- کد مطلب : 11799 |
- تاریخ انتشار : 21 شهریور, 1395 - 10:26 |
- ارسال با پست الکترونیکی
پشت پرده تخریب دولت / محسن غرویان: نگران قدرت روحانی هستند
این روزها تخریب علیه روحانی و دولت او، افزایش یافته است و حتی پیش بینی میشود که این تخریبها در ماههای آتی بیشتر هم میشود. نظر شما چیست.
زمانی که دولت حسن روحانی روی کار آمد، عدهای بدون هیچ تحلیل درستی بنا را بر تحریب گذاشتند و این فضا را در طول سه سال ادامه دادند. بنابراین تخریب حسن روحانی و دولتش مسأله تازهای نیست. بلکه نکتهای است که حسن روحانی از اول دولتش با آن درگیر بوده است. به نظر میرسد که این تخریبها همچنان هم ادامه پیدا کند. اما مسأله اینجاست که دولت روی این مسائل نباید متمرکز شود و باید به کارهای خود برسد.
برخی بر این باورند که تخریبها علیه حسن روحانی به مسأله ریاست جمهوری ختم نمیشودو ابعاد کلانتری دارد.
درست است اما من فکر میکنم که این تخریبها هم به قصد ریاست جمهوری است و هم ابعاد کلانتر را هم در برمی گیرد. به عبارتی منافاتی با هم ندارد. یعنی هم مسأله ریاست جمهوری سال 96 مطرح است و هم تفکرات دکتر روحانی به مزاج برخی روحانیون یعنی همان طیف دلواپسان خوش نمیآید. آنها انتخابات ریاست جمهوری 96 را هم پلهای برای موفقیت و پیروزی دکتر روحانی میبینند.
موفقیت روحانی در انتخابات چه آسیبی به آنها میرساند؟
بلاخره مصداق قدرت گرفتن اندیشهها و تفکرات روحانی محسوب میشود. موفقیت او در انتخابات به معنی بیشتر شدن پایگاه مردمی ایشان است و این همان چیزی است که عدهای را میترساند. به طور کلی در کشور ما بین جناحهای سیاسی و روحانیون، دو تفکر وجود دارد. یکی اینکه تفکر روحانی، رو به آینده، مدرن، جدید و هماهنگ با دنیای امروز است. تفکر دوم هم تفکرات ارتجاعی رو به گذشته است که نمیتوانند، پیش رفتن با دنیای امروز را تحمل کنند. یعنی نمیتوانند اندیشههای دکتر روحانی را که همان اندیشههای امثال شهید مطهری و بهشتی است، را بپذیرند.
در نهایت اما این گروه به نظر شما موفق به حذف روحانی از عرصه سیاسی کشور و یا مانع قدرت گرفتن او میشوند؟
خیر. مردم راه خود را میروند و انتخابشان را میکنند. عدهای با حسن روحانی و تفکراتش مخالفت میکنند اما به نام دین پیش میآیند. یعنی می گویند که تفکرات آقای روحانی ضربه به دین می زند و انحرافی است و مسائلی از این دست را پیش میکشند. در واقع آنچه در کشور است با قرائت ارتجاعیون از دین، سازگاری ندارد و در پس این مخالفتها، حرص و طمع رسیدن به قدرت است. سعی میکنند که به نام دفاع از دین، هر چه میخواهند، انجام دهند. الان بحث عدهای همان قدرت گرفتن خودشان است.
آیا قدرت خواهند گرفت و موفق خواهند شد؟
فکر میکنم که در دولت قبل، اوج بد اخلاقیهای سیاسی، اجتماعی و ترورهای شخصیتی صورت گرفت. اما آن دوران گذشت و مردم هم متوجه همه چیز شدند. لذا در انتخابات سال 94 میبینیم که مردم واقعاً نفرت و انزجار خود را از بی اخلاقی نشان میدهند و انتخاب دیگری میکنند. اما این روند هم ادامه دارد و تناسب معکوسی برقرار است. یعنی هر چه توهینها بیشتر میشود، محبوبیت چهرههایی مثل هاشمی رفسنجانی و روحانی بیشتر میشود و مردم متوجه هستند که افراد با ادب، با اخلاق و متین چه کسانی هستند. بنابراین هر چه الان افراطیون انجام میدهند برای آنها، نتیجه عکس دارد.
گفتید که این روند ادامه دارد. منظور شما این است که از این روند، تخریبهاست یا اینکه منظورتان آگاهی مردم است؟
منظورم آگاهی مردم است. مردم بیشتر هوشیار شدهاند و این روند هم ادامه خواهد داشت. در واقع واکنش نشان دادن مردم برابر این بی ادبیها رو به رشد و این امیدوار کننده است.
افزودن نظر جدید