سربلندی جوانان اصلاح‌طلب در آزمون 22 بهمن

دعواهای سیاسی در کشور ما نیز مانند دیگر کشورها در فرهنگ اجتماعی جای خود را باز کرده‌اند و به عنوان یک پدیده اجتماعی پذیرفته شده‌اند. اما خواستگاه بیشتر دعواهای سیاسیون کشور ما به وضوح مشخص نیست. گاها دیده می‌شود که بسیاری از فعالین سیاسی در خصوص مسائل سیاسی، فرهنگ و حتی اقتصادی نیز دیدگاه‌های مشترکی دارند اما باز هم هجمه‌های گوناگونی را روانه یکدیگر و گروه‌های سیاسی مقابل خود می‌کنند.

به گزارش امید به نقل از سلام نو،آنچه مشخص شده این است که ریشه بسیاری از اختلافات سیاسی در کشور ما، به واقع اختلافات شخصی هستند. به نحوی که اختلاف قدیمی دو فرد، در بزنگاه‌های تاریخی بصورت اختلافات سیاسی ظهور پیدا می‌کنند و این مساله‌ایست که بیش از همه در بین نسل فعلی فعالین سیاسی جناح‌های مختلف کشورمان خودنمایی می‌کند.

نسل جوانی که این دعواها را قبول ندارد

اما نسل جدید سیاسیون و خصوصا جوانان اصلاح‌طلب که آینده جریان اصلاحات را در دست خواهند گرفت، دیدگاه‌های متفاوتی دارند. این نسل از سیاسیون تساهل بیشتری در دسته‌بندی‌های سیاسی به خرج می‌دهند و فارغ از تعصبات و شخصی‌نگری‌های نسل پیشین، واقعیات را در نظر می‌گیرند و اختلافات شخصی خود را با پوشش ساختگی اختلافات سیاسی و عقیدتی بروز نمی‌دهند. همین مساله هم شاید عاملی باشد تا دسته‌بندی‌های سیاسی آینده ایران، «واقعی‌تر» شوند.

جوانان اصلاح‌طلب که شامل گروه‌های مختلف جوان و اصلاح‌طلب از جمله شاخه‌های جوانان و دانشجویان احزاب، انجمن‌های اسلامی و گروه‌های مردم‌نهاد قانونی مشابه می‌شوند، در حال حاضر پرچمدار وحدت ملی در کشور شده‌اند. هرچند که این نسل بواسطه سابقه کمتر خود در عرصه سیاسی، رسانه‌های کمتری را نسبت به نسل پیشین در دست دارد و این نگاهشان کمتر دیده شده است، اما در عمل نشان داده‌اند که خواستار دور ریختن دعواهای قدیمی و تحقق واقعی وحدت ملی و اتحاد همه گروه‌های برای پیشبرد منافع ملی است. به نظر می‌رسد که نسل جوان اصلاح‌طلب و جوانان اصولگرا نیز تمایل زیادی به ادامه دعواهای اغلب بی‌ریشه بزرگترهای خود و پذیرش آن مرزبندی‌های بی‌پایه در نسل خود ندارند و صرفا تفاوت‌های فکری و عملی را خط‌کش قابل قبولی برای تعیین مرز گروه‌های سیاسی می‌دانند.

جوانان اصلاح‌طلب؛ عملگراتر از نسل قبل

نسل جدید همچنین عملگراتر از نسل فعلی سیاسیون و شاخصین فعلی اصلاحات است. آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری اخیر هم نشان دادند که بر خلاف بزرگترهای خود کمتر حرف می‌زنند و بیشتر عمل می‌کنند. در این رابطه مصداقا می‌توان به عملکرد تعیین کننده ستاد ملی جوانان اصلاح‌طلب در انتخابات ریاست جمهوری 92 اشاره کرد.

نسل جدید اصلاح‌طلبان خردورزانه سعی دارند که با در نظر گرفتن منافع ملی و واقعیات موجود در مسیر وحدت ملی و تنش‌زدایی گام بردارند. از همین رو بود که اکثر گروه‌های مختلف جوان اصلاح‌طلب نیز تصمیم گرفتند تا به دعوت مقام معظم رهبری و رئیس جمهور برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن لبیک بگویند و پابه‌پای مردم، برای گرامیداشت سالگرد انقلاب اسلامی به خیابان بیایند.

ماجرای 22 بهمن به مثابه یک تجربه موفق

اما بازداشت جمعی از این جوانان در صبح روز 22 بهمن و پیش از ورود آن‌ها به راهپیمایی اتفاق ناخوشایندی بود که کام بسیاری از این فعالین و همچنین دلسوزان نظام را تلخ کرد. اما جالب آنجا بود که جوانان اصلاح‌طلب در واکنش به این اقدام نسنجیده، هیچ عمل هیجانی از خود بروز ندادند و آن را به حساب عدم آگاهی کافی برخی از مسئولان از نگرش واقعی خودشان دانستند. هرچند که پیگیری‌هایی که از سوی برخی بزرگان نظام و محافل مختلف از جمله دفتر مقام معظم رهبری برای آزادی آن‌ها صورت گرفت نیز باعث امیدواری بیشتر آن‌ها به آینده شد. 22 بهمن امسال آزمونی بود که جوانان اصلاح‌طلب از آن سربلند بیرون آمدند.

با توجه به شرایط کشور در ابعاد گوناگون و مطالبات اساسی که در جامعه وجود دارد و نظر به پایبندی واقعی جوانان اصلاح‌طلب به نظام و کشور و همچنین نگاه عقلانی که نسل جدید اصلاحات به مسائل دارند، به نظر می‌رسد که آینده سیاست ایران در اختیار اصلاح‌طلبان جوان امروز قرار داشته باشد. با این اوصاف ادامه مسیر فعالیت تشکیلاتی قانونی توسط جوانان اصلاح‌طلب نیز همتی مضاعف می‌طلبد که بایستی از سوی آنان هزینه این راه شود و آن‌ها بتوانند با از خودگذشتگی‌های بیشتر خود را در مسیر اصلاحات در چارچوب نظام جمهوری اسلامی و منافع ملی بیش از گذشته ثابت کنند.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید