عارف:دانشکده مدیریت و اقتصاد،نگینی درخشان در جامعه دانشگاهی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد شدید از تصمیم وزارت علوم در صفر کردن ظرفیت دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، تاکید کرد: دانشکده مدیریت و اقتصاد، نگینی درخشان در جامعه دانشگاهی ایران است.

محمدرضا عارف در دیدار با نمایندگان شرکت های نوآور و کارآفرین با انتقاد شدید از تصمیم وزارت علوم در صفر کردن ظرفیت دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف،  تاکید کرد : نه تنها باید ظرفیت دانشکده مدیریت و اقتصاد را دوباره بازگرداند، بلکه باید از تجربه این دانشکده برای تاسیس رشته های مدیریت و اقتصاد در دیگر دانشگاههای مهندسی استفاده کرد. وی ادامه داد که نباید دانشکده-های مدیریت را به سرنوشت سازمان مدیریت و برنامه¬ریزی دچار شوند.

محمدرضا عارف به ضرورت و همچنین تاریخچهای که منجر به تاسیس این دانشکده شده است اشاره کرد و گفت: تاسیس رشته مهندسی سیستم ها در دانشگاه صنعتی اصفهان حاصل یک اتفاق و یا یک تصمیم ساده نبود. تحلیل ما چنین بود که کشور نیازمند حضور افراد باهوش و توانمند در عرصه های طراحی، برنامه ریزی، تحلیل در زمینه های اقتصادی و اجتماعی است. اما متاسفانه بهترین دانش آموزان در آزمون سراسری به رشته های مهندسی گرایش پیدا می کنند و دانشجویانی که موفقیت بهتری پیدا می کنند روانه ادامه تحصیل در رشته های مهندسی می‌شوند. اما بالاترین توانمندی در عرصه های مهندسی و فناوری اگر در یک بستر مناسب سازمانی قرار نگیرد به فرجام نمی رسد و در خدمت پیشرفت و توسعه کشور قرار نمی‌گیرند. رشته های مدیریتی و اقتصادی، بسترساز رشد، تکامل توانمندی‌های مهندسان هستند

رئیس سابق دانشگاه تهران ادامه داد: تصمیم گرفتیم رشته ای تاسیس کنیم با عنوان مهندسی سیستم ها. خروجی این رشته ها و کارآمدی آن ها در عرصه عمل باعث شد که بازخورد تقویت کننده ای روی تصمیمان بگیریم و آن را گسترش دهیم تا بتوانیم از بهترین فارغ¬التحصیلان رشته‌های مهندسی در امر برنامه ریزی و تحلیل استفاده کنیم و از این طریق، جاذبه رشته‌های مدیریت و اقتصاد نیز در بین داوطلبان آزمون سراسری بالا رود. خروجی این رشته ها و کارآمدی آن‌ها در عرصه عمل باعث شد که بازخورد تقویت کننده ای روی این تصمیم بگیریم و آن را گسترش دهیم.

وی خاطرنشان کرد:تاسیس دانشکده مدیریت و اقتصاد، کاری به غایت درست، دوراندیشانه و موثر بود. این دانشکده مسیر متفاوتی را پیش روی دانشجویان قرار داده است. کسانی که با دید محدود رشته مهندسی را در دوره کارشناسی انتخاب کرده بودند، با جهانی تازه و راهی نو در زندگی خود آشنا می شوند. نتایج نشان داده است که حضور آنان در عرصه های علمی خارج از کشور در بهترین دانشگاه های جهان و فعالیت آنان در عرصه های اجرایی و مدیریتی کشور در سازمان ها و نهادهای کشور به شدت موثر بوده است. از یک سو پرچم داران صلح، هوشمندی و عقلانیت در دانشگاه های جهان بوده اند و تصویری که از ایران در اذهان نقش بسته بود را تغییر داده اند و از دیگر سو با رویکرد کارشناسانه خود، تلاش در گره‌گشایی از مشکلات مدیریتی کشور داشته اند.

عارف ادامه داد:در موفقیت دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف، همین بس که رشته¬های این دانشکده هم اکنون به عنوان یکی از جذاب‌ترین رشته‌های دانشگاهی مطرح است. در جامعه‌ای که بی کاری بیداد می کند، عموما دانش آموختگان آن در صنعت و تجارت و خدمات مشغولند. کدام دانشکده را می شناسید که چنین عملکردی داشته باشد؟ در موفقیت این دانشکده همین بس که دانش آموختگان دانشگاه های بزرگ جهان، فعالیت علمی در ایران را به تدریس و درآمدهای آنچنانی در آنسوی جهان ترجیح داده اند و به ایران بازگشته اند. در موفقیت این دانشکده همین بس که دانش آموختگان دوره پیتروشیمی اش بهترین و موثرترین مدیران حوزه خود شده اند.

وی خاطرنشان کرد:در جواب آنان که نقدهایی به عملکرد دانشکده مدیریت و اقتصاد وارد می کنند، باید خاطر نشان کرد که کدام نهاد این مملکت، از صدر تا ذیل، هست که بدون خطا و کاستی باشد. به تعطیلی کشاندن یک نهاد خوب که می تواند خوب تر باشد، بزرگ‌ترین نشانه ضعف است. به جای حل کردن مساله یعنی متعالی سازی عملکرد دانشکده، صورت مساله را پاک می‌کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد:دولت آینده باید ضمن دلجویی از موسسان و استادان دانشکده، نه تنها باید ظرفیت دانشکده مدیریت و اقتصاد را دوباره بازگرداند، بلکه باید از تجربه این دانشکده برای تاسیس رشته های مدیریت و اقتصاد در سایر دانشگاه های مهندسی استفاده کند. وجود رشته‌های متفاوت و حوزه‌های بین رشته¬ای در دانشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دولت آینده باید باشد. البته من به اندازه توانم به عنوان استاد دانشگاه شریف و عضوی از شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال پیگیری این موضوع هستم تا این مشکل در همین دولت حل شود و سال آینده هم شاهد پذیرش دانشجو در این دانشکده باشیم.

عارف در پایان با بیان اینکه تاریخ، در مورد عاملان تعطیلی فعالیت دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف، قضاوت خوبی نخواهد کرد،اظهارداشت: بدون شک از این دانشکده، موسسانش، همکارانش، دانش آموختگانش و دستاوردهایش همیشه به نیکی یاد خواهد شد. معتقدم دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف، نگینی درخشان در جامعه دانشگاهی ایران است و خواهد بود. امیدوارم فارغ¬التحصیلان این دانشکده در خدمت به کشور و پیشرفت وطن عزیزمان موفق باشند.

برچسب‌ها :

دیدگاه‌ها

زنده باد آقاي دكتر عارف

افزودن نظر جدید