فرمانداری‌ها دست‌چین افراد دولت قبل هستند

نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم٬ شانس بالای اصلاح‌طلبان در خوزستان را بالا خواند.

به گزارش امید به نقل ازایلنا٬ محمد کیانوش‌راد درباره وضعیت کشور و به خصوص استان خوزستان در سال انتخابات مجلس به ایلنا می‌گوید: «آنچه از فضای سیاسی کشور برمی‌آید آن است که میل به تغییرات و اصلاحات در فضای سیاسی و اجتماعی کشور وجود دارد. آنچه دست اندرکاران انتخابات پیش رو باید انجام دهند، تلاش برای افزایش حس اعتماد مردم به دست‌اندرکاران انتخابات است تا مردم با مشاهده بی‌طرفی نهادهای فراجناحی در انتخابات حضور داشته باشند»

نماینده پیشین مردم اهواز در مجلس در ادامه صداوسیما را یکی از مهمترین‌ نهادهایی معرفی می‌کند که نباید نسبت به جناح‌های مختلف سیاسی موضعی داشته باشد و تنها به عنوان رسانه ملی نقش آفرینی کند.

وی با ابراز تاسف از اینکه صدا و سیما علی رغم تذکر جدی فعالان سیاسی در عدم سوگیری هنوز نتوانسته موقعیت بی‌طرفی را برابر جناح‌های مختلف سیاسی داشته باشد٬ گفت: مضافا بر همه این اشکال‌ها٬ متاسفانه فعالان سیاسی خوزستان از برخی رفتارهای وزارت اطلاعات نیز انتقاد دارند.

کیانوش راد با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور و وزیر اطلاعات برای بازگشایی فضای سیاسی کشور٬ گفت: متاسفانه در بدنه وزارت اطلاعات و زیرمجموعه‌های آنان به این مطالب توجهی نشده و همچنان اعمال محدودیت برای بسیاری از فعالان سیاسی استان وجود دارد و‌ گاه به نظر می‌رسد میزان فشار‌ها نسبت به دوره قبل افزایش یافته و این محدودیت‌ها به خاطر شرایط مرزی بودن استان توجیه می‌شود.

این استاد دانشگاه گفت: بهترین شاخص برای بالارفتن ضریب امنیت کشور حضور پرشور مردم در عرصه انتخابات است٬ اما همچنان برخی جریان‌ها و نهادها با فراهم کردن بستر مناسب برای حضور چهره‌های جدید در انتخابات مخالفت می‌کنند.

کیانوش راد به روند کند تغییرات در وزارت کشور نیز اشاره کرد و گفت: به بهانه اعتدال٬ بسیاری از مدیرانی که با تفکرات دولت فعلی سر ستیز داشتند٬ در مسئولیت‌های خود ابقا شدند و فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها دست‌چنین افرادی باقی مانده است.

وی درباره پیش بینی خود از انتخابات سال جاری نیز گفت: در استان خوزستان جریان اصلاح‌طلب همواره دست بالا را داشته است و تنها زمانی که به خاطر سیاست‌های محدود کننده با فقدان اصلاح‌طلبان مواجه بودیم، شاهد پیروزی اصولگریان بوده‌ایم و در انتخابات ۹۴ نیز اگر شرایط عادلانه باشد٬ هفتاد درصد نمایندگان متعلق به جریان اصلاح‌طلب خواهند بود.

کیانوش‌راد در ادامه به تحلیل رای ۴۵٪ محسن رضایی و ۳۵٪ روحانی در انتخابات سال ۹۲ خوزستان پرداخت و گفت: رای پایین آقای شمخانی در انتخابات سال ۸۰ خوزستان نشان می‌دهد که مردم این استان برای رای دادن٬ به مناسبات قومیتی توجه ندارند و اگر در سال ۹۲ آقای روحانی در خوزستان کمتر از استان‌های دیگر رای آورده به خاطر بسته بودن فضای سیاسی استان و سازماندهی ضعیف ستادهای ایشان در این منطقه بوده است.

وی گفت به خاطر درگیر بودن با مبارزات ملی شدن نفت و سال‌های انقلاب٬ مردم بیشتر از دیگران به دنبال بسط آزادی و دموکراسی هستند٬ اما در حال حاضر فضا برای فعالیت‌های اصلاح‌طلبانه وجود ندارد.

این نماینده مجلس ششم به انتقاد از طرح استانی شدن انتخابات مجلس پرداخت و گفت: رشد دموکراسی و آزادی الزاما ربطی به تغییرات ساختاری در این حد نخواهد داشت و در دوره ششم نیز من همین اعتقاد را داشتم.

وی گفت: هیچ‌یک از دلایلی که برای استانی شدن انتخابات شمرده می‌شود٬ قابل دفاع نیست٬ چنانچه معتقدم با استانی شدن انتخابات٬ مسائل استانی به شکل جدی‌تری بروز پیدا کند.

کیانوش‌راد ایجاد فرصت بالا‌تر برای باندهای ثروت و از بین رفتن ارتباط حداقلی مردم با نمایندگان را از دیگر مضرات استانی شدن انتخابات برشمرد و افزود: همه هدف حضور نمایندگان ارتباط حاکمیت با مردم است و نباید طرحی تصویب شود که این ارتباط را کمرنگ کند.

نماینده مجلس ششم در پایان نبود جامع‌نگری بین نمایندگان را ضعف نمایندگان فعلی مجلس خواند و خاطرنشان کرد: این مشکل نیز با استانی شدن حل نخواهد شد٬ چنانچه بسیاری از نمایندگان شهرهای کوچک نگاه جامعی به مسائل ملی دارند و برخی نمایندگان کلان‌شهر‌ها نیز به مسائل جزئی علاقمندترند.

افزودن نظر جدید