انتقاد عارف از نگاه ابزاری به جوانان: انتظار بود مشارکت جوانان در سیستم اجرایی کشور بیش از گذشته باشد/ برخی ناهنجاری‌های جامعه باید زنگ خطری برای مسئولان باشد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برخی ناهنجاری‌های جامعه باید زنگ خطری برای مسئولان باشد، از نگاه ابزاری به جوانان انتقاد کرد و گفت: جوانان در خلق حماسه 24 خرداد 92 سهم بالایی داشتند، انتظار بود مشارکت آنها در سیستم اجرایی کشور بیش از گذشته باشد.

به گزارش امید، دکتر محمدرضا عارف در دیدار جمعی از مدیران بخش جوان وزارت ورزش و جوانان با قدردانی از تلاش‌های متولیان امور جوانان در 3 دهه گذشته،گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تلاشهای خوبی در حوزه مرتبط با جوانان صورت گرفت بخصوص در زمانی که سازمان ملی جوانان به صورت مستقل فعالیت می‌کرد اقدامات قابل قبولی برای جوانان انجام شد اما معتقدم فعالیت‌های صورت گرفته در حد و اندازه پتانسیل‌ها وظرفیت بالای جوانان کشورمان نبوده است.

وی با اشاره به نقش موثر جوانان در پیروزی انقلاب اسلامی و  دوران دفاع مقدس،یادآور شد:  شور و نشاط و انگیزه جوانان در دوران بعد از انقلاب اسلامی همیشه یار و یاور نظام در بزنگاه های حساس بود که تجلی آن در دوران پرافتخار دفاع مقدس است که جوانان با استفاده از تجربیات ارزشمند گذشتگان خود، حافظ میهن و نظام خود شدند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از استفاده ابزاری  برخی سیاسیون از جوانان در ایام انتخابات،خاطرنشان کرد: در خلق حماسه 24 خرداد 92 جوانان سهم بالایی داشتند و علی‌رغم بی مهری‌هایی که در سالهای گذشته به آنها شده بود اما جلوتر از برخی مدعیان حرکت کردند و فضای یاس و ناامیدی که در کشور وجود داشت را با نشاط و همت بالایشان از بین بردندو به همین دلیل انتظار بود مشارکت جوانان در سیستم اجرایی کشور بیش از گذشته باشد .

وی با تاکید بر اینکه عملکرد مسئولان نباید به گونه‌ای باشد که موجب سرخوردگی جوانان شود،تصریح کرد: متاسفانه در سالیان گذشته عده‌ای معتقد بودند باید با زور و چماق با جوانان برخورد شود.فضای دانشگاه‌ها را امنیتی کردند و با محدود کردن فعالیت تشکلهای دانشجویی نشاط را از دانشجو گرفتند آیا با اینگونه اقدامات و نگاه‌ها نباید انتظار داشت جوان دانشجو به فکر مهاجرت باشد؟

عارف با اشاره به برخی ناهنجاری‌های موجود در جامعه به رشد روز افزون آمار طلاق در کشور اشاره کرد و گفت: سنت حسنه ازدواج امروز به خاطر مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی کمرنگ شده است و متاسفانه آمار طلاق در کلان شهرها نگران کننده است .تسهیلاتی که قرار بود برای تشویق جوانان به امر ازدواج در نظر گرفته شود به چه سرانجامی رسیده است؟مسئولان متولی امور جوانان چه اقدامات موثر برای تسهیل ازدواج  جوانان انجام دادند؟

وی با بیان اینکه برخی ناهنجاری‌های جامعه باید زنگ خطری برای مسئولان باشد به نقش موثر نهادهای غیر دولتی اشاره کرد و گفت:  در مقاطعی به نهادهای غیر دولتی صرفا نگاه کمی وجود داشت و تنها دنبال افزایش تعداد NGOها بودند در مقاطعی هم نگاه امنیتی به تشکلهای غیر دولتی وجود داشت در حالیکه اگر نگاه کیفی و ارزشی به این تشکل‌ها وجود داشته باشد مطمئنا می توانند بازوان خوبی برای کشور بخصوص در مسائل مرتبط با جوانان و حل مشکلات اجتماعی باشند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان به طرح مجلس جوانان اشاره کرد و گفت: تشکیل مجلس جوانان اقدام خوب و قابل تقدیری است اما نباید این اقدامات صرفا تشریفاتی باشد.مجلس جوانان فرصت مناسبی است که جوانان در مقام مشاوران نهادهای قانونگذاری و اجرایی تجربه کسب کنند .

عارف در بخش دیگری از سخنانش به مقوله ورزش اشاره کرد و گفت: متاسفانه   قهرمان پروری، بدون در نظر گرفتن آموزه های اخلاقی، آسیب های جدی در ورزش ایجاد کرده است، در میادین ورزشی نباید شاهد صحنه های بود که نشان از اضمحلال اخلاق در ورزش باشد.

وی با تبریک به قهرمانان در مسابقات آسیایی و پارآسیایی که باعث افتخارآفرینی برای کشور شده‌اند، گفت: امروزه در بسیاری از رشته‌های ورزشی جوانان ما با مدال آوری باعث افتخار برای کشور ایران شده‌اند، انشالله در همه رشته‌ها و متناسب با ظرفیت جوانان سرمایه گذاری انجام شود.

عارف در پایان اظهار امیدواری کرد که جوانان در برنامه ششم توسعه جایگاه مناسب‌تری پیدا کنند و در این برنامه راهکارهای مناسبی برای پاسخ‌گویی به نیازهای جوانان از جمله مسکن، ازدواج و شغل اندیشیده شود و مشارکت جوانان در همه امور جدی‌تر گرفته شود.

در ابتدای این دیدار دکتر گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گزارشی از فعالیت‌های مجموعه تحت مدیریت خود ارائه کرد.

افزودن نظر جدید