از انقلاب، پزشکان باسواد، رشتههای مادر(رشته داخلی) را انتخاب میکردند، اما پس از انقلاب فرهنگ تغییر کرد و همه پزشکان تلاش میکنند تا رشتههای لوکسی مانند چشم پزشکی، ارتوپدی و قلب که درآمدهای بیشتری دارند، انتخاب کنند.گروههای پزشکی مانند داخلی، اطفال، عفونی و روانپزشکی درآمدهای ناچیزی دارند و اختلاف طبقاتی شدیدی بین پزشکان وجود دارد.75 درصد جامعه پزشکی را پزشکان عمومی تشکیل میدهند که درآمد آنان تا اندازه ای ناچیز است که درصد قابل توجهی از آنان به حرفه پزشکی نپرداخته اند و بدنبال حرفههای دیگر رفته اند.تعرفههای درمانی باید واقعی شود تا فاصله طبقاتی گروههای پزشکی کم شده و به سمت عدالت نسبی دریافتی گروههای پزشکی برویم».
افزودن نظر جدید