هم‌اندیشی اصلاح‌طلبان سراسر کشور برگزار شد؛

ترسیم نقشه راه بهارستان در خیابان پرچم

در کمتر از یک هفته اصلاح‌طلبان سراسر کشور بار دیگر دور هم جمع شدند تا با هم‌اندیشی با هم، مهم‌ترین راهبردهای انتخاباتی را مرور دوباره کنند. عنوان مراسم هم‌اندیشی اصلاح‌طلبان سراسر کشور «خانه‌ای برای ملت» بود و میزبان مجمع هم نیروهای خط امام‌(ره) بود که در کانون توحید واقع در خیابان پرچم تهران برگزار شد.

به گزارش امیدنامه،در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدهادی خامنه‌ای، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام طی سخنانی یا اشاره به هفته وحدت گفت: بسیای از بی‌اخلاقی‌های موجود در جامعه ریشه در مناسبات ناعادلانه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دارد و زمانی که بی‌عدالتی مروج بی‌اخلاقی شود و از طرفی آزادی و اخلاق نیز به‌واسطه بی‌عدالتی‌ها محدود شود، با چرخه معیوبی مواجه خواهیم شد که تحقق یک جامعه مبتنی بر آزادی و اخلاق و عدالت را ناممکن می‌سازد.

وی همچنین با بیان اینکه درطول دولت‌های نهم و دهم شاهد این بودیم که عده‌ای با روش‌های غیراخلاقی به‌دنبال ایجاد عدالت در جامعه بودند، گفت: ما همگی شاهد بودیم که چگونه عده‌ای در دولت‌های نهم و دهم با روش‌های غیرقانونی و با زیر پا گذاشتن بدیهی‌ترین اصول اخلاقی به‌دنبال اجرای عدالت و کوتاه کردن دست عده‌ای از بیت‌المال بودند اما نتیجه این شد که هم اخلاق قربانی شد و هم فسادهای اقتصادی بی‌سابقه‌ای رخ داد.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اصلاحات نه یک هدف بلکه وسیله‌ای برای تحقق اهداف سه‌گانه آزادی، اخلاق و عدالت است، اظهار کرد: اصلاح‌طلبان معتقدند که از طریق فعالیت‌های اصلاحی به اهداف خود برسند و یک توسعه همه‌جانبه را در جامعه ایجاد کنند و چنانچه عده‌ای معتقد به براندازی هستند، آنها رانمی‌توان اصلاح‌طلب نامید.

وی با تاکید بر اینکه برای اجرای عدالت لازم است دروغ‌گویی را کنار بگذاریم، اظهار کرد: عدالت باید در همه امور و ازجمله در انتخابات آینده رعایت شود و وقتی رهبری بر حق‌الناس بودن رای مردم تاکید می‌کند به‌نظرم ممیزان محترم باید به نظرات رهبری شدیدا توجه کرده و آن را جدی بگیرند.

خامنه‌ای با تاکید بر اینکه هر سه مفهوم آزادی، اخلاق و عدالت در دین اسلام و کتاب آسمانی‌اش مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: امیدوارم دولت با دیپلماسی مدبرانه‌ای که در برخورد با کشورهای 1+5 در پیش گرفت بتواند نسبت به حقوق یکایک مردم جامعه متوجه باشد و با برقراری عدالت حقوق مردم را تضمین کند.

وی ادامه داد: ما امیدواریم نمایندگان مجلس کسانی باشند که نماینده واقعی مردم بوده و از دولتی که حمایت مردم را با خود همراه دارد؛ حمایت کرده و پشتیبان آن باشد.

او در پایان سخنانش با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان بحق معتقد هستند که هیچ فرقی میان زنان و مردان نیست و هیچ مانعی در حضور بیشتر زنان نسبت به مردان در عرصه‌های مدیریتی وجود ندارد، اظهار کرد: ما معتقدیم باید به زنان فرصت دهیم تا خودشان را نشان دهند و لزوما نیز برای حضور زنان در لیست‌های انتخاباتی سقف خاصی در نظر نداریم. اگر هر زنی احساس می‌کند می‌تواند در انتخابات کاندیدا شود و کمک حال رفع مشکلات مردم باشد، ما نیز از تصمیم او پشتیبانی می‌کنیم.

هیچ‌گاه از هویت اصلاح‌طلبی‌مان کوتاه نمی‌آییم

در ادامه این نشست محمدرضا عارف، رییس شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان طی سخنانی گفت: راهبرد اصلی جریان اصلاحات پس از حماسه خرداد92 ایجاد وحدت و انسجام همیشگی در میان اصلاح‌طلبان و نیز خلق حماسه‌ای باشکوه‌تر از خرداد92 در انتخابات اسفند94 است؛ ما در دو سال و نیم گذشته تلاش‌های زیادی را در جهت ایجاد اجماع در جبهه اصلاحات در دستور کار خود قرار دادیم و کوشیده‌ایم با عبور از منافع حزبی و پرهیز از سهم‌خواهی و نیز پذیرش حداکثری مسوولیت و داشتن حداقل انتظارف شرایط بهتری را برای آینده کشور فراهم‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان کلیه امور اجرایی را در حوزه‌های استانی برعهده میزهای استانی اصلاح‌طلبان سپرده است و شورای سیاست‌گذاری تنها راهبرد‌ها را مورد توجه قرار خواهد داد، اظهار کرد: شورای اصلاح‌طلبان استانی تشکیل شده است تا نقش ایجاد مجمعی از حوزه‌های انتخاباتی را فراهم آورد و ما کوشیده‌ایم با ایجاد شورای اصلاح‌طلبان و حامیان دولت و نیز شورای اصلاح‌طلبان استانی، شرایط را به‌گونه‌ای فراهم آوریم تا محوریت انتخابات و لیست‌های استانی به صاحب‌نظران هر استان سپرده شود و عده‌ای از تهران برای کل کشور تصمیم‌گیری نکنند.

عارف با تاکید بر اینکه در دو ماه باقی‌مانده به انتخابات باید از هرگونه اختلاف داخلی در جبهه اصلاحات پرهیز شود، به بیان انتظارات خود از جبهه اصلاحات در روزهای باقی‌مانده تا انتخابات پرداخت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت‌نظام با بیان اینکه تقویت ساختار اجماعی اصلاح‌طلبان پس از انتخابات اسفندماه 94 یکی از انتظارات مهم او از جریان اصلاح‌طلبی است، اظهار کرد: باید بعد از هفتم اسفندماه فعالیت 110روزه شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را مورد بررسی و نقد قرار دهیم تا این شورا ماندگار شود چراکه بعد از انتخابات اسفندماه نیز به بقای این شورا و نیز نقدهای همه اصلاح‌طلبان بر عملکرد آن نیازمند هستیم.

وی با بیان اینکه الگو قرار دادن رفتار اصلاح‌طلبان در انتخابات خرداد92 و برندسازی از آن برای ادامه فعالیت‌های اصلاح‌طلبان، یکی دیگر از انتظارات مهم از جریان اصلاح‌طلبی است، اظهار کرد: در انتخابات هفتم اسفند باید نشان دهیم که در همه حوزه‌های انتخاباتی همان منش و رفتار سال 92 را پی خواهیم گرفت؛ چراکه ما مبنای عمل‌مان خرد جمعی است و به هر فردی که رسیدیم بقیه افراد نیز باید از او حمایت کرده و از تصمیمات جمعی تمکین کنند.

عارف یکی دیگر از انتظارات خود از جریان اصلاح‌طلبی را ترجیح منافع ملی و پایدار بر منافع جناحی و سیاسی خواند و گفت: گفتمان اصلاحات ریشه در انقلاب دارد و اساس حرکت اصلاحات نیز دنبال کردن منافع ملی و ترجیح آن بر منافع حزبی است، ما امیدواریم در آینده به سمت تشکیل چند حزب فراگیر و قدرتمند برویم و براساس مشترکات خود حرکت کنیم اما در نهایت نیز به تصمیم جمعی جبهه اصلاحات تمکین کنیم هرچند که به حرکت‌های حزبی نیز معتقد هستیم.

رییس شورای‌عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان با اشاره به اینکه حفظ آرامش در رفتارهای سیاسی در آستانه انتخابات از دیگر انتظارات وی از جریان اصلاحات است، اظهار کرد: باید در برابر حرکت‌های خودسر، عکس‌العمل متقابلی نشان ندهیم و پیگیری چنین رفتارهایی را به مراجعی که وظیفه آنها تامین امنیت نشست‌های قانونی است ارجاع دهیم.

