- کد مطلب : 9132 |
- تاریخ انتشار : 9 مهر, 1394 - 17:29 |
- ارسال با پست الکترونیکی
رسولی: بحث سرلیسی اصولگرایان برای اصلاح طلبان ممکن نیست
یه گزارش امید به نقل از فرارو،حسن رسولی درباره لیست کاملا اصلاح طلبانه یا یک لیست برنامه محور در انتخابات مجلس گفت: من اعتقاد دارم که در جریان رقابت های انتخاباتی مجلس دهم بین دو جناح معروف سیاسی کشور یعنی اصلاح طلبان و اصولگرایان، تحقق ائتلاف موضوعی بسیار غیر قابل تصور و غیر عملی است. بنابراین ارائه لیست ترکیبی که می تواند محصول شکل گیری یک ائتلاف پیشاپیشی باشد از نظر من با توجه به مختصات امروز سیاست داخلی ایران و آرایش نیروهای سیاسی آماده ورود به عرصه مجلس آتی در قالب انتخابات هفت اسفند منتفی است.
وی افزود: بر همین اساس اعتقاد دارم اصلاح طلبان که بنا دارند به صورت یکپارچه و متحد در انتخابات شرکت کنند در وهله اول حداکثرسازی اجماع و انسجام داخلی را در نظر دارند. یعنی اگر هم ائتلاف، همراهی و همگرایی مد نظر است حوزه عمل آن درون جریانی است. به این معنا که تمام نحله های فکری قرار گرفته در منظومه تفکر اصلاح طلبی در قالب این راهبرد مهم و اساسی با تکیه بر مطالبات و خواسته های خود به یک یکپارچگی می رسند و این یک مرهله مقدماتی در مسیر دستیابی به هدف راهبردی است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در توضیح هدف راهبردی اصلاح طلبان نیز گفت: هدف راهبردی ارائه یک لیست سی نفره در تهران متشکل از نامزدهای اصلاح طلب واجد شرایط و دارای مقبولیت اجتماعی و ظرفیت رای آوری است.
به گفته وی در سایر حوزه های انتخابیه کشور نیز همین هدف وجود دارد به گونه ای که در همه حوزه ها اتاق فکر جریان اصلاحات دارای کاندیدای مشخص و از قبل تعیین شده باشد.
رسولی با تاکید بر اینکه اگر ائتلافی مد نظر باشد مربوط می شود به بعد از برگزاری انتخابات اسفند ماه و تعیین ترکیب مجلس که در خرداد سال 95 روشن خواهد شد؛ گفت: به نظر من ممکن است آن زمان ترکیب سیاسی مجلس و سهم هر یک از جریان اصولگرا و اصلاح طلب به این ترتیب معین شود و هر دو جریان بر سر موضوعات مهمی از قبیل تعیین هیات رئیسه و رئیس مجلس یا جهت گیری های اساسی مجلس دهم، با هم وارد گفت و گو شوند و حاصل این گفت و گو ها برخی از همگرایی ها و ائتلاف هایی باشد.
وی در پاسخ به اینکه آیا سرلیستی می تواند در جریان اصلاح طلب موجب ایجاد اختلاف نظر شود، گفت: به گمان من موضوع سرلیستی اکنون که چند ماه تا انتخابات باقی است و مشخص نیست که چه تعداد از چهره های سیاسی این جریان دواطلب نمایندگی می شوند، چه تعداد از صافی شورای نگهبان عبور می کنند و ما اساسا با چه سبد انتخابی مواجه هستیم، بحث زودهنگامی است اما پیش بینی من به عنوان یک کارشناس این است که لیست سی نفره اصلاح طلبان در انتخابات فراروی با این پیش بینی که یک انتخابات دو قطبی یا سه قطبی است، موکول به آینده است.
این کارشناس مسایل سیاسی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا احتمال حضور ناطق نوری با توجه به اینکه تا اینجای کار آقای عارف سرلیست اصلاح طلبان است، می تواند به موضوع اختلافی در درون جریان اصلاحات بدل شود؟ گفت: به نظر من ورود آقای ناطق به فعالیت سیاسی و رقابت های انتخاباتی برای کشور یک فرصت است و همه دلسوزان کشور باید ایشان را ترغیب و تشویق کنند که این اتفاق بیفتد.
وی افزود: اینکه موضع ناطق نوری در سالهای اخیر مبنی بر اینکه ترجیج می دهد در پشت صحنه و اتاق فکر ایفای نقش کنند، تغییر کند یا ادامه یابد موضوعی است که تحت تاثیر اراده شخصی او معلوم می شود و هنوز نمی توان در مورد آن سخن گفت . با این حال از جایی که فرض محال، محال نیست اگر آقای ناطق مجاب شوند و به رقابت های انتخاباتی ورود کنند با توجه به شناختی که از شخصیت حقیقی او دارم، پیش بینی می کنم که به هیچ عنوان در خارج از منظومه اصولگرایی نقش آفرینی سیاسی نخواهند داشت و به فرض ورود به عنوان یک چهره محوری و تعیین کننده در حوزه اصولگرایی ظاهر می شوند.
به گفته رسولی، در این صورت نیز اساسا بحث سرلیسی او و یا هر بزرگ دیگری از اصولگرایان برای اصلاح طلبان و متقابلا از اصلاح طلبان برای لیست اصولگرایان ممکن نیست زیرا اتاق های فکر این دو جریان به صورت قطع به یقین به مساله اصالت و هویت سیاسی متفاوت خویش اذعان و وقوف دارند. لذا نباید به بحث هاث خارج از واقعیت های قابل تحقق پرداخت.
افزودن نظر جدید