- کد مطلب : 4361 |
- تاریخ انتشار : 31 اردیبهشت, 1393 - 12:33 |
- ارسال با پست الکترونیکی
مطهری:ازدواج موقت و تعدد زوجات باید در جامعه دیده شود
به گزارش امید به نقل از روز نو، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست شورای اجتماعی کشور درباره وضعیت فعلی حجاب در کشور گفت: با توجه به آمار به دست آمده از شهرها و روستاها در مجموع نمیتوان گفت که وضعیت حجاب در کشورمان اسفبار است اما در تهران و شهرهای بزرگ ما با پدیدهها نابهنجاری روبهرو شدهایم.
وی افزود: ما باید بدانیم وظیفه ما در این حوزه چیست و چه ساز و کاری را باید مشخص کنیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر میخواهیم نظام اسلامی را به معنای واقعی در کشور پیاده کنیم باید ساز و کار مشخصی را برای حجاب ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه ما در قضیه حجاب نیازمند نظارت دولت هستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت گذشته بر این باور بود که امر به معروف و نهی از منکر از وظایف دولت نیست و روحانیت، صدا و سیما و حوزههای علمیه باید در این مورد وارد عمل شوند به گونهای که آقای احمدینژاد رئیسجمهور در صحن علنی مجلس نیز در سوالی که بنده از وی مطرح کردم به این موضوع اشاره داشت که وظیفه ای در این حیطه نداریم.
مطهری اظهار داشت: اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ و حجاب کار عمدهای را انجام دهیم دولت باید بگوید حجاب استاندارد چیست و صدا و سیما نیز باید آن را نشان دهد و در راستای اقدام عملی در این حوزه وارد عمل شویم.
وی با اشاره به نتیجه این نشست بیان داشت: مباحث عنوان شده در این نشست بیشتر کاربردی بوده، کمتر بحثهای نظری مطرح شده است.
وی ادامه داد: در این نشست نگاه خوبی به حجاب وعفاف وجود داشت و نگاه حجاب در کل کشور در مجموع به طور نسبی خوب بوده و هنوز با بحران حجاب مواجه نیستیم.
نماینده تهران در دورههای هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه اگر با برخی پدیدههای ناهنجار مواجه میشویم و باید برنامه ریزی در ستی در این زمینه صورت بگیرد.
مطهری در ادامه اظهار داشت: در تهران و شهرهای بزرگ گاهی با پدیدههای بسیار ناهنجاری مواجه میشویم که در واقع بحث من درباره همین قسمت است.
وی افزود: ابتدا ما باید نقطه ایده آل خود را مشخص کنیم، ما میخواهیم به همه ریشههای مربوط به بدحجابی و بیحجابی بپردازیم و این شورا در واقع متولی حل مشکل از ریشه و اساس است، اما فکر میکنم این نگاه موثر و درستی نباشد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: ما باید ببینیم وظیفه ما در حوزه خودمان و الان وظیفه وزارت کشور در اینجا چیست، مسئله حجاب به طور کلی مربوط به مربیان جامعه، روحانیت، آموزش و پرورش، آموزش عالی، صدا و سیما و جاهای دیگر میشود.
مطهری گفت: بحث ما این نیست که بیاییم تربیت دینی مردم را در اینجا درست کنیم و اصلا از عهده وزارت کشور و نهادهایی که در اینجا جمع هستند، خارج است.
وی افزود: صورت مسئله این است که ما میخواهیم با مظاهر مشهود بدحجابی و بیحجابی به طور درست مبارزه کنیم و ظاهر جامعه باید یک ظاهر قابل قبولی باشد، البته نه اینکه ببینیم آقایان یا خانمها در داخل خانهشان چگونهاند یا وقتی به خارج از کشور میروند حجاب دارند یا نه، این به ما ربطی ندارد.
نماینده مجلس اظهار داشت: بحث این است که ظاهر جامعه باید درست باشد و با نظام خانوادگی اسلام سازگار باشد، این نظام میگوید هرگونه التذاذ جنسی منحصر در کادر خانواده است و جامعه باید محیط کار باشد و هرگونه تحریک جنسی در سطح جامعه ممنوع است که ما باید ساز و کار آن را درست کنیم.
مطهری تصریح کرد: البته ما در اسلام ازدواج موقت و تعدد زوجات داریم و این موضوعات باید دیده شود، اما ما حالا کاری با آن بحثها نداریم.
وی گفت: ما اگر میخواهیم نظام اسلامی را پیاده کنیم، اینست. اما اگر میخواهیم نظام اروپایی را پیاده کنیم و بگوییم این نوع پوشش و تحریک جنسی آزاد است، از آن طرف باید اماکنی درست کنیم که بالاخره وقتی تحریک میشوند، بروند ارضا هم بشوند و الا عقدههای روانی ایجاد میشود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: بحث بر سر این است که ما اگر با این مظاهر مواجه شدیم، چه باید بکنیم؟ که شامل مرد و زن هردو میشود، اما خوب طبیعتا ۸۰ درصد شامل خانمها میشود و ۲۰ درصد شامل آقایان، زیرا به خاطر طبیعت زن و اینکه همیشه زن مطلوب واقع میشود و مرد همیشه طالب است، روشن است که پوشش زن هم متفاوت با پوشش مرد است.