وی ادامه داد: ما به‌دنبال نشان دادن یک عکس‌العمل متقابل بر آشوب‌های عده‌ای خودسر نیستیم چراکه کشور در آستانه انتخابات نیاز به آرامش دارد تا انتخاباتی باشکوه برگزار شود.

عارف با بیان اینکه رعایت دقیق ضوابط قانونی در طول تمام مراحل انتخابات از دیگر انتظارات وی به‌عنوان رییس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان از این جریان است، اظهار کرد: ما خود را موظف می‌دانیم که در همه مراحل انتخابات، قانون را رعایت کنیم و البته امیدواریم دستگاه‌های مسوول نیز قانون را رعایت کنند و آگاه باشند که عدم‌رعایت قانون اتحاد و انسجام ملی را خدشه‌دار خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما باید براساس قانون حرکت کنیم و بکوشیم تا آرای خاکستری را که در انتخابات 92 به میدان نیامدند در هفتم اسفندماه پای صندوق‌های رای بیاوریم.

عارف در ادامه هویت اصلاح‌طلبی را یکی دیگر از انتظارات خود از جریان اصلاحات دانست و گفت: ما هرگز از هویت اصلاح‌طلبی خود عقب‌نشینی نخواهیم کرد و با حفظ این هویت اهل گفت‌وگو با تمام کسانی که دل در گروی پیشرفت کشور دارند، هستیم.

رییس شورای‌عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان با اشاره به ضرورت توجه به مطالبات مردم به‌ویژه اقشار آسیب‌پذیر از سوی جریان اصلاحات در انتخابات آتی اظهار کرد: دولت تاکنون روند خوبی را در توجه به مطالبات مردم پی گرفته است و ما امیدواریم مجلس آینده نیز از نمایندگانی تشکیل شود که با دولت در این زمینه همکاری کنند.

وی با اعلام اینکه شورای‌عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان برنامه‌های راهبردی خود را تا دو هفته آینده آماده انتشار می‌کند، اظهار کرد: توجه کامل به تصمیمات شورای‌عالی سیاست‌گذاری و در کنار آن تعامل با همه احزاب و تشکل‌های درون جریان اصلاحات و در نهایت تمکین تمام این تشکل‌ها و احزاب به تصمیمات شورای‌عالی سیاست‌گذاری که به‌صورت اجماعی اخذ خواهد شد، از انتظارات ما از مسوولان میزهای استانی و شهرستان‌های اصلاح‌طلبان است.

عارف همچنین توجه به حضور زنان در لیست‌های انتخاباتی و میدان دادن به جوانان برای حضور در انتخابات آتی را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: ما به‌شدت اعتقاد داریم که بانوان باید در مراکز تصمیم‌سازی کشور و در نهادهای قانون‌گذاری حضور داشته و اثرگذار باشند همچنین در پی اولویت دادن به جوانان و نقش‌آفرینی آنها در جریان اصلاح‌طلبی هستیم و البته همه ما خوب می‌دانیم که انتخابات مجلس دهم، آخرین انتخابات نیست و در سال 96 انتخابات شوراهای اسلامی را در پیش داریم که امیدوارم اثر نهایی توجه به اولویت‌های اصلاح‌طلبان مبنی بر حضور زنان و جوانان در مراکز تصمیم‌گیری را در آن انتخابات شاهد باشیم.

وی در پایان سخنانش راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان در انتخابات را تشویق نخبگان و برجستگان کشور برای شرکت در ثبت‌نام کاندیداتوری دو انتخابات خبرگان و مجلس در اسفندماه دانست و گفت: هرچند در حال حاضر زمان کمی جهت ثبت‌نام کاندیداتوری انتخابات مانده است اما امیدواریم در همین زمان باقی‌مانده نیز سایر نخبگانی که هنوز اقدام به ثبت‌نام برای انتخابات نکرده‌اند در وزارت کشور حضور یابند تا ان‌شاءالله در یک فضای صمیمی و پرشور انتخابات اسفندماه برگزار شود و دغدغه‌های مردم درخصوص وضعیت اداره کشور در آن انتخابات پاسخ داده شود.

