- کد مطلب : 13408 |
- تاریخ انتشار : 10 اسفند, 1395 - 13:45 |
- ارسال با پست الکترونیکی
چرا باید به سمت گفتوگو برویم
وقتی یک سال، به نام همدلی و همزبانی نامیده میشود، بر این مهم تاکید دارد. یا درخواست میکنیم که حتی اگر با انقلاب مشکل داریم، برای ایران رأی بدهیم، یعنی گفتگو میکنیم و پیامد آن یک عزم و ارادهی ملی است؛ یعنی با گفتن و شنیدن، ذهنمان را پالایش میکنیم و برای منافع جمع، از فردیتمان، مایه میگذاریم!
و اصل این است که همه عقلا و خردورزان، عقیده دارند که باید روی منافع ملی وحدت کرد. اما براستی راه این مهم چیست و چگونه بروز و ظهور مییابد؟ باید دقت کرد که چه محورهایی وجود دارد که میتواند ما را گرد هم بیاورد؟! کدام مصالح و زیربناها، میتواند ستون و حلقهی اتصالی باشد که گرفتاری و مشکلات ریز و درشت را در کنار هم جمع کند؟! گو اینکه اگر دلخوریهایی باشد، و حتماً هست و برخی، حرفها و نکاتی دارند که صد البته محل توجه و پرداخت است، اما آیا میخواهیم همینطور ادامه دهیم؟ یا به راهی در جهت سربلندی و اعتبار مملکت، برسیم؟
انتخابات مجلس، در سال گذشته نشان دهندهی ابعاد و نکات قابل توجه و مهمی بود. بگم بگم ها جمع شد؛ اصلاح طلب، میانه رو و حتی اصول گرا کنار هم نشستند؛ لیست امید گواه این قصه است! خرد جمعی بر منافع شخصی و حتی حزبی سایه افکند؛ و خط مشی مشترک، در جهت منافع ملی و مشارکت بیشتر، مبنای عمل شد؛ در شعارهای انتخاباتی تأکید بر هیچ فردی نبود! و هوشمندانه، راست یا دروغ، وعدههای انتخاباتی، وعدههای کاملاً محاسباتی و قابل سنجش بود؛ یعنی الان مردم بسیار راحت تحلیل میکنند که وعده عملی شد یا نه! حتی نظارت، عملاً تبدیل به یک پروسهی اداری شد چرا که حلقههای وصل، باز بود تا آنجا که به جوانان اعتماد شد و راه برای رشدشان هموار؛ کاملاً فضا باز گذاشته شد، و رسماً "حذف" از دایرهی رفتار انتخاباتی حذف شد! مردم اعتماد کردند و انتخاب کردند!
ما باید به گذار دمکراسی و مردم سالاری تمکین کنیم و باز هم جمع کنیم؛ تفریق و تفرقه ریشهی اضطراب و استرس داخلی است؛ باید بیشتر با هم حرف بزنیم، بیشتر با مخالفین با رفاقت و مدارا؛
سران و هیات رئیسههای فراکسیونها و کمیتههای سیاسی و اقتصادی، بیشتر و بیشتر، با هم حرف بزنند و از خشونت و بی ادبی و بی احترامی بپرهیزیم! مبنای دین، اخلاق است؛ "حدیث" یعنی کلام امام! "قرآن" یعنی کلام حضرت حق! خدا به رسول اکرم (ص) فرمود: بلِّغ! چگونه؟ قُل! یعنی ابلاغ کن و گفتگو کن! قول نرم و تمام کننده و نیکو؛ شاه کلید، گفتگو است.
منبع: روزنامه الکترونیک امید ایرانیان
افزودن نظر جدید