مطهری تصریح کرد: ما هر مقدار هم کار فرهنگی کنیم، نیاز به نظارت دولت است و دولت در آن بخش از امر به معروف و نهی از منکر که مستلزم اعمال قانون و احیانا اعمال زور است، اینجا وظیفه دارد و این وظیفه مردم نیست.
وی گفت: مشکلی که ما با دولت قبلی داشتیم، این بود که میگفتند؛ ما در اینجا هیچ وظیفهای نداریم و این کار را باید روحانیت، حوزههای علمیه و صدا و سیما انجام دهند و ما بارها با آنها بحث کردیم و میگفتند ما هیچ وظیفهای نداریم، حتی آقای احمدینژاد به مجلس آمد و در جواب به یکی از سوالات از رئیس جمهور درباره مسئله حجاب کاملا به این موضوع را مسخره کرد و گفت که مگر خود شما گناه نمیکنید، بگذارید مردم خوش باشند! گیر سه پیچ ندهید! و اصلا هیچ اعتقادی نداشت.
نماینده مجلس افزود: احمدینژاد به تلویزیون آمد و کار نیروی انتظامی را هم زیر سوال برد و از آنجا واقعا انحطاط در حجاب از دوره آقای احمدینژاد شروع شد که تا به امروز همچنان ادامه دارد.
مطهری اظهار داشت: دولت فعلی نیز میگوید که ما قانون عفاف و حجاب را انجام میدهیم و به آن مقید هستیم، اما به نظر من در عمل خیلی تفاوت زیادی با دولت قبلی ندارد، من اینجور احساس میکنم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: مسائلی که مانند مسئله چادر و مانتو گفتند مسائل ما نیست، چادر باشد یا مانتو هرچیزی که فلسفه حجاب را تامین کند، قابل قبول است. ما هیچ تعصبی روی چادر نداریم و اینکه کسی دو پوششی باشد، یکجا با مانتو یکجا با چادر باشد، برای ما مسئله نیست و اساسا چادری هم که بین خانمهای ما است، به قول یکی از علما چادر نماز است. چادر درست آن است که آستین داشته باشد و از جلو هم بسته باشد.
وی گفت: بنابراین ما روی چادر فعلی هم آنچنان تاکیدی که بگوییم حالا حتما باید چادر باشد نداریم.
مطهری افزود: وقتی سبک زندگی ما اسلامی نیست، طبیعتا حجابمان هم اسلامی نیست و این رابطه حجاب با سبک زندگی است. اگر آن دختری که در سن 17، 18 سالگی ازدواج کند طبیعتا دیگر با 10 پسر هم کوه نمیرود و نه شوهرش اجازه میدهد و نه خودش این کار را میکند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: ما فعلا کاری به ریشهها نداریم و میگوییم فعلا با یک پدیدهای مواجه هستیم که ریشه آن یا سیاسی است و طرف لج میکند یا اقتصادی است یا هوا و هوس است و این مطلب بسیار مهمی است، یعنی اعتقاد هم دارد، اما میگوید من دوست دارم اینطور باشم و اصلا طبیعت زن هم میل به خودنمایی و تبرج دارد و این منهای تربیت دینی است و در طبیعت زن وجود دارد.
وی تصریح کرد: بحث ما این است که برای جلوگیری از این موضوعات اگر خیلی به مسائل فرهنگی و ریشهها بپردازیم، درست نیست. من معتقدم وزارت کشور باید اولا حجاب استاندارد را معرفی کند که این حجاب از نظر ما چیست و به غیر از چادر این باید اعلام شود که مثلا مانتو نباید بالای زانو باشد. شما میبینید که الان جورابهای بلند میپوشند و این میشود حجاب! شاید خیلیهایشان هم نمیدانند و فکر میکنند که پوشیده است و میگویند ما پوشیدهایم، جوراب بلند پوشیده و به آن ساپورت میگویند تا بالای سر زانو پوشیده و یک پیراهن پوشیده، این میشود حجاب!
مطهری گفت: هیچ جا هم اعلام نمیکنند که بالاخره حجاب درست چیست، نه صدا و سیما اعلام میکند نه وزارت کشور که مثلا مانتو بالای زانو ممنوع است، حالا اگر کسی میخواهد ساپورت بپوشد، وقتی روی آن مانتو بپوشد اشکالی ندارد.
وی افزود: این موضوعات باید اعلام شود و در ادارات نیز مراجعین باید رعایت کنند، مراجعه کنندهای که وارد وزارتخانه میشود با یک لباسی که پوشیده و 30 سانت بالای زانو است، نباید اجازه دهند که وارد شود، نگوییم که اینها مخالف آزادی است، اتفاقا موافق آزادی است و ما که به دنبال آزادی حیوانی نیستیم.
نماینده مجلس اظهار داشت: بحث بر سر این است که متاسفانه دولتها میخواهند از زیر بار این مسئله شانی خالی کنند، انتخابات بعدی دارند، رای مردم و نظر مردم را میخواهند، بنابراین اینجوری کار درست نمیشود. اگر میخواهیم کار درست شود، دولت باید اول اعلامیه دهد که حجاب استاندارد این است و تلویزیون هم باید نشان دهد که حجاب استاندارد، مانتو تا زانو و مثلا شلوار یا جوراب چگونه باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید از موارد جزئی هم بگذریم و اینکه کسی یک مقدار کمی مویش بیرون است، سخت گیری نکنیم و به سراغ آن موارد ناهنجار برویم که نیاز به اقدام عملی دارد.
افزودن نظر جدید