- کد مطلب : 4156 |
- تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت, 1393 - 08:51 |
- ارسال با پست الکترونیکی
بهادری: باید به تقویت نهادها و احزاب بپردازیم
به گزارش امید به نقل از سلام نو،بهادری گفت: در کشور ما نیز طی ۱۰۰ سال اخیر همواره حضور و مشارکت مردم بوده است که تحول آفریده است و باعث شده تا اصلاحات و حرکت در مسیر رسیدن به مردمسالاری رشد کند. از دوران مشروطه، بعدها در صنعت ملی شدن نفت، انقلاب اسلامی ایران و جنبش دوم خرداد و پیروزی اصلاحات همه و همه در اثر حضور و مشارکت مردم بویژه جوانان و دانشجویان حاصل شدهاند. اما سوال اساسی که در این میان مطرح میشود این است که چرا این حضور و مشارکت دوام نیافته و در هر برهه زمانی در مقطعی این حضور و مشارکت پررنگ و در مقطع دیگری کمرنگتر شده است؟ یا به عبارت دیگر چرا این حضور به یک مشارکت همیشگی تبدیل نشده است؟ و نتیجه این امر مقطعی بودن تحولات و در نهایت به انحراف و بیراهه کشیده شدن آنها شده است؟ در خصوص فعالیت در حوزهٔ جوانان و دانشجویان نیز این مساله وجود دارد که چرا مشارکت جوانان و دانشجویان مقطعی و بر اساس برخی هیجانات و اتفاقات در جامعه است؟
عضو شورای مرکزی شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان تصریح کرد: به نظر من یکی از مهمترین دلایل این نوع حضور و مشارکت بویژه در میان جوانان و دانشجویان، عدم نهادینه شدن و همیشگی شدن این مشارکت در جامعه است. همواره پس از هر تحولی که هدف آن دستیابی به ارزشهایی چون مردمسالاری، آزادی، استقلال و... بوده است، به دلیل عدم نهادینه کردن اصلاحات ایجاد شده، پس از مدتی مردم بویژه جوانان توانایی حراست و حفاظت از این دستاوردها را نمییابند و با هر ضربهٔ کوچکی که از بیرون وارد میشود، این مشارکت و حضور خدشه میبیند.
بهادری توضیح داد: نهادسازی و ایجاد نهادهایی برای همیشگی کردن مشارکت مردم ضروری است. اگر ما سرمایهٔ اجتماعی ایجاد شده در انتخابات خرداد ۹۲ را حفظ نکنیم، قطعا در سالهای آینده با مشکل مواجه خواهیم شد و حضور و مشارکت جوانان در انتخابات ۹۲ در همان انتخابات باقی خواهد ماند. همانطور که احزاب نیز در کشور ما به این صورت عمل میکنند که در مواقع انتخابات فعال میشوند و چند روز در سطح جامعه فعالیت میکنند و پس از انتخابات بار دیگر خاموش میگردند. ما باید این رویه را تغییر دهیم.
وی در خصوص نقش احزاب و سازمانهای مردم نهاد گفت: نهادهایی مانند احزاب و سازمانها و تشکلهای مردم نهاد تنها راهحل حضور و مشارکت مردم بویژه جوانان است که در دنیا تجربه شده است و ثابت شده که راهی جز تحزب برای توسعه سیاسی کشور وجود ندارد. حتی ما در اسلام نیز این مساله را میبینیم که تاکید شده است که مسلمانان بایستی متشکل شوند و از کلمهٔ «حزبالله» استفاده شده است. یعنی مجموعهای از مسلمانان متشکل میشوند و یکی از مهمترین وظایفشان یعنی امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه انجام دهند.
بهادری با اشاره به وضعیت سخت این تشکلها در سالهای اخیر افزود: در ۸ سال گذشته متاسفانه به نحو عجیبی این نهادها و احزاب متلاشی شدند و دولت به دلیل نگاه امنیتی که به این مساله داشته باعث شد که نهادهایی که در دوره اصلاحات ایجاد شده بودند همه دچار فروپاشی شوند. البته در این میان خود نهادها و احزاب نیز ایراداتی داشتند که به دلیل اینکه توجه نکردند دچار مشکل شدند.
رئیس ستاد پویش امید حامی دکتر عارف در انتخابات اخیر تاکید کرد: حال با تغییری که در وضعیت جامعه بوجود امده است و امید برای اصلاحات و توسعه همهجانبه کشور فراهم شده است، بایستی با قدرت به بازسازی و تقویت این نهادها بپردازیم. زیرا تقویت این نهادها بویژه در حوزهٔ جوانان و دانشجویان تنها راه نهادینه کردن اصلاحات در جامعه است. همین بنیاد امید ایرانیان یا احزابی مانند حزب اسلامی کار یکی از این موارد هستند که باید با قدرت و مراقبت حفظ شوند و بستری باشند برای حضور و مشارکت جوانان و دانشجویان.
بابک بهادری در پایان گفت: انجمنهای اسلامی دانشجویان در دانشگاهها که متاسفانه در سالهای اخیر ضربه خورند باید بازسازی شوند و جوانان و دانشجویان در کنار تحصیل زمانی را برای بازسازی و قدرتمند کردن این نهادها اختصاص دهند.
افزودن نظر جدید