- کد مطلب : 8569 |
- تاریخ انتشار : 6 مرداد, 1394 - 09:58 |
- ارسال با پست الکترونیکی
جهانگیری؛ متهم رازهای مگو
انتقاد از راه و روش دولت قبل – و حتی دولتهای قبل – شیوهای بود که خود احمدینژاد در دوران ریاستجمهوریاش باب کرد. وی همواره به تخطئه آمار گذشته و تبلیغ آمار دولت خود میپرداخت. اظهارات جهانگیری شاید جنبهای بسیار ملایمتر از چنین حرفهایی باشد. مثلا معاون اول دولت روحانی چندی پیش اظهار کرد: «در دولت گذشته متاسفانه برخی از محمولههای نفت ایران به برخی از اشخاص و یا نهادها فروخته شده که با گذشت چند سال هنوز پول این نفتها به حساب خزانه واریز نشده است». وی در اردیبهشتماه نیز درباره یارانهها گفته بود: «یارانهها به معنای واقعی داستان پرغصه ای برای جمهوری اسلامی ایران است. اگر اکنون حکومت جدی بود برای همین یارانهها به نظرم بسیاری از مسوولین سابق باید پاسخگو میشدند. کسی که تصمیم گرفته برخلاف قانون ۴۵ هزار تومان پرداخت کند، مردم و حکومت را این گونه گرفتار کند و امروز هم احساس میکند یک قهرمان است و بقیه که گرفتار شدند مشکلدار هستند.
اینها باید مورد مواخذه قرار گیرند». انتقاد از اختصاص 700 میلیارد دلار به واردات کالا در دوران دولت پیشین، لزوم مواخذه عاملان ذخیره نشدن درآمد نفت و تقابل شعارهای مبارزه با فساد و فزونی فسادها در دولت قبل موضوع دیگر اظهارنظرهای جهانگیری درباره دولت قبل را تشکیل میدهد.
در مسیر احقاق حقوق مردم، رنجهای فراوان وجود دارد
اولین واکنش دولتیها به شکایت احمدینژاد از جهانگیری را معصومه ابتکار، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در صفحه اختصاصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام نشان داد. وی با انتشار عکسی از جهانگیری در کنار رئیسجمهوری در جلسه هیات دولت نوشت: «رحمت خداوند بر دو برادر شهیدش؛ آقای اسحاق جهانگیری معاون اول دکتر روحانی گویی امروز کولهباری سنگین از وفای به عهد آنان بر دوش دارد. او به خاطر بیان پارهای از رازهای مگو و نه به اتهام دروغگویی، متهم است و شاکی دارد. او به واسطه پیگیری مجدانهاش در مقام رئیس شورای عالی مقابله با مفاسد اقتصادی و مبارزه با اتلاف بیتالمال از جمله زمینخواری و از بین بردن محیط زیست، هدف تخریب و اتهام قرار گرفته است. بیتردید در مسیر استقرار نظام کارآمد، احقاق حقوق مردم و شکستن پیکره فساد، رنجهای فراوان وجود دارد و البته با توکل به خداوند و صبر بر این فشارها و دشواریها آفتاب حقیقت سر میزند ... واستعینوا بالصبر و الصلاه ... و این نیز بگذرد».
