رسولی:اطلاعات اقتصادی بطور شفاف بیان شود

یک عضو بنیاد باران با بیان اینکه "اطلاعات معتبر و قابل ارتباط به مثابه فانوس دریایی برای ناخدای کشتی‌ها در اقیانوس‌هاست"، گفت: هرچه شفاف‌سازی بیشتر و اطلاعات صحیح‌تری ارائه شود، فعالان اقتصادی جهت‌گیری دقیق‌تری خواهند داشت و اعتماد متقابل مردم و سیاستگذاران بیشتر می‌شود.

به گزارش امید به نقل از ایسنا،حسن رسولی  با اشاره به اینکه "سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دارای رویکرد‌ها و جهت‌گیری‌های واقعی و مستند به واقعیات اقتصادی کشور و چالش‌های پیش روست"، گفت: در این سیاست‌ها بر لزوم شفاف‌سازی تاکید شده است. در واقع شفاف‌سازی به این معناست که عملیات دولت در حوزه اقتصادی به اطلاع عموم مردم برسد.

وی همچنین افزود: در واقع‌ شفاف‌سازی به معنای بیان اطلاعات حساب‌های مالی و محاسبات شاخص‌های کلان اقتصادی مثل نرخ بیکاری، نرخ بازرگانی و تورم به صورت واضح و بدون سانسور و همچنین احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است.

این فعال سیاسی با بیان اینکه "اکنون نهادهای دولتی، حاکمیتی، شبه‌دولتی و وابسته به نیروهای نظامی بالاترین سهم را در اقتصاد دارا هستند"، اظهار کرد: بخش خصوصی هم‌اکنون کمتر از 10 درصد اقتصاد را در اختیار دارد. اتخاذ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی متناسب با شرایط کشور است و مهمترین راهکاری که این سیاست‌ها را به مرحله اجرا درمی‌آورد، وجود اراده قوای سه‌گانه بویژه دولت است که در عمل مقید به اجرای این سیاست‌ها باشد.

رسولی در ادامه افزود: در زمان دولت احمدی‌نژاد سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی به عنوان یک جراحی اقتصادی ابلاغ شد و برای اولین‌بار زمینه‌های قانونی ورود به بخش خصوصی به اقتصاد را فراهم کرد اما دولت‌های نهم و دهم نه تنها این سیاست‌ها را اجرا نکردند، بلکه ما امروز شاهدیم که نسبت نهادهای دولتی و غیرخصوصی در عرصه اقتصاد بسیار بیشتر از زمان آغاز دولت نهم است.

این عضو بنیاد باران همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات دولت در بخش خصوصی و با دورنمای نسبتاً روشنی که از مناسبات ایران با سایر کشورها در حوزه سیاسی و اقتصادی بوجود آمده است، این امیدواری وجود دارد که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا کند.

استاندار خراسان رضوی در دولت اصلاحات، با تاکید بر لزوم پیگیری دیپلماسی فعال برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اساس قدرت کشور ما ریشه داخلی دارد و ما باید بر اساس توان داخلی در حوزه اقتصادی قدرتمند باشیم اما تنها تکیه بر ظرفیت‌های داخلی کفایت نمی‌کند و این تفکر که با بستن درهای کشور می‌توانیم به توسعه بپردازیم، باوری اشتباه است بلکه ما باید از نظام‌های حقوقی، مالی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دنیا نیز بهره ببریم.

وی در همین رابطه تاکید کرد: دیپلمات‌های کشور فقط سربازان حوزه سیاست و دیپلماسی نیستند بلکه سیاست و دیپلماسی کشور باید از اهداف اقتصادی هم حمایت کند و سامانه مدیریت سیاست خارجی تسهیل‌کننده تحقق اهداف اقتصادی کشور باشد. هر کشوری همسایگان خود را در اولویت تعاملات سیاسی و اقتصادی خود قرار می‌دهد؛ بنابراین ما هم باید به همسایگان خود توجه کنیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه گفت: در صورتی که شفاف‌سازی اقتصادی تحقق یابد، بخش خصوصی به اقتصاد وارد شود، دولت و دستگاه‌های نظام حضور خود را در اقتصاد کاهش دهند و دیپلماسی به کمک اقتصاد سیاسی کشور بیاید، می‌توان تحریم‌ها را بهتر مدیریت کرد. مدیریت تحریم‌ها به این معناست که به هر میزانی که تعاملات بین‌المللی خود را خردمندانه‌تر دنبال کنیم، دامنه تحریم‌ها گسترش نمی‌یابد و افکار عمومی دنیا هم برای اعمال تحریم‌ علیه ایران توجیه نمی‌شوند.

رسولی در پایان اظهار کرد: در صورت تحقق این شرایط، تحریم‌های باقیمانده با مدیریت هوشمندانه رصد می‌شود تا آنها کمترین صدمه ممکن را به کشور وارد کنند و کشور بتواند بوسیله اهرم‌هایی که در اختیار دارد، نسبت به تحریم‌کنندگان به عمل متقابل متوسل شود و با بازدارندگی مناسب، هزینه‌های تحریم را افزایش دهد.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید