محمود صادقی:امید را با دو فراکسیون دیگر مقایسه کنید، شاید خیری در رای نیاوردن بیطرف بود

محمود صادقی، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس، ضمن تشریح دلائلش برای عدم کاندیداتوری در انتخابات هیات رییسه اجلاسیه جدید این فراکسیون، به ارزیابی دلائل عدم رای‌آوری بیطرف پرداخت و با تاکید بر لزوم بررسی عملکرد فراکسیون امید به‌طور نسبی، خواستار اتخاذ رویکردی ماموریت‌محور در این فراکسیون برای اجلاسیه دوم شد.

به گزارش امیدنامه به نقل از فام نیوز،صادقی با اشاره به برگزاری انتخابات هیات رییسه جدید فراکسیون امید در توضیح علت عدم کاندیداتوری خود برای حضور در این هیات گفت: شخصاً معتقدم باید در نوعی گردش قدرت یا چرخش در سمت‌ها صورت گیرد و انتظار داشتم حداقل نیمی از اعضای هیات رییسه فراکسیون امید در سال دوم نسبت به سال نخست تغییر کنند.

او گفت: این گردش منجر به آن می‌شود که اعضای دیگر نیز احساس مشارکت بیشتری داشته باشند و این درحالی است که به نظرم یکی از ضعف‌های فراکسیون امید در سال نخست این بود که بدنه فراکسیون آن‌چنان احساس مشارکت نمی‌کرد و تصور می‌کردند مشارکت‌جویی از آن‌ها ازسوی هیات رییسه صورت نمی‌گیرد و در چنین شرایطی یکی از راه‌کارها این بود که نوعی گردش قدرت در هیات رییسه صورت گیرد.

رییس فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصادی و انضباط مالی همچنین به اهمیت بحث مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت اقتصادی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه فراکسیون شفاف‌سازی ازسوی طیف‌های مختلف مورد اقبال قرار گرفته و معتقدم باید فرصت بیشتری برای ساماندهی فعالیت‌های این فراکسیون اختصاص دهم.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتقادهایی که نسبت به عملکرد فراکسیون امید مطرح می‌شود، گفت: معتقدم باید برای ارزیابی عملکرد فراکسیون امید باید با درنظر گرفتن تمامی ملاحظات و واقعیت‌ها و به‌صورت نسبی عملکردها را ارزیابی کنیم. به این اعتبار باید عملکرد فراکسیون امید مجلس را با ۲ فراکسیون دیگر مقایسه کنیم و این درحالی است که به نظر می‌رسد فراکسیون امید در مقایسه با ۲ فراکسیون دیگر انسجام خوبی داشته است. البته این انسجام فراکسیونی ایده‌آل نیست اما به هر حال اوضاع نسبت به دیگر فراکسیون‌ها بهتر است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آقای عارف، اعضای هیات رییسه و همچنین بدنه فراکسیون وقت خوبی برای فراکسیون گذاشته و اقدامات خوبی داشتند که درمجموع منجر به دستیابی فراکسیون به نمره‌ای قابل‌قبول شد.

او با تاکید بر لزوم ارزیابی واقع‌گرایانه عملکرد فراکسیون امید، یادآور شد: در بحث رای دادن نمایندگان در مباحث مختلف باید عوامل مختلفی را درنظر داشته باشیم. قطعاً یکی از عواملی که به رای نمایندگان جهت می‌دهد، تعلقات فراکسیونی است اما به‌جز این عامل، عوامل مختلفی دخیل هستند.

صادقی به نحوه اعطای رای مجلس به وزیر پیشنهادی نیرو در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: در جریان اعطای رای اعتماد به بیطرف نکته حائز اهمیت این است که حوزه کاری این وزارتخانه سیاسی نبود و به‌جز بار فراکسیونی، مسائل منطقه‌ای و موضوعات زیست‌محیطی دخیل بودند.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با تاکید بر عوامل متعدد دخیل در عدم رای‌آوری بیطرف گفت: شاید نخستین عامل در عدم توفیق وزیر پیشنهادی نیرو برای دریافت رای‌اعتماد مجلس، بحران آب باشد. تلقی که در افکار نمایندگان ایجاد شده بود، این بود که بیطرف در دوران وزارتش در بروز این بحران نقش داشته است. عامل دیگر در این بحث نوع مواجهه بیطرف با این مسئله بود که به‌ویژه در نطق دفاعیه نهایی خود تمام‌قد از سیاست‌های توزیع آب در دوران خود دفاع کرد و بنده نیز در توییتی تاکید کردم که «صداقت»، «شفافیت» و «نطق کم‌اثر» بیطرف منجر به عدم توفیقش در کسب رای اعتماد مجلس شد.

رییس فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصادی و انضباط مالی مجلس با تاکید بر این‌که عوامل دیگری نیز منجر به عدم رای‌آوری بیطرف شد، تصریح کرد: باید بگوییم که فراکسیون امید در چنین شرایطی عملکرد خوبی داشت.

صادقی در پاسخ به سوال دیگری درباره این‌که آیا باتوجه به عملکرد نسبتاً ضعیف بیطرف در دوران مسئولیتش در وزارت نیرو، انتخاب این وزیر پیشنهادی ازسوی فراکسیون امید به‌عنوان وزیری که باید از او حمایت شود را نمی‌توان ضعف فراکسیون امید دانست، گفت: در برنامه «برجا» که به‌عنوان نقشه‌راه فراکسیون امید تهیه شده، اساس کار بر محور توسعه پایدار استوار است و یکی از پایه‌های توسعه مباحث محیط‌زیستی بوده و درواقع فراکسیون امید مباحث زیست‌محیطی را موردتوجه قرار داده و می‌دهد.

صادقی تصریح کرد: یکی از نقدهایی که دارم این است که یکی از غیرسیاسی‌ترین وزارتخانه‌ها به یک سوژه سیاسی تبدیل شد. البته قصد ندارم کسی را متهم کنم اما متاسفانه در بخش‌هایی که انتظار داشتیم، نیروهای اصلاح‌طلب معرفی شوند، این‌گونه نشد و فضا به‌سمتی رفت که در بخشی که قرار است هزینه داده شود، از اصلاح‌طلبان استفاده شد که این مسئله نیازمند هوشیاری بیشتر است که احیاناً چاله‌ای در مسیر جریان اصلاحات نباشد و شاید اساساً خیری در این عدم رای‌آوری بیطرف وجود داشت.

عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس در سال نخست به هیات رییسه جدید این فراکسیون توصیه کرد که از تجارب گذشته استفاده کنند و در ادامه گفت: فراکسیون امید باید پروژه‌ای کار کند. درواقع باید چند پروژه مشخص برگرفته از «برجا»‌ را به طرح یا نظارت تبدیل کرده و ماموریت‌محورتر از گذشته عمل کنند.

افزودن نظر جدید