تا سیه روی شود هر که در او غش باشد
محمدرضا خباز، معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیسجمهوری نیز تخلفات دولت قبل که مورد اشاره جهانگیری قرار گرفته است را قطرهای از یک دریا خواند که شرح کاملش نیازمند نوشتن یک مثنوی 70 من است و اگر مردم بدانند اوچه ها کرده، برای هر مورد تخلفش باید یک هفته عزای عمومی اعلام کنند! خباز که از شکایت احمدینژاد از جهانگیری و پاسخ جهانگیری دال بر ارائه مستندات دولت گذشته، استقبال کرده است، به خبرآنلاین گفت: خیلی خوب شد که این اتفاق افتاد. یکی از آرزوهای ما همین است که در مقبال حرف حساب ما و درددلی که با مردم میکنیم، خودش یا وکیلش عکسالعمل نشان دهد و یک بار هم که شده پاسخگو باشد. به قول شاعر «خوش بود گر محک تجربه آید به میان، تا سیه روی شود هر که در او غش باشد». خباز اضافه کرد: شما فقط رقم اختلاسهای متعددی که پروندههایشان در حال رسیدگی است را به 70 میلیون جمعیت ایران تقسیم کنید، ببینید که به هر کس چقدر میرسید؟ اما باز هم آقایان دو قرت و نیمشان باقی است و مدعی شکایت میشوند. نماینده سابق کاشمر با اعلام آمادگی برای مناظره با احمدینژاد، تصریح کرد: من که در مجلس بودم و الان هم دورادور دستی بر آتش دارم، میدانم که نه یک مناظره، بلکه باید یک سریال مناظره در صداوسیما بگذارند و من به عنوان ناقابل ترین فرد شاکی از ایشان این موارد را در یک جلسه آن برای مردم بیان کنم تا مظلومنمایی نکنند. مردم حقشان است بدانند که او در چه شرایطی کشور را تحویل گرفته و چگونه به دولت بعد تحویل داده است. به گفته معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیسجمهور، تحلیل های اقتصادی امروز حاکی از این است که اگر همه کشور دست به دست هم داده، تحریمها تماما لغو شوند، اتفاق غیر مترقبهای از سیل و زلزله و جنگ و ... رخ ندهد و همه شرایط در کشور آرام باشد، 15 سال طول خواهد کشید که کشور به سال 84 بازگردد! یعنی زمانی که دولت احمدینژاد، اداره کشور را در اختیار گرفته بود. تازه این خوشبینانهترین پیشبینی است! خباز در پایان ابراز تعجب کرد که چطور با چنین سابقه عملکردی، به خودشان اجازه دادهاند در قبال افشای یک قطره از حقایق تخلفاتشان، شکایت کنند. البته او بار دیگر از این موضوع استقبال کرد و افزود: امیدواریم با این اتفاق مردم بیشتر در جریان عملکرد دولت گذشته قرار گرفته و تاریخ و آیندگان هم در این باره به قضاوت بنشینند.
فرار رو به جلو، کمرنگ کردن تخلفات دولت قبل و اهداف انتخاباتی
«احمدینژاد از طرح شکایت علیه جهانگیری سه هدف دارد». علی تاجرنیا کارشناس مسائل سیاسی فرار روبهجلو، فضاسازی برای کمرنگ کردن تخلفات دولت خود و برجسته کردن خود با هدف انتخاباتی را اهداف احمدینژاد از این اقدام سیاسی میداند. وی به فرارو گفته است: وظیفه هر دولتی است که با مردم صادق و شفاف باشد و توضیح بدهد که چه چیزی را تحویل گرفته و چه چیزی تحویل میدهد لذا اظهارات جهانگیری در مورد دولت قبل در این راستا بوده است. توجه داشته باشید که دولت احمدینژاد ازنظر نگاه غیرمنصفانه و بیان اظهارات آمیخته با مسائل غیرواقعی در این زمینه رکورددار است. این نماینده سابق مجلس ادامه داد: در دولتهای نهم و دهم با روشهایی مانند ارائه آمار غیرواقعی و .... نهفقط دولت قبل از خودشان بلکه همه دولتهای بعد از انقلاب را نقد و فراتر از آن نفی کردند. از سوی دیگر در اظهارات آقای جهانگیری که پیرامون مسائل اقتصادی در دولت قبل بوده است بیش از آن که نگاه سیاسی داشته باشد، کارشناسانه بوده است. وی در پاسخ به این پرسش که هدف احمدینژاد از طرح این شکایت در این مقطع زمانی – دو سال بعد از اتمام دولتش- چیست؟ گفت: به نظر من سه دلیل وجود داد. نخست اینکه روند رسیدگی به جرائم اقتصادی طی خواهد شد و به معاونان احمدینژاد نیز ختم نمیشود. حتی ممکن است دامن خود را نیز به خاطر قرار داشتن در راس آن مجموعه بگیرد. تاجرنیا افزود: از سوی دیگر آنها احساس میکنند که هرچقدر حاشیهها بیشتر باشد، کمتر مجبور میشوند که هزینه دهند و در برابر مشکلات ایجاد کرده برای کشور پاسخگو باشند لذا سعی میکنند که با جریان سازی و درعینحال مظلومنمایی، تخلفات و مسائل برملا شده دورانشان را کمرنگ کنند. نماینده پیشین مجلس با اشاره به اینکه نگاه به فعالیتهای انتخاباتی هدف دیگر آنها است، اضافه کرد: جریان احمدینژاد در حقیقت یک جریان سیاسی نیست و گفتمان مشخصی هم ندارد. این جریان معطوف به شخص و رفتارهای احمدینژاد است لذا برای بازگشت به قدرت و کسب موفقیت باید نقش شخصی خود را برجستهتر کند. به گفته وی این سه مورد از جمله اهداف احمدینژاد از طرح شکایت علیه اسحاق جهانگیری است تا با این فضاسازیها و همزمان با آن، بیان انتقاداتی که بعد از دو سال میتوان به دولت یازدهم کرد؛ در جهت اثرگذاری بر دولت کنونی حرکت کند.
تلاش برای مخدوش کردن موفقیتهای اخیر دولت
صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز علت شکایت احمدینژاد از اسحاق جهانگیری را مخدوش کردن موفقیتهای اخیر دولت میداند. وی به خبرآنلاین گفته است: احمدینژاد با ارائه این شکایت میخواهد توجه و موفقیتی که به نفع دولت در زمینه انعقاد توافق وین به وجود آمده را مقداری کدر کند .زیباکلام افزود: دلیل دیگر آن است که ایشان میخواهد با شکایت از اسحاق جهانگیری فضای حقوقی و حقیقی را به هم بریزد و مخدوش کند و مسائلی که در رابطه با آقای بقایی و پروندههای متعددی که در رابطه با دولت ایشان در آن هشت سال به وجود آمده را خدشهدار کند. این تحلیلگر سیاسی در ادامه گفت: وی با ایجاد شلوغی میخواهد بخشی از مردم متوجه نشوند که حقیقت چه بوده و در آن هشت سال چه بر سر مملکت آمده است. با سر و صدا راه انداختن و شکایت کردن و مصاحبه میخواهد مانع توجه به مسئله اصلی فساد شود. فساد دولت نهم و دهم تاریخی بود، شما در هیچ دورهای چنین چیزی مشاهده نمیکنید. ایشان میخواهد، جو کشور را شلوغ کند تا مسائل اصلی مرتبط با پروندههای عدیده فساد دوره ریاست جمهوریاش، مورد توجه قرار نگیرد. زیباکلام یادآور شد: آقای جهانگیری نماد دولت یازدهم است. نیم ایشان برای دولت یازدهم است و نیم دیگر برای دولت زمان آقای هاشمی رفسنجانی. در حقیقت احمدینژاد با شکایت از آقای جهانگیری میخواهد آن بغض و کینهای را که نسبت به آقای هاشمی دارد بیان کند. وی در پایان اضافه کرد: دولت در قبال این شکایت باید بگذارد، قوه قضاییه مسیر قانونی خود را طی کند و آن چه را که لازم است سخنگوی دولت، خود آقای جهانگیری و شخص رئیسجمهوری برای روشن کردن افکار عمومی بگویند، برای مردم توضیح دهند و مابقی را به سیر قضایی بسپارند.
پروندههای متعدد احمدینژادیها و دست پر جهانگیری
باید دید با دست پری که اسحاق جهانگیری هم در مقام معاون اولی دولت و هم در مقام ریاست ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دارد، در صورت رسیدن شکایت محمود احمدینژاد به جلسات دادگاه و دفاع از خود، چه اسنادی در این زمینه به دست خواهد آمد. این در حالی است که برخی نزدیکان احمدینژاد، از جمله محمدرضا رحیمی – معاون اول وی در دولت دهم -، بابک زنجانی، حمیدرضا بقایی – معاون اجرایی دولت دهم – و سعید مرتضوی – رئیس سازمان تامین اجتماعی در دولت دهم که حفظ وی در این سمت باعث استیضاح وزیر کار آن زمان و ماجرای چهارشنبه سیاه مجلس شد – یا در بازداشت به سر میبرند و یا در دستگاه قضایی پرونده دارند. حتی خود احمدینژاد نیز پروندههای مختلفی را در قوه قضاییه در مراحل مختلف دارد که البته هنوز از سرنوشت آنها خبری نیست و شایعات فراوانی نیز درباره برخی دیگر از نزدیکان وی وجود دارد. هرچند شاید طرح شکایت از معاون اول دولت روحانی به عنوان راهی برای کاهش فشار این پروندهها تصور شده است، اما به نظر میرسد با استقبال جهانگیری، احمدینژاد چالش جدیدی را پیش روی خود گشوده است که جذابیت پیگیری آن برای مردم و رسانهها بسیار زیاد باشد.
افزودن نظر جدید