- کد مطلب : 13715 |
- تاریخ انتشار : 23 فروردین, 1396 - 12:35 |
- ارسال با پست الکترونیکی
«آشنا» به دنبال خالق«قیصر»
کیمیایی؛شایعه یا واقعیت
چند روز قبل این خبر منتشر شد که قرار است اصغرفرهادی فیلم انتخاباتی حسن روحانی را برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بسازد. فرهادی به سرع این موضوع را تکذیب کرد تا حداقل فعلاً یکی از گزینههای فوق العاده از دست مسئولان تبلیغاتی روحانی خارج شده باشد. اما بعد از انتشار این خبر و تکذیب فرهادی خبرگزاری تسنیم مدعی شد که از داستان فیلم تبلیغاتی روحانی باخبر شده است. این خبرگزاری در گزارشی نوشت که این فیلم با محوریت جنگ و نشان دادن تفاوتهای میان جنگ نظامی و جنگ اقتصادی سعی دارد نشان دهد که اگر روحانی رأی نیاورد کشور وارد جنگ نظامی خواهد شد. اما این خبر پایان اخبار و شایعات پیرامون فیلم انتخاباتی حسن روحانی نبود چرا که اخبار دیگری از پشت پرده مذاکره حسام الدین آشنا که مسئولیت پروژه فیلم تبلیغاتی روحانی را بر عهدا دارد با مسعود کیمیایی برای ساخت فیلم تبلیغاتی و انتخاباتی روحانی حکایت دارد. براساس این خبر مشاور رئیسجمهور بعد از ناکامی در کسب توافق با فرهادی به سراغ مسعود کیمیایی که قیصر رفته است تا او را برای ساخت این فیلم متقاعد کند. موضوعی که بعید به نظر میرسد و شاید درروزهای آتی توسط کیمیایی مورد قبول واقع نشود.
تَکرار یک تاکتیک
حسن روحانی و تیم انتخاباتیاش درسال 92 نیز به جای سرمایه گذاری روی ساخت فیلمهای تبلیغای با کارگردانان بزرگ چند مستند را با همکاری حسین دهباشی و مسعود جعفری جووزانی برای معرفی روحانی ساختند. اما همانطورکه گفته شد در این عصر تولید فیلمهای مطول تبلیغاتی و اتکا به نام کارگردانان این آثار روشی منسوخ به نظر میرسد و بعید است که روحانی که پیروزیاش در انتخابات سال 92 را مرهون موفقیت در رسانههای مجازی است تصمیم بگیرد که روی ساخت فیلمهای تبلیغاتی برای پخش تلویزیونی برنامه ریزی کند. ضمن اینکه روحانی و مشاورانش خوب میدانند که چنین فیلمهایی نیاز به تریبونی مانند تلویزیون دارد و این به آن معنا است که روحانی با ورود به این عرصه دربرابر رقبایی که کاملاً مورد حمایت رسانه ملی! هستند شکست خواهد خورد. از طرف دیگر حمایت چهرههای محبوب و سرشناس از جمله سینماگران فراتر از ساخت یک فیلم میتوان با یک توئیت چند کلمهای و یا یک پست ساده صوتی و تصویری در فضای مجازی به طور مستقیم بیان بشود.
عصر جدید انتخاباتی
انتخابات ریاست جموری در ایران در سال 92، انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان و در سطح جهانی انتخابات ریاست جمهوری امریکا یک درس بزرگ برای سیاستمدارانی داشت که میخواهند در چنین انتخابات بزرگی به پیروزی برسند و آن استفاده از قدرت فضاای مجازی است. باراک اوباما نیز بخشی از موفقیتش در انتخابات ریاست جمهوری را مدیون فیسبوک بود و ترامپ با حضور تمام وقت و قدرتمندانه در توئیتر آرای مردم را به نفع خودش کسب کرد. همانطور که گفته شد انتخابات در ایراان نیز در دو دوره اخیر بشدت تتحت تأثیر استفاده درست جناحهای پیروز از گستره رسانههای مجازی بوده است.
پایان عصر قطار و تلویزیون
زمانی ترومن برای رسیدن به ریاست جمهوری با قطار به سرتاسر ایالات متحده سفر کرد و به پیروزی رسید. بعد از آن و با ظهور تلویزیون آیزنهاور موفق شد با استفاده از توان این رسانه به پیروزی برسد وا مروز در این عصر دیگر زمان ساخت فیلمهای تبلیغاتی و روشهای زمانبر، فرسایشی و پرهزینه به سر رسیده است. امروز برای پیروزی در یک دوره انتخابات فضای مجازی گسترهای با توانمندیهای بیشمار و با حداقل هزینه است.
افزودن نظر جدید