رسولی:وقتی احزاب قدرتمند نداریم، چاره‌ای جز تشکیل جبهه نمی‌ماند

عضو هیات مدیره بنیاد باران گفت: به دلیل فقدان احزاب توانمند، پیش‌بینی وقایع مهم سیاسی کشور چندان قابل پیش‌بینی نیست، مثلا کسی پیش‌بینی نمی‌کرد آقای احمدی نژاد ۸ سال رئیس جمهور شود.

به گزارش امید به نقل از آنا، حسن رسولی  در پاسخ به سوالی در مورد ضرورت تشکیل جبهه واحد اصلاحات، گفت: در فرهنگ سیاسی ایران پس از انقلاب، تشکیل جبهه که متشکل است از تعدادی احزاب، انجمن ها و احزاب همگرا، به منظور ورود منسجم و متحد به یک پروژه سیاسی مثل انتخابات است.

عضو هیات مدیره بنیاد باران، ادامه داد: کارکرد جبهه نوعا در فصول و ایام انتخابات معنی دارد،  در سایر شرایط زمانی که انتخاباتی در کشور نباشد تشکیل جبهه سیاسی چندان موضوعیتی ندارد و بهتر است در سال‌هایی مثل سال 93 که ما با هیچ انتخاباتی مواجه نیستیم، جریانات اصلاح‌طلب و اصولگرا به تقویت مبانی نظری و ساختار‌های تشکیلاتی احزاب و سازمان‌های سیاسی‌شان بپردازند تا  از این طریق به سمتی برویم که در آینده‌ نزدیک دو سه حزب ملی فراگیر با پوشش عام داشته و دیگر نیازی به جبهه نداشته باشیم.

وی افزود: اما در سال‌هایی که انتخابات را پیش‌رو داریم به علت اینکه در کشور ما احزاب از قدرت لازم برخوردار نیستند و نمی‌توانند به تنهایی بخشی از اقشار جامعه و یک تفکری را نمایندگی کنند تشکیل جبهه سیاسی توجیه منطقی دارد.

رسولی گفت: در حال حاضر یعنی در سال 93 که  قرار نیست در کشور انتخاباتی برگزار شود، کاری که شورای مشورتی اصلاح‌طلبان تحت نظر آقای خاتمی انجام می‌دهند، حفظ انسجام، وحدت و همبستگی مجموعه  احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب است که همین حالت هم در جریان اصولگرا وجود دارد.

عضو هیات مدیره بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه به نظر من بهتر است به سمتی برویم که زمینه شکل‌گیری و فعالیت احزاب قدرتمند در کشور فراهم شود، گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه فعالیت‌های سیاسی این است که به دلیل فقدان احزاب توانمند، پیش‌بینی وقایع مهم سیاسی کشور چندان قابل پیش‌بینی نیست، مثلا کسی پیش‌بینی نمی‌کرد که آقای احمدی نژاد 8 سال رئیس جمهور ایران باشد.

رسولی اظهار داشت: در واقع زمانی پیش‌بینی انتخابات در ایران ممکن می‌شود که انتخابات بر اساس سازوکارهای حزبی برگزار شود و دو حزب قدرتمند با گفتمان مشخص و جهت‌گیری‌های متفاوت و با یک گستره ملی دیدگاه‌های خود را در جغرافیای کشور به ملت عرضه کنند و مردم که صاحب رای هستند یکی از این دو گفتمان را انتخاب و به کاندیدای منتخب آن حزب رای دهند، آن حزب در صورتی که از مردم رای بگیرد اداره کننده کشور خواهد شد و بر اساس مرام‌نامه اش باید پاسخگو باشد، اگر در دوره بعد قضاوت افکار عمومی برآوردش این باشد که آن حزب مورد نظر به برنامه‌هایش عمل نکرده مورد اقبال قرار نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: بنابراین به نظر من تشکیل جبهه در فصل انتخابات به عنوان یک راه‌حل موقت مناسب است اما چاره اساسی در دراز مدت نیست.
به اعتقاد رسولی شکل گیری این جبهه در سال 94 می تواند موثر باشد.

 

افزودن نظر جدید