 

شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تاکنون هیچ لیستی آماده نکرده است

رییس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان همچنین در حاشیه همایش سراسری اصلاح‌طلبان در جمع خبرنگاران درباره اظهارات برخی افراد مبنی بر آماده شدن لیست موقت اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس، اظهار داشت: من اطلاعی ندارم، اگر هم بوده، این لیست موقت مربوط به احزاب اصلاح‌طلب است.

عارف در ادامه تاکید کرد: شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان هنوز هیچ لیستی را چه به‌صورت موقت و چه به‌صورت نهایی برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی آماده نکرده است.

یار مسوولان نظام هستیم؛ نه رقیب آن‌ها

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن رهامی، عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه ماموریت مجلس دهم ایجاد توسعه پایدار در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اجتماعی و نیز فراهم ساختن لوازم قانونی برای همکاری با دولت در راستای اجرای برنامه‌هایش است، اظهار کرد: ما امروز در منطقه‌ای قرار داریم که دچار بحران جدی توسعه‌نیافتگی است و متاسفانه در کشور ما که توان بالقوه‌ای برای جذب و نگهداری نیروهای متخصص دارد و به نوعی جزیره امن منطقه است، هر ساله شاهد خروج جوانانی با سرمایه علمی و تخصصی از کشور هستیم که باید شرایطی فراهم آید تا جلوی این روند گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه مجلس در رسیدن به اهداف توسعه نقش بسیار بزرگی دارد، اظهار کرد: مجلس مغز متفکر جامعه است و باید نسبت به این معضلات راهکاری را در نظر گیرد.

رهامی با اشاره به تجربه مجالس هشتم و نهم و نیز دولت‌های نهم و دهم اظهار کرد: تجربه دو دوره اخیر مجلس و دولت نشان داد که عدم حضور نخبگان صالح در مراکز قانون‌گذاری چه عواقب و آثاری می‌تواند برای کشور داشته باشد.

وی با اشاره به پیشرفت روند رو به گسترش مفاسد اداری و بالارفتن حجم اختلاف‌ها در هشت سال گذشته اظهار کرد: رشد و گسترش اختلاف‌ها و مفاسد اداری در یک جامعه اسلامی نشان‌دهنده بر باد رفتن سرمایه‌های ملی از یک‌سو و کم‌توجهی نهادهای نظارتی یا حتی انحلال آنها از سوی دیگر است.

این عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان افزود: ما تلاش‌هایمان در جبهه اصلاحات بر این مبناست که مردم را نسبت به مشکلات ملی آگاه کنیم و همچنین با ارایه آمارهای دقیقی از بیکاری‌ها، نگرانی‌ها و دغدغه‌های مردم در استان‌ها به مسوولان، آنها را نیز از وضعیت کشور آگاه کنیم.

رهامی با تاکید بر اینکه ما یار مسوولان این نظام هستیم و نه رقیب آنها، اظهار کرد: ما هم جزو همان نیروهایی هستیم که انقلاب کرده‌ایم و دلمان برای ارزش‌های این انقلاب می‌سوزد. ما دوستانمان را نقد نمی‌کنیم که چرا انزوای سیاسی در پیش گرفته‌اند بلکه خودمان را نیرویی می‌دانیم که دلمان برای انقلاب می‌سوزد و می‌خواهیم مشکلات کشور را با هم‌نظری تمام نمایندگان انقلاب حل کنیم.

وی ادامه داد: ما به‌دنبال این هستیم مجلسی تشکیل دهیم و از طریق آن مشکلات مردم را کاهش داده و به یاری رهبری و همه مسوولان کشور بشتابیم.

رهامی با بیان اینکه در دوره اصلاحات و نیز در دوران نخست‌وزیری مهندس میرحسین موسوی انضباط اقتصادی کشور به مراتب بهتر از امروز بود، اظهار کرد: ما به‌دنبال این نیستیم که جای هیچ کسی را تنگ کنیم بلکه می‌خواهیم حقی داشته باشیم تا خودمان را مانند سایر گروه‌ها به جامعه ارایه کنیم و البته انتخاب در نهایت با ملت است.

این عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تاکید بر اینکه جریان اصلاحات به‌دنبال رایزنی و تعامل هم در داخل خود و هم با سایر نیروهاست، اظهار کرد: ما می‌کوشیم تا در درون جبهه اصلاح‌طلبی با احزاب و تشکل‌های خود تعامل کنیم و در خارج از این جبهه نیز همین روش را با سایر نیروها پیگیری کنیم.

رهامی ادامه داد: تعامل در جبهه اصلاحات یعنی اینکه اگر کسی زمانی معاون اول دولت اصلاحات بوده است یا به‌عنوان وزیر در آن دولت مشغول بوده وقتی می‌بیند آقای روحانی وزن بیشتری دارد باید به نفع او کنار بکشد.

وی تاکید کرد: ما می‌خواهیم علاوه بر تعامل در درون جبهه اصلاحات با سایر گروه‌ها هم تعامل داشته باشیم و مصالح ملی را بر مصالح اصلاحات ترجیح داده و همآنقدر که دوستان اصولگرا را دلسوز انقلاب می‌دانیم خودمان را نیز دلسوز انقلاب می‌دانیم و تلاش می‌کنیم تا فضایی از همکاری و آرامش سیاسی و اجتماعی را جایگزین فضای سیاسی و امنیتی در آستانه انتخابات کنیم چراکه به‌خوبی می‌دانیم در غلبه فضای امنیتی همه ضرر می‌کنند.

این عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در پایان سخنانش تاکید کرد: انتخابات نه یک تهدید بلکه یک فرصت است و در فضای آرام پیش از انتخابات می‌توان انتظار شکل‌گیری یک مجلس قوی را در آینده متصور بود.

اصلاح‌طلبان در انتخابات اسفند خلاف اخلاق و عدالت عمل نمی‌کنند

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین رسول منتجب‌نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی طی سخنانی با بیان اینکه شعار ما در انتخابات توجه به سه محور اخلاق، عدالت و آزادی است اظهار کرد: جامعه ما امروزه نیاز به هر سه این مفاهیم دارد و آنچه که در جامعه کمتر از آن خبری هست همین سه مفهوم است؛ هرچند این مفاهیم، مفاهیمی باشند که ورد زبان بسیاری از مسوولان باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر آزادی وجود نداشته باشد عدالت و اخلاق نیز در جامعه محقق نخواهد شد، اظهار کرد: آزادی لازمه جامعه انسانی و به معنای آزادی تفکر، بیان، قلم و آزادی انتخاب و گزینش است.

منتجب‌نیا ادامه داد: همان‌طور که در قرآن نیز مطرح شده است حتی در انتخاب دین نیز اکراه و اجباری وجود ندارد و در واقع جبر و اکراه را در ساحت انسانی باید منتفی دانست؛ چراکه مردم در جامعه نیازمند این هستند که آزادانه تفکر کنند و سخن بگویند تا جامعه‌شان به سمت رشد و توسعه حرکت کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتقاد از رویه کسانی که گمان می‌کنند با ایجاد محدودیت در جامعه امنیت را فراهم خواهند کرد، اظهار کرد: افرادی که فکر می‌کنند می‌توانند با بسته‌تر کردن جامعه و محدودیت آزادی، امنیت را در جامعه ایجاد کنند هیچ اعتقادی به کرامت مردم ندارند.

وی ادامه داد: این افراد باید بدانند که قیمی بر مردم وجود ندارد و حکومت از آن مردم است و مردم باید انتخاب کنند و هیچ کس نیز حق ندارد به جای آنها تصمیم‌گیری کند چراکه چنین عملی ظلم آشکار به مردم است.

وی با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در قضیه انتخابات نیز معیار عدالت در انتخاب کاندیداها باید لحاظ شود و مجلس آینده نیز باید بر پایه عدالت حرکت کند و قوانین مصوب در آن نیز باید قوانینی عادلانه باشند.

وی ادامه داد: در ایام انتخابات و نیز پس از انتخابات ما به‌شدت به توجه به سه مفهوم آزادی، اخلاق و عدالت نیازمند هستیم به شرط آنکه بر این سه مفهوم پافشاری کنیم و بکوشیم که در ایام انتخابات هیچ حرکتی که برخلاف اخلاق و عدالت باشد از سوی اصلاح‌طلبان سر نزند؛ چراکه ما اصلاحات را به معنای طرفداری از آزادی، آزادگی و عدالت و رعایت مفاهیم اخلاقی می‌دانیم.

منتجب‌نیا معتقد است: اگر مجریان انتخابات سه مفهوم آزادی، عدالت و اخلاق را در نظر بگیرند قطعا اصلاح‌طلبان با اکثریت آرا کرسی‌های مجلس را در اختیار خواهند گرفت.

عضو مجمع نیروهای خط امام گفت: امام هشتم‌(ع) بر لزوم نظارت بر خود تاکید دارند و ازاین‌رو دیگران جای خود را دارند و کسانی که برای نظارت بر رهبری معرکه گرفته‌اند باید به این نکته توجه کنند.

اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس وزن اجتماعی خود را نشان خواهند داد

حجت‌الاسلام هادی غفاری، عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام هم در این نشست با بیان اینکه ما در حال حاضر در برهه حساس دیگری قرار داریم، اظهار داشت: برخورداری از یک نظام سالم حکومتی حق همه ماست و تجمع امروز برای تعیین و تحقق عملی این حق است که در نگرش دینی حق‌الناس نامیده می‌شود.

غفاری با تاکید بر اینکه انسان دارای کرامت است، مهم‌ترین حقوق کرامت را حق حیات، حق اندیشیدن، حق بهره‌برداری از منابع طبیعی و حق اظهارنظر دانست و گفت: طبق اصل اولیه هیچکس قیم کسی نیست و خداوند انسان را آزاد و مختار آفریده و هیچکس حق ندارد که آزادی انسان را محدود کند.

این فعال اصلاح‌طلب تاکید کرد: وقتی مردم بر اموال خود ولایت دارند یعنی به طریق اولی بر نفس خود و شؤون آن که انتخابات است نیز ولایت دارند.

وی با اشاره به ویژگی حکومت‌های نامشروع و استبدادی یادآور شد: اینگونه حکومت‌ها بدون خواست مردم و بدون اجازه آنها شکل گرفته و تصمیم‌گیری می‌کند که اسلام ما را از پذیرش چنین حکومت‌هایی شدیدا برحذر داشته است.

غفاری با اشاره به مواردی که موجب رعایت حق‌الناس می‌شود، به نیازهای حیات فردی، حیات جمعی و نیاز به تعالی جمعی اشاره کرد و اظهار داشت: اگر این حقوق از ناحیه حاکمان تامین شود خروجی آن دریافت پاسخ مناسب مابه‌ازای نیازهاست که موجب امنیت و آرامش و زمینه همکاری متقابل مردم با مردم و مردم با حاکمان خواهد شد.

این فعال اصلاح‌طلب با بیان اینکه آسیب‌شناسی تضییع حق‌الناس بحث جدی ماست به عوامل شکننده حق‌الناس اشاره و تصریح کرد: قدسی شدن یک قرائت از دین و نمادهای یک مذهب در برابر دیگر قرائت‌ها، مهم شدن ظواهر دین در برابر دین حقیقی، نهادینه شدن گذشته‌گرایی مفرط، ترویج تعصب نسبت به دین و عقاید خویش مانند طالبان و داعش، ترویج اوهام و خرافات، بدبینی نسبت به فرهنگ رقیب و ایجاد خودشیفتگی فرهنگی، تمایل به تفکر فاشیستی و استبداد سیاسی و نیز مخالفت با آزاداندیشی ازجمله عواملی است که باعث شکننده بودن حق‌الناس می‌شود.

وی در ادامه به موضوع نظارت بر رهبری اشاره و در این زمینه به سندی از امام هشتم‌(ع) استناد کرد و گفت: کسانی که امروز در برابر اصل نظارت بر رهبری معرکه گرفته‌اند باید به سندی تاریخی از امام هشتم‌(ع) توجه کنند که امام رضا‌(ع) در آن سند بر نظارت بر خود تاکید دارند. بنابراین در چنین شرایطی دیگران جای خود دارند.

غفاری ادامه داد: در این سند امام معصوم نظارت بر خویش را روا می‌داند و حتی گفته‌اند که من در حدی نیستم که خود را مصون از خطا بدانم و باید مرا ارزیابی و بازبینی کنید.

این فعال اصلاح‌طلب در پایان خاطرنشان کرد‌: ما در انتخابات وزن اجتماعی خود را نشان خواهیم داد و نشان می‌دهیم که مردم چه کسانی را قبول داشته و چه کسانی را قبول ندارند.

اصلاح‌طلبان همواره طرفدار صندوق رأی بودند

مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری نیز در این نشست اظهار داشت: دولت‌ها هیچ‌وقت به سمت عدالت نمی‌روند بلکه این مردم هستند که باید عدالت را اجرا کنند.

وی با بیان اینکه حکومت امانت و متعلق به مردم است، گفت: ‌باید حکومت را به اهل خود سپرد بنابراین اگر گفته می‌شود رأی مردم حق‌الناس است، این از متن اسلام برگرفته شده است.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری ادامه داد: اینگونه نیست که بگوییم جمهوریت و اسلام مثل سنجاقی به هم وصل شده است بلکه در ذات اسلام جمهوریت وجود دارد چراکه اسلام بدون رأی مردم چگونه می‌تواند موجودیت داشته باشد.

کواکبیان به شعار انتخاباتی خود در یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری مبنی بر کابینه اخلاق اشاره و تصریح کرد: اگر بداخلاقی‌ها از جامعه گرفته شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد بنابراین باتوجه به‌عنوان همایش اصلاح‌طلبان من خانه‌ای برای ملت را مطرح می‌کنم.

به‌گفته وی؛ اصلاح‌طلبان همواره طرفدار صندوق رأی بودند بنابراین برای مشکلات جامعه اصلاحات را پیشنهاد می‌کنیم.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری تاکید کرد: بنده معتقد به اصلاحات کف خیابانی نیستم و ما در مجلس نهم از محدود اصلاح‌طلبانی بودیم که لیست دادیم و بعضی‌ها نیز از ما انتقاد کردند اما ما بر این اعتقاد داشتیم که باید حتما لیست بدهیم.

کواکبیان از حرکت حزب خود در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دفاع کرد و گفت: ‌همه ما باید راهبردمان را آشتی با صندوق‌ها اعلام کنیم و قهری با صندوق‌ها نداشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید سعی کنیم که اکثریت مردم را برای حضور در انتخابات ترغیب کنیم، گفت: اگر اکثریت مردم به پای صندوق‌های رأی نیایند، نمایندگانی که انتخاب می‌شوند نمایندگان اقلیت مردم هستند بنابراین این راهبرد حق‌الناس بودن رأی مردم باید جدی‌تر گرفته شود و همه مسوولان به این توجه کنند.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با تکرار سخنان پیشین خود مبنی بر اینکه ما به‌دنبال اکثریت کرسی مجلس هستیم‌، گفت: آن زمان که من گفته بودم ما هر 290کرسی مجلس را گرفته‌ایم آقای لاریجانی پیام داده بود که به فلانی بگو لااقل یک کرسی را برای ما نگه دارد. ما هم می‌گوییم 90کرسی مجلس برای آدم‌های عاقلی مثل شما باشد اما از 200کرسی دیگر مجلس کوتاه نمی‌آییم.

کواکبیان گفت: اصولگرایان 12سال است که در مجلس جا خوش کرده‌اند. بروید کمی استراحت کنید شاید تحول ایجاد شود. البته ما با اصولگرایان معتدل دعوایی نداریم بلکه معتقدیم آن هشتاد و چند نفری که امضا کردند که ظریف مذاکره نکند باید از مجلس بروند.

وی خاطرنشان کرد: آن هشتاد و چند نفر نباید در مجلس بمانند چراکه نشان دادند به منافع ملی اعتقادی ندارند بنابراین باید بروند.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری تخصص‌گرایی، کارشناسی و روزآمد بودن را از ویژگی‌های مجلس دهم برشمرد و گفت: اینکه نماینده‌ای ان‌پی‌تی را ام‌پی‌تی بنویسد جای تاسف است و از آن بدتر 50 الی 60 نفر هم آن را امضا می‌کنند.

کواکبیان با بیان اینکه باید مدرس‌ها در مجلس حضور داشته باشند، گفت: مرحوم مدرس فردی شجاع بود چراکه وقتی رضاخان یقه‌اش را گرفت و به دیوار چسباند و گفت تو چه می‌خواهی، مدرس جواب داد هیچ چیز فقط می‌خواهم تو نباشی.

وی در مورد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات نیز خاطرنشان کرد: در مورد ممنوع‌التصویری آقای خاتمی ما نمی‌دانیم چه بگوییم چراکه این نه قانون است و نه مصوبه.

وی در ادامه خطاب به وزارت کشور و شخص معاون سیاسی وزیر کشور گفت: ما خبرهایی داریم که در بعضی از استان‌ها آدم‌های خوب را حذف و افرادی را به هیات اجرایی آورده‌اند که دل در گروی دولت گذشته دارند. ما نمی‌گوییم هیات اجرایی استان‌ها حتما اصلاح‌طلب باشد بلکه می‌گوییم لااقل احمدی‌نژادی‌ها را نگمارید.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری خطاب به شورای نگهبان نیز تقاضا کرد که حال فعلی افراد را میزان قرار دهد چون فردی که 12سال قبل نامه‌ای را امضا کرده حالا نباید مدام به پای آن اشتباه بسوزد.

وی در پایان گفت: از کل دست‌اندرکاران انتخابات، نظامی‌ها، انتظامی‌ها، اطلاعاتی‌ها، امنیتی‌ها خواهش داریم بگذارند انتخاباتی بی‌حاشیه، مطلوب و در شأن ملت برگزار شود.

سازوکار حوزه قدرت باعث کاهش حضور زنان در مجلس شده است

الهه کولایی، استاد دانشگاه تهران نیز در این نشست با بیان اینکه مطالعه تاریخ درس‌آموز بوده و موجب دوری از تکرار می‌شود، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه پایدار که باید به آن توجه کنیم، پرداختن به مساله توسعه انسانی است تا بتواند استعدادها را فعال کند.

کولایی با انتقاد از شکاف عمیق بین زنان و مردان در جامعه، زنان را سرمایه‌ای بزرگ برای کشور توصیف کرد و گفت: زنان چه در زمان پیروزی انقلاب، چه در زمان جنگ، چه دوران اصلاحات، چه سازندگی و چه در همه ادوار تحولاتی کشور سرمایه بزرگی برای جامعه بوده‌اند و رای زنان به قدرت برای مردان شکل داده است.

این فعال اصلاح‌طلب با بیان اینکه امروز زنان باید در حوزه اقتصاد و سیاست‌ورزی فضای قابل‌قبول‌تری را تجربه کنند، ادامه داد: مساله فساد و رانت مساله بسیار مهمی است و زنان نیز به سیاست‌های رفاهی و مسایل اجتماعی بیشتر توجه دارند.

وی افزود: باتوجه به رویکرد زنان به سیاست‌های رفاهی در مقابل سیاست قدرت ما شاهد حضور پرشمار زنان در انتخابات شوراها در مقایسه با مجلس هستیم و به‌خاطر همین سازوکار در حوزه قدرت با کاهش و کمبود شدید حضور زنان مواجهیم.

کولایی با تاکید براینکه در آستانه انتخابات باید به این الزامات و بازخوانی تجربه‌ها اهتمام بخشیم، خاطرنشان کرد: ما نیاز داریم تا ظرفیت‌های انباشته شده در حوزه تصمیم‌گیری را فعال کنیم.

عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب با بیان اینکه ما نیازمند اعتدال در جامعه هستیم، متذکر شد: در این صورت است که ما می‌توانیم در کنار چرخش نخبگان، حضور زنان را نیز مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه جامعه ما به موازنه‌بخشی نیروهای اجتماعی نیاز دارد که همواره شاهد این عدم‌تعادل بوده‌ایم، تصریح کرد: الزامات مصالح کشور ما را ملزم به پذیرش این تغییر می‌کند.

کولایی با اشاره به وضعیت پرآشوب منطقه خاورمیانه، به شرایط مطلوب داخلی کشورمان اشاره کرد و گفت: ما با مدد انسجام ملی و توانایی سیاسی و نظامی خود توانسته‌ایم امنیت را برقرار کنیم و ما تلاش‌ها برای برقراری امنیت را قدر می‌دانیم.

وی در پایان یادآور شد: با این وجود، امنیت مفهوم چند لایه‌ای است که لایه‌های فرهنگی نیز دارد و فقط مربوط به حوزه سخت‌افزار نیست.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید