- کد مطلب : 7837 |
- تاریخ انتشار : 21 اردیبهشت, 1394 - 21:34 |
- ارسال با پست الکترونیکی
آیا روحانی کابینه را تغییر میدهد؟
به گزارش امید به نقل از فرارو،نزدیک به دو سال از استقرار دولت یازدهم میگذرد و زمزمههای ایجاد تغییر در کابینه بیش از پیش به گوش میرسد. اظهارات اخیر رییس جمهور و حسام الدین آشنا در این زمینه روشن میکند که دولت انجام این تغییرات را به عنوان یک گزینه در نظر دارد اما اینکه نسبت به آن اقدام کند یا خیر؟ چه زمانی را برای این تغییرات انتخاب کند و یا اینکه دست به تغییرات در چه سطوحی بزند هنوز محل سوال است.
برخی میگویند که بعید است روحانی تغییرات در وزرا را با مجلس فعلی کلید بزند و عده ایی نیز به ضرورت این اقدام تاکید میکنند. گروهی از کارشناسان نیز با تاکید بر درپیش بودن انتخابات مجلس بازنگری در سطح استانداران را ضروری میدانند. اگرچه رییس جمهور در شیراز گفته بود که اگر نیاز باشد کابینه را تغییر میدهد اما هنوز خبر جدی در این خصوص اعلام نشده است.
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان مسایل سیاسی از انجام این تغییرات استقبال کرده و آن را اقدام موثری در بهبود وجه دولت نزد افکار عمومی میدانند.
نشانه اقتدار
ناصر ایمانی، کارشناس مسایل سیاسی انجام تغییرات در بخشهای مختلف کابینه و دولت را ضروری دانست و گفت: تقریبا دو سال از فعالیت دولت یازدهم میگذرد و میدانیم که آقای روحانی بعد از پیروزی در انتخابات به سرعت نسبت به چینش کابینه اقدام کرد. گذشتن دو سال از دوره اول یک دولت فرصت خوبی است تا ارزیابی شود که در کدام بخشها انتخاب دقیق صورت نگرفته و یا اگر انتخاب دقیق بوده بعد از دو سال فرد مناسب تری وجود دارد یا خیر.
وی افزود: انجام تغییرات به طور کلی و در همه بخشهای از جمله وزرا، معاونین، استانداران و... ضروریست و نشان دهنده اقتدار دولت خواهد بود.
به گفته ایمانی در شرایطی که مردم هنوز دولت گذشته و تغیرات افراطی در اعضای کابینه را به یاد دارند بهتر است که دولت فعلی دچار تفریط نشده و تغییرات لازم را لحاظ کند.
این کارشناس مسایل سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که آیا تغییر استانداران در فرصت باقی مانده تا انتخابات مجلس، میتواند ثمر بخش باشد یاخیر، گفت: حتما، ما در آستانه انتخابات نیستیم و حدود هشت ماه زمان باقی است که برای انجام هر تغییری کافی به نظر میرسد.
وی با تاکید بر اینکه دولت برای حفظ پویایی و تحرک خود نیاز دادر که با توجه به شرایط زمان، کارکرد مدیران و... عملکرد خود را ارزیابی کند، گفت: انجام این ارزیابی و انجام تغییرات چهره خوبی از دولت برای مردم به نمایش میگذارد.
ایمانی همچنین در مورد تغییر دادن وزرا و تکرار چالش رای اعتماد با مجلس کنونی نیز گفت: توجه داشته باشید که دولت اگر بخواهد منتظر استقرار مجلس آتی باشد باید یک سال صبر کند و آن وقت تنها یک سال از دوره اول دولت باقی است. روشن است که تغییر وزیر برای یک سال منطقی نخواهد بود.
وی افزود: از سوی دیگر نمیتوان مطمئن بود که مجلس دهم کاملا با دولت همسو بوده و از نظر رای اعتماد چالشی در کار نباشد لذا بهتر است که ضرورت انجام تغییرات را درک کرد و اقدام نمود.
ضرورت ترمیم
داریوش قنبری کاشناس مسایل سیاسی و نماینده پیشین مجلس نیز ارزیابی و ترمیم دولت بعد از حدود دو سال فعالیت را ضروری دانست و گفت: فرصت خوبی است تا ریس جمهور بر یک ارزیابی از عملکرد وزرا، معاونین، استاندران و... داشته باشد و در صورت نیاز تغییراتی را ایجاد کند.
وی افزود: ترمیم دولت اساسا کار درست و منطقی است و انتظار میرود که رییس جمهور نسبت به آن به عنوان یک اصل مدیریتی اقدام کند. با این روش میتوان وزرا، معاونین و... که احساس مسئولیت کمتری داشته یا با سیاستهای دولت همسو نبودهاند را کنار گذاشت. به برخی تذکر داد و برخی را تشویق کرد؛ همه اینها باعث تقویت دولت خواهد شد.
این کارشناس مسایل سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه در سال انتخابات قرار داریم، گفت: این اقدام میتواند امیدواری مردم نسبت به دولت را افزایش دهد و نشانگر این باشد که دولت در پیگری اهداف خود جدی است لذا حتما در تقویت تفکر حاکم بر دولت در انتخابات آتی نیز اثرگذار خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که کدام سطوح از دولت نیاز بیشتری به تغییر دارد، گفت: این تصمیم به عهده رییس جمهور است اما فکر میکنم برخی از وزرا که جرات تغییر در مدیران را نداشتهاند باید تغییر داد. اکنون بدنه دولت پر از مدیران احمدی نژادی است که جلسات محفلی خود را آغاز کردهاند. از آنجایی که دولت برای پویایی و پیشبرد امور نیاز به یک بدنه همسو دارد باید برای این مساله فکری کرد.
قنبری در مورد تغییر دادن استانداران نیز گفت: شاید در این بخش هم نیاز به تغییرات باشد اما توجه داشته باشیم که معاونین سیاسی استانداران بیش از خود آنها در برگزاری انتخابات نقش دارند و باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا رای اعتماد گرفتن برای وزرای احتمالی جدید از مجلس نهم کار صحیحی است یا باید یک سال منتظر ماند؟ گفت: به اعتقاد من اگر قرار به تغییر دادن وزیری باشد باید در همین فرصت اقدام کرد زیرا حتی اگر مجلس رای اعتماد هم ندهد میتوان با دو دوره سرپرستی کار را به مجلس بعدی محول کرد.
افزودن نظر جدید