رسولی: اظهارات وزیر کشور نسنجیده بود/ مقبولیت دولت با حکمرانی خوب افزایش می‌یابد

پیش‌بینی هشت‌ساله بودن دولت روحانی غیرقابل تحقق نیست اما بیان آن از سوی وزیر کشور سنجیده نبود." یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این مطلب به هوشمندی مردم ایران در ارزیابی دولت‌ها اشاره کرد و گفت که نیازی به این‌گونه اظهارنظرها نیست زیرابه بهانه‌ای در دست منتقدین دولت تبدیل می‌شود.

به گزارش امید به نقل از فرارو،دو سال از عمر دولت گذشته است. به‌عبارتی‌دیگر کسی به شنیدن آنچه از دولت هشت‌ساله احمدی‌نژاد به‌جای مانده تمایل ندارد و افکار عمومی با دقت در حال رصد کردن اقدامات عملی دولت در حوزه‌های مختلف است. نظرسنجی اخیر آی‌پوز نشان می‌دهد که محبوبیت دولت روحانی نسبت به قبل افزایش‌یافته است. افزایش محبوبیت دولت با توجه به موفقیت به‌دست‌آمده در عرصه سیاست خارجی که درواقع اولویت اول روحانی بود به نظر طبیعی می‌آید.

ازآنجایی‌که توجه دولت بلافاصله بعدازاین موفقیت دریک ماه گذشته به مسائل حوزه سیاست داخلی و اقتصاد جلب شده است نیز می‌توان انتظار داشت که دولت یازدهم از فرصت باقی‌مانده بهترین استفاده را کرده و احتمالاً بتواند در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی نیز شانس پیروزی مجدد داشته باشد اما اظهارنظر صریح در این خصوص آن‌هم از سوی دولتی‌ها موضوعی قابل‌تأمل است که می‌تواند سؤالات مختلفی را در ذهن افکار عمومی ایجاد کند.

همین چند روز قبل بود که رحمانی فضلی وزیر کشور در مصاحبه‌این گفته بود آقای روحانی رییس‌جمهور هشت‌ساله است. البته وزیر کشور که سابقه عقب‌نشینی از اظهاراتخود را دارد، روز بعد در خصوص جمله خود توضیح داد که «در مصاحبه‌ای به من گفتند که نیمی از دولت تمام‌شده چه‌کار کرده‌اید؟ که من با شوخی و خنده گفتم از کجا معلوم که نیمی از آن تمام‌شده اگر هشت سال باشد می‌شود یک‌چهارم که این شوخی بود.»

به‌هرحال می‌توان پرسید که چه نیازی به صحبت در این رابطه از سوی وزیر کشور وجود دارد و تبعات این‌گونه اظهارنظرها برای دولت چه خواهد بود؟

سید حسن رسولی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این رابطه گفت: اگر به سی‌وچند سال گذشته نگاه کنیم، می‌بینیم که پس از دوره اول ریاست‌جمهور که به عزل آقای بنی‌صدر و دوره دوم ریاست‌جمهوری که به شهادت شهید رجایی توسط گروهک تروریستی منافقان ختم شد، روسای جمهور بعدی طی سی‌ودو سال گذشته و در همه ادوار توانسته‌اند در دو دوره پیاپی از مردم رأی اعتماد بگیرند؛ یعنی در این سال‌ها دوره مسئولیت روسای جمهور حداکثر مدت قانونی مندرج در قانون – هشت سال – بوده است بنابراین پیش‌بینی ریاست‌جمهوری هشت‌ساله آقای روحانی نیز مانند روسای جمهور سلف او پیش‌بینی غیرقابل تحققی نیست.

وی افزود: بااین‌حال بیان این مطلب از سوی دولتمردان خصوصاً وزیر که مسئولیت مدیریت امور سیاسی، اجتماعی و امنیت داخلی را به عهده دارد، وزیر و وزارتخانه‌ای که بر اساس قانون مجری انتخابات نیز هست؛ اولاً ضروری نیست و ثانیاً به دست منتقدین دولت بهانه می‌دهد لذا اظهارات اخیر آقای رحمانی فضلی در این خصوص سنجیده نبوده است.

عضو هیئت‌مدیره بنیاد باران ادامه داد: اگرچه آقای وزیر بعداً اشاره کردند که این گزاره را به مزاح کرد بودند اما باید از ایشان تقاضا کنیم که با توجه به جایگاه حساسشان در دولت حتی به مزاح نیز چنین بیاناتی نداشته باشند.

استاندار سابق لرستان با تأکید بر اینکه تلاش برای افزایش ضریب اعتبار و مقبولیت دولت و شخص رییس‌جمهور توسط دولتمردان امری نکوهیده نیست، گفت: این امر درواقع انتظار به‌جایی است که از همه طرفداران دولت تدبیر و امید اعم از اصلاح‌طلبان که حامی اصلی بوده‌اند و سایرین می‌رود اما عمل به این انتظار قبل از آنکه با موضع‌گیری مستقیم و رسانه‌ای که قطعاً آثار و هزینه‌هایی در پی دارد، همراه باشد از طریق تلاش برای اثبات حکمرانی خوب، انجام دقیق، به‌موقع و شجاعانه وظایف و ارائه خدمات بیشتر به مردم و کشورداری هوشمندانه محقق می‌شود.

رسولی ادامه داد: اگر اعضای هیئت دولت به این‌گونه حرکت کنند، وجدان عمومی جامعه در مورد عملکرد آنان قضاوت خواهد کرد. همچنان که طی دو سال گذشته به اثبات رسیده است که دولت روحانی و شخص رییس‌جمهور نسبت به رییس‌جمهور قبل و دولت او فهم بهتری از مدیریت کشوری به وسعت ایران و عمق تاریخ و تمدن آن دارد. شاخص‌های عملکرد دولت در حوزه‌های سیاست خارجی و اقتصادی، پایان دادن به تلاطم‌های ناشی از تصمیمات هیجانی دولت قبل و ... مجموعه ایست که نشان داده است دولت کارآمدتری بر سرکار است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: اگر این روند ادامه یابد و هرکدام از دولتمردان در اطلاع‌رسانی مناسب از مواضع دستگاه متبوع خود، انجام وظایف خویش و ابهام‌زدایی از عرصه فعالیت‌های دولت تلاش جدی داشته باشند و این امور را تنها به رییس‌جمهور و معاون اول او واگذار نکنند، به‌طور طبیعی در جهت تثبیت جایگاه دولت در افکار عمومی حرکت شده است.

وی با اشاره به افزایش محبوبیت دولت روحانی که در نظرسنجی‌ها نیز مشخص است، گفت: مردم ایران باهوش و دقیق هستند و خودشان از برآیند واقعیت‌ها و عملکردها به نتیجه‌ای که مطلوب نظر هواداران دولت است، می‌رسند لذا نیازی به استفاده از شیوه تبلیغات مستقیم که به بهانه در دست منتقدین دولت تبدیل می‌شود، نیست.

افزودن نظر جدید