سید محمد خاتمی:

حق شهروندی یعنی انتقاد از حکومت بی‌هزینه باشد/کاش زمانی برسد که زندانی سیاسی و عقیدتی نداشته باشیم

رئیس جمهوری سابق کشورمان با بیان اینکه فضای معلمی فضای امنیتی نیست، گفت: امیدورایم روزی برسد که زندانی سیاسی و عقیدتی نداشته باشیم.

به گزارش امید به نقل از آنا، حجت الاسلام سید محمد خاتمی به مناسبت روز و هفته معلم، میزبان جمعی از معلمان و مربیان بود و با آن‌ها به گفتگو پرداخت.

رئیس دولت اصلاحات  بعد از شنیدن اظهارات معلمان و مربیان، گفت: انقلاب ما به یک معنا انقلاب معلم‌هاست. خود امام (ره) قبل از اینکه در عرصه سیاست وارد بشوند معلم بزرگی بودند و تا آخر هنگامی که در نجف بودند معلمی کردند.

وی افزود: بزرگانی مثل شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر خود رهبری این‌ها همه معلم بودند انتظار ما این بود که روحیه حاکم بر نظام بر آمده از آن نیز روحیه معلمی باشد و حتی امنیت و توسعه را با روحیه و بینش معلمی تعریف کند. از جمله آن‌ها توسعه و نقشی که آگاهی و مهارت و خودباوری در آن دارد و این همه را از جمله آموزش و پرورش باید تامین کند فضای معلمی فضای امنیتی نیست؛ فضای اخلاق و تربیت است. فضای تعامل استاد با شاگرد و شاگرد با استاد است؛ تعامل برای ارتقای سطح زندگی معنوی و مادی است.

به احترام روز معلم از فضای تنگ امنیتی عبور کنیم

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: چه خوب بود که ما شاهد این روحیه که پیشینیان ما داشتند می‌بودیم، می‌خواستیم و می‌خواهیم این روحیه حاکم و غالب باشد و چه خوب بود که به عنوان روز معلم و احترام به آن‌ها اعلام می‌شد که از فضای تنگ امنیتی عبور کنیم.

در فضای امنیتی آدم‌های درشت‌گو و اتهام‌زن میدان دارند

خاتمی افزود: فضایی که فقط یک عده آدم‌های درشت‌گو، اتهام‌زن، پرادعا در آن میدان دارند، یک عده افرادی که زبانشان زبان ضد معلمی و اخلاق است فضا را آکنده می‌کنند و طرفی که مورد حمله قرار می‌گیرد حتی نمی‌تواند از خودش دفاع بکند.

کاش زمانی برسد که زندانی سیاسی و عقیدتی نداشته باشیم

وی با بیان بعد از برگزاری انتخاباتی که مایه قوت و تثبیت نظام بود، معلوم شد که خواست عمومی مردم چیست، گفت: باید از این فضای امنیتی به فضای اخلاقی و سیاسی گذر کنیم که همه بتوانند در خدمت انقلاب و جامعه باشند،‌‌ ای کاش اصلا زندانی نداشتیم، البته نمی‌توان گفت که اصلا زندانی نباشد، چون بهرحال مجرم وجود دارد، لااقل زندانی سیاسی و عقیدتی و آن‌هایی که متهم به اتهامات خاص شدند نداشتیم؛ اگر فضا باز شود دل‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شود و همه در خدمت انقلاب خواهند بود.

شهید مطهری یک نواندیش دینی بود

رئیس‌جمهوری اسبق کشورمان با اشاره به سالروز شهید مطهری گفت: اگر من بخواهم شهید مطهری که فقیه و حکیم و دارای اطلاعات عمیق و گسترده بود را خیلی کوتاه تعریف بکنم می‌توان عنوان نواندیش دینی را برای ایشان مناسب دانست.

وی ادامه داد: در اینجا حرف و حدیث فراوان است که اصلا روشنفکری دینی داریم یا نه و آیا روشنفکری با دین داری جمع می‌شود؟ بستگی به این دارد که روشنفکری و دین را چه معنا بکنیم.

رئیس بنیاد بین‌المللی گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، با بیان اینکه «تعبیر نواندیشی دینی شاید کمی رسا‌تر باشد »، گفت: «ممکن است کسی بگوید دین امر ثابت و پایدار است ولی اندیشه امری سیال و نو شونده، چگونه می‌توان این دو را با هم جمع کرد؟ ولی حق اینست که گوهر و جوهر دین امری ثابت و متعالی است اما نسبتی که انسان با دین برقرار می‌کند امری انسانی است و صاحب اندیشه در زمان و مکان زندگی می‌کند، طبعا انتظارات از دین به اقتضای زمان و مکان ممکن است متفاوت باشد، پرسش‌ها و نیازهای انسان نو می‌شود،  انسان متدین که به جوهر و گوهر ثابت دین پایبند است با این پرسش‌ها و نیاز‌ها به دین رجوع می‌کند و پاسخ خود را از آن می‌گیرد.

حق شهروندی یعنی انتقاد از حکومت بی‌هزینه باشد

وی تاکید کرد: معلم باید هم فضایل فردی و هم فضایل اجتماعی را به دانش آموزان منتقل کند و انسان‌هایی با اخلاق، وفادار به عهد، راستگو و صبور تربیت کند؛ انسانی که ظلم نکند و ظلم نپذیرد، ما باید بچه‌ها را خوب تربیت بکنیم به آن‌ها بگویند تو صاحب حق هستی و حکومتی که بر تو هست صاحب حد است. باید بدانی که حکومت متمرکز، نماینده توست و در مقابل تو مسئول است و اگر مسئولیتش را انجام نداد تو می‌توانی به او انتقاد و اعتراض کنی و حتی عزل او حق تو است. و نیز در مقابل حقی که داری، مسئولیت هم داری، مسئولیت رعایت ضوابط اجتماعی رعایت چارچوبی که مورد توافق است.

خاتمی در ادامه به این سخن امیرالمومنین (ع) اشاره کرد که «مقدس نیست امتی که در آن مظلوم حق خود را از ظالم بدون لکنت زبان نتواند بگیرد» و اظهار داشت: «این بدان معناست که حتی در مقابل حکومت نباید زبان شهروند بگیرد و انتقادت نباید هیچ گونه هزینه‌ای برای او داشته باشد. حضرت امیر می‌گوید با من این طور رفتار کن. این حق شهروندی است و مسائلی است برای تربیت شهروند در جامعه. بخصوص برای جوامعی که آفت استبدادزدگی در طول تاریخ تا عمق وجودشان نفوذ کرده است.

دیدگاه‌ها

حق شهروندی یعنی جلسه گذاشتن با جورج سوروس برای براندازی نظام !!!!

متاسفانه از این دست صحبت ها که همان افراطی گری محسوب می شود امنیت جامعه و اذهان مردم ما را تشویش می کند هرچند رویکرد مردم در انتخابات 24 خرداد نشان داد که مطالبات مردم جهت استیفای حقوق شهروندی و داشتن عزت وکرامت زیر چتر نظام مقدس جمهوری اسلامی و ولایت فقیه می باشد.

کمی هم به فکرآخرت باشیدخداآنجاحساب دروغگویان رامیرساندآقای شریعتنداری وحامیان. بترسیدازخشم خدا

افزودن نظر